Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:Julas tak samo! Ostatnio np wziął zużytego pampersa Kazika i zamiast do kosza wrzucił do kibelka i to nie była pomyłka 😅. Wczoraj po kąpieli stanął na dywaniku łazienkowym i z diabelskim chichotem nasikał na niego 🙈. Tego typu akcje są na porządku dziennym ostatnio. Staramy się ze starym zachować zimna krew ale już pod koniec dnia czasem cierpliwości brakuje.
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:Julas tak samo! Ostatnio np wziął zużytego pampersa Kazika i zamiast do kosza wrzucił do kibelka i to nie była pomyłka 😅. Wczoraj po kąpieli stanął na dywaniku łazienkowym i z diabelskim chichotem nasikał na niego 🙈. Tego typu akcje są na porządku dziennym ostatnio. Staramy się ze starym zachować zimna krew ale już pod koniec dnia czasem cierpliwości brakuje.
-
to u nas póki co jest nawet dobrze ze starszą córkę - może szybciej się denerwuje ale to może to kwestia wieku a nie pojawienia się młodszej siostry ... sama nie wiem. Na pewno nie może być zazdrosna bo nie ma o co bo naprawdę jej dzień wygląda w 99% procentach tak samo jak było przed pojawieniem się siostry - np. wcześniej czytaliśmy książki to mówiłam, że Marysia też słucha w brzuchu i teraz np. jak czytamy to Marysia po prostu też jest przy nas tylko na rękach a nie w brzuchu
Nawet ostatnio Starsza mnie zaskoczyła bo jak jechała z tatą do parku to wzięli też młodszą i starsza cieszyła się bardzo bo:"Mamusiu, MArysia jeszcze nie była z nami na KAzimirzu - pokaże jej wszystko, chociaż była ale tylko w brzuszku twoim to przecież nic nie widziała więc się nie liczy"
smiem twierdzić wręcz że młodsza odczuwa brak wieczorem starszej gdy ta jedzie na noc do babci bo jest jakoś tak cicho w domu i zasnąć nie może młodsza wtedyWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 12:20
Misi@, Kalija lubią tę wiadomość
-
Menka u nas też dzień wygląda niemal tak samo dla Anielki, i też cieszy się z siostry, wszędzie chce ją zabierać, dba o nią, ale od wczoraj jakiś chochlik się włączył i chyba chce zwrócić na siebie uwagę, sama nie wiem czy to przez alusie czy nie, bo wiadomo dzieci jak to dzieci, Aniela też miała wcześniej etapy lobuzowania
mamamika lubi tę wiadomość
-
Byliśmy dziś u fotografa na sesji noworodkowej i rodzinnej. Miałam o to stres od tygodnia a wyszło super! Rozalka była taka grzeczna i te stylizacje takie słodkie że prawie się wzruszyłam Ciekawe jak wyjdą zdjęcia...DrzewkoPomarańczowe, Chimera, Misi@, Bobby29, werni lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
A my w ogóle będziemy mieli jutro druga sesję. Siostra mojego męża napisała do niego, że wpadłaby do nas zrobić małemu parę zdjęć.
No więc my mamy też sobie jakieś jednolite t-shirty naszykowac, najlepiej w tym samym kolorze...nie wiem czy znajdę coś w mojej szafie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 20:58
Frida91 lubi tę wiadomość
-
U nas rytm dnia tez wielce się nie zmienił. Wręcz bym powiedziała, ze te pierwsze dwa tygodnie Julek miał atrakcji po kokardy. Mąż poświecił mu dużo fajnie spędzonego czasu. Ja tez się staram żeby mnie nie było dużo mniej ale różnie z tym bywa przez moje problemy z karmieniem. Jeszcze chwila i to się unormuje 🙏🏻.
W nocy Julek tez gorzej śpi. W sumie to jeszcze mały chłopczyk.
Dla brata ma dużo czułości, głaszcze go, całuje i lubi pomagać.[/url] -
Chimera wrote:A my w ogóle będziemy mieli jutro druga sesję. Siostra mojego męża (o której już kiedyś pisałam tu) napisała do niego, że wpadłaby do nas zrobić małemu parę zdjęć. Ciekawa jestem co z tego wyjdzie, bo do tej pory co robiła jakieś foty, to żadnych efektów nie widziałam i zawsze jak coś się zagaił to jest jedna odpowiedź "ja to muszę jeszcze obrobić" 🙄
No więc my mamy też sobie jakieś jednolite t-shirty naszykowac, najlepiej w tym samym kolorze...nie wiem czy znajdę coś w mojej szafie.
Coś jak moja siostra 😁. Ostatnio wydębilam od niej zdjęcia z sesji brzuszkowej która robiła mi jak byłam w ciąży z Julkiem (!). Czekam jeszcze na zdjęcia ze ślubu, który odbył się w lutym 2018 😂.[/url] -
nick nieaktualny
-
Chimera wrote:Ja czekam na zdjęcia z wesela z kwietnia 2016 🙈🙈 tzn. nie czekam, postawiłam na nich krzyżyk. Dobrze, że jestem zadowolona z tego co fotografowie zrobili. Swoim klientom chyba daje krótsze terminy😏😏
Tylko, ze ja na swoim ślubie nie miałam innego fotografa poza moimi i męża rodzicami, którzy robili zdjęcia pantoflem 😁[/url] -
Byliśmy dziś zgłosić Mozzarelle w urzędzie a w drodze powrotnej w przychodni na ważeniu. Młoda jeszcze w urzędzie była jak umarta ale dałam radę ja nakarmic na pół spiocha tym moim odciagnietym mlekiem - z tym że też po czterech godzinach. No ale może taki dzień leniwszy ma. Potem trochę się rozbudziła w drodze do przychodni a jak wróciliśmy do domu to zawołała od razu o cycka więc trochę mi spokojniej.
Mała waży 2860, bez tragedii choć mogłaby pewnie lepiej (przyrost w 10 dni 230g, ale za to od wagi spadkowej 2440 to jest 420g w 13 dni). Za to pielęgniarka mówi że to dobry przyrost i im będzie większa tym więcej będzie przybierać i mam się nie przejmować. No staram sie, hellooooooo, ale czasami nie wychodzi 🙄😂
Podzielam opinię którejś z was że nie wiedziałam do tej pory co to zmartwienia 😂😂😂
A we wtorek mamy doradcę chustowego umówionego, chusta też zamówiona już (zamówiliśmy storchenwiege- zobaczymy jak się będzie sprawdzać).
A tutaj małe behind the scenes z wczorajszej sesji 🤩
DrzewkoPomarańczowe, Frida91, Agagusia, Misi@, trzydziecha, werni, Applejoy lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Pierniczkowa wrote:Moja dzisiaj non stop śpi po tym szczepieniu. Biore ją co 3 godziny na.jedzenie , zmienię pampersa i znowu sen. Zaczynam się martwić
Pierniczkowa wydaje mi się że nie masz powodów do paniki. Jak się wybudza na jedzonko i robi siku kupki, to daj jej prawo do spokojniejszego dnia. Moja dziś do południa to nawet na jedzenie nie dała się wybudzic.. na szczęście teraz trochę lepiej, miała okres aktywności, potem trochę popiła cyca i dalej kima. Może taki dzień.♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
DrzewkoPomarańczowe wrote:Dziewczyny, wolałam w jakiś dziwny szał kupowania pampersow. Mam już ponad 600 szt w rozmiarze 2. Pogięło mnie?
Tak 😂😂😂😂Agagusia, Chimera, menka2, Applejoy lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Drzewko, czy przewidujesz jakaś apokalipsę? Czy też powinnismy się szykować? 😀 My kupujemy po, góra dwie paczki, czyli w domu nie ma więcej niż 50 pieluch a obecnie jest może 5 (mąż poszedł do Rossmanna właśnie). U nas dziś była położna środowiskowa, bardzo miła ale starszej daty, radziła dopajac woda w upały a mi stosować dietę by potrawy nie wpłynęły na mleko. Znowu każda radzi co innego. A i jeszcze uciskać pępek palcem by się łatwiej wciągnął, spotkaliście się z taka metoda?Krzyś jest z nami od 15.08.2019
-
Bobby ale cudne będziecie mieć fotki ❤️
My używamy pieluch 1 i mam jeszcze 2 paczki w zapasie ale nie kupuje za dużo bo nie wiem jak długo będzie wchodzić w ten rozmiar. Mamy jeszcze w zapasie jedna duża paczkę 2jek. Ale żeby 600?Bobby29 lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙