Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
A propo sesji to my dostaliśmy od znajomych zaproszenie na sesję noworodkową. Dziś dzwoniłam, żeby obczaić co i jak, no i niestety jestem rozczarowana. Pani nie robi sesji noworodkowej (w sensie samego noworodka w jakiś fajnych stylizacjach czy pozach) tylko sesję rodzinną – maluch na rękach rodziców. Pani przyjeżdża do domu klienta tylko w dni robocze o 9 rano. Generalnie rozmowa była w stylu „voucher opłacony, teraz ja rządzę”. Jestem bardzo rozczarowana i mi się odechciało
Co do pieluch, to mój mąż zaszalał, bo zamykali u nas tesco i były ponoć świetne ceny. My używamy póki co zerówki pampers , resztę też kupił pampersa chyba do czwórki …
Teraz będzie znowu o laktacji kolejny sukces! Mała ssała pierwszy raz tą „gorszą” pierś. Generalnie dziś ogromny postęp, bo „wisi” na cyckach od samego rana , dzięki czemu nie musiałam sięgać po laktator ani butlę dziękuję Wam za wsparcie i rady! Szczególnie jednej z Was , nie pamiętam (Drzewko? Gwiazda? Aga?) za napisanie , że u niej dziecię przeszło na kp dopiero po miesiącu od urodzenia – bardzo mnie to podtrzymywało na duchu i miałam nadzieję, że u mnie będzie tak samo. I na razie tak jest jak tak dalej pójdzie to będziemy mogli wyjść bez stresu z domu, bo wyprawa z laktatorem i całym oprzyrządowaniem kpi mnie przerażało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 18:41
Bobby29, DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, Bee_girl, Vampire, werni, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
Chimera wrote:Dziewczyny czy u Was w biedronkach są chusteczki nawilżane wodą? Moja siostra mówiła, że u niej w biedrze widziała teraz pierwszy raz, ale taki tam pierdolnik, że nigdzie ceny nie namierzyła. U mnie w ogóle nie ma takich chusteczek. Nie wiem czy to te waterwipes co w rossmannie czy coś innego.
W domu używamy duzych wacików i wody przegotowanej, ale na wyjścia chusteczki się przydają.Chimera, werni lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Frida91 wrote:W Rossmannie są chusteczki z serii babydream nawilżane w 99% wodą. Polecam
Te chusteczki z biedronki to coś takiego:
https://www.biedronka.pl/pl/product,id,137305,name,chusteczki-nawilzane-dada-aqua-50-sztFrida91 lubi tę wiadomość
-
plinka89 wrote:Tez mam wyrzuty sumienia wobec starszej, ze nie jestem w stanie tyle czasu jej poswiecic... Ona ogólnie tez bardzo jest za siostra, ale wiadomo ze trzeba pilnowac by przypadkiem krzywda sie nie stala! Pogorszyla.sie ze spaniem,.co noc kolo 1.sa wędrówki do naszego dużego lozka W ogole zrezygnowalam z przedszkola. Zrobilam bilans zyskow i strat i wyszlo, ze przynajmniej do wiosny sobie odpuscimy.
W poniedziałek ma przyjsc Pani od chust, moze mnie wybawi bo moje dziecko uwielbia byc noszone...
-
My używany głównie nabywam babydream ale ostatnio nie było i emek kupił dady - też dają radę próbowałam też pampersy i u nas nie widzę żadnej różnicy w sumie.
A czy przy każdym zmienianiu pieluszki używacie maści tyłu bepanten? -
wisieninka_89 wrote:U nas sierpien jest wolny od przedszkola ale syn chce isc. Chodzi dopiero od kwietnia i b. Lubi, troche sie boje ze bedzie choroby znosil ale w sumie jak nie chodzil to tez sie zarazal od dzieci
-
Ja smaruje linimagiem może dwa razy dziennie, i na noc zawsze. Zależy kiedy mi się przypomni o maści albo gdzie przewijam bo jak w salonie to nie chce albo nie mam jak iść po maść a Anielki nie wyśle akurat po maść bo ona jest fanatyczka maści i kremów :p uwielbia odkręcać i smarować sie
-
Co do starszego rodzeństwa to moja 15 MSC ogólnie cieszy się na widok siostry, ale też chętnie włożyłaby jej palca w oko, więc pilnować trzeba. Widać też, że trochę ciężka dla niej sytuacja, ale mam nadzieję, że przyzwyczai się szybko. Szkoda mi jej bardzo, bo ona sama jeszcze taka mała.
Właśnie po raz pierwszy zostałam z dwójką sama. Starszej nie mogłam uśpić i latałam między piętrami z dwójką. Jak tak dalej pójdzie szybko zrzucę ciążowe kilogramy 😂 ostatecznie usnęła 10 minut temu a teraz właśnie sąsiad wjechał z kombajnem na pole nieopodal naszego domu, idealnie wybrał porę 🙄
-
nick nieaktualnyJa to chyba awansuje na najgorsza madke roku. Podaje małemu mm. Niby trzymam sie ze posiłki co 3h chyba ze śpi to pozniej. I nie ma to jak sie skumać ze czas powinnam liczyc po zjedzeniu butli bo on je 30 min a nawet dłużej i rożne porcje zazwyczaj mniej. Chociaż nie przekraczam 7 posiłków w dobie
Pampki używamy dady. Miałam jeszcze pampersy ale dady jakieś lepsze sie wydają. Chusteczki mamy zielone babydream 4pak i sa super. Teraz mam pampers sensitive i sa do D. Niby grubsze ale zostawiają na jajkach takie niteczki i sa zapachowe. Dostałam je w prezencie wiec sam nie kupie na bank. -
Nacha ja liczyłam czas od zakończenia karmienia a pani położna w szpitalu mówiła że powinnam liczyć czas od kiedy zaczynam karmic 🙄 ale mnie to się wydaje bez sensu bo młoda czasami i 45 min je, więc w sumie ten okres między karmieniami znacząco by się skracał. Teraz już sama nie wiem i zazwyczaj wyciągam średnia
Nacha lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
nick nieaktualny
-
trzydziecha wrote:My używany głównie nabywam babydream ale ostatnio nie było i emek kupił dady - też dają radę próbowałam też pampersy i u nas nie widzę żadnej różnicy w sumie.
A czy przy każdym zmienianiu pieluszki używacie maści tyłu bepanten?
-
Kalija wrote:Teraz będzie znowu o laktacji kolejny sukces! Mała ssała pierwszy raz tą „gorszą” pierś. Generalnie dziś ogromny postęp, bo „wisi” na cyckach od samego rana , dzięki czemu nie musiałam sięgać po laktator ani butlę dziękuję Wam za wsparcie i rady! Szczególnie jednej z Was , nie pamiętam (Drzewko? Gwiazda? Aga?) za napisanie , że u niej dziecię przeszło na kp dopiero po miesiącu od urodzenia – bardzo mnie to podtrzymywało na duchu i miałam nadzieję, że u mnie będzie tak samo. I na razie tak jest jak tak dalej pójdzie to będziemy mogli wyjść bez stresu z domu, bo wyprawa z laktatorem i całym oprzyrządowaniem kpi mnie przerażało
Kalija lubi tę wiadomość