X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo sesji to my dostaliśmy od znajomych zaproszenie na sesję noworodkową. Dziś dzwoniłam, żeby obczaić co i jak, no i niestety jestem rozczarowana. Pani nie robi sesji noworodkowej (w sensie samego noworodka w jakiś fajnych stylizacjach czy pozach) tylko sesję rodzinną – maluch na rękach rodziców. Pani przyjeżdża do domu klienta tylko w dni robocze o 9 rano. Generalnie rozmowa była w stylu „voucher opłacony, teraz ja rządzę”. Jestem bardzo rozczarowana i mi się odechciało :/

Co do pieluch, to mój mąż zaszalał, bo zamykali u nas tesco i były ponoć świetne ceny. My używamy póki co zerówki pampers , resztę też kupił pampersa chyba do czwórki …

Teraz będzie znowu o laktacji :D kolejny sukces! Mała ssała pierwszy raz tą „gorszą” pierś. Generalnie dziś ogromny postęp, bo „wisi” na cyckach od samego rana , dzięki czemu nie musiałam sięgać po laktator ani butlę :) dziękuję Wam za wsparcie i rady! Szczególnie jednej z Was , nie pamiętam (Drzewko? Gwiazda? Aga?) za napisanie , że u niej dziecię przeszło na kp dopiero po miesiącu od urodzenia – bardzo mnie to podtrzymywało na duchu i miałam nadzieję, że u mnie będzie tak samo. I na razie tak jest :) :) :) jak tak dalej pójdzie to będziemy mogli wyjść bez stresu z domu, bo wyprawa z laktatorem i całym oprzyrządowaniem kpi mnie przerażało :)

4921294b1587.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 18:41

Bobby29, DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, Bee_girl, Vampire, werni, Marcelina85 lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Dziewczyny czy u Was w biedronkach są chusteczki nawilżane wodą? Moja siostra mówiła, że u niej w biedrze widziała teraz pierwszy raz, ale taki tam pierdolnik, że nigdzie ceny nie namierzyła. U mnie w ogóle nie ma takich chusteczek. Nie wiem czy to te waterwipes co w rossmannie czy coś innego.

W domu używamy duzych wacików i wody przegotowanej, ale na wyjścia chusteczki się przydają.
    W Rossmannie są chusteczki z serii babydream nawilżane w 99% wodą. Polecam :)

Chimera, werni lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    W Rossmannie są chusteczki z serii babydream nawilżane w 99% wodą. Polecam :)
    Dzięki Frida i widzę, że cena bardzo spoko w porównaniu z tymi waterwipes. Muszę się rozejrzeć jak będę w Rossmanie, z tym że teraz coraz ciężej będzie mi się gdzieś wybrać, bo mój mąż od poniedziałku wraca do roboty i będę musiała sobie sama radzić.

Te chusteczki z biedronki to coś takiego:
    https://www.biedronka.pl/pl/product,id,137305,name,chusteczki-nawilzane-dada-aqua-50-szt

Frida91 lubi tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to zobaczę może w Biedrze przy okazji :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Tez mam wyrzuty sumienia wobec starszej, ze nie jestem w stanie tyle czasu jej poswiecic... Ona ogólnie tez bardzo jest za siostra, ale wiadomo ze trzeba pilnowac by przypadkiem krzywda sie nie stala! Pogorszyla.sie ze spaniem,.co noc kolo 1.sa wędrówki do naszego dużego lozka :/ W ogole zrezygnowalam z przedszkola. Zrobilam bilans zyskow i strat i wyszlo, ze przynajmniej do wiosny sobie odpuscimy.
    W poniedziałek ma przyjsc Pani od chust, moze mnie wybawi bo moje dziecko uwielbia byc noszone...
    U nas sierpien jest wolny od przedszkola ale syn chce isc. Chodzi dopiero od kwietnia i b. Lubi, troche sie boje ze bedzie choroby znosil ale w sumie jak nie chodzil to tez sie zarazal od dzieci

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w innym temacie...jakie macie sposoby by ogarnąć wieczorem 2 maluchow i nie zwariować oraz miec jeszcze sile ba wieczorny czas dla siebie :p

3jgx3e3kie55f15r.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używany głównie nabywam babydream ale ostatnio nie było i emek kupił dady - też dają radę :) próbowałam też pampersy i u nas nie widzę żadnej różnicy w sumie.

A czy przy każdym zmienianiu pieluszki używacie maści tyłu bepanten?

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS mój miał też super noc i oby ta nadchodzącą była równie fajna ,:)

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzydziecha ja co którąś zmianę pieluchy smaruje pupę linomagiem albo ta mascia albo tym różowym kremem dla dzieci Linuś. No i zawsze po kąpieli :)

trzydziecha, werni lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje zielonym linomagiem. Bepanthen u nas poszedł w ruch przez jakieś 2dni jak widziałam że jakieś podrażnienie się pojawilo. Jak minęło to wróciliśmy do linomagu.

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    U nas sierpien jest wolny od przedszkola ale syn chce isc. Chodzi dopiero od kwietnia i b. Lubi, troche sie boje ze bedzie choroby znosil ale w sumie jak nie chodzil to tez sie zarazal od dzieci
    Anielka też idzie do żłobka kolejny rok, zastanawialiśmy się dlugo nad tym, ale jednak ona za bardzo lubi chodzić, jest dzieckiem które bardzo potrzebuje towarzystwa, w domu się nudzi. Całe wakacje siedziała w domu i mimo wielu atrakcji pyta o żłobek, ciocie, dzieci, już chce kupować nowe ciapki i szczoteczkę do zębów. Nie chce jej tego zabierać bo widzę ile się nauczyła w ciągu roku. Zobaczymy jak będzie w chorobami, w tym roku nie było źle ;) oby Łucji nie zarażała mocno, okaże się w praktyce

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje linimagiem może dwa razy dziennie, i na noc zawsze. Zależy kiedy mi się przypomni o maści albo gdzie przewijam bo jak w salonie to nie chce albo nie mam jak iść po maść a Anielki nie wyśle akurat po maść bo ona jest fanatyczka maści i kremów :p uwielbia odkręcać i smarować sie

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do starszego rodzeństwa to moja 15 MSC ogólnie cieszy się na widok siostry, ale też chętnie włożyłaby jej palca w oko, więc pilnować trzeba. Widać też, że trochę ciężka dla niej sytuacja, ale mam nadzieję, że przyzwyczai się szybko. Szkoda mi jej bardzo, bo ona sama jeszcze taka mała.

Właśnie po raz pierwszy zostałam z dwójką sama. Starszej nie mogłam uśpić i latałam między piętrami z dwójką. Jak tak dalej pójdzie szybko zrzucę ciążowe kilogramy 😂 ostatecznie usnęła 10 minut temu a teraz właśnie sąsiad wjechał z kombajnem na pole nieopodal naszego domu, idealnie wybrał porę 🙄

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba awansuje na najgorsza madke roku. Podaje małemu mm. Niby trzymam sie ze posiłki co 3h chyba ze śpi to pozniej. I nie ma to jak sie skumać ze czas powinnam liczyc po zjedzeniu butli bo on je 30 min a nawet dłużej i rożne porcje zazwyczaj mniej. Chociaż nie przekraczam 7 posiłków w dobie

Pampki używamy dady. Miałam jeszcze pampersy ale dady jakieś lepsze sie wydają. Chusteczki mamy zielone babydream 4pak i sa super. Teraz mam pampers sensitive i sa do D. Niby grubsze ale zostawiają na jajkach takie niteczki i sa zapachowe. Dostałam je w prezencie wiec sam nie kupie na bank.

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha ja liczyłam czas od zakończenia karmienia a pani położna w szpitalu mówiła że powinnam liczyć czas od kiedy zaczynam karmic 🙄 ale mnie to się wydaje bez sensu bo młoda czasami i 45 min je, więc w sumie ten okres między karmieniami znacząco by się skracał. Teraz już sama nie wiem i zazwyczaj wyciągam średnia :)

Nacha lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tylko mówili ze przy kp czas liczy sie od startu karmienia wiec jakos myślałam ze przy mm tez tak chociaza jak napisałaś troche sie to ma ni jak

• wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    My używany głównie nabywam babydream ale ostatnio nie było i emek kupił dady - też dają radę :) próbowałam też pampersy i u nas nie widzę żadnej różnicy w sumie.

A czy przy każdym zmienianiu pieluszki używacie maści tyłu bepanten?
    Ja nie smaruje niczym, przy starszym czytalam ze nie ma potrzeby przyzwyczajac pupy i tylko jak cos sie zacznie robic to smarowac doraznie. Do tej pory nie bylo potrzeby

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 20 zaczelam usypiać młodego - wlasnie 4 raz wisi na cycku... mam nadzieje z skok i minie, bo jak nie zwariuje😭😭😭

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Teraz będzie znowu o laktacji :D kolejny sukces! Mała ssała pierwszy raz tą „gorszą” pierś. Generalnie dziś ogromny postęp, bo „wisi” na cyckach od samego rana , dzięki czemu nie musiałam sięgać po laktator ani butlę :) dziękuję Wam za wsparcie i rady! Szczególnie jednej z Was , nie pamiętam (Drzewko? Gwiazda? Aga?) za napisanie , że u niej dziecię przeszło na kp dopiero po miesiącu od urodzenia – bardzo mnie to podtrzymywało na duchu i miałam nadzieję, że u mnie będzie tak samo. I na razie tak jest :) :) :) jak tak dalej pójdzie to będziemy mogli wyjść bez stresu z domu, bo wyprawa z laktatorem i całym oprzyrządowaniem kpi mnie przerażało :)
    To ja i moja Gwiazdeczka :D cieszę się że moja historia podtrzymała Cię na duchu. W ogóle to też ją urodzilam w 36tc, więc może nasze dziewczyny musiały po prostu dojrzeć?

Kalija lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    To ja i moja Gwiazdeczka :D cieszę się że moja historia podtrzymała Cię na duchu. W ogóle to też ją urodzilam w 36tc, więc może nasze dziewczyny musiały po prostu dojrzeć?

Tak, tez o tym pomyślałam :)

dqprgu1royghdo7j.png
‹‹ 1295 1296 1297 1298 1299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ