Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam śpiocha.Syn idzie spać o 21,budzi sie koło 2 czasem 3 na jedzenie i idzie spać,potem koło 7.30.wczoraj był wyjątek zasnął o 16,na śpipcha podałam butle o 23,spał do 2 i potem3 godziny przerwy.
Ogarniam starszego,potem starszy ogląda bajki a ja ogarniam młodszego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2019, 12:09
-
Domi_tur wrote:Pierniczkowa u nas to samo. Dopiero udało mi się go odłożyć...
-
Domi ja podaje mojej raz dziennie mm plus ten syrop. I nie muszę używać rurki, po godzinie od wypicia idzie mega kupa i seria bączków. Brzuszek miękki i mała spokojnie śpi.
Jedynie co to bardzo wybudza ja odruch moro, tulik będzie w poniedziałek, więc liczę wtedy na pierwszą noc gdzie ona dłużej będzie spała niż 3h ciągiem. Teraz schodzi 30 min na karmienie i godzina na usypianie a ona budzie się za 2 na kolejną porcję jedzenia. Niby mm ma zalegać dłużej w kiszkach i powinna dłużej pospać ale nam się nie udaje , 4h to jest max i wtedy już budzi się rykiem że glodna -
Muszę w pon się chyba wbić do pediatry po ten syrop. Mały od 6 przysypiał tylko na moich rękach. Małż wymyślił wycieczkę ponad godzinę os domu żeby Młody mógł pospać w aucie a potem na dworze. Tak więc czeka mnie premiera wystawiania cycka w ogrodzie botanicznym 😂 i zapewne seria histerii, no ale skoro chcemy jeździć z dzieckiem to trzeba się przyzwyczaić. Wzięłam na wszelki wypadek mleko modyfikowane w buteleczkach.
Kalija lubi tę wiadomość
-
Ja dociagne do 4tego miesiąca i przechodzę na mm. Moj się w końcu odnalazł w roli ojca, odciął mamusie od nas. I ostatnio jak tylko jest opcja że młoda ma mieć butle to on ją karmi. Piękny widok jak ona się w niego wpatruje. A i ja wtedy mam czas dla siebie, na prysznic, sen czy po prostu serial. Karmienie piersią jest super, ale też cholernie męczące, młoda ma taki zasysa że sutki mam już fioletowe.
Kalija, Misi@, Domi_tur, natty85, Myszk@, Vampire, werni, Applejoy, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Nie mam parcia na kp za wszelką cenę jeśli po nim moje dziecko ma się męczyć. Jeśli mm miałoby w jakikolwiek sposób złagodzić jego męki to nawet bym się nie zastanawiała
Pediatra mi mówił, że mleko kobiece bardziej uczula od mm m.in. z uwagi na to, że ma o wiele więcej laktozy. Moja znajoma zrezygnowała z kp na rzecz mm z jakiś brzuszkowych powodów, ale nie pamiętam o co chodziło.Domi_tur lubi tę wiadomość
-
Pierniczkowa, 3-4h snu ciągiem jak na sześciotygodniowego niemowlaczka to moim zdaniem dobry (prawidłowy) czas snu. Gorzej , że potrzebuje godzinę na uśpienie.
A pro po usypiania. Ja dziś w nocy nakarmiłam małą , po 20 min na cycku spała więc odłożyłam ją do łóżeczka i sama też się położyłam. Nagle mi się przypomniało "pieluszka!" Zapomniałam zmienić przed karmieniem. Chwilę byłam się z myślami czy przebierać, ale stwierdziłam, że dobra matka by przebrała😁 oczywiście Laura się wybudziła i też musiałam ją potem tulić przez godzinę 😂 -
Niebieska Gwiazda wrote:Ja mam śpiocha.Syn idzie spać o 21,budzi sie koło 2 czasem 3 na jedzenie i idzie spać,potem koło 7.30.wczoraj był wyjątek zasnął o 16,na śpipcha podałam butle o 23,spał do 2 i potem3 godziny przerwy.
Ogarniam starszego,potem starszy ogląda bajki a ja ogarniam młodszego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2019, 16:09
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
My właśnie jedziemy na pierwszy wyjazd z Kazikiem. Do moich rodziców, 2 h w jedna stronę, z noclegiem. To straszne nie jechać z dziećmi z tylu 😱. Już dwa razy mąż się musiał zatrzymywać żebym mogła sprawdzić czy wszystko ok. Mamy oczywiście lusterko 😁.
Kazik zasypia między 21 a 22 i śpi do 2. Ustawiam na 2 budzik, ale on zawsze budzi się chwile wcześniej. Zjada szybko jednego cycka i śpi dalej do 5-6, drugi cycek i dalej śpi do 8-9. Ja ten budzik ustawiam bardziej z obawy o maja laktację. Głupia jestem wiem, ale cały czas ciężko mi uwierzyć ze to się mi udaje 🤡🤡.
Powinnam wykorzystywać te jego spanie do 2 ale my jesteśmy nocne matki i kładziemy się koło północy. Wczoraj np siedzieliśmy z sąsiadami na tarasie do 0.30. Wypiłam dwa piwka i oczywiście jeszcze w trakcie spotkania się mlekiem zalałam a nie miałam wkładek laktacyjnych 🤦🏻♀️.Misi@ lubi tę wiadomość
[/url] -
Aaaa i mieliśmy dziś spotkanie z instruktorka chustonoszenia. Bardzo fajna babka. Jestem mega pozytywnie zaskoczona tym chustowaniem. Wydawało mi się to bardziej upierdliwe niż jest w rzeczywistości. Ćwiczyliśmy na lalkach a potem zamotałam w kangurka Kazika i podobno zrobiłam to rewelacyjnie jak na pierwszy raz. Jeszcze jak nabiorę wprawy to coś czuje ze zostanę chustoswirka 😁. A najsłodsze było ze zaczęłam motać i Kazik zasnął zanim skończyłam ❤️.
Mąż tez się uczył ale nie udało mu się zamotać Kazika, musimy poćwiczyć.Misi@, Agagusia lubią tę wiadomość
[/url] -
Ja już jestem 16 dzień po CC i wiecie że cały czas mam krwawienie.. skąpe bo skąpe ale jest cały czas, czasami krew czasami takie brunatne. Objętościowo wkładka by mi wystarczyła ale na wielkość jest za mała bo Brudzew gacie jak mam wkładkę, i używam podpaski cienkiej jednak. Aha i ja dokupilam sobie siateczkowe majtki jeszcze na teraz, zdecydowanie mi wnich wygodniej niż w moich majtkach.♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Kalija wrote:Czy jeśli od 6 dni nie było kupy to powinnam sie martwić?
Karmiona moim mlekiem , wyjątek: 3 dni temu dostała 30 ml mm.
Puszcza bączki jak zawsze. Większych problemów z brzuszkiem nie zauważyłam. Siusia dużo.
Za to Krzys nigdy nie na pieluchy to zmiany z siuskami jedynie, zawsze kleks jest.
Kalija, Misi@, Applejoy lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Kalija, też właśnie spotkałam się z taką opinią. Jak kolejny tydzień będzie tak wyglądał to będę próbowała mm. A jeśli będzie poprawa to bez żadnych wyrzutów zamknę mleczarnię. A jeśli chodzi o pieluche to oczywiście ja bym nie zmieniła jak już dziecko spało😂 to jest walka o każdą minutę głowy na poduszce 😂
Kalija lubi tę wiadomość