X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa u nas to samo. Dopiero udało mi się go odłożyć...

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam śpiocha.Syn idzie spać o 21,budzi sie koło 2 czasem 3 na jedzenie i idzie spać,potem koło 7.30.wczoraj był wyjątek zasnął o 16,na śpipcha podałam butle o 23,spał do 2 i potem3 godziny przerwy.

Ogarniam starszego,potem starszy ogląda bajki a ja ogarniam młodszego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2019, 12:09

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Pierniczkowa u nas to samo. Dopiero udało mi się go odłożyć...
    Mam już dość tych upałów. Mój teraz z nią siedzi ja robię obiad. Usnęła na całe 10 min . Do tego za dwie godziny mamy gości a ja wyglądam jak kupa.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Nie mam parcia na kp za wszelką cenę jeśli po nim moje dziecko ma się męczyć. Jeśli mm miałoby w jakikolwiek sposób złagodzić jego męki to nawet bym się nie zastanawiała :)
    No to w takim razie pozostaje ci sprobowac :-)

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ja podaje mojej raz dziennie mm plus ten syrop. I nie muszę używać rurki, po godzinie od wypicia idzie mega kupa i seria bączków. Brzuszek miękki i mała spokojnie śpi.
    Jedynie co to bardzo wybudza ja odruch moro, tulik będzie w poniedziałek, więc liczę wtedy na pierwszą noc gdzie ona dłużej będzie spała niż 3h ciągiem. Teraz schodzi 30 min na karmienie i godzina na usypianie a ona budzie się za 2 na kolejną porcję jedzenia. Niby mm ma zalegać dłużej w kiszkach i powinna dłużej pospać ale nam się nie udaje , 4h to jest max i wtedy już budzi się rykiem że glodna

atdchdgezzwqbf17.png

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę w pon się chyba wbić do pediatry po ten syrop. Mały od 6 przysypiał tylko na moich rękach. Małż wymyślił wycieczkę ponad godzinę os domu żeby Młody mógł pospać w aucie a potem na dworze. Tak więc czeka mnie premiera wystawiania cycka w ogrodzie botanicznym 😂 i zapewne seria histerii, no ale skoro chcemy jeździć z dzieckiem to trzeba się przyzwyczaić. Wzięłam na wszelki wypadek mleko modyfikowane w buteleczkach.

Kalija lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dociagne do 4tego miesiąca i przechodzę na mm. Moj się w końcu odnalazł w roli ojca, odciął mamusie od nas. I ostatnio jak tylko jest opcja że młoda ma mieć butle to on ją karmi. Piękny widok jak ona się w niego wpatruje. A i ja wtedy mam czas dla siebie, na prysznic, sen czy po prostu serial. Karmienie piersią jest super, ale też cholernie męczące, młoda ma taki zasysa że sutki mam już fioletowe.

Kalija, Misi@, Domi_tur, natty85, Myszk@, Vampire, werni, Applejoy, Marcelina85 lubią tę wiadomość

atdchdgezzwqbf17.png

• Kalija Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Nie mam parcia na kp za wszelką cenę jeśli po nim moje dziecko ma się męczyć. Jeśli mm miałoby w jakikolwiek sposób złagodzić jego męki to nawet bym się nie zastanawiała :)

Pediatra mi mówił, że mleko kobiece bardziej uczula od mm m.in. z uwagi na to, że ma o wiele więcej laktozy. Moja znajoma zrezygnowała z kp na rzecz mm z jakiś brzuszkowych powodów, ale nie pamiętam o co chodziło.

Domi_tur lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa, 3-4h snu ciągiem jak na sześciotygodniowego niemowlaczka to moim zdaniem dobry (prawidłowy) czas snu. Gorzej , że potrzebuje godzinę na uśpienie.

A pro po usypiania. Ja dziś w nocy nakarmiłam małą , po 20 min na cycku spała więc odłożyłam ją do łóżeczka i sama też się położyłam. Nagle mi się przypomniało "pieluszka!" Zapomniałam zmienić przed karmieniem. Chwilę byłam się z myślami czy przebierać, ale stwierdziłam, że dobra matka by przebrała😁 oczywiście Laura się wybudziła i też musiałam ją potem tulić przez godzinę 😂

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jeśli od 6 dni nie było kupy to powinnam sie martwić?

Karmiona moim mlekiem , wyjątek: 3 dni temu dostała 30 ml mm.
    Puszcza bączki jak zawsze. Większych problemów z brzuszkiem nie zauważyłam. Siusia dużo.

dqprgu1royghdo7j.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile krwawilyscie po porodzie?

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Ja mam śpiocha.Syn idzie spać o 21,budzi sie koło 2 czasem 3 na jedzenie i idzie spać,potem koło 7.30.wczoraj był wyjątek zasnął o 16,na śpipcha podałam butle o 23,spał do 2 i potem3 godziny przerwy.

Ogarniam starszego,potem starszy ogląda bajki a ja ogarniam młodszego.
    Jak u Was z ta pupa odparzona? Zagoiła sie? Co zalecił ten doktorek-dermatolog?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2019, 16:09

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie jedziemy na pierwszy wyjazd z Kazikiem. Do moich rodziców, 2 h w jedna stronę, z noclegiem. To straszne nie jechać z dziećmi z tylu 😱. Już dwa razy mąż się musiał zatrzymywać żebym mogła sprawdzić czy wszystko ok. Mamy oczywiście lusterko 😁.

Kazik zasypia między 21 a 22 i śpi do 2. Ustawiam na 2 budzik, ale on zawsze budzi się chwile wcześniej. Zjada szybko jednego cycka i śpi dalej do 5-6, drugi cycek i dalej śpi do 8-9. Ja ten budzik ustawiam bardziej z obawy o maja laktację. Głupia jestem wiem, ale cały czas ciężko mi uwierzyć ze to się mi udaje 🤡🤡.
    Powinnam wykorzystywać te jego spanie do 2 ale my jesteśmy nocne matki i kładziemy się koło północy. Wczoraj np siedzieliśmy z sąsiadami na tarasie do 0.30. Wypiłam dwa piwka i oczywiście jeszcze w trakcie spotkania się mlekiem zalałam a nie miałam wkładek laktacyjnych 🤦🏻‍♀️.

Misi@ lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i mieliśmy dziś spotkanie z instruktorka chustonoszenia. Bardzo fajna babka. Jestem mega pozytywnie zaskoczona tym chustowaniem. Wydawało mi się to bardziej upierdliwe niż jest w rzeczywistości. Ćwiczyliśmy na lalkach a potem zamotałam w kangurka Kazika i podobno zrobiłam to rewelacyjnie jak na pierwszy raz. Jeszcze jak nabiorę wprawy to coś czuje ze zostanę chustoswirka 😁. A najsłodsze było ze zaczęłam motać i Kazik zasnął zanim skończyłam ❤️.
    Mąż tez się uczył ale nie udało mu się zamotać Kazika, musimy poćwiczyć.

Misi@, Agagusia lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • kayama Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, że też macie takie długie przerwy w kamieniach. U mnie co 3 godziny krzyczy jeść, jak przypadkiem śpi dłużej to jest wrzask nie z tej ziemi :) i bardzo zachlannie je. Wolę mniejsze przerwy z nadzieją na spokojniejsze jedzenie.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Dziewczyny ile krwawilyscie po porodzie?

Mi.się jeszcze nie skończyło. Mam przerwy po kilka dni a potem wraca, małe zoltawe , wkładki wystarczają.

n59ydf9h7aj0jxnd.png

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze krwawię. Już mam serdecznie dość tych podpasek wstrętnych 🙄. Połóg w takie upały to czysta rozkosz.

aadd84dc14.png[/url]
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem 16 dzień po CC i wiecie że cały czas mam krwawienie.. skąpe bo skąpe ale jest cały czas, czasami krew czasami takie brunatne. Objętościowo wkładka by mi wystarczyła ale na wielkość jest za mała bo Brudzew gacie jak mam wkładkę, i używam podpaski cienkiej jednak. Aha i ja dokupilam sobie siateczkowe majtki jeszcze na teraz, zdecydowanie mi wnich wygodniej niż w moich majtkach.

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Czy jeśli od 6 dni nie było kupy to powinnam sie martwić?

Karmiona moim mlekiem , wyjątek: 3 dni temu dostała 30 ml mm.
    Puszcza bączki jak zawsze. Większych problemów z brzuszkiem nie zauważyłam. Siusia dużo.
    Moj najstarszy tak mial: kupa równiutko co co tydzien, tylko nie pamietam od kiedy tak bylo. Pierwsze dwa razy po 5/6 dniach dawałam czopek glicerynowy, pol. Jak widzialam ze jednak ta kupa nie jest twarda, to odpuściłam. Podobno na piersi moze byc odstęp do tygodnia, jesli dziecko wyjątkowo dobrze trawi. Nie powiem, wygodna byla taka kupa co tydzien😁wiedzieliśmy ze to ten dzien, szybko nocnik ogarnelismy na kupe, jeszcze przed roczkiem. Potem jakis mu przeszło, teraz robi 2 tazy dziennie.
    Za to Krzys nigdy nie na pieluchy to zmiany z siuskami jedynie, zawsze kleks jest.

Kalija, Misi@, Applejoy lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija, też właśnie spotkałam się z taką opinią. Jak kolejny tydzień będzie tak wyglądał to będę próbowała mm. A jeśli będzie poprawa to bez żadnych wyrzutów zamknę mleczarnię. A jeśli chodzi o pieluche to oczywiście ja bym nie zmieniła jak już dziecko spało😂 to jest walka o każdą minutę głowy na poduszce 😂

Kalija lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
‹‹ 1297 1298 1299 1300 1301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ