X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem żąda ja jestem załamana nadal jest u mnie +7 kg ;/ jak mąż wróci do pracy czyli od 3.09. Wracam do cw. Plus słodkie tylko s weekendy. Obym do 29.09 choć 3 kg zrzucił bo mamy chrzest A ja kupiłam sobie sukienkę, nr. Chciałabym założyć;)

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Młoda zrobiła tak głośna kupę że pies uciekł z pokoju 😂 nigdy nie sądziłam że pełny pampers tak przerazi 40 kilowego owczarka.
    😀
    dobre strzelaja plus zapach jest

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    no ciezko w te upaly
    we wt ma przyjsc porzadne ochlodzenie
    ja Karolinke na upaly do polud i po polud chlodzilam w wanience, sama tez 2x szlam
    teraz tak samo w szpitalu robie plus malego wacikami obmywam
    bez wentylatora z domu nie dalabym rady.mamy w 3 narozna sale 2 duze okna.jak z 1str grzeje do pilud to z 2ej po polud, masakra..

Ja też mam dość, dobrze ze we wtorek ochłodzenie, ale jakieś masakryczne bo mi prognoza pokazuje 16 stopni..
    My wieczorem otwieramy wszystkie okna i chlodzimy mieszkanoe , a i tak na zewnątrz dużo przyjemniej. W dzień mała jest w pieluszce, ciągle śpi i marudzi w przerwach. Często chce cyca na chwilę, myślę że pije bo mi na początku wodniste mleko leci. Więc dobrze bo się nie odowodni. Ale je z przerwami , bo zasypia w trakcie karmienia. Na spacery chodzimy ok 19 a potem kąpiel, i.wyraźnie jej lepiej :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi A może ma zła temp. Wody?
    Ja robię mojemu cieplejsze kapiel i wtedy jest rozanielony( nie sprawdzam termometrem więc w sumie nie wiem ile stopni.) Antek nie lubił być golusienki więc jak go rozebralam to szubko przykrywalam reczniczkiem . Potem w wanience pływala pieluszek tetrowa,która zakładałem na brzuszek albo nóżki.. myjąc go i otulajac. Tak robię też z młodszym;)
    Ps super są te filmiki mama fizjoterapeutka jak się któraś zastanawia to moim zdaniem warto wykupić dostęp do nich. Tłumaczyli pokazuje lepiej niż zawitkowski ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2019, 21:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerkowo A wybraliście już imię dla małego?
    Jeszcze raz gratuluję i życzę szybkiegonpowroti do domku

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Domi A może ma zła temp. Wody?
    Ja robię mojemu cieplejsze kapiel i wtedy jest rozanielony( nie sprawdzam termometrem więc w sumie nie wiem ile stopni.) Antek nie lubił być golusienki więc jak go rozebralam to szubko przykrywalam reczniczkiem . Potem w wanience pływala pieluszek tetrowa,która zakładałem na brzuszek albo nóżki.. myjąc go i otulajac. Tak robię też z młodszym;)
    Ps super są te filmiki mama fizjoterapeutka jak się któraś zastanawia to moim zdaniem warto wykupić dostęp do nich. Tłumaczyli pokazuje lepiej niż zawitkowski ;)

Wszystkiego próbowaliśmy, moja Mama próbowała go kąpać bo nam nie wierzyła... No histeria i tyle 😫

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja od początku lubi się kąpać, zawsze blogosc na buzce ;) Cieszę się ze lubi wodę, będziemy kiedyś całą rodzinką na basen chodzić.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My za to mamy dalej problem z karmieniem butelka :(( Za każdym.razem prawie zawału dostaje... Czy to mina 2 godziny, czy 3, nawet jak wcześniej dam jej cyca i powinna być troszkę najedzona to ciągnie jakby tydzień nie jadła! Obserwowałam co się dzieje i ona nie nadąża łykac, zaczyna dobrze choć je za szybko i po chwili ma buzie pełną mleka i leje się jej bokami i jak nie zdążę smoczka wyjąć to się czasami krztusi :( A je tak szybko że aż pieje, ja jestem przerażona, nie wiem co.robić.. Karmię 3 różnymi butelkami, dwie w ogóle odstawiłam. Jednak najlepsza jest dr Brown, Avent wcale nie. Ale wszystkie to.są butelki.że smoczkami od urodzenia minimalne dziurki! I żadną nie je prawidłowo. Nie mam po prostu pomysłu. Ta Medela calma z tego co czytam też nie zawsze zdaje egzamin. A krócej niż co 2 ,godziny mm nie zaleca się karmić bo mleko się trawi 3 godziny. Naturalny pokarm dwie.
    W trakcie karmienia zawsze ja odbijam 1-2'razy i jest oczywiście ryk bo.myśli pewnie że już więcej nie dostanie . Łyka dużo powietrza bo tak beka że aż czasami ja zatyka na chwilę. No karmienie jej to masakra :( I nic się nie poprawia.
    Za to dziwna sprawa ssanie cyca idzie jej dobrze, wcale nie lapczywie zupełnie inaczej. Ale ja nię jestem w stanie wykarmić jej kp. Przedstawiam ja za każdym razem a mleka jest ciągle za mało. Z laktatora wychodzi ciągle ok 20 ml z 2 cyckow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2019, 22:11

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My znowu usypiamy Młoda , ja się po godzinie poddałam teraz mój walczy z syreną.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmiejemy się, że nieźle go musieli szorować w szpitalu po porodzie, że nie lubi kąpieli i ryczy jak tylko poczuje wodę na nóżkach 😂🤦‍♀️

Pierniczkowa,po kąpieli Małemu podałam najmniejszą dawkę paracetamolu w syropie jak zaczął się brzuszkowy wrzask . Uspokoił się, wyciszył i zasnął 🙊🙈

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Jak u Was z ta pupa odparzona? Zagoiła sie? Co zalecił ten doktorek-dermatolog?

U dermatologów byliśmy dwóch.Pierwszy przepisał kolejną maść która nic nie dała,druga zaleciła solcoseryl maść dwa razy dziennie i 3 razy dziennie moczenie w wywarze z kory dębu i wietrzenie pupy.Do maßci byłam sceptycznie nastawiona bo w ulotce napisane by nie stosować u dzieci poniżej 12lat bo badań nie przeprowadzono.Niby często tak piszą,0 ale to takie maleństwo.Nie mieliśmy wyjścia,nie mogłam patrzeć jak dziecko cierpi z ran sączyła się czasem surowica z domieszką krwi.Poprawa znaczna już po 3 dniach.
    Agagusia pytałaś czemu karmie piersią i jeszcze później odciągam.Doradczyni zaleciła by tak robić by wysyłać sygnał organizmowi że potrzebuje jeszcze więcej mleka i zawsze coś się uzbiera.Moje dziecko to śpioch i nigdy nie wiem ile będzie spał,Potrafi zapaść w bardzo głeboki sen zarówno w dzień jak i w nocy.Taka drzemka to średnio 5godzin a najdłuższa to 7.Na początku wybudzałam co było trudne bo niewiele dawało tzn. dostawiałam do cyca pociągnął dwa razy i spał i memlał.Jak sam się obudzi to nawet jak lekko przyśnie to ładnie ciągnie.Jako,że mam mało pokarmu to w związku z długimi drzemkami w ciągu dnia też czasem odciągam.Co do wybudzania zdania lekarzy a rozmawiałam z kilkoma są podzielone.Nie wybudzam,dziecko ładnie przybiera na wadze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2019, 22:59

Bobby29 lubi tę wiadomość

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Śmiejemy się, że nieźle go musieli szorować w szpitalu po porodzie, że nie lubi kąpieli i ryczy jak tylko poczuje wodę na nóżkach 😂🤦‍♀️

Pierniczkowa,po kąpieli Małemu podałam najmniejszą dawkę paracetamolu w syropie jak zaczął się brzuszkowy wrzask . Uspokoił się, wyciszył i zasnął 🙊🙈
    Oficjalnie potwierdzam że metoda 5s się sprawdza. 5 min i po ryku, tylko mnie kręgosłup boli. Ale młoda śpi. Lecę korzystać. Całe 2 godziny dla mnie

atdchdgezzwqbf17.png

• Kalija Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to za metoda 5s ?

Kayama , ja laktacje rozkręciłam laktatorem metodą 753, próbowałaś?

Moje dziecko dziś nie spało od 8 do 19! Ja nie wiem jak to możliwe. Jak przymykała oko to tylko do czasu aż próbowałam ją odłożyć. Cyckowałyśmy się cały dzień, co godzinę. Mam zmasakrowane piersi, ja nie wiem co to bedzie. Poki co odciagam na najnizszych obrotach i wjeżdza niestety butla. A tak dobrze szło :(

Poza tym muszę kupić bilobil 😞😂 tym razem zapomniałam wykąpać dziecko a dziś przecież był taki upał i my przyklejone non stop do siebie. Siebie wykąpałam 2 raz No ale panna już śpi. Nie budzę jej po nocnej nauczce😅

Oby noc była lepsza niż dzień 🙏🙏🙏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2019, 00:03

werni lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wklejam linka do metody, myślałam że to głupota ale serio działa.

http://tatapad.pl/dziecko/jak-uspokoic-placzace-dziecko-metoda-stuprocentowa/

Frida91, Bobby29, Vampire, Kalija, Applejoy lubią tę wiadomość

atdchdgezzwqbf17.png

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Wklejam linka do metody, myślałam że to głupota ale serio działa.

http://tatapad.pl/dziecko/jak-uspokoic-placzace-dziecko-metoda-stuprocentowa/
    Ale humorystycznie opisane :P Właśnie chichralam się z dzieckiem przy cycu. Wyprobujemy!

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!! W końcu po 24 dniach odpadł nam pępuszek! 😍❤ uff

Pierniczkowa, Bobby29, trzydziecha, kayama, Kalija, werni, Applejoy lubią tę wiadomość

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a ja już zaczynałam się martwić że nam nie odpada. Jak byliśmy na ważeniu pielęgniarka mówiła że spoko, nie przejmować się on lada dzień odpadnie - a ja myslalam że jakoś mega długo nam idzie (w przychodni to był 15dż, dziś mamy 18 I Nadal kikut jest, choć rzeczywiście widzę że powierzchnia na której się trzyma jest z każdym dniem coraz mniejsza.

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby, może mieliście grubą pępowinę jak my 😀 nam położna cały czas mówiła, że pięknie się goi, ale ze względu na grubość późno odpadnie i faktycznie tak było ☺

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pępek odpadł szybko,chyba 8dnoia.Ostatnio okazało się,że mały ma przepuklinę pępkową i trzeba będzie zastosować plasterki.Starszy syn też miał i wtedy jeździliśmy do chirurga,teraz będę sama naklejać bo pediatra mnie nauczyła.Jeszcze trochę za wcześnie bo dzieć ma zbyt delikatną skórę.

• Vampire Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa, moja sunia wczoraj to samo! 😂😂 na płacz reaguję troską i zagladaniem a tu ucieczka! 😁

Domi, nam położna poleciła kąpać ja omotaną w tetrówkę. Zanurzyć, a potem myć po jednej części ciała odbijając ją i zawijajac. Nie testowałam jeszcze. 😊

Kayama, nie sugerowsłabym się laktatorem. Ile to razy już gotowałam wodę na mm, bo Mała płaczę, ja flaki dwa a potem się okazało, że z tej pustki wyciągnęła tyle ile potrzebowała. Nawet po tym jak wcześniej opróźniłam pierś laktatorem na max. 😊

Misia, mam też sam problem. Plus 6 kg i nie wiem jak to zrzucić, bo za miesiac konferencja. Jem niby zdrowe słodycze i banany, bo tylko to mam pod ręką jak jestem sama w domu uwiązana cycem.

Dziewczyny, jaki krem polecacie na rozstępy. Wywaliło mi kilkandni przed porodem. A już łudziłam się, że będzie git.

A i co stosujecie na bliznę po nacieciu krocza? Koleżanka polecała mi żel z aloesu.

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
‹‹ 1299 1300 1301 1302 1303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ