X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • kayama Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ale humorystycznie opisane :P Właśnie chichralam się z dzieckiem przy cycu. Wyprobujemy!

Też bym wypróbowała tylko nie mogę sobie wyobrazić tego skokolysania ;)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayma w komentarzach pod spodem są filmiki na YouTube :D

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Już pisałam kiedyś że Anielka bardzo źle reagowała brzuszkiem na Wit w oleju
    I jakiej uzywalyscie?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Mooniika Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieciaczki tez maja jakby zarys calych zebow na dziasle?
    Wyglada jakby miala jedynki pod dziaslem gornym

Mooniika
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mooniika wrote:
    Czy wasze dzieciaczki tez maja jakby zarys calych zebow na dziasle?
    Wyglada jakby miala jedynki pod dziaslem gornym

Tak😁

Pierniczkowa gratuluję utraty wagi i współczuję problemów z jelitami. Po cc mogą one występować dość długo.

Baileys fajnie, że się odezwałaś 😊 ja mleko dostałam dość późno, nadal pracuje nad ilością (laktatorem), ogarnięcie kp zajęło nam miesiąc. Wypróbuj innego mm jak radzą dziewczyny, kropelki można stosować od 1 tygodnia wg pediatrów choć w ulotce jest od 28 dnia zazwyczaj.
    Też mam problem, że Maleńka za płytko chwyta brodawkę i masakruje mi piersi. W czwartek jestem umówiona z CDL, może coś doradzi.

Fajnie masz z tym koszem , przydałoby nam się coś takiego.

dqprgu1royghdo7j.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój śpi w bujaczku - ma opcję do leżenia i albo do bujania albo stania. Zabieram do łazienki jak Mały nie śpi a ja już muszę wziąć prysznic, czy chcę zrobić sobie kawkę lub śniadanko :) Choć i tak najlepiej mu się śpi w dużym kokonie na kanapie :) i na płasko szybko się budzi a jak mu się podłoży pod główkę kocyk to policzkiem się wtula i śpi długo. Ale to tylko jak mamy go na oku :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Mooniika Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak tu wrzucac zdjecia, bo bym dodala fotke tego dziasla. U corki starszej nie pamietam zeby miala tak wyrysowane ksztalty zebow z przodu.
    Kalija wrzucisz zdjecie jak to u was wyglada?

Mooniika
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys - super ze sie odezwalas, mam nadzieje ze teraz juz tylko lepiej bedzie u Was. Ja Bobotic forte tez dawałam w drugim tygodniu, czasem podaje jak widze ze jest problem. Daje tez probiotyk Biogaje, ake nie widze jakis super efektow, przejdę chyba na multilac po skończeniu buteleczki. Za to akurat z paracetamolem uważałabym, dosyc mocno wątrobę obciąża.
    U nas roznie, zazwyczaj wybudza sie z drzemki po 30 min, po 14 udalo sie go na lezaco przy cycku uśpić na 3 godziny:) My w sumie tez nieświadomie 5S stosujemy, tylko bez szumu, bo to zostawiam na specjalne okazje, zreszta musi szumuec caly czas, inaczej ze snu nici. Skolysanie robimy na piłce - polecam bardzo. A ostatnio kołysze go juz w kokonie i w tym wkładam do kołyski, o wiele łatwiej odlozyc - spróbujcie.
    Z problemow to wieczorem mamy szarpanie sie przy cycku, chwyta, dwa razy pociągnie, puszcza, mleko wylatuje bokiem, ryk u znowu szuka. Ktos ma jakies rady? Mleka na 100% jest. Moze jest juz przemęczony...

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia u nas też takie szarpanie jak mała jest zdenerwowana albo przemeczona. Pomaga czasem wziąć ja do odbicia a czasem daje na chwilę smoczek żeby się wyciszyla i dopiero wtedy łapie pierś na spokojnie.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga u nas pomaga odwrócenie uwagi, zmieniam pierś, daje do odbicia, czasem kładę obok na kanapie albo przechodzę do innego pomieszczenia.

Monika, moja córka właśnie usunęła. Zdjęcie możesz wrzucić używając zapodaj.net wybierasz belkę "na forum" , wybierasz zdjęcie a później wklejasz tu kod przeznaczony na forum

Domi, moja też najlepiej śpi w kolonie na narożniku, nie licząc moich rąk😊

21a9f9139df5.jpg

Frida91, Vaniliowa, Chimera, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, Domi_tur, Misi@, Vampire, Agagusia, Limerikowo, werni, Applejoy lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga u mnie jest to samo z cyckiem. Czasem odstawia przy nim takie cyrki że głowa mała. Nie mam patentu na to. Wtedy daje butle pociągnie parę lykow i idzie spać.

atdchdgezzwqbf17.png

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    I jakiej uzywalyscie?
    Devikap, ten tolerowala

Frida91 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym łapaniem i puszczaniem cyca to moja też tak ma. Nie mam na to patentu. Mówię do niej głaszcze i próbuje do skutku. Ale któregoś ranka byłam już tak zdesperowana że dałam jej jeść z butelki a z cycków odciagnelam bo nie miałam pomysłu jak jej pomóc.

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żaba pozdrawia Laurę❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2019, 22:46

DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, Frida91, Kalija, Misi@, Vampire, Agagusia, Limerikowo lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Mooniika Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d0dc31c321c7.jpg

Mooniika
  • Mooniika Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjecie troche ciemne ale widac tam te jakby zeby. U was tez to tak wyglada?

Mooniika
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym puszczaniem cyca, to moja czasem doklada odruch wymiotny. Ale dla mnie to jest oznaka, ze po prostu ma juz ewidentnie dość. Jest to dla mnie dziwne,, bo starsza cyca nigdy nie odmawiala :p

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znacie jakieś sposoby na wzmocnienie palców stóp? 😂 Jak Mały na mnie zaśnie i nie mogę się ruszyć wszystko sobie przysuwam/podaje stopami ale kurde nie dźwigam ze stolika pełnych butelek i kubków 😂🙈

DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, Frida91, Chimera, menka2, Vampire, Agagusia, Applejoy lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Znacie jakieś sposoby na wzmocnienie palców stóp? 😂 Jak Mały na mnie zaśnie i nie mogę się ruszyć wszystko sobie przysuwam/podaje stopami ale kurde nie dźwigam ze stolika pełnych butelek i kubków 😂🙈
    Ostatnio opanowałam odblokowanie telefonu stopa i zaznaczanie z którego cycka idzie papanko 😂
    jutro ochłodzenie! W końcu. Jak karmię to mam wrażenie że się topimy obie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2019, 20:25

DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, Frida91, Domi_tur, Chimera, Applejoy lubią tę wiadomość

atdchdgezzwqbf17.png

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:

Ja póki co daje rade unieść tylko telefon 😂

Domi_tur lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
‹‹ 1301 1302 1303 1304 1305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ