Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Misi@ wrote:Limerkowo A wybraliście już imię dla małego?
Jeszcze raz gratuluję i życzę szybkiegonpowroti do domku
jak walczyl 2ej nocy na jedzenie,mowie Synku Ty jestes Janosik 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2019, 10:05
Misi@ lubi tę wiadomość
-
My dzisiaj mamy 2 rocznicę ślubu, pewnie nie poświętujemy ale oby chociaż ten dzień był spokojny. Dziś od rana znowu było trochę cyrkow, Mała nie mogła usnac a co mi się udało to budziła się po odlozeniu. Byłam już tak wkurwiona na tą sytuację bo boję się powtórki z wczoraj. A potem mam wyrzuty że się tak denerwuje, oczywiście nie na nią i nie daje jej tego odczuć ale w środku przeklinam że nie ma nawet chwili spokoju...
W końcu usnela zawinieta w kokon i bujana w wózku z odlglosami śnieżnej zamieci. Ciekawe jak długo pospi, ale chociaż udało nam się zjeść wspólne śniadanie.Bobby29 lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
A ja jestem dumna z mojego Bączka bo dziś noc była spokojna a rano w kościele przez pół mszy ładnie leżal bez płakania i marudzenia, a później trochę bujania w wózku i na końcu na chwilkę smok i daliśmy radę
Chętnie też wypróbuję kolejne 5sMisi@ lubi tę wiadomość
-
Trochę się boje chwalić bo zaraz pewnie dostanę za swoje ale Mozzarella jest super grzeczna. Ma swoje gorsze momenty wiadomo ale ogólnie to odłożona do łóżeczka lub gondoli albo sama usypia albo pedałuje w czasie aktywności i zajmuje się samą sobą. Czasami się zdenerwuje że nikt jej uwagi nie poświęca to tatuś ja wtedy bierze na kolanka i tam sobie leży i rozgląda się. No to teraz po tych pochwałach włączam odliczanie kiedy się dzieci spsuje 🙄😂
Agagusia, Applejoy lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Dałam małej paracetamol, skończyło się wierzganie śpi już 3 godzinę, wstała.tylko na cycka i dalej poszła spać. Musiało ja boleć wczoraj
Z dobrych rzeczy właśnie zrobiłam sobie słoik nutelli i wyszła lepsza niż ze sklepu.Bobby29, Domi_tur, Chimera, Frida91, Agagusia, Misi@, Applejoy lubią tę wiadomość
-
Robuś wczoraj miał popołudnie i wieczór bardzo niespokojnie. Nie dało się go odłożyć, ciągle tylko do cycka. Już ma potówki na buzi od tego ciągłego picia...chyba że to ten trądzik 🤔🤔
Ale za to jak usnął o 23, to była pobudka o 2 i o 6. Piękna noc. Z rana był na tyle spokojny, że mąż się nim zajmował, a ja upiekłam dwa ciasta i zrobiłam gulasz. Teraz znów śpi i ja się godzinkę drzemnęłam. Popołudniu jedziemy do teściów na imprezę pępkową, będzie prawie 30 osób licząc z dziećmi, ciekawa jestem jak się będzie zachowywał.
Pierniczkowa robiłaś w termomiksie? Dasz przepis? 😁Bobby29, Misi@, Applejoy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, dzisiaj moja Kluska konczy tydzien i dopiero znalazłam chwile, zeby tu wejsc.
My opuscilysmy szpital w srode, wiec 3 dni po CC. Bylo tam strasznie - duszno, goraco, fatalne jedzenie, zero mozliwosci snu, w kolko placz dzieci na oddziale - modlilam sie, zeby Maja nie spadla zanadto z wagi, a moja rana dobrze sie goiła i zebysmy mogly wyjsc jak najszybciej. W szpitalu okazalo sie, ze nie mam wcale mleka 🙁 Zaczelam podawac dziecku mm, co mnie strasznie dobilo psychicznie (najpierw nieudany porod SN, potem nieudana laktacja...).Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2019, 03:28
-
Chimera możesz odezwać się na FB to Ci screena z przepisem wyśle?
Baileys kup sobie mleko już w płynie małe i sprawdź czy będzie pasować. W rosmanie są pojedyncze saszetki Babilonu i nan opti. Moja na bebilonie ulewała, moala gazy a po nan cisza.
Dzisiaj jest o niebo lepiej niż wczoraj , praktycznie od podania paracetamolu non stop je cycka, już na spokojnie bez.placzu go.lapie i je po 15 -20 min. Tyle że budzi się co 2 godziny na jedzenie. Ale.lepsze to niż ten nieustanny rykDomi_tur lubi tę wiadomość
-
Baileys Tak Jak pierniczkowa pisze spróbuj jednorazowych porcji mleka. Np moja na Bebilon profutura bardzo dobrze reaguje. Mam w domu też saszetki nan, ale w szpitalu dostawała Bebilon i w domu potem też kupiliśmy Bebilon. Odciagaj regularnie choć wiem jakie to upierdliwe i produkcja ruszy. Co do chwytania to chyba tylko doradca lub dobra położna może coś poradzić...
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Baileys ja robiłam USG bo chciałam sprawdzić jak z krwawieniem, krwawilam 11 dni a później już tylko plamienie żółte, na szczęście na USG wyszło że troszkę jeszcze jest do oczyszczenia i pewnie te plamienia wystarcza. Z Aniela krwawilam 4 tyg więc od razu się przestraszyłam że cosalo dni krwawię. Ale położna miowila że różnie bywa z tym krwawieniem, jedne tydzień inne 6 tyg.
Co do karmienia to przede wszystkim spokój cię uratuje, ja miałam pokarm z Anielka dopiero jak wyszłam ze szpitala w 9 dobie, bo w szpitalu ja dokarmialam, stresowalam się, dopiero w domu a spokojnie karmiłam i przystawiał na zadania aż rozkręciła mi córa laktacje -
Baileys, a sprawdzali Malej wędzidełko? Sorry, że jestem monotonna i wszystkich o to pytam 😂
My podawalismy w pierwszym tyg Espumisan i Vivomixx i byla poprawa. Teraz skończył się probiotyk i znowu gorzej. Jak masz delicol to spróbuj podawać 5 kropli przed jedzeniem.
Pierniczkowa, nas też ratuje ten nieszczęsny paracetamol, dziś rano też dostał i od razu sie uspokoił i poszedł spać -
Ja się zastanawiam czy winna nie jest Wit. D tych problemów z brzuszkiem... Przedwczoraj zapomniałam podać i był super dzień, wczoraj dostała i była masakra a dziś nie dałam żeby sprawdzić i jest spokój... Mam Juvit D na jakimś oleju.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualnykayama wrote:Dziewczyny, a macie bóle brzucha przy tych krwawieniach? Ja zwykle nie a dziś boli mnie brzuch jaj na okres Nie wiem czy się martwić. Ciagle mam plamienia. Wzięłam apap.
Wlasnie tez mam slabe bole, a wg poloznej powinny byc mocne okresowe, bo to tez swiadczy o dobrym obkurczaniu macicy. Tak ze to chyba dobrze, ze je masz i źle, ze ja ich nie mam. Ale ja jestem w ogole jakas dziwna, po CC korzystalam z kroplowki z przeciwbolowka tylko 2 dni, potem wzielam 2 razy apap, a od srody juz nic. Nie chcieli wierzyc w szpitalu, ze nie potrzebuje.
Domi, wedzidelko moja miala sprawdzane przez pediatre w szpitalu, uznal ze nie trzeba podcinac, bo ladnie język pracuje. Polozna nam dala namiary do jeszcze jednego spcjalisty, bedziemy konsultowac ponownie w przyszlym tyg.
A jak sobie radzicie z czkawka? Maja ma przynajmniej raz dziennie, bardzo sie przy tym boi, a ja nie wiem jak jej pomoc 😐
To skoro podawalyscie te leki od poczatku, to tez sprobuje dzisiaj. Choc od rana jestesmy tylko na cycku i wyglada na to, ze Pysio sie najada - smi, smieje sie i jest cichutka 😊
W ogole z perspektywy pierwszego tygodnia naszym hitem jest kosz mojzesza - bierzemy Pysia ze soba wszedzie po mieszkaniu, nie robi to halasu jak dostawki na kolkach, jest przytulne, wiec nie potrzebujemy juz kokonu, mozemy bobasa dosunac do krzesla / kanapy / lozka. A lozeczko dzieciece z karuzela i monitorem oddechu stoi nieuzywane 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2019, 15:20
kayama, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Frida91 wrote:Ja się zastanawiam czy winna nie jest Wit. D tych problemów z brzuszkiem... Przedwczoraj zapomniałam podać i był super dzień, wczoraj dostała i była masakra a dziś nie dałam żeby sprawdzić i jest spokój... Mam Juvit D na jakimś oleju.