Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi, ale Twój Szymek ma dużo włosków
Monika, no u nas to tak nie wygląda, także nie pomogę.
Mam pytanko natury estetycznej, chociaż tu same laski, więc nie wiem czy pomożecie. Mój brzuch po ciąży wygląda strasznie, choć większość kg już straciłam. Mama doradza mi kupienie pasa albo majtek obciskających, pamiętam jednak, że w szkole rodzenia babka odradzała takie cuda. Macie jakąś wiedzę na ten temat ???
Dziś załapałam doła, chciałam szybko wrócić do treningów i fajnej sylwetki a tu po tej cesarce dupa -
Kalija podobno te pasy poporodowe nie są zalecane bo ściskanie brzucha osłabia mięśnie dna miednicy. Może spróbuj naprzemiennie ciepłe i zimne prysznice, szczotkowanie na sucho, jakieś balsamy? I daj sobie trochę czasu jeszcze
Domi_tur, Kalija lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Frida91 wrote:Ja się zastanawiam czy winna nie jest Wit. D tych problemów z brzuszkiem... Przedwczoraj zapomniałam podać i był super dzień, wczoraj dostała i była masakra a dziś nie dałam żeby sprawdzić i jest spokój... Mam Juvit D na jakimś oleju.
Bardzo możliwe - większość dzieci nie toleruje tych olejów- polecam znaleźć taka bez olejów- jest jedna na receptę - nie pamiętam nazwy teraz ja póki co niebpojdzie witaminy D w ogóle- jest lato/ słońce w pełni- wdroze dopiero jesienią pozna. Pediatra nasz bardzo pozytywnie do tego podszedł
-
Agagusia wrote:Baileys - super ze sie odezwalas, mam nadzieje ze teraz juz tylko lepiej bedzie u Was. Ja Bobotic forte tez dawałam w drugim tygodniu, czasem podaje jak widze ze jest problem. Daje tez probiotyk Biogaje, ake nie widze jakis super efektow, przejdę chyba na multilac po skończeniu buteleczki. Za to akurat z paracetamolem uważałabym, dosyc mocno wątrobę obciąża.
U nas roznie, zazwyczaj wybudza sie z drzemki po 30 min, po 14 udalo sie go na lezaco przy cycku uśpić na 3 godziny:) My w sumie tez nieświadomie 5S stosujemy, tylko bez szumu, bo to zostawiam na specjalne okazje, zreszta musi szumuec caly czas, inaczej ze snu nici. Skolysanie robimy na piłce - polecam bardzo. A ostatnio kołysze go juz w kokonie i w tym wkładam do kołyski, o wiele łatwiej odlozyc - spróbujcie.
Z problemow to wieczorem mamy szarpanie sie przy cycku, chwyta, dwa razy pociągnie, puszcza, mleko wylatuje bokiem, ryk u znowu szuka. Ktos ma jakies rady? Mleka na 100% jest. Moze jest juz przemęczony...
Co do działania cycków też to mamy - mam smoczka przy sobie i podaje wtedy smoczek w policji jak do karmienia są Mania jest przytulna policxkiem do mojej piersi - jak się uspokaja to podaje pierś aż w pewnym momencie albo ładnie zjadą pierś albo usypia
-
Dziewczyny, zrobiłam eksperyment i trochę się podłamałam... Dzisiaj postanowiłam nie kąpać Małego pomimo upału żeby uniknąć chociaż jednej wieczornej histerii, nastawiona na wrzaski brzuszkowe i inne, które nam co wieczór towarzyszą... Umyłam go polewając ciepłą wodą z wycisnietych wacików,dostał cyca i zasnął... Ani pół histerii, bólu brzucha, nic. I co, mam go nie kąpać do 6 roku życia żeby moje dziecko w spokoju szło spać? Od pierwszego dnia ta kąpiel jest otoczona strasznym płaczem, nic kompletnie nie działa, przeczytalismy całe internety. To musi być dla niego tak traumatyczne przeżycie, że aż mi serce pęka
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:Domi, nie będę się mundrkowac bo pewnie przeczytaliście wszystkie patenty na spokojna kąpiel. Macie w do mu wannę czy prysznic? Może spróbuj się kapać razem z nim?
Mamy prysznic z głębokim brodzikiem prawie jak wanna .Moze to jest myśl! ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2019, 23:30
-
Kalija - ja tez nie jestem zadowolona ze swojego brzucha, ale wydaje mi sie, ze poki nie wdroze jakis cwiczen na brzuch to dalej będzie taki ovwisly... W przyszłym tygodniu mam kontrolna wizyte u gina, mam nadzieję ze zezwoli na jakies lekkie treningi, bk ogólnie czuje sie dobrze. Chociaz pewnie z intensywnymk cwiczeniami na brzuch sie wstrzymam, w koncu jestem po cc. Mam nadzieję, ze tak nie zostaje bo troche niefajnie to wyglada, wszystko chude tylko brzuch wisi... Caly czas mam wrażenie, ze przy 1 corce szybciej brzuch wrocil do normy, choc teraz nawet mniek przutylam
-
menka2 wrote:Bardzo możliwe - większość dzieci nie toleruje tych olejów- polecam znaleźć taka bez olejów- jest jedna na receptę - nie pamiętam nazwy teraz ja póki co niebpojdzie witaminy D w ogóle- jest lato/ słońce w pełni- wdroze dopiero jesienią pozna. Pediatra nasz bardzo pozytywnie do tego podszedłStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Mi zostało 2,5 kg do wagi sprzed ciąży co jest dla mnie szokiem bo tuż przed ciąża schudłam 6 kg i o dziwo nie stracilam tego efektu w 100%. Co prawda wciąż potrzebuje schudnąć jakieś 10 kg wiec czekam na koniec połogu z niecierpliwością.
Brzuch niestety mimo utraty większości ciążowych kg nie wyglada dobrze. Jakiś taki luźny . Póki co stosuje balsam wyszczuplający licząc na poprawę napięcia skory. Muszę tez wrócić do szczotkowania.
Ale mąż mi sprzedał dziś komplement: „ale trzeba przyznać, ze nie poniszczyły cie AŻ TAK MOCNO te dwie ciąże”. Nie wiadomo czy podziękować czy w mordę dać 🤔[/url] -
nick nieaktualnyMi zostało 4-5kg do zrzucenia. Brzuch troche sflaczały ale w większości sie wciągnął.
Czy któreś wasze dziecko ma trądzik niemowlęcy? Nam przez te upały wysypało buzie. Czytałam ze to nawet do 6mcż moze schodzić 😱 Co prawda na czółku mamy juz mniej a teraz na policzkach wiecej
Domi a macie jakas podkładkę do wanienki? Jakas gąbkę? Mona bratanica robiła takie histerie do 3miesiaca dopóki jej pod dupe ta gąbkę wsadziliWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2019, 08:44
-
Domi_tur wrote:Mamy prysznic z głębokim brodzikiem prawie jak wanna .Moze to jest myśl! ❤️
Domi_tur lubi tę wiadomość
-
Nacha wrote:Mi zostało 4-5kg do zrzucenia. Brzuch troche sflaczały ale w większości sie wciągnął.
Czy któreś wasze dziecko ma trądzik niemowlęcy? Nam przez te upały wysypało buzie. Czytałam ze to nawet do 6mcż moze schodzić 😱 Co prawda na czółku mamy juz mniej a teraz na policzkach wiecej
Domi a macie jakas podkładkę do wanienki? Jakas gąbkę? Mona bratanica robiła takie histerie do 3miesiaca dopóki jej pod dupe ta gąbkę wsadzili