X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 16 stopni i cudownie, Mały wybudza się tylko na cyca, za godzinkę idziemy na spacerek cieszyć się rześkim powietrzem 😁 tylko nie wiem jak go ubrać na tą pogodę 😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    U mnie 16 stopni i cudownie, Mały wybudza się tylko na cyca, za godzinkę idziemy na spacerek cieszyć się rześkim powietrzem 😁 tylko nie wiem jak go ubrać na tą pogodę 😂

I zaś problemy 😂

Domi_tur lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam jestem zadowolona z pogody :P Byłyśmy z rana prawie 2h na spacerze choć najpierw była awantura i już prawie wracałam do domu. Potem w domu cyc i znowu spanie. Zdołałam powiesić i pochować pranie, zjeść i czytam sobie książkę :) Ale luksus!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2019, 15:59

kayama, DrzewkoPomarańczowe, Pierniczkowa, magnolia29, Limerikowo, IGA.G, emi2016, Vampire, Bobby29, Misi@, Agagusia, werni, Applejoy lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • kayama Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Mi w porównaniu do sprzed ciąży zostało 2kg a brzuch mi się nawet bardziej teraz podoba bo jest taki jednolicie odstający a nie z fałdka ;) zauważyłam że jestem trochę bardziej jakby puszysta czy miękka w dotyku więc ten tłuszczyk jeszcze jest no i ciągle się się dopinam w spodniach sprzed ciazy

Ja się dopinam w jeansy ale trochę mnie cisną w brzuch i to lekko boli, więc jeszcze ta faldka brzuszna musi mi zejść. Spodnie materiałowe na mnie wiszą. A weszłam wc czerwona sukienkę w która się nie wbijalam od 3 lat ale z sentymentu ja w szafie trzymałam haha, przyszedł jej czas. Brzuch mam lekko wypukły i luźną skórę i tkanki na nim ale generalnie nie jest źle. W kostium bym się ubrala i na plażę poszla :) niestety nie byliśmy bo niunia za mała, raczej się bałam ale jest szansa we wrześniu bo ma być ładnie, może nie na kostium ale posiedzieć gdzieś na trawie nad woda na kocu.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przy Was Dziewczyny to klucha jestem ale ja sporo utyłam bo aż 18kg. Mam nadzieję, że w pół roku uda mi się dojść do siebie. Muszę sobie na razie kupić jakąś kieckę maskującą bo mamy dwa wesela niedługo a mi się jeszcze nawet macica nie obkurczyła. Krzyś dziś mocno niespokojny, chwyta pierś, puszcza, chwyta, pociągnie, puszcza i tak w kółko. Dodatkowo czasem złapie się za włosy mocno, ciągnie i ryczy, że go boli ale nie kapuje, że należałoby zwolnić uścisk. Normalnie mu zgolę te włosy :(

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • magnolia29 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Dziewczyny czy Wasze Maluchy też mają takie fazy nerwikow że piąstkami wywijają i się tak troszkę prężą? Mój wtedy usilnie wkłada piąstki do buzi i nerwowo ssie (jest po jedzeniu i czysta pieluszka) i ciężko go uspokoić :/

I języczek jeszcze i ciągle mi.sie wydaje że głodny ale podaje cyca lub butle i jest odrzut

• kayama Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Warszawy i co że spotkaniem ? Bo nie wiem czy czegoś nie przgapilam :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Dziewczyny czy Wasze Maluchy też mają takie fazy nerwikow że piąstkami wywijają i się tak troszkę prężą? Mój wtedy usilnie wkłada piąstki do buzi i nerwowo ssie (jest po jedzeniu i czysta pieluszka) i ciężko go uspokoić :/
    Mój tak ma, jak go podniosę do odbicia i sobie solidnie odbeknie (te maniery facetów... ;) ) to się uspokaja, dodam że córki w ogóle nie musiałam odbekać, a tego po niemal każdym jedzeniu i jeszcze mu się zawsze uleje, córce ciuchy mogłam zmieniać raz dziennie, a tego czasem 3-4 razy przebieram, bo a to uleje tak że rękaw mokry, a to coś zasika/przesika/kupa bokiem ucieknie, no kosmos :D

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat, ja też 18kg przytyłam, jak nie więcej ;) 10 już zeszło, a reszta zejdzie w swoim czasie :D ja wiem że wygląd dla wielu z Was jest ważny, ale serio aż tak? Proszę, nie dajcie się zwariować :) moja ciotka kiedyś powiedziała, że córka jej brzuch zniszczyła, że ona dziecka jeszcze nie chciała, a kuzynka wtedy już kilkuletnia stała obok i słuchała...

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego nie da się odbeknąć, szczególnie w pionie. Na szczęście zaczął bekać sam, prosto w cyca😂😂😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Mój tak ma, jak go podniosę do odbicia i sobie solidnie odbeknie (te maniery facetów... ;) ) to się uspokaja, dodam że córki w ogóle nie musiałam odbekać, a tego po niemal każdym jedzeniu i jeszcze mu się zawsze uleje, córce ciuchy mogłam zmieniać raz dziennie, a tego czasem 3-4 razy przebieram, bo a to uleje tak że rękaw mokry, a to coś zasika/przesika/kupa bokiem ucieknie, no kosmos :D
    U mnie to samo, dzisiaj dokupiłem 10 pieluch tetrowych bo często ulewa, odbijam nawet kilka razy podczas karmienia

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    AnaKwiat, ja też 18kg przytyłam, jak nie więcej ;) 10 już zeszło, a reszta zejdzie w swoim czasie :D ja wiem że wygląd dla wielu z Was jest ważny, ale serio aż tak? Proszę, nie dajcie się zwariować :) moja ciotka kiedyś powiedziała, że córka jej brzuch zniszczyła, że ona dziecka jeszcze nie chciała, a kuzynka wtedy już kilkuletnia stała obok i słuchała...
    W życiu bym tak nawet nie pomyślała, zachodząc w ciążę liczyłam się z tym że różnie może być po, i cieszę się że źle nie jest bo waga ok, w ciuchy się mieszczę, dodam że ważę 62 kg także top modelka nigdy nie byłam :p ale lubię dobrze się czuć w swoim ciele a niestety zwisający brzuch do miłych rzeczy nie należy i chce nad nim popracować. Nie chodzi tu o wariactwo a o zwykle dbanie o siebie i chęć powrotu do formy. Choć wiem że brzuch będzie w rozstepach i nieodwracalne rzeczy akceptuje. Ale co mogę to zmienię dla swojego samopoczucia, wyglądu i zdrowia

Kalija, plinka89 lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga długo Twoja Aniela miał ten trądzik? Jakos specjalnie pielegnowalas buzie?
    My dzis na spacerze 2h. Zawsze wychodziłam na śpiocha ale dzis nie. Dopiero w połowie drogi usnął. Wiec spacer super udany

• Vampire Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie zmian pociążowych - jak Wasze narządy rodne? Poruszę temat ponoć tabu, bo obniżenie pochwy. Boję się, że mnie to dotknęło. Czy któraś z Was też to ma?
    Jestem załamana, bo przed ciążą byłam aktywna. W trakcie miałam się oszczędzać ze względu na ryzyko porodu przedwczesnego, ale do pracy z przerwami ale chodziłam. W ciąży dużo przytyłam, ale sporo z tego to była woda, nawet z tymi ekstra kilogramami mam BMI w normie. Dziecko też w normie, bo długie i 3500.
    🤢🤢😢

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak podowozie powinno wyglądać w 3 tyg po porodzie w moim przypadku ale wyglada jakby tam żadnej dziury nie bylo😂 No nie wiem jak to inaczej opisać „zamknięte, proszę wpaść kiedy indziej”

Vampire lubi tę wiadomość

• wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:
    W temacie zmian pociążowych - jak Wasze narządy rodne? Poruszę temat ponoć tabu, bo obniżenie pochwy. Boję się, że mnie to dotknęło. Czy któraś z Was też to ma?
    Jestem załamana, bo przed ciążą byłam aktywna. W trakcie miałam się oszczędzać ze względu na ryzyko porodu przedwczesnego, ale do pracy z przerwami ale chodziłam. W ciąży dużo przytyłam, ale sporo z tego to była woda, nawet z tymi ekstra kilogramami mam BMI w normie. Dziecko też w normie, bo długie i 3500.
    🤢🤢😢
    A jakie masz dolegliwosci? Ja wczoraj cos wyczulam. Wsadzilam palec a tam od razu szyjka, naczytalam sie ze to wlasnie moze być obnizenie, w nocy znowu spr i szyjka byla juz znacznie wyzej wiec sama nie wiem, raczej poczekam na wizyte u gina tylko madra sie nie zapisalam a dzis termin na koniec pazdziernika :-(

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak idziemy ze szczerością to ja chyba cierpię na uchyłki jelita grubego 🙈 może Wisieninka masz podobnie? Ja ostatnio wsadziłam palec i też mi się wydawało, że to szyjka. Potem poszłam na kibelek i po wypróżnieniu "szyjka" zniknęła 🙈 to podobno częste po porodzie, z tygodnia nw tydzień jest coraz lepiej.
    Z utęsknieniem czekam na kasę z macierzyńskiego żeby pójść do fizjoterapeutki, trzeba naprawić podwozie 🙈

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Ja nie wiem jak podowozie powinno wyglądać w 3 tyg po porodzie w moim przypadku ale wyglada jakby tam żadnej dziury nie bylo😂 No nie wiem jak to inaczej opisać „zamknięte, proszę wpaść kiedy indziej”
    Tak to właśnie wygląda. Chyba. 😊 Na początku wyglądało ok, z różnicą, że mam bliznę po nacięciu, a wczoraj zauważyłam coś co mi blokuje wjazd tam.
    Wisienka, ja właśnie wracam od gin. Poleciałam do pierwszego lepszego i ponoć tak bywa. Obniżyła się pochwa i tak mi zostanie. 🤤 ale pójdę jeszcze na USG, żeby to sprawdzić.

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Jak idziemy ze szczerością to ja chyba cierpię na uchyłki jelita grubego 🙈 może Wisieninka masz podobnie? Ja ostatnio wsadziłam palec i też mi się wydawało, że to szyjka. Potem poszłam na kibelek i po wypróżnieniu "szyjka" zniknęła 🙈 to podobno częste po porodzie, z tygodnia nw tydzień jest coraz lepiej.
    Z utęsknieniem czekam na kasę z macierzyńskiego żeby pójść do fizjoterapeutki, trzeba naprawić podwozie 🙈
    Też już wygooglalam specjalistę w Lublinie. Gdzieś wyczytałam, że wiele kobiet nie wie nawet o tych dolegliwościach, bo tam po prostu nie zagląda. 😁 Fizjoterapeuci piszą, że mniej zaawansowane stadia można cofnąć terapia i ćwiczeniami. Oby, bo inaczej zamykam warsztat i zbieram na plastykę. 😁

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    30 go sierpnia o 0.30 powitalismy na swiecie Synka
    58cm,glowka 38cm,4120 w 35min 😊
    sn, 1 szew na szyjce
    mialam cudowna polozna p Dorote Postaremczak ze Szkoly Bociana ta sama co Zuze mi urodzila
    na szczescie kolizji pepow nie bylo uff
    karmiony o 1 w nocy,2h kontaktu skin to skin
    cukier ok 3x mierzony i spi
    o 20.20 bylo bad po wypadnieciu cewnika1h
    potem pekl pecherz plodowy w czasie bad lub zostal przebity
    potem chodzilam 30min
    od 21.45 pisaly sie troche skurcze na ktg
    o 23.30 poprosilam lekarza ale dostalam koszule i na porodowce bylam 23.55
    o 0.30 Synek wyszedl bez znieczulenia gdyz bylo za pozno ale jakos z P Polozna i Asystentka dalam rade
    potem oxy na lozysko

Dziekujemy za kciuki i wsparcie 😘
    Gratulacje!!
    - październikowa mama z 2016 (btw. czy ty też się zastanawiasz kiedy te 3 lata minęły??)

Limerikowo lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
‹‹ 1304 1305 1306 1307 1308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ