Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
MartaMartaMarta wrote:Mamy dziewczynek, wiecie może co może zastosować na zaczerwienienie okolic pochwy u malucha? Mialyscie może taką sytuację? Boję się że to jakieś zapalenie staram się dbać jak tylko umiem A niestety chyba nie wyszło:( Jutro mam nadzieję uda nam się dostać do pediatry.
jednakze wazne jest dokladne wymywanie bialej mazi tzw mastki
pediatra bedzie wiedziak co robic mysmy do 2lat nie mieli tam problemow
potem odstawilismy pampery i jak reka odjal
tak to byl clotrimazol i probiotyki -
kkkaaarrr wrote:Gratulacje!!
- październikowa mama z 2016 (btw. czy ty też się zastanawiasz kiedy te 3 lata minęły??)
Dziekujemy
jak patrze na Zuzanne to mysle juz o jej torciku na koniec pazdziernika
Babcia mowi ze jej sie buzia nie zamyka..
uzywa slow: faktycznie, rzeczywiscie etc we wlasc kontekscie 😀
co to bedzie potem 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2019, 00:56
kkkaaarrr lubi tę wiadomość
-
Ja się martwię bo z tydzień temu zaczęłam podawać małej smoczek. Bałam się że zaburzy laktację ale zaryzykowalam bo małego wyjca ciężko było uspokoić przy tych problemach z brzuszkiem. No ale niestety Rozalia strasznie płytko chwyta teraz brodawke, robi tylko taki dzióbek i wsysa sutek jak makaron co bardzo boli... A jak próbuję dłużej z nią powalczyć żeby szeroko otworzyła buzię to się denerwuje. Chyba smoczki muszę odstawić a takim razie ale boję się też o karmienie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2019, 07:10
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Frida mi doradczyni mówiła że przez 6 tyg dziecko doskonali umiejętność chwytania piersi i żeby wtedy nie dawać smoczka bo może utrwalić to płytkie chwytanie. Ja nie podaje i mam nadzieję że w ogóle obejdzie się bez, choć z dwójką czasem ciężko... Lusia musi czasem na mnie poczekać jak robię coś z Anielka i nie ukrywam że smoczek czasem by ją uspokoił. Ale na razie jestem twarda
-
IGA.G wrote:Frida mi doradczyni mówiła że przez 6 tyg dziecko doskonali umiejętność chwytania piersi i żeby wtedy nie dawać smoczka bo może utrwalić to płytkie chwytanie. Ja nie podaje i mam nadzieję że w ogóle obejdzie się bez, choć z dwójką czasem ciężko... Lusia musi czasem na mnie poczekać jak robię coś z Anielka i nie ukrywam że smoczek czasem by ją uspokoił. Ale na razie jestem twardaCóreczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Frida91 wrote:Ja się martwię bo z tydzień temu zaczęłam podawać małej smoczek. Bałam się że zaburzy laktację ale zaryzykowalam bo małego wyjca ciężko było uspokoić przy tych problemach z brzuszkiem. No ale niestety Rozalia strasznie płytko chwyta teraz brodawke, robi tylko taki dzióbek i wsysa sutek jak makaron co bardzo boli... A jak próbuję dłużej z nią powalczyć żeby szeroko otworzyła buzię to się denerwuje. Chyba smoczki muszę odstawić a takim razie ale boję się też o karmienie...
Moja córka też dość płytko chwyta pierś, w domu używałam butelki ze smoczkiem anatomicznym, ale wcześniej w szpitalu były zwykłe. Teraz tak sobie myślę czy to mogła być przyczyna obecnego stanu rzeczy. Jeszcze w dzień jakoś sobie radzimy i przystawiam ją kilka-kilkanaście razy , by złapała głębiej, ale w nocy jest o wiele trudniej.
Nam wszyscy odradzali smoczek.
Domi przeszliście na mm, jest różnica? Czy u Was przyczyną ciężkich wieczorów jednak była tylko kąpiel?
-
Misi@ a Ty swojego wcześniaczka z 36tygodnia szczepiłaś zgodnie z kalendarzem szczepień ?
Dużo słyszałam o tym , że pl kalendarz szczepień jest słaby i, że wielu pediatrów ustala kalendarz indywidualnie dla danego dziecka. Nasza pediatra na NFZ (starsza pani) uznała, że nie ma takiej potrzeby , zastanawiam się czy nie iść prywatnie do jakiegoś dobrego lekarza pogadać o szczepionkach.
Jakie macie doświadczenia? -
nick nieaktualnyJa doswiadczam wlasnie nawału pokarmu 🙈 Obudzily mnie w nocy twarde cycki i mokra koszula. Rozbudzilam i przystawilam Kluske, ale wypila tylko 10 min z jednej piersi i od razu padla z wyczerpania z powrotem 😄 Zalozylam muszle Medeli i poszlam dalej spac, ale znow sie wylewa, chyba bede musiala jednak uzyc laktatora.
Ech, teraz widze, jak dynamicznie zmienia sie sytuacja przy dziecku - dopiero co narzekalam na brak mleka, a teraz sie leje 😄
Na plytki chwyt moja polozna / CDL doradza w pierwszej kolejnosci porzadek z wedzidelkiem, w drugiej zmiane pozycji do karmienia, w trzeciej zmudne wyciaganie i wkladanie dziecku cycka ponownie az zacznie dobrze chwytac. Moja teraz lapie tak sobie, jak sie akurat trafi, ale jak mam duzo pokarmu to i tak sie najada, wiec nie mamy problemu.Agagusia, Misi@, Applejoy lubią tę wiadomość
-
Frida91 wrote:U nas chyba wedzidelko ok bo Mała od początku pięknie chwytala dopiero po tym smoczku zaczęło ostatnio się psuć
Frida91, Misi@ lubią tę wiadomość
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
U nas zależy jak jej się chce , jak jest głodna to otwiera paszczę. Jak coś tam by przekasila ale bardziej poćumkała mnie jak smoczka to tak płytko łapie. Dostaje smoka od początku tak jak i butle, CDL na wizycie mówiła że widać że to nie wypłynęło na nią w żaden sposób. Ale.co dziecko to indywidualne podejście.
-
nick nieaktualny
-
Frida91 wrote:My mamy babydream z rossmana i jestem zadowolona
Domi to może jeszcze się uda umówić n ajakas niemowlęca sesje?
Tez używamy tych pieluch i małemu przypasowaly musze dokupić bo powoli się kończąFrida91 lubi tę wiadomość
-
wisieninka_89 wrote:Ja nie smaruje niczym, przy starszym czytalam ze nie ma potrzeby przyzwyczajac pupy i tylko jak cos sie zacznie robic to smarowac doraznie. Do tej pory nie bylo potrzeby
My też nie smarujemy niczym.