X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • MDW Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienko, usuń proszę link ze zdjęciem Leona. Ja je wrzucam tak tylko na parę godzin ;) potem usuwam

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaMartaMarta wrote:
    Mamy dziewczynek, wiecie może co może zastosować na zaczerwienienie okolic pochwy u malucha? Mialyscie może taką sytuację? Boję się że to jakieś zapalenie :( staram się dbać jak tylko umiem A niestety chyba nie wyszło:( Jutro mam nadzieję uda nam się dostać do pediatry.
    moja gin mowi ze za duzo higieny zaburza flore bakteryjna miejsc intymnych
    jednakze wazne jest dokladne wymywanie bialej mazi tzw mastki
    pediatra bedzie wiedziak co robic mysmy do 2lat nie mieli tam problemow
    potem odstawilismy pampery i jak reka odjal
    tak to byl clotrimazol i probiotyki

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Gratulacje!!
    - październikowa mama z 2016 (btw. czy ty też się zastanawiasz kiedy te 3 lata minęły??)

Dziekujemy

jak patrze na Zuzanne to mysle juz o jej torciku na koniec pazdziernika
    Babcia mowi ze jej sie buzia nie zamyka..
    uzywa slow: faktycznie, rzeczywiscie etc we wlasc kontekscie 😀
    co to bedzie potem 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2019, 00:56

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się martwię bo z tydzień temu zaczęłam podawać małej smoczek. Bałam się że zaburzy laktację ale zaryzykowalam bo małego wyjca ciężko było uspokoić przy tych problemach z brzuszkiem. No ale niestety Rozalia strasznie płytko chwyta teraz brodawke, robi tylko taki dzióbek i wsysa sutek jak makaron co bardzo boli... A jak próbuję dłużej z nią powalczyć żeby szeroko otworzyła buzię to się denerwuje. Chyba smoczki muszę odstawić a takim razie ale boję się też o karmienie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2019, 07:10

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida mi doradczyni mówiła że przez 6 tyg dziecko doskonali umiejętność chwytania piersi i żeby wtedy nie dawać smoczka bo może utrwalić to płytkie chwytanie. Ja nie podaje i mam nadzieję że w ogóle obejdzie się bez, choć z dwójką czasem ciężko... Lusia musi czasem na mnie poczekać jak robię coś z Anielka i nie ukrywam że smoczek czasem by ją uspokoił. Ale na razie jestem twarda ;)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Frida mi doradczyni mówiła że przez 6 tyg dziecko doskonali umiejętność chwytania piersi i żeby wtedy nie dawać smoczka bo może utrwalić to płytkie chwytanie. Ja nie podaje i mam nadzieję że w ogóle obejdzie się bez, choć z dwójką czasem ciężko... Lusia musi czasem na mnie poczekać jak robię coś z Anielka i nie ukrywam że smoczek czasem by ją uspokoił. Ale na razie jestem twarda ;)
    Też nie chciałam ale jak mała płacze czasem parę godzin i ssie cyca tak że aż ulewa a dalej boli ja brzuszek to dawałam... Teraz juz nie będę bo widzę że to błędne koło :/ Ale nie wiem jak poprawić teraz ta technikę ssania :(

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ja się martwię bo z tydzień temu zaczęłam podawać małej smoczek. Bałam się że zaburzy laktację ale zaryzykowalam bo małego wyjca ciężko było uspokoić przy tych problemach z brzuszkiem. No ale niestety Rozalia strasznie płytko chwyta teraz brodawke, robi tylko taki dzióbek i wsysa sutek jak makaron co bardzo boli... A jak próbuję dłużej z nią powalczyć żeby szeroko otworzyła buzię to się denerwuje. Chyba smoczki muszę odstawić a takim razie ale boję się też o karmienie...

Moja córka też dość płytko chwyta pierś, w domu używałam butelki ze smoczkiem anatomicznym, ale wcześniej w szpitalu były zwykłe. Teraz tak sobie myślę czy to mogła być przyczyna obecnego stanu rzeczy. Jeszcze w dzień jakoś sobie radzimy i przystawiam ją kilka-kilkanaście razy , by złapała głębiej, ale w nocy jest o wiele trudniej.

Nam wszyscy odradzali smoczek.

Domi przeszliście na mm, jest różnica? Czy u Was przyczyną ciężkich wieczorów jednak była tylko kąpiel?

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Frida mi doradczyni mówiła że przez 6 tyg dziecko doskonali umiejętność chwytania piersi i żeby wtedy nie dawać smoczka bo może utrwalić to płytkie chwytanie.

No to ciekawe czy u nas jest szansa na poprawę. Mamy tydzień 😂😁

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ a Ty swojego wcześniaczka z 36tygodnia szczepiłaś zgodnie z kalendarzem szczepień ?

Dużo słyszałam o tym , że pl kalendarz szczepień jest słaby i, że wielu pediatrów ustala kalendarz indywidualnie dla danego dziecka. Nasza pediatra na NFZ (starsza pani) uznała, że nie ma takiej potrzeby , zastanawiam się czy nie iść prywatnie do jakiegoś dobrego lekarza pogadać o szczepionkach.

Jakie macie doświadczenia?

dqprgu1royghdo7j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja doswiadczam wlasnie nawału pokarmu 🙈 Obudzily mnie w nocy twarde cycki i mokra koszula. Rozbudzilam i przystawilam Kluske, ale wypila tylko 10 min z jednej piersi i od razu padla z wyczerpania z powrotem 😄 Zalozylam muszle Medeli i poszlam dalej spac, ale znow sie wylewa, chyba bede musiala jednak uzyc laktatora.

Ech, teraz widze, jak dynamicznie zmienia sie sytuacja przy dziecku - dopiero co narzekalam na brak mleka, a teraz sie leje 😄

Na plytki chwyt moja polozna / CDL doradza w pierwszej kolejnosci porzadek z wedzidelkiem, w drugiej zmiane pozycji do karmienia, w trzeciej zmudne wyciaganie i wkladanie dziecku cycka ponownie az zacznie dobrze chwytac. Moja teraz lapie tak sobie, jak sie akurat trafi, ale jak mam duzo pokarmu to i tak sie najada, wiec nie mamy problemu.

Agagusia, Misi@, Applejoy lubią tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba wedzidelko ok bo Mała od początku pięknie chwytala dopiero po tym smoczku zaczęło ostatnio się psuć :(

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    U nas chyba wedzidelko ok bo Mała od początku pięknie chwytala dopiero po tym smoczku zaczęło ostatnio się psuć :(
    Moja jak miała tak ponad tydzień zaczęła płytko łapać, bez żadnej przyczyny. Choć może przez nawał, bo samo jej ciekło. Wtedy byłyśmy na kapturkach. Kilka dni z tych walczyłam, parę razy odciągałam i dawałam butlę. Spróbuj wyciągać i podawać ponownie "C" chwytem z uniesiona brodawka w stronę podniebienia.

Frida91, Misi@ lubią tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zależy jak jej się chce , jak jest głodna to otwiera paszczę. Jak coś tam by przekasila ale bardziej poćumkała mnie jak smoczka to tak płytko łapie. Dostaje smoka od początku tak jak i butle, CDL na wizycie mówiła że widać że to nie wypłynęło na nią w żaden sposób. Ale.co dziecko to indywidualne podejście.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A podajecie cycka "na kanapke"? U mnie to duzo pomaga

Pierniczkowa lubi tę wiadomość

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Kocham to określenie :D

Vampire lubi tę wiadomość

atdchdgezzwqbf17.png

• werni Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    My mamy babydream z rossmana i jestem zadowolona :)

Domi to może jeszcze się uda umówić n ajakas niemowlęca sesje?

Tez używamy tych pieluch i małemu przypasowaly :) musze dokupić bo powoli się kończą

Frida91 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:

To znaczy jak ? 😳😁

dqprgu1royghdo7j.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Ja nie smaruje niczym, przy starszym czytalam ze nie ma potrzeby przyzwyczajac pupy i tylko jak cos sie zacznie robic to smarowac doraznie. Do tej pory nie bylo potrzeby

My też nie smarujemy niczym.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    To znaczy jak ? 😳😁
    Łapiesz cycka żeby kciuk był nad górną warga a reszta dłoni pod dolną. I taka płaska kanapkę podajesz :)

Kalija, baileys, werni lubią tę wiadomość

atdchdgezzwqbf17.png

• Kalija Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, no to ja tak robię czasem 😎 dzięki za wyjaśnienie

dqprgu1royghdo7j.png
‹‹ 1306 1307 1308 1309 1310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ