Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
My Póki co korzystamy z pampersów bo kiedyś zamówiłam w korzystnej cenie z jakiejś apteki czy drogerii, pampersy tylko różne rodzaje. Ogólnie nie widzę między nimi różnicy jedynie może to że te zwykłe zwykle są ciut mniejsze nic te premium care Czy tam pro care. Oprócz tego bardzo zadowolona byłam też z bambiboo, mieliśmy jedna paczkę i jak pampersy się skończą to pewnie wrócimy do bambiboo i może spróbujemy coś innego jeszcze.♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
U nas te z rossmanna się kompletnie nie sprawdziły. Dada Premium w miarę ale są strasznie grube. Bambinoo tez są strasznie grube wiec je odłożyłam w kat. Najlepsze wg mnie to pufies sensitive i pampers Premium care bo są cieniutkie właśnie i wydaje mi się to praktyczniejsze w upały. I nakupiłam ich okazyjnie po 240 szt 😂
Bobby29 lubi tę wiadomość
[/url] -
Misi@ wrote:Limerkowo gratuluje... napisz później jak dziewczyny przyjęły pojawienie się brata 💞🎉
Frida91, Bobby29, Pierniczkowa, Misi@, Niebieska Gwiazda, emi2016, Agagusia, Vampire, werni, Applejoy lubią tę wiadomość
-
Muszę chyba teraz poczekać aż mi się dziecko całkiem naprawi 😂
Choć dzisiaj tfu tfu zalicza właśnie 3 drzemkę, od 9:30 do 11:30, potem od 12 do 14 a potem godzinę grzecznie siedział w aucie i teraz usnął po małej histerii... I weź tu zrozum to małe stworzenie, dwa dni wrzasku i nagle poprawa.
Co do pampków to mamy i dadę i babydream i pampersa premium care i mi to w sumie obojętne które w ręce wpadną. -
A propos pampersow - maly mial od wczoraj odparzenia pupe, wiec dzis postanowiłam js powietrznych. Od dziwo bez pampka dal sie od raxu odlozyc. Potem założyłam mu tetrę i naprawił sie ze spaniem - 2 godz, cycek i godzina na rękach. Moze to przypadek, a moze nie🤔
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Agagusia wrote:U nas po wczorajszym dniu laskarze - zero drzemek dłuższych niz 30 min - zaskok: cudna nic! W prawdzie usypialam prawie godzine, sle hak poszedl spac o 21 to cycek i pielucha o 2:30 i potem przed 7 dojadł jeszcze i do 8 pospal teraz go odłożyłam na drzemke, bo u nas aktualnie czas aktywności to Ok poltorej godziny i zobaczymy. Oby dzis udalo sie pospać te 2 godziny, bo zwykle ta pierwsza drzemka najdluzsza nas jest.
Dzis wracają moje starszaki. I wiecie ze nie jestem jakos bardziej wypoczęta z 1 dzieckiem. Wieczory jedynie sa spokojniejsze, a tak to w sumie bez zmian. Szybciej mi z trójka leci czas popoludniem, a z samym Krzysiem to odliczam godziny do powrotu meza😊 choc wiadomo ze w kryzysowej sytuacji jak mozba cala uwage poświecić jednemu to mniej nerwowo jest niz jak pozostała dwojka tez AKURAT WTEDY czego BARDZO WAŻNEGO chce np ostatni dowiedziec sie za ile dni idzie do szkoly🤣2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
My używamy bambiboo z rossmann ale ostatnio ciężko dostać u nas "jedynki". I właśnie robimy tour po rossmannach za nimi 👍pampersy odparzaly i jeszcze walczymy z wysypką po nich. Ale to te zwykle, nie próbowaliśmy premium care2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
DrzewkoPomarańczowe wrote:Mnie w tych z rossmanna wkurzało, ze słabo się odkleja ta taśma. Czy tylko mi się taka paka trafiła?
tez tak mialam...
Poza tym tez nie widzę specjalnie roznicy miedzy tymi wszystkimi pampakami, dlatego kupuje zwykle te co sa na promocji -
Co do kulisów sesji, to mieliśmy jedną małą wpadkę. Jak usypialiśmy Robusia, to nakryłam go kocykiem żeby tak w samej pieluszce nie był. Studio jest w kamienicy i całkiem niezła temperaturę tam pani miała (jak dla nas w porównaniu z 29stopni w naszym mieszkaniu). Był już uśpiony, odkrywam go, a on cały w kratkę, bo go przykrylam złą stroną kocyka, który jest z takiego gofra. Na zdjęciu kocyk już odwrócony, czekamy aż Robuś "się wyprasuje" 😉😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 21:00
Bobby29, Domi_tur, Kalija, Frida91, kayama, Limerikowo, DrzewkoPomarańczowe, werni lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy u Was w biedronkach są chusteczki nawilżane wodą? Moja siostra mówiła, że u niej w biedrze widziała teraz pierwszy raz, ale taki tam pierdolnik, że nigdzie ceny nie namierzyła. U mnie w ogóle nie ma takich chusteczek. Nie wiem czy to te waterwipes co w rossmannie czy coś innego.
W domu używamy duzych wacików i wody przegotowanej, ale na wyjścia chusteczki się przydają. -
wisieninka_89 wrote:Zazdroszczę ze dopiero pod koniec. U nas akcje spi to go poglaskam po glowie/potrzacham za reke lub nogę albo scisne główkę. Siku wyjsc sie boje a ogolnie brata kocha itp z tym ze mi od razu nerwy puszczają i jestem na siebie zla. Poza tym to złote dziecko, szkoda mi go bo kompletnie nie mam sily na zabawę i widac ze go to boli
Tez mam wyrzuty sumienia wobec starszej, ze nie jestem w stanie tyle czasu jej poswiecic... Ona ogólnie tez bardzo jest za siostra, ale wiadomo ze trzeba pilnowac by przypadkiem krzywda sie nie stala! Pogorszyla.sie ze spaniem,.co noc kolo 1.sa wędrówki do naszego dużego lozka W ogole zrezygnowalam z przedszkola. Zrobilam bilans zyskow i strat i wyszlo, ze przynajmniej do wiosny sobie odpuscimy.
W poniedziałek ma przyjsc Pani od chust, moze mnie wybawi bo moje dziecko uwielbia byc noszone...
-
My używamy Bambiboo i raczej się sprawdzają choć czasem siku pójdzie bokiem 😅. Jak na razie nie mieliśmy problemu ze znalezieniem w warszawskich Rossmannach. Krzyś dziś wyjątkowo spokojny, je, śpi, je, śpi. Oby się na noc nie zepsuł 😉
MDW lubi tę wiadomość
Krzyś jest z nami od 15.08.2019