X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas córcia śpi pod cienkim kocykiem minky albo w rożku :) Zależy co jest akurat pod ręką a co w praniu.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazik śpi w pajacu i pod kocem i tez się zastanawiam nad wyciągnięciem spiworka już. Tylko wtedy nie wiem czy giry zostawić gole czy dalej pajaca ubierać 🤔.

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 9 września 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj wałkuje temat antykoncepcji 🙄. Nie wiem kompletnie co robić. Te wazektomie to jednak odpuścimy - boje się ze mi chłopa zepsują. Mini pigułka - podobno trzeba bardzo rygorystycznie przestrzegać godzin przyjmowania - nie widzę tego w swoim przypadku. Implant podskórny jest ok przy karmieniu, wkładka domaciczna tez. Tylko cały czas się zastanawiam czy w ogóle wchodzić w hormony bo to jednak przenika do mleka. Niby nie ma wpływu ale jakos mam opory. Mąż jest za prezerwatywa i mówi, ze rok damy rade. Co tu zrobić, co tu zrobić? 😱

aadd84dc14.png[/url]
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko - mi gin powiedział ze hormon z wkladki dziala jedynie miejscowo na endometrium. Musze to jeszcze sprawdzic, ale takie info dostalam. Ścigania endometrim o zagęszcza śluz, a di tego zwalnia perystaltykę w jajowodzie, czyli jakby wielokierunkowo zapobiega tej ciazy. Choc niby i tak wpadki sie zdarzają...ale to jak ze wszystkim.
    No i ew sa wkladki starszego typu bez hormonów, ale w moim przypadku odpadają - moga zwiększać krwawienie w czasie okresu, a ja juz przed ciaza mialam z tym problem, wiec odpada. Te hormonalne powodują zmniejszenie obfitości okresu albo calkoeity Zabik - niby fajnie, ale zastanawiam sie czy ciagle nie bede podejrzewała ze jednak w ciazy jestem... choc wtgidacsuoer bylaby, nie powiem. Przeraża mnie jedynie zakładanie tego - w moim skomplikowanym przypadku w szpitalu, No i to ze niby to na 5 lat, koszt pewnie tez spory, a jak nie podpasuje to wyjmować trzeba - brrr.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwale moimi dzisiejszymi łupami z ciucha😊bylam rano ze starszym u fryzjera i wskoczyłam na szybko zobaczyc co tam maja - zestaw Newbie za 8+6 zl i body 100% wełna za 8 zeta😁
    sm04h7ck6nlo_t.jpg

DrzewkoPomarańczowe, Vampire, werni, Matyldaaa lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko najlepszym rozwiązaniem jest celibat 😂

mhsvi09k7inxyf5l.png

Wysłany: 9 września 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Drzewko - mi gin powiedział ze hormon z wkladki dziala jedynie miejscowo na endometrium. Musze to jeszcze sprawdzic, ale takie info dostalam. Ścigania endometrim o zagęszcza śluz, a di tego zwalnia perystaltykę w jajowodzie, czyli jakby wielokierunkowo zapobiega tej ciazy. Choc niby i tak wpadki sie zdarzają...ale to jak ze wszystkim.
    No i ew sa wkladki starszego typu bez hormonów, ale w moim przypadku odpadają - moga zwiększać krwawienie w czasie okresu, a ja juz przed ciaza mialam z tym problem, wiec odpada. Te hormonalne powodują zmniejszenie obfitości okresu albo calkoeity Zabik - niby fajnie, ale zastanawiam sie czy ciagle nie bede podejrzewała ze jednak w ciazy jestem... choc wtgidacsuoer bylaby, nie powiem. Przeraża mnie jedynie zakładanie tego - w moim skomplikowanym przypadku w szpitalu, No i to ze niby to na 5 lat, koszt pewnie tez spory, a jak nie podpasuje to wyjmować trzeba - brrr.

To muszę się ta wkładka bardziej zainteresować. Tylko trochę się boje chodzić z czymś w macicy przez kilka lat.

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 9 września 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Drzewko najlepszym rozwiązaniem jest celibat 😂

Biorąc pod uwagę, ze każde z nas ma „swoje” dziecko do spania to celibat wydaje się być nie tyle wyborem a naturalna koleją rzeczy. Małż się śmieje, ze kilka razy z prezerwatywa się przemęczymy. Kilka razy przez rok 😂

Marcelina85, Applejoy, Limerikowo lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze - u nas pewnie tez tak bedzie🤣 ja o ile w ciazy mam ochote zawsze i wszedzie, o tyle przy laktacji libido ujemne🙁 a ze zamierzam karmic ten rok - poltora to poki co pewnie tez na gumka w razie co bedziemy, kombinowac, bez sensu z ta wkladka jak potrzeby nie bedzie. Mowilam mezowi zeby korzyatal do sierpnia, bo pottem krucho bedzie to sie śmiał. Jak libido wroci to wtedy pewnie założę.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)

Wysłany: 9 września 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Szczerze - u nas pewnie tez tak bedzie🤣 ja o ile w ciazy mam ochote zawsze i wszedzie, o tyle przy laktacji libido ujemne🙁 a ze zamierzam karmic ten rok - poltora to poki co pewnie tez na gumka w razie co bedziemy, kombinowac, bez sensu z ta wkladka jak potrzeby nie bedzie. Mowilam mezowi zeby korzyatal do sierpnia, bo pottem krucho bedzie to sie śmiał. Jak libido wroci to wtedy pewnie założę.

No ja właśnie nie wiem o co kaman, ale bym tego mojego męża zjadła! Czekam na te wizytę popologowa jak na urodziny 😁

Agagusia, Limerikowo lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kp i kupa raz na kilka dni. Przez pierwsze dwa tyg było kilka dziennie, a teraz co drugi, czasem trzeci dzień. Ale wydaje mi się że nie ma problemów z brzuszkiem.

U mnie na razie libido zerowe, połóg w trakcie, możliwości i tak by nie było bo na razie Lusia późno zasypia na noc... Muszę to zmienić ale na razie ciężko. Aniela zasypia 19.30-20 a Lusia 21-22, raczej bliżej 22... Po czy ja padam niestety. Plus taki że wstaje raz na karmienie około 3 i śpi później do 8.

W ogóle po miesiącach z Aniela, kryzysach laktacyjnych, nieprzespanych nocach, skokach itp wiem że wszystko mija, czas szybko leci i zaraz Lusia będzie zaradna roczna czy dwuletnią dziewczynka, ale dzisiaj mam kryzys jakiś... Bo jakoś dziewczyny nie zgrywają się ze snem, jedna zasypia druga się budzi, wieczory spędzam z Lusia próbując ja położyć. I tak nie mam nawet pół godziny dla siebie :( wiem że niebawem wiele się zmieni, Aniela wraca do żłobka, będę miała chwilę na zrobienie spokojnie obiadu, odpoczynek itp

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat bardzo fajny śpiworek. Ja kupiłam jakiś czasu temu w smyku ale nie widziałam by miał skalę tog i nie wiem jak bardzo jest ciepły. Na razie i tak jest za duży i leży w szafie. Ja jestem zmarzluch, dziś spałam przykryta pod sam nos kołdrą , dziecko przykryłam dwoma kocykami (spała w cienkim rożku, w śpioszkach, pod spodem body na krótki rękaw) pół nocy wstawałam sprawdzać czy karczek nie zimny bojąc się, że ją przeziębię!

Iga , współczuję, ale za jakiś czas dziewczynki będą się razem bawić a Ty będziesz piła kawkę w fotelu i je obserwowała. Wytrwałości i cierpliwości! :)

U mnie libido -10. Antykoncepcji wdrażać nie będę, u nas marne szanse na ciążę a jeśli się by udało, to byłoby super :)

Której dzieć śpi na brzuszku? Laura bardzo lubi i ma dużo mniejsze problemy z brzuszkiem i jelitkami. Swobodnie obraca głowę w obie strony, ale boje się ją zostawić na noc .

Kupiliśmy monitor oddechu po ostatniej akcji z zaksztuszeniem. Jestem ciut spokojniejsza :)

Vampire lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wyniki badań małej. Biedna jeszcze do końca nie wierzy że będzie najedzona. Z karmienia na karmienie coraz lepiej.nie je już tak łapczywie. Wczoraj jeszcze jak odbijalam w trakcie jedzenia to od razu był wrzask bo zabrałam butle. Dzisiaj już dała się odbić. Patrzy tylko czy na pewno jej nie odkładam.
    Jutro przyjdzie waga, mam nadzieję że w końcu zaczęła normalnie przybierać.
    Co do spania , to śpi w pajacu pod kocem, ale mam zwyczaj że mocno wietrze mieszkanie przed snem, potem jak się ociepli to tylko pieluszka bambusowa ja przykrywam, jak jej gorąco to się odkopuje.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko to moje libido +100 i zbałamuciłam męża w weekend, nie mogłam się powstrzymać 😂

Właśnie się okazało, że chusta jest czymś co ratuje moje życie... Była doradczyni u nas, popłakałam się na widok Małego zawiązanego u męża! Zasnął w chuście kamiennym snem i już 3 godzinę kima choć już dawno leży odwiązany. Aż boję się nocy jak się tak wyśpi.

trzydziecha, DrzewkoPomarańczowe, Misi@, Agagusia, Limerikowo, Applejoy, Bobby29, Frida91, werni lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, i jak seks po porodzie? To był Wasz pierwszy raz? U mnie libido też wysokie, ale ja jeszcze przed wizytą u ginekologa. W dodatku strasznie się boję jak to będzie... ;)

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz śpi w spioszkach, do tego owinięty w cienka pieluszkę i przykryty cienkim kocykiem

Domi ja też dziś zamotalam i też pięknie spal a moje plecy mogły odpocząć :) byłam na kursie w ciąży a teraz sobie przypomniałam na YT ale kurcze mam wrażenie że Młody jakby trochę krzywo leży tzn ma krzywy kręgosłup chyba coś źle robię, na lalkach było łatwiej :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 19:49

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, ja też przed wizytą jeszcze no ale nie dałam rady dłużej wytrzymać 🙊🙉🙈 jak tylko moja szyjka powędrowała na swoje miejsce i zrobiło się wreszcie normalnie to zaryzykowałam. Wrażenia hmmm spodziewałam się, że nie będzie fajerwerków, ale i tak miło😂

Trzydziecha,my najpierw na lalce a potem motaliśmy Małego. Mąż był pierwszy i siedziałam zdenerwowana czy mi dziecka nie uszkodzi 😂 Ale fajnie bo nagraliśmy filmiki, dziewczyna pożyczyła nam chustę, możemy od razu działać.

Misi@, trzydziecha, Ania95 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to muszę szybko chustę zakupić. I umówić doradczynię. U nas skok chyba. Mały nie chce spać, robi sobie 15minutowe drzemki a potem wisi na mnie przez dwie godziny i jeszcze się strasznie denerwuje chwilami. Zostałam dziś pogryziona, skopana i podrapana. Tęsknię za tym pierwszym tygodniem, w którym on głównie spał i trzeba go było wybudzać na jedzenie :(

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My smigamy na warsztaty chustonoszenia 21.09. A chciałabym juz :) narazie nie motam bo boje sie ze cos bedzie zle. Moze i u nas jakis skok. Ostatnio bardzo słabo ze snem u małego. Czy czyjeś 4tyg dziecko fika juz czasem z brzucha na plecy. Tytus juz od tygodnia robi takie akrobacje.

• Kalija Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza kluska tylko je, a ja nie mam tyle mleka :( piersi bolą jak diabli :( laktacja to u mnie temat nr 1, mąż już chyba ma dosyć mojego płaczu i żalów za każdym razem jak podaję mm, no bo ile można :( do tego nadal te problemy brzuszkowo-jelitowe.
    Ech, słabszy dzień dziś...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 23:22

dqprgu1royghdo7j.png
‹‹ 1326 1327 1328 1329 1330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ