X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas córcia śpi pod cienkim kocykiem minky albo w rożku :) Zależy co jest akurat pod ręką a co w praniu.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazik śpi w pajacu i pod kocem i tez się zastanawiam nad wyciągnięciem spiworka już. Tylko wtedy nie wiem czy giry zostawić gole czy dalej pajaca ubierać 🤔.

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 9 września 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj wałkuje temat antykoncepcji 🙄. Nie wiem kompletnie co robić. Te wazektomie to jednak odpuścimy - boje się ze mi chłopa zepsują. Mini pigułka - podobno trzeba bardzo rygorystycznie przestrzegać godzin przyjmowania - nie widzę tego w swoim przypadku. Implant podskórny jest ok przy karmieniu, wkładka domaciczna tez. Tylko cały czas się zastanawiam czy w ogóle wchodzić w hormony bo to jednak przenika do mleka. Niby nie ma wpływu ale jakos mam opory. Mąż jest za prezerwatywa i mówi, ze rok damy rade. Co tu zrobić, co tu zrobić? 😱

aadd84dc14.png[/url]
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko - mi gin powiedział ze hormon z wkladki dziala jedynie miejscowo na endometrium. Musze to jeszcze sprawdzic, ale takie info dostalam. Ścigania endometrim o zagęszcza śluz, a di tego zwalnia perystaltykę w jajowodzie, czyli jakby wielokierunkowo zapobiega tej ciazy. Choc niby i tak wpadki sie zdarzają...ale to jak ze wszystkim.
    No i ew sa wkladki starszego typu bez hormonów, ale w moim przypadku odpadają - moga zwiększać krwawienie w czasie okresu, a ja juz przed ciaza mialam z tym problem, wiec odpada. Te hormonalne powodują zmniejszenie obfitości okresu albo calkoeity Zabik - niby fajnie, ale zastanawiam sie czy ciagle nie bede podejrzewała ze jednak w ciazy jestem... choc wtgidacsuoer bylaby, nie powiem. Przeraża mnie jedynie zakładanie tego - w moim skomplikowanym przypadku w szpitalu, No i to ze niby to na 5 lat, koszt pewnie tez spory, a jak nie podpasuje to wyjmować trzeba - brrr.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwale moimi dzisiejszymi łupami z ciucha😊bylam rano ze starszym u fryzjera i wskoczyłam na szybko zobaczyc co tam maja - zestaw Newbie za 8+6 zl i body 100% wełna za 8 zeta😁
    sm04h7ck6nlo_t.jpg

DrzewkoPomarańczowe, Vampire, werni, Matyldaaa lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko najlepszym rozwiązaniem jest celibat 😂

mhsvi09k7inxyf5l.png

Wysłany: 9 września 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Drzewko - mi gin powiedział ze hormon z wkladki dziala jedynie miejscowo na endometrium. Musze to jeszcze sprawdzic, ale takie info dostalam. Ścigania endometrim o zagęszcza śluz, a di tego zwalnia perystaltykę w jajowodzie, czyli jakby wielokierunkowo zapobiega tej ciazy. Choc niby i tak wpadki sie zdarzają...ale to jak ze wszystkim.
    No i ew sa wkladki starszego typu bez hormonów, ale w moim przypadku odpadają - moga zwiększać krwawienie w czasie okresu, a ja juz przed ciaza mialam z tym problem, wiec odpada. Te hormonalne powodują zmniejszenie obfitości okresu albo calkoeity Zabik - niby fajnie, ale zastanawiam sie czy ciagle nie bede podejrzewała ze jednak w ciazy jestem... choc wtgidacsuoer bylaby, nie powiem. Przeraża mnie jedynie zakładanie tego - w moim skomplikowanym przypadku w szpitalu, No i to ze niby to na 5 lat, koszt pewnie tez spory, a jak nie podpasuje to wyjmować trzeba - brrr.

To muszę się ta wkładka bardziej zainteresować. Tylko trochę się boje chodzić z czymś w macicy przez kilka lat.

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 9 września 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Drzewko najlepszym rozwiązaniem jest celibat 😂

Biorąc pod uwagę, ze każde z nas ma „swoje” dziecko do spania to celibat wydaje się być nie tyle wyborem a naturalna koleją rzeczy. Małż się śmieje, ze kilka razy z prezerwatywa się przemęczymy. Kilka razy przez rok 😂

Marcelina85, Applejoy, Limerikowo lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze - u nas pewnie tez tak bedzie🤣 ja o ile w ciazy mam ochote zawsze i wszedzie, o tyle przy laktacji libido ujemne🙁 a ze zamierzam karmic ten rok - poltora to poki co pewnie tez na gumka w razie co bedziemy, kombinowac, bez sensu z ta wkladka jak potrzeby nie bedzie. Mowilam mezowi zeby korzyatal do sierpnia, bo pottem krucho bedzie to sie śmiał. Jak libido wroci to wtedy pewnie założę.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)

Wysłany: 9 września 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Szczerze - u nas pewnie tez tak bedzie🤣 ja o ile w ciazy mam ochote zawsze i wszedzie, o tyle przy laktacji libido ujemne🙁 a ze zamierzam karmic ten rok - poltora to poki co pewnie tez na gumka w razie co bedziemy, kombinowac, bez sensu z ta wkladka jak potrzeby nie bedzie. Mowilam mezowi zeby korzyatal do sierpnia, bo pottem krucho bedzie to sie śmiał. Jak libido wroci to wtedy pewnie założę.

No ja właśnie nie wiem o co kaman, ale bym tego mojego męża zjadła! Czekam na te wizytę popologowa jak na urodziny 😁

Agagusia, Limerikowo lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kp i kupa raz na kilka dni. Przez pierwsze dwa tyg było kilka dziennie, a teraz co drugi, czasem trzeci dzień. Ale wydaje mi się że nie ma problemów z brzuszkiem.

U mnie na razie libido zerowe, połóg w trakcie, możliwości i tak by nie było bo na razie Lusia późno zasypia na noc... Muszę to zmienić ale na razie ciężko. Aniela zasypia 19.30-20 a Lusia 21-22, raczej bliżej 22... Po czy ja padam niestety. Plus taki że wstaje raz na karmienie około 3 i śpi później do 8.

W ogóle po miesiącach z Aniela, kryzysach laktacyjnych, nieprzespanych nocach, skokach itp wiem że wszystko mija, czas szybko leci i zaraz Lusia będzie zaradna roczna czy dwuletnią dziewczynka, ale dzisiaj mam kryzys jakiś... Bo jakoś dziewczyny nie zgrywają się ze snem, jedna zasypia druga się budzi, wieczory spędzam z Lusia próbując ja położyć. I tak nie mam nawet pół godziny dla siebie :( wiem że niebawem wiele się zmieni, Aniela wraca do żłobka, będę miała chwilę na zrobienie spokojnie obiadu, odpoczynek itp

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat bardzo fajny śpiworek. Ja kupiłam jakiś czasu temu w smyku ale nie widziałam by miał skalę tog i nie wiem jak bardzo jest ciepły. Na razie i tak jest za duży i leży w szafie. Ja jestem zmarzluch, dziś spałam przykryta pod sam nos kołdrą , dziecko przykryłam dwoma kocykami (spała w cienkim rożku, w śpioszkach, pod spodem body na krótki rękaw) pół nocy wstawałam sprawdzać czy karczek nie zimny bojąc się, że ją przeziębię!

Iga , współczuję, ale za jakiś czas dziewczynki będą się razem bawić a Ty będziesz piła kawkę w fotelu i je obserwowała. Wytrwałości i cierpliwości! :)

U mnie libido -10. Antykoncepcji wdrażać nie będę, u nas marne szanse na ciążę a jeśli się by udało, to byłoby super :)

Której dzieć śpi na brzuszku? Laura bardzo lubi i ma dużo mniejsze problemy z brzuszkiem i jelitkami. Swobodnie obraca głowę w obie strony, ale boje się ją zostawić na noc .

Kupiliśmy monitor oddechu po ostatniej akcji z zaksztuszeniem. Jestem ciut spokojniejsza :)

Vampire lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wyniki badań małej. Biedna jeszcze do końca nie wierzy że będzie najedzona. Z karmienia na karmienie coraz lepiej.nie je już tak łapczywie. Wczoraj jeszcze jak odbijalam w trakcie jedzenia to od razu był wrzask bo zabrałam butle. Dzisiaj już dała się odbić. Patrzy tylko czy na pewno jej nie odkładam.
    Jutro przyjdzie waga, mam nadzieję że w końcu zaczęła normalnie przybierać.
    Co do spania , to śpi w pajacu pod kocem, ale mam zwyczaj że mocno wietrze mieszkanie przed snem, potem jak się ociepli to tylko pieluszka bambusowa ja przykrywam, jak jej gorąco to się odkopuje.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko to moje libido +100 i zbałamuciłam męża w weekend, nie mogłam się powstrzymać 😂

Właśnie się okazało, że chusta jest czymś co ratuje moje życie... Była doradczyni u nas, popłakałam się na widok Małego zawiązanego u męża! Zasnął w chuście kamiennym snem i już 3 godzinę kima choć już dawno leży odwiązany. Aż boję się nocy jak się tak wyśpi.

trzydziecha, DrzewkoPomarańczowe, Misi@, Agagusia, Limerikowo, Applejoy, Bobby29, Frida91, werni lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, i jak seks po porodzie? To był Wasz pierwszy raz? U mnie libido też wysokie, ale ja jeszcze przed wizytą u ginekologa. W dodatku strasznie się boję jak to będzie... ;)

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz śpi w spioszkach, do tego owinięty w cienka pieluszkę i przykryty cienkim kocykiem

Domi ja też dziś zamotalam i też pięknie spal a moje plecy mogły odpocząć :) byłam na kursie w ciąży a teraz sobie przypomniałam na YT ale kurcze mam wrażenie że Młody jakby trochę krzywo leży tzn ma krzywy kręgosłup chyba coś źle robię, na lalkach było łatwiej :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 19:49

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, ja też przed wizytą jeszcze no ale nie dałam rady dłużej wytrzymać 🙊🙉🙈 jak tylko moja szyjka powędrowała na swoje miejsce i zrobiło się wreszcie normalnie to zaryzykowałam. Wrażenia hmmm spodziewałam się, że nie będzie fajerwerków, ale i tak miło😂

Trzydziecha,my najpierw na lalce a potem motaliśmy Małego. Mąż był pierwszy i siedziałam zdenerwowana czy mi dziecka nie uszkodzi 😂 Ale fajnie bo nagraliśmy filmiki, dziewczyna pożyczyła nam chustę, możemy od razu działać.

Misi@, trzydziecha, Ania95 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to muszę szybko chustę zakupić. I umówić doradczynię. U nas skok chyba. Mały nie chce spać, robi sobie 15minutowe drzemki a potem wisi na mnie przez dwie godziny i jeszcze się strasznie denerwuje chwilami. Zostałam dziś pogryziona, skopana i podrapana. Tęsknię za tym pierwszym tygodniem, w którym on głównie spał i trzeba go było wybudzać na jedzenie :(

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My smigamy na warsztaty chustonoszenia 21.09. A chciałabym juz :) narazie nie motam bo boje sie ze cos bedzie zle. Moze i u nas jakis skok. Ostatnio bardzo słabo ze snem u małego. Czy czyjeś 4tyg dziecko fika juz czasem z brzucha na plecy. Tytus juz od tygodnia robi takie akrobacje.

• Kalija Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza kluska tylko je, a ja nie mam tyle mleka :( piersi bolą jak diabli :( laktacja to u mnie temat nr 1, mąż już chyba ma dosyć mojego płaczu i żalów za każdym razem jak podaję mm, no bo ile można :( do tego nadal te problemy brzuszkowo-jelitowe.
    Ech, słabszy dzień dziś...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 23:22

dqprgu1royghdo7j.png
‹‹ 1326 1327 1328 1329 1330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ