X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie odpukac laktacja rozkrecila sie plynnie do bardzo fajnego stanu, mleczka jest sporo, ale bez ciezkich piersi czy zapaleń. Nie probuje nawet odciagac, bo jak raz to zrobilam, zeby maz mial czym nakarmic gdy wychodzilam z domu, to potem byly cycki jak wiadra 😛

Wykanczaja mnie natomiast klopoty brzuszkowe Majusi 🙁 Juz ogarnela chwytanie, je powoli, miarowo, spokojnie, ale po jedzeniu jakby diabel w nia wstapil - nagle prezy sie, wygina, placze. No masakra. Do niedawna jak konczyla jesc, to zasypiala przy piersi, a teraz za kazdym razem takie wygibasy. Odbic sie nie daje, nosic tez nie. I w efekcie karmienie trwa u nas 15 min, a usypianie potem 2 godziny 🙁 Zaczelam nawet obwiniac swoje mleko, ze moze jem zle rzeczy, ze alergia na produkty z laktoza, tylko ze gdyby to bylo mleko, to robilaby tak po kazdym posilku, a ona cyrkuje tylko przy posilkach dziennych, a w nocy je i spi dalej. Nie wiem juz co robic ech

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzydziecha, mój sam nie umie usypiać, wieczorem uspokaja się tylko na cycu, a jak mu sutekbw trakcie usypiania wypadnie to jest histeria jakby go ze skóry obdzierali 😂 już z tym nie walczę bo najwyraźniej taką ma potrzebę..

Ja jestem w szoku,po tym Delicolu pierdki idą gładko, bez prężenia i histerii.
    Mój się nie dawał odbekiwać więc kładę go na swoim brzuchu w poprzek mojego ciała, ręką podpieram główkę i za chwilę i beka i puszcza bączki.

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas alergia, pogoda albo cholera wie co 😒 Wczoraj się martwiłam bo była jedna tylko kupka ale poza tym wszystko normalnie. Małego jednak coś zakorkowało. Dziś rano prężył się i męczył a potem już kupka za kupka. I to nie biegunka. Dodatkowo od 15 zasypiał tylko na 15minutowe drzemki przy cycu. Teraz w końcu zasnął z cycem w buzi i serio boje się zabrać 😕 Mam nadzieje ze w nocy będzie ok bo już jestem mega zmęczona

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi pocieszajace jest dla mnie to że nie tylko mój Bączek tak ma, w takim razie nie będę aż taka surowa dla niego bo dziś aż mi serce pękało jak tak wył a ja ostro dawałam cyca :/

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Domi pocieszajace jest dla mnie to że nie tylko mój Bączek tak ma, w takim razie nie będę aż taka surowa dla niego bo dziś aż mi serce pękało jak tak wył a ja ostro dawałam cyca :/

Pomyśl, że zawsze to lepsze i wygodniejsze niż bujanie przez 2h na własnych rękach 😂
    Jak mój jest mega zmęczony w ciągu dnia i prawie ucho sobie wyrywa w złości, że nie śpi to też mu daję magicznego cyca żeby się nie męczył... Łudzę się, że nie będzie całe dzieciństwo przez to wisiał na mnie :p

trzydziecha lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy dziś genialna noc, oby wszystkie takie były. Młody obudził się po 3, zmiana pieluchy, jeden cycek i dalej w kimono prawie do 8 😍. Koszule i pościel miałam uwalona w mleku i po tym jak młody się najadł z jednej piersi druga musiałam potraktować laktatorem.
    Dzień za to mocno standardowy, spanie tylko w wózku na spacerze. Kazik jest totalnie nieodkladalny. Trzeba go nosić, leżeć z nim, głaskać. Jak zaśnie i się ruszę od niego to budzi się po kilku/kilkunastu minutach. Julek był identyczny i zszedł mi z rak jak zaczął raczkować 😅. Ile się nasłuchałam, ze „przyzwyczaiłam to mam” 🙄, ale z perspektywy czasu nic bym nie zmieniła, może jedynie zainwestowała w chustonoszenie. Momentami tylko mnie to przeraża bo wiem ile zdrowia mnie kosztował pierwszy rok życia Julka. Ale z drugiej strony wiem, ze wszystko mija i po roku wraca się do pracy 😁.

aadd84dc14.png[/url]
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój właśnie się zbiera na samolot.. ten miesiąc tak szybko minął..! Jutro przyjeżdża moja mama, a ja od dziś do jutra po południu będę sama z młodą! 😱😱😱
    Trzymajcie kciuki!
    PS. No dobra, nie będę sama tylko z kotkiem.. 🐈

Vampire, Misi@, werni lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2019, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam noc... w stylu „zaraz strzelę sobie w łeb”. Ostatnio Tysiu spał ze mną bo ciagle męczą go bąki. Dzis stwierdziłam że trzeba go do łóżeczka przenieść. I tak od 22 do 1 walczyłam. Co go wsadziłam do lozeczka to oczy jak 5zl. Jak tylko wyciągnęłam to zasypiał. Potem wcale nie lepiej. Przespałam ze 2h. Od 0430 pobudka. Tera leży i gada 😎 dzis chyba dzien w piżamie spędzę

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba na skok rozwojowy nałożył się kryzys laktacyjny ale czytałam na blogu Hafiji że to normalne bo dziecko potrzebuje nagle więcej mleka niż ja mogę wyprodukować i nadgania sobie produkcję wiszac na piersi. W dzień jest ok i ładnie się najada ale tak po południu po 17 do wieczora robi sobie maratony cyckowe i tylko ja przekładam z jednego do drugiego przez 2 godziny albo lepiej... Ona się przy tym aż denerwuje jak w jakiejś cyxkowej obsesji, ledwo pójdę do toalety to pcha ręce do buzi i szuka cyca... Pije wtedy karmi, Femaltiker, herbatkę z liści malin żeby trochę popedzic ta produkcję bo widzę że mało leci a ona się wścieka strasznie. Chyba parę dni może to trwać... Miałyście już takie kryzysy?

karolajnakj lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida z Aniela miałam kilka takich kryzysów i szybko przechodziło, trzeba to wytrwac niestety...

Frida91 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Pomyśl, że zawsze to lepsze i wygodniejsze niż bujanie przez 2h na własnych rękach 😂
    Jak mój jest mega zmęczony w ciągu dnia i prawie ucho sobie wyrywa w złości, że nie śpi to też mu daję magicznego cyca żeby się nie męczył... Łudzę się, że nie będzie całe dzieciństwo przez to wisiał na mnie :p
    Nie będzie wisiał do 18nastki ;)

trzydziecha, Domi_tur lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • redken Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ma któraś z Was problem z kleksami? U nas co chwilę kleks w pieluszce :(

preg.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    U mnie chyba na skok rozwojowy nałożył się kryzys laktacyjny ale czytałam na blogu Hafiji że to normalne bo dziecko potrzebuje nagle więcej mleka niż ja mogę wyprodukować i nadgania sobie produkcję wiszac na piersi. W dzień jest ok i ładnie się najada ale tak po południu po 17 do wieczora robi sobie maratony cyckowe i tylko ja przekładam z jednego do drugiego przez 2 godziny albo lepiej... Ona się przy tym aż denerwuje jak w jakiejś cyxkowej obsesji, ledwo pójdę do toalety to pcha ręce do buzi i szuka cyca... Pije wtedy karmi, Femaltiker, herbatkę z liści malin żeby trochę popedzic ta produkcję bo widzę że mało leci a ona się wścieka strasznie. Chyba parę dni może to trwać... Miałyście już takie kryzysy?

Ja tak mam od początku ale wcześniej się zaczyna niz 17 chociaż wieczorem dużo bardziej marudny

Starania od 06.2017

n59y9vvj275r1f8v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    redken wrote:
    A ma któraś z Was problem z kleksami? U nas co chwilę kleks w pieluszce :(

Masz na myśli takie pierdki z odrobiną kupy? :P jak tak to u nas często

Starania od 06.2017

n59y9vvj275r1f8v.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas naprawdę leci mega szybko. Kazik ma już miesiąc 🙈

Bobby, a Wy już ogaeneliscie temat wyprowadzki? Macie już ustalony termin

Applejoy lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • redken Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Masz na myśli takie pierdki z odrobiną kupy? :P jak tak to u nas często
    Tak. Dokładnie takie mokre bąki 😆

preg.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przez pierwsze 4-5 tygodni co zmiana pieluchy to z kupa, id tygodnia zmiana - kupka juz byka tylko z 2 razy na dzien. Ladnie przybiera, wczoraj mial 4350g. Ale dzis sue martwię - od wczorajszego wieczora byly jakiż 4 kupy takie wodniste, bez zadnych grudek. Wczoraj jedna, dzus juz 3.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • redken Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas takich wiekszych kup jest dziennie od 3 do 5 (wodniste z grudkami). Ale właśnie w każdej pieluszce jest kleks.
    Na wadze przybiera aż za dobrze, ale też się zaczęłam zastanawiać czy to na pewno jest ok.

preg.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak podam mm to od razu jest kupa i pieluchy z kleksem. Jak nie podaje mm to kupka jest raz na kilka dni.

Zrobiło się chłodniej. Jak śpią Wasze maluchy w nocy ? Macie rożki, śpiworki, kolderki ? Muszę kupić coś cieplejszego , może coś polecacie?

dqprgu1royghdo7j.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Jak podam mm to od razu jest kupa i pieluchy z kleksem. Jak nie podaje mm to kupka jest raz na kilka dni.

Zrobiło się chłodniej. Jak śpią Wasze maluchy w nocy ? Macie rożki, śpiworki, kolderki ? Muszę kupić coś cieplejszego , może coś polecacie?

Mój na razie spał zawinięty jak burrito w otulacz bambusowy i jeszcze przykryty cienkim kocykiem ale zastanawiam się czy już nie wyciągnąć śpiworka. Mamy taki: https://sleepee.pl/kategoria/spiworek-newborn/spiworek-newborn-sticks

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
‹‹ 1325 1326 1327 1328 1329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ