X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leonardowi pierwszy raz założyłam czapkę to nie wiedział o co chodzi..płakał i miałam wrażenie, że chce ja zdjąć;p
    Ja raczej nie ubieram zbyt grubo...wczoraj mi siostry nagadaly że zimno to ubrałem mu oprócz body z długim rękawem bluzeczka i mamy dziś potowki;/także wszystko z umiarem.
    My z małym już byliśmy kilka razy w CH . Nawet Ikea dwa razy zaliczona.;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 20:51

• Chimera Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Baileys Ja leżę po kilka minut bo tak miałam zalecenie o fizjo. Od 4 tygodnia mam zacząć mobilizacje blizny.

Btw, czy macie tą Blizne jeszcze opuchnięta? Ja nafal mam nad nią taki wałeczek.. minęło 3 tygodnie od CC, zastanawiam się czy już przypadków nie powinien zniknąć..
    U mnie dzisiaj 3 tygodnie i też ten wałeczek mam nad blizną. W środę byłam na kontroli u gina i mówił, że goi się zgodnie z planem 😉 Ja na brzuchu staram się kłaść jak mi panicz pozwoli😏😏

Bobby29 lubi tę wiadomość

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też widziałam niemowlaki większe od naszego a zaubierane w śpiworki i czapeczki! Też dziwnie na nas patrzyli ale to raczej oni przesadzają. Ja też myślę że może czasem za grubo ubieram ale śpiworki to już przesada niezla.

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem jaka będzie w poniedziałek pogoda. Zastanawiam się jak ubrać małego. Czeka nas 1 wizyta u lekarza.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Kayama, a moja jest juz za duza na ten sweterek z Lupilu. Ani razu nie zdążylysmy założyć, a on jest taki śliczny 🙈 My juz kurde wszystko nosimy 62

No, ja go zakładam codziennie jest dobry na ta temperaturę, do tego.cienka kołderka i jest git. Moja ciągle wchodzi w 56 :) Ale zakładam już też 62 jest trochę duże. Mojej niuni żarełko idzie chyba w mase a nie wzrost 8-) , pucia się zrobiła i coraz więcej faldek na ciałku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 22:32

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Zamówiłam wagę noworodkową, dzięki Bogu za monety na allegro. Za 40 z przesyłką mbie wyszło. Tyle tygodniowo wydaje na jeżdżenie i ważenie w przychodni. A tak to na spokojnie sobie w domu ja rozbiore co tydzień i na spokojnie zobaczę jak przyrasta. Bardzo mało mi je na jeden posiłek. Tak max 70 ml. Nacha ile Twoje małe wcinali jak przeszłaś z piersi?

A dasz linka do tej wagi?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam taki wałeczek nad blizną. Mam szwy rozpuszczalne i został mi jeszcze supełek.

U mojej córci kikut odpadł dopiero po 3 tygodniach, ale za to od razu ładnie wyglądał i nie paprał się.

Niestety Mała ma przytkany kanalik lzowy, ropieje jej oczko i w poniedziałek idziemy z tym do okulisty dziecięcego. Położna pokazała nam jak masować kanalik i kazała przecierać oczka gazikiem jałowym z solą fizjologiczną.

Też zmagamy się z potówkami, kąpiemy w nadmanganianie potasu, w krochmalu, w rumianku i stosujemy zasypkę ze skrobi z tapioki. Na buzi Mała ma trądzik niemowlęcy, który położna kazała smarować miejscowo patyczkiem umoczonym w Octanisepcie. Jakby tego było mało, zaczyna nam się ciemieniuszka...

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • kayama Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    U mnie dzisiaj 3 tygodnie i też ten wałeczek mam nad blizną. W środę byłam na kontroli u gina i mówił, że goi się zgodnie z planem 😉 Ja na brzuchu staram się kłaść jak mi panicz pozwoli😏😏

To chodzi o taka oponke z brzucha? Bo innych wałeczkow ja nie miałam. Oponka jest i nie znika :/ chociaż się zmniejszyła od stanu wyjściowego. Ja jeszcze mam wystający brzuch. Zmierzyłam się w pasie i mam i tak 2 cm mniej niż przed ciąża. Jutro stanę na wagę bo dziś mój mi powiedział że ręce mi się zrobiły pulchniejsze! Nie są już takie anorektyczne jak się wyraził. Ludze się ze to mięśnie doszły do siebie ;) Ale obawiam się że ciastka pójdą w odstawkę..

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    Dopiero nadrobiłam, na wszystko brakuje mi czasu, ale bez Was bym się schizowała o każdą głupotę, a tu widzę, że wszystkie mamy podobne problemy.

Kalija, Bobby, łącze się z Wami w bólu, ja też mam pod górkę z KP... 🙁 W 5 dobie po porodzie była u nas świetna CDL, znana i polecana.

A jak się nazywa CDL i skąd.Jeśli z Łodzi to jestem ciekawa bo byłam u kilku.Może skorzystam.

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna Gontarek z Łodzi

- Janusz Korczak

7t1d (*)
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    A dasz linka do tej wagi?
    Prosze bardzo. Dam znać jak działa gdy dotrze do mnie.

https://allegro.pl/oferta/esperanza-waga-dziecieca-niemowleca-bambino-do20kg-7769423327?snapshot=MjAxOS0wOS0wN1QxMzowNzo0OS40MTRaO2J1eWVyOzIzNDA3OWEyNGNlMmY5NmNhNmVhOWZjZmYzNzVkYzliYjUzOGNiNDJmNzdkY2EzYzJiYTMzNmI5NWE4YzJmOTM%3D

kayama lubi tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• werni Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina chyba u nas to samo jest z kanalikiem w lewym oczku.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z cyklu ciagle cos... Chyba robi nam sie ciemieniucha. Co polecacie? Linomag zielony przed kąpielą?

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj było zimno i deszczowo, ale czapeczki jeszcze nie ubraliśmy.
    Trzydziecha, ja w nocy karmię do 2-3h, w dzień podobnie. Jak Mały ma zły dzień to wisi na cycku ale nie je tylko ciumka i nie da się go wtedy oszukać smoczkiem. Potrzebuje mamy i tyle.

Kalija, chyba odkryłam co odetkało mi dziecko... Dwa dni podawałam Delicol i była poprawa, przedwczoraj o nim zapomniałam i Mały się znowu w nocy męczył. Wczoraj znowu dostawał kropelki przed jedzeniem i bączki szły bez płaczu i wysiłku, w nocy dwie pobudki, obudził się o 8, zjadł i śpi dalej 😍

Poza tym dokarmiłam go wczoraj mm, kupiliśmy kolejną butelkę i tym razem trafiliśmy w dziesiątkę, Medela i dr Browns się chowają :) myślę, że raz dziennie będzie dostawał trochę butli żeby dojadł i spał spokojnie.

trzydziecha lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha u nas w tym tygodniu też wyszła, ja smaruję olejkiem, po 30min wyczesuje i potem kąpiel. Dwa dni i praktycznie zeszło wszystko :)

Nacha lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Marcelina chyba u nas to samo jest z kanalikiem w lewym oczku.

My masujemy lewy, ale od 2 dni ropieje jej też prawe, podejrzewam że dostaniemy jakieś krople z antybiotykiem od okulisty. Bardzo ważne jest masowanie, bo do 6 mies. można jeszcze w ten sposób udrożnić kanalik. Siostrzenica po skończeniu 6 mies. musiała mieć już zabieg w szpitalu (krótki i praktycznie bezbolesny, ale jednak to stres dla takiego maluszka)
    Nacha wrote:
    Z cyklu ciagle cos... Chyba robi nam sie ciemieniucha. Co polecacie? Linomag zielony przed kąpielą?

Ja smaruję właśnie Linomagiem, na kilka godzin przed kąpielą, potem w kąpieli wyczesuje szczotką i zakładam czapeczkę. Położna polecała jeszcze smarować oliwą z oliwek i na to zakładać czapkę.

werni lubi tę wiadomość

- Janusz Korczak

7t1d (*)
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja boję się przechwalic ale chyba wychodzimy z kryzysu i drugi dzień mam spokojne i zadowolone dziecko 🥰 Była dziś u nas dziewczyna od chust. Jestem zachwycona, córci też się podobało bo spała mocno zamotana. Mąż też się uczył. Od razu zamówiłam chuste z Little Frog i mam nadzieję że wreszcie mnie odciąży od noszenia :)

Kalija lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi a ten Delikol zalecił lekarz czy kupiłaś na własną rękę?

dqprgu1royghdo7j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doradzcie proszę. Znowu mam wątpliwości, czy dobrze robię opuszczając kp. Już niby byłam pewna decyzji, a wczoraj włączyły się mega wątpliwości. Tylko ja boję się, że znowu do jakiejś cdl zadzwonię, nastawie się i będzie klapa, bo się nie uda z wizytą. I znowu przyolace to stresem i nerwami. Dodatkowo mąż nie jest przekonany że taka osoba może pomóc. A ja sama nie wiem.

Marcelina, ty byłaś na wizycie u Gontarek, czy ona przyjechała do ciebie? Bo ja też z Łodzi i chyba chciałabym z nią spróbować. Moja koleżanka dawno mi już ją polecala, ale ona wtedy była na urlopie, a ja potem odpuściłam.

Jeszcze jedno pytanie - czy wy też nadal macie takie zmiwne nastroje? U mnie czasem jest ok, jestem pewna siebie i wiem że sobie radzimy i jest dobrze, ale w drugiej chwili mam skrajnie inne emocje. Ze nadal nic nie wiem, nie wiem czemu płaczą, jak im pomóc i że generalnie sobie nie radzę. Plus do tego ryczę i ciężko mi powiedzieć nawet mężowi co mi jest, choć w głowie milion myśli. On ciągle mi powtarza że dziwnie się zachowuje, jestem nie obecną i że chce żebym zachowywała się jak kiedyś.
    Mam się martwić, czy to jeszcze normalne? Zaraz będzie miesiąc po porodzie.

• Chimera Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może któraś z was będzie zainteresowana stanikiem do karmienia lub koszula nocną w aldiku. Oczywiście staniki od 80 w obwodzie, więc znów nic dla mnie.
    3a734823e096c3e0med.jpg

‹‹ 1323 1324 1325 1326 1327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ