Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLeonardowi pierwszy raz założyłam czapkę to nie wiedział o co chodzi..płakał i miałam wrażenie, że chce ja zdjąć;p
Ja raczej nie ubieram zbyt grubo...wczoraj mi siostry nagadaly że zimno to ubrałem mu oprócz body z długim rękawem bluzeczka i mamy dziś potowki;/także wszystko z umiarem.
My z małym już byliśmy kilka razy w CH . Nawet Ikea dwa razy zaliczona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 20:51
-
Bobby29 wrote:Baileys Ja leżę po kilka minut bo tak miałam zalecenie o fizjo. Od 4 tygodnia mam zacząć mobilizacje blizny.
Btw, czy macie tą Blizne jeszcze opuchnięta? Ja nafal mam nad nią taki wałeczek.. minęło 3 tygodnie od CC, zastanawiam się czy już przypadków nie powinien zniknąć..Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Ja dziś też widziałam niemowlaki większe od naszego a zaubierane w śpiworki i czapeczki! Też dziwnie na nas patrzyli ale to raczej oni przesadzają. Ja też myślę że może czasem za grubo ubieram ale śpiworki to już przesada niezla.
-
baileys wrote:Kayama, a moja jest juz za duza na ten sweterek z Lupilu. Ani razu nie zdążylysmy założyć, a on jest taki śliczny 🙈 My juz kurde wszystko nosimy 62
No, ja go zakładam codziennie jest dobry na ta temperaturę, do tego.cienka kołderka i jest git. Moja ciągle wchodzi w 56Ale zakładam już też 62 jest trochę duże. Mojej niuni żarełko idzie chyba w mase a nie wzrost
, pucia się zrobiła i coraz więcej faldek na ciałku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 22:32
-
Pierniczkowa wrote:Zamówiłam wagę noworodkową, dzięki Bogu za monety na allegro. Za 40 z przesyłką mbie wyszło. Tyle tygodniowo wydaje na jeżdżenie i ważenie w przychodni. A tak to na spokojnie sobie w domu ja rozbiore co tydzień i na spokojnie zobaczę jak przyrasta. Bardzo mało mi je na jeden posiłek. Tak max 70 ml. Nacha ile Twoje małe wcinali jak przeszłaś z piersi?
A dasz linka do tej wagi? -
Ja też mam taki wałeczek nad blizną. Mam szwy rozpuszczalne i został mi jeszcze supełek.
U mojej córci kikut odpadł dopiero po 3 tygodniach, ale za to od razu ładnie wyglądał i nie paprał się.
Niestety Mała ma przytkany kanalik lzowy, ropieje jej oczko i w poniedziałek idziemy z tym do okulisty dziecięcego. Położna pokazała nam jak masować kanalik i kazała przecierać oczka gazikiem jałowym z solą fizjologiczną.
Też zmagamy się z potówkami, kąpiemy w nadmanganianie potasu, w krochmalu, w rumianku i stosujemy zasypkę ze skrobi z tapioki. Na buzi Mała ma trądzik niemowlęcy, który położna kazała smarować miejscowo patyczkiem umoczonym w Octanisepcie. Jakby tego było mało, zaczyna nam się ciemieniuszka..."Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Chimera wrote:U mnie dzisiaj 3 tygodnie i też ten wałeczek mam nad blizną. W środę byłam na kontroli u gina i mówił, że goi się zgodnie z planem 😉 Ja na brzuchu staram się kłaść jak mi panicz pozwoli😏😏
To chodzi o taka oponke z brzucha? Bo innych wałeczkow ja nie miałam. Oponka jest i nie znikachociaż się zmniejszyła od stanu wyjściowego. Ja jeszcze mam wystający brzuch. Zmierzyłam się w pasie i mam i tak 2 cm mniej niż przed ciąża. Jutro stanę na wagę bo dziś mój mi powiedział że ręce mi się zrobiły pulchniejsze! Nie są już takie anorektyczne jak się wyraził. Ludze się ze to mięśnie doszły do siebie
Ale obawiam się że ciastka pójdą w odstawkę..
-
Marcelina85 wrote:Dopiero nadrobiłam, na wszystko brakuje mi czasu, ale bez Was bym się schizowała o każdą głupotę, a tu widzę, że wszystkie mamy podobne problemy.
Kalija, Bobby, łącze się z Wami w bólu, ja też mam pod górkę z KP... 🙁 W 5 dobie po porodzie była u nas świetna CDL, znana i polecana.
A jak się nazywa CDL i skąd.Jeśli z Łodzi to jestem ciekawa bo byłam u kilku.Może skorzystam. -
kayama wrote:A dasz linka do tej wagi?
https://allegro.pl/oferta/esperanza-waga-dziecieca-niemowleca-bambino-do20kg-7769423327?snapshot=MjAxOS0wOS0wN1QxMzowNzo0OS40MTRaO2J1eWVyOzIzNDA3OWEyNGNlMmY5NmNhNmVhOWZjZmYzNzVkYzliYjUzOGNiNDJmNzdkY2EzYzJiYTMzNmI5NWE4YzJmOTM%3Dkayama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U nas wczoraj było zimno i deszczowo, ale czapeczki jeszcze nie ubraliśmy.
Trzydziecha, ja w nocy karmię do 2-3h, w dzień podobnie. Jak Mały ma zły dzień to wisi na cycku ale nie je tylko ciumka i nie da się go wtedy oszukać smoczkiem. Potrzebuje mamy i tyle.
Kalija, chyba odkryłam co odetkało mi dziecko... Dwa dni podawałam Delicol i była poprawa, przedwczoraj o nim zapomniałam i Mały się znowu w nocy męczył. Wczoraj znowu dostawał kropelki przed jedzeniem i bączki szły bez płaczu i wysiłku, w nocy dwie pobudki, obudził się o 8, zjadł i śpi dalej 😍
Poza tym dokarmiłam go wczoraj mm, kupiliśmy kolejną butelkę i tym razem trafiliśmy w dziesiątkę, Medela i dr Browns się chowająmyślę, że raz dziennie będzie dostawał trochę butli żeby dojadł i spał spokojnie.
trzydziecha lubi tę wiadomość
-
werni wrote:Marcelina chyba u nas to samo jest z kanalikiem w lewym oczku.
My masujemy lewy, ale od 2 dni ropieje jej też prawe, podejrzewam że dostaniemy jakieś krople z antybiotykiem od okulisty. Bardzo ważne jest masowanie, bo do 6 mies. można jeszcze w ten sposób udrożnić kanalik. Siostrzenica po skończeniu 6 mies. musiała mieć już zabieg w szpitalu (krótki i praktycznie bezbolesny, ale jednak to stres dla takiego maluszka)
Nacha wrote:Z cyklu ciagle cos... Chyba robi nam sie ciemieniucha. Co polecacie? Linomag zielony przed kąpielą?
Ja smaruję właśnie Linomagiem, na kilka godzin przed kąpielą, potem w kąpieli wyczesuje szczotką i zakładam czapeczkę. Położna polecała jeszcze smarować oliwą z oliwek i na to zakładać czapkę.
werni lubi tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Ja boję się przechwalic ale chyba wychodzimy z kryzysu i drugi dzień mam spokojne i zadowolone dziecko 🥰 Była dziś u nas dziewczyna od chust. Jestem zachwycona, córci też się podobało bo spała mocno zamotana. Mąż też się uczył. Od razu zamówiłam chuste z Little Frog i mam nadzieję że wreszcie mnie odciąży od noszenia
Kalija lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualnyDziewczyny doradzcie proszę. Znowu mam wątpliwości, czy dobrze robię opuszczając kp. Już niby byłam pewna decyzji, a wczoraj włączyły się mega wątpliwości. Tylko ja boję się, że znowu do jakiejś cdl zadzwonię, nastawie się i będzie klapa, bo się nie uda z wizytą. I znowu przyolace to stresem i nerwami. Dodatkowo mąż nie jest przekonany że taka osoba może pomóc. A ja sama nie wiem.
Marcelina, ty byłaś na wizycie u Gontarek, czy ona przyjechała do ciebie? Bo ja też z Łodzi i chyba chciałabym z nią spróbować. Moja koleżanka dawno mi już ją polecala, ale ona wtedy była na urlopie, a ja potem odpuściłam.
Jeszcze jedno pytanie - czy wy też nadal macie takie zmiwne nastroje? U mnie czasem jest ok, jestem pewna siebie i wiem że sobie radzimy i jest dobrze, ale w drugiej chwili mam skrajnie inne emocje. Ze nadal nic nie wiem, nie wiem czemu płaczą, jak im pomóc i że generalnie sobie nie radzę. Plus do tego ryczę i ciężko mi powiedzieć nawet mężowi co mi jest, choć w głowie milion myśli. On ciągle mi powtarza że dziwnie się zachowuje, jestem nie obecną i że chce żebym zachowywała się jak kiedyś.
Mam się martwić, czy to jeszcze normalne? Zaraz będzie miesiąc po porodzie.