X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie, chodzicie w takie mocno zaludnione miejsca typu galeria handlowa przed szczepieniami? Ja sie troche boje... dzis znow zostawilam Majcie z małżem i skoczylam sama. A nie zdazylam odciagnac mleka, wiec bylo stresujaco i musialam szybko pedzic przez sklepy, co nie bylo zadna przyjemnoscia🙁

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzydziecha, ja smoczek daję zawsze kiedy jest potrzeba, w marudne dni bardzo często, na spacerach też nam się przydaje :) nie mam żadnych wyrzutów sumienia!

My dzisiaj długie body, spodenki a na to dresowy pajac z kapturem:)

Dzisiaj byliśmy na 15min w galerii z Małym bo musieliśmy iść do Smyka. Choć dopiero po szczepieniach będziemy go brać bez wyrzutów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 17:37

trzydziecha, Limerikowo lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś już po wizytacji teściów 😅. Zrobiłam na obiad gulasz węgierski - nawet udało mi się nie spitolic sprawy 💪🏻.

My do tej pory byliśmy tylko raz na ekspresowych zakupach w ikea. Szczepienia szczepieniami ale tez ten gwar, miliony bodźców nie są mu potrzebne. Ale wiadomo - przesada nie jest wskazana w żadna ze stron.

Ja smoczka tez daje bez wyrzutów, ale z głowa. Szczęśliwie Kazik nie jest wielkim fanem. Na noc zasypia na cycku i w nocy nie używamy. W dzień do zaśnięcia jak nie padnie na cycku i np jak chce zjeść śniadanie i jest dramat bo mama nie nosi na raczkach.

My dziś na spacer wzięliśmy młodego w samym rampersie z długim rękawem i nogawkami i skarpetkach. Bez czapeczki, bez przykrycia. Ale jest 22 stopnie u nas i sama byłam na krótki rękaw. Po Julku mam dwa bawełniane, dresowe kombinezony. Będą idealne jak temperatura spadnie kilka stopni.

Dziś mieliśmy bardzo kiepska noc i marze o drzemce, Kazik ma jednak inne plany na to popołudnie 😅

aadd84dc14.png[/url]
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś ubrałam biffy długi rękaw + spodenki + skarpetki i przykryte pieluszka bambusowa. U mnie chyba było ciepło bo zupełnie nie widziałam potrzeby czapeczki, my mieliśmy krótki rękaw lub cienka bluzkę

Dzięki Domi też w takim razie mam mniejsze wyrzuty :)

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z rana też było nawet ciepło, ale ja korzystałam z tego, że Robuś spał i położyłam się z nim na drzemkę. Dzięki temu jestem wyspana 😀 po obiedzie niestety temperatura była już niższa i musieliśmy spacerować blisko domu, bo już się zapowiadało na deszcz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 21:11

• werni Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha u mnie to samo z kupka. Dopiero niedawno zrobił wielkie kupsko ze musiałam ubranko zmienić. Czytałam ze przy mm i położna tez mówiła jak byla u nas małego przepajac. Wtedy lepszy poślizg.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni u mas woda w obiegu na zmianę z mlekiem :)

werni lubi tę wiadomość

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha poproś o debridad. Daje małej 2.5 ml na wieczór i rano mam kupkę. To lek i nie rozleniwia jelit. Dziecko się nie przywyczaja i nie masz potem ryzyka że bez tego się nie wyprozni.

Zamówiłam wagę noworodkową, dzięki Bogu za monety na allegro. Za 40 z przesyłką mbie wyszło. Tyle tygodniowo wydaje na jeżdżenie i ważenie w przychodni. A tak to na spokojnie sobie w domu ja rozbiore co tydzień i na spokojnie zobaczę jak przyrasta. Bardzo mało mi je na jeden posiłek. Tak max 70 ml. Nacha ile Twoje małe wcinali jak przeszłaś z piersi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 19:07

Nacha, werni, kayama lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi i Chimera a ile u was mniej więcej kamień w ciągu dnia, jak często i jak długie?

U mnie dziś tak co 2h ale z pomocą smoka właśnie i trwające ok 15-20 min i tylko z jednej piersi, na przemian co karmienie. W nocy 2 karmienia - to chyba dziecka nie zaglodze mam nadzieje

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia dzisiaj w bodach na długi i getry plus skarpetki, przy wietrze przykryta cienkim kocykiem. Jak na razie miała na sobie może dwa razy czapeczkę jak było wieczorem chłodno, a tak to było dość ciepło żeby wychodzić bez. Zazwyczaj nakładam body, mam zawsze w torbie kocyk, bluzę lub sweterek, czapkę.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    A wlasnie, chodzicie w takie mocno zaludnione miejsca typu galeria handlowa przed szczepieniami? Ja sie troche boje... dzis znow zostawilam Majcie z małżem i skoczylam sama. A nie zdazylam odciagnac mleka, wiec bylo stresujaco i musialam szybko pedzic przez sklepy, co nie bylo zadna przyjemnoscia🙁
    Ja nie chodzę do galerii bo nie mam potrzeby i nie sądzę aby takiemu maluchowi było to do szczęścia potrzebne, i dużo ludzi i bodźców, na razie póki nie mam pilnej potrzeby to nie idę. Ale za to chodzimy w miejsca gdzie korzysta Aniela, dzisiaj chwilę byłam na osiedlowym festynie, w tamtym tyg w klubokawiarni na zajaciech z Aniela itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 19:14

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Domi i Chimera a ile u was mniej więcej kamień w ciągu dnia, jak często i jak długie?

U mnie dziś tak co 2h ale z pomocą smoka właśnie i trwające ok 15-20 min i tylko z jednej piersi, na przemian co karmienie. W nocy 2 karmienia - to chyba dziecka nie zaglodze mam nadzieje
    U mnie w dzień karmienie goni karmienie. W nocy to potrafi od końca jednego do początku następnego wytrzymać 3-nawet 4h. Każde karmienie to co najmniej 20 minut na cycka, ale zwykle to 30-40 minut🙄

• Kalija Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chodzę z Laurą w miejsca publiczne, na szczęście nie muszę. My raczej spacerujemy po lesie czy parku.

Dziś u nas chłodno, podobnie jak Baileys miałabym dylemat w co ubrać bo te cieplejsze rzeczy mam od rozm.62.

Ja nie jestem zwolennikiem smoczka, ale dziś się złamałam i chcąc mieć chwilkę dla siebie zatkałam dziecko smoczkiem. Pomogło na 3c
    sekundy 😂

dqprgu1royghdo7j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Nacha poproś o debridad. Daje małej 2.5 ml na wieczór i rano mam kupkę. To lek i nie rozleniwia jelit. Dziecko się nie przywyczaja i nie masz potem ryzyka że bez tego się nie wyprozni.

Zamówiłam wagę noworodkową, dzięki Bogu za monety na allegro. Za 40 z przesyłką mbie wyszło. Tyle tygodniowo wydaje na jeżdżenie i ważenie w przychodni. A tak to na spokojnie sobie w domu ja rozbiore co tydzień i na spokojnie zobaczę jak przyrasta. Bardzo mało mi je na jeden posiłek. Tak max 70 ml. Nacha ile Twoje małe wcinali jak przeszłaś z piersi?
    Tytus zjadał tak 60-70 z czego nie był w stanie wytrzymać 3h. Ale to tak jeden dzien jadł tak co 2h tzn jadł przez 30-60min nawet potem 2h przerwy. Dawałam dużo wody. Każdego dnia zjadał coraz więcej i przerwy wydłużał. Po 8 dniach przybrał 305g a bardzo sie bałam ze jakas lipa bedzie. Teraz wciąga 120 (bywa ze mniej)z przerwami średnio 3h. Czasemdłużej jak spi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 19:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po CC, lezycie czasem na brzuchu? W ramach cwiczen fizjoterapeutka kazala mi lezec 15 min dziennie i jest mega dziwnie, mam wrazenie, ze mi wszystkie organy z brzucha wypadaja 😳

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Tytus zjadał tak 60-70 z czego nie był w stanie wytrzymać 3h. Ale to tak jeden dzien jadł tak co 2h tzn jadł przez 30-60min nawet potem 2h przerwy. Dawałam dużo wody. Każdego dnia zjadał coraz więcej i przerwy wydłużał. Po 8 dniach przybrał 305g a bardzo sie bałam ze jakas lipa bedzie. Teraz wciąga 120 (bywa ze mniej)z przerwami średnio 3h. Czasemdłużej jak spi
    Dzięki bardzo za odpowiedź. Już zaczynam świrować. Malutka właśnie mi usnęła. Jutro chyba się przejdę po bromek, bo jak ja tylko wezmę na ręce to te cholerne cycki się napelniaja. Miałam nadzieję że historia nie zatoczy koła. Teraz już przynajmniej wiem że przy następnym dziecku od razu będzie mm. Nietolerancję laktozy mamy wykluczone bo mieszanka też ja ma, a po niej nie ma brzuszkowych rewolucji.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• menka2 Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na nas patrzą jak na "debilów" - jesteśmy nad morzem A moje dziecinjsko jedne z nielicznych bez czapki - starsza kapie się w morzu A młodsza ubrana body plus spodenki cienkie - jak jest chłodniej to przykrywam kocem z wełny. Nad morzem mamy różnie- od 28 do 22 stopni zależy czy świeci słońce ;)

Bobby29, trzydziecha lubią tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys Ja leżę po kilka minut bo tak miałam zalecenie o fizjo. Od 4 tygodnia mam zacząć mobilizacje blizny.

Btw, czy macie tą Blizne jeszcze opuchnięta? Ja nafal mam nad nią taki wałeczek.. minęło 3 tygodnie od CC, zastanawiam się czy już przypadków nie powinien zniknąć..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 20:27

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie o podwozie. Jestem 4 tyg po porodzie i widze ze mam w środku jeszcze szwy to chyba te rozpuszczalne. Czy któraś tez tak długo je ma/miała? Ide we wtorek do gina awaryjnie bo chyba cos mi sie papra...

• wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Pytanie o podwozie. Jestem 4 tyg po porodzie i widze ze mam w środku jeszcze szwy to chyba te rozpuszczalne. Czy któraś tez tak długo je ma/miała? Ide we wtorek do gina awaryjnie bo chyba cos mi sie papra...
    Ja jestem prawie 5 i jeszcze mi co jakis czas szew "wychodzi", np dzis pod prysznicem tez znalazlam

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
‹‹ 1322 1323 1324 1325 1326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ