Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA wlasnie, chodzicie w takie mocno zaludnione miejsca typu galeria handlowa przed szczepieniami? Ja sie troche boje... dzis znow zostawilam Majcie z małżem i skoczylam sama. A nie zdazylam odciagnac mleka, wiec bylo stresujaco i musialam szybko pedzic przez sklepy, co nie bylo zadna przyjemnoscia🙁
-
Trzydziecha, ja smoczek daję zawsze kiedy jest potrzeba, w marudne dni bardzo często, na spacerach też nam się przydaje nie mam żadnych wyrzutów sumienia!
My dzisiaj długie body, spodenki a na to dresowy pajac z kapturem:)
Dzisiaj byliśmy na 15min w galerii z Małym bo musieliśmy iść do Smyka. Choć dopiero po szczepieniach będziemy go brać bez wyrzutówWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 17:37
trzydziecha, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Ja dziś już po wizytacji teściów 😅. Zrobiłam na obiad gulasz węgierski - nawet udało mi się nie spitolic sprawy 💪🏻.
My do tej pory byliśmy tylko raz na ekspresowych zakupach w ikea. Szczepienia szczepieniami ale tez ten gwar, miliony bodźców nie są mu potrzebne. Ale wiadomo - przesada nie jest wskazana w żadna ze stron.
Ja smoczka tez daje bez wyrzutów, ale z głowa. Szczęśliwie Kazik nie jest wielkim fanem. Na noc zasypia na cycku i w nocy nie używamy. W dzień do zaśnięcia jak nie padnie na cycku i np jak chce zjeść śniadanie i jest dramat bo mama nie nosi na raczkach.
My dziś na spacer wzięliśmy młodego w samym rampersie z długim rękawem i nogawkami i skarpetkach. Bez czapeczki, bez przykrycia. Ale jest 22 stopnie u nas i sama byłam na krótki rękaw. Po Julku mam dwa bawełniane, dresowe kombinezony. Będą idealne jak temperatura spadnie kilka stopni.
Dziś mieliśmy bardzo kiepska noc i marze o drzemce, Kazik ma jednak inne plany na to popołudnie 😅[/url] -
Ja dziś ubrałam biffy długi rękaw + spodenki + skarpetki i przykryte pieluszka bambusowa. U mnie chyba było ciepło bo zupełnie nie widziałam potrzeby czapeczki, my mieliśmy krótki rękaw lub cienka bluzkę
Dzięki Domi też w takim razie mam mniejsze wyrzuty -
U nas z rana też było nawet ciepło, ale ja korzystałam z tego, że Robuś spał i położyłam się z nim na drzemkę. Dzięki temu jestem wyspana 😀 po obiedzie niestety temperatura była już niższa i musieliśmy spacerować blisko domu, bo już się zapowiadało na deszcz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 21:11
-
Nacha u mnie to samo z kupka. Dopiero niedawno zrobił wielkie kupsko ze musiałam ubranko zmienić. Czytałam ze przy mm i położna tez mówiła jak byla u nas małego przepajac. Wtedy lepszy poślizg.
-
nick nieaktualny
-
Nacha poproś o debridad. Daje małej 2.5 ml na wieczór i rano mam kupkę. To lek i nie rozleniwia jelit. Dziecko się nie przywyczaja i nie masz potem ryzyka że bez tego się nie wyprozni.
Zamówiłam wagę noworodkową, dzięki Bogu za monety na allegro. Za 40 z przesyłką mbie wyszło. Tyle tygodniowo wydaje na jeżdżenie i ważenie w przychodni. A tak to na spokojnie sobie w domu ja rozbiore co tydzień i na spokojnie zobaczę jak przyrasta. Bardzo mało mi je na jeden posiłek. Tak max 70 ml. Nacha ile Twoje małe wcinali jak przeszłaś z piersi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 19:07
Nacha, werni, kayama lubią tę wiadomość
-
Domi i Chimera a ile u was mniej więcej kamień w ciągu dnia, jak często i jak długie?
U mnie dziś tak co 2h ale z pomocą smoka właśnie i trwające ok 15-20 min i tylko z jednej piersi, na przemian co karmienie. W nocy 2 karmienia - to chyba dziecka nie zaglodze mam nadzieje -
Lusia dzisiaj w bodach na długi i getry plus skarpetki, przy wietrze przykryta cienkim kocykiem. Jak na razie miała na sobie może dwa razy czapeczkę jak było wieczorem chłodno, a tak to było dość ciepło żeby wychodzić bez. Zazwyczaj nakładam body, mam zawsze w torbie kocyk, bluzę lub sweterek, czapkę.
-
baileys wrote:A wlasnie, chodzicie w takie mocno zaludnione miejsca typu galeria handlowa przed szczepieniami? Ja sie troche boje... dzis znow zostawilam Majcie z małżem i skoczylam sama. A nie zdazylam odciagnac mleka, wiec bylo stresujaco i musialam szybko pedzic przez sklepy, co nie bylo zadna przyjemnoscia🙁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 19:14
-
trzydziecha wrote:Domi i Chimera a ile u was mniej więcej kamień w ciągu dnia, jak często i jak długie?
U mnie dziś tak co 2h ale z pomocą smoka właśnie i trwające ok 15-20 min i tylko z jednej piersi, na przemian co karmienie. W nocy 2 karmienia - to chyba dziecka nie zaglodze mam nadzieje -
Ja nie chodzę z Laurą w miejsca publiczne, na szczęście nie muszę. My raczej spacerujemy po lesie czy parku.
Dziś u nas chłodno, podobnie jak Baileys miałabym dylemat w co ubrać bo te cieplejsze rzeczy mam od rozm.62.
Ja nie jestem zwolennikiem smoczka, ale dziś się złamałam i chcąc mieć chwilkę dla siebie zatkałam dziecko smoczkiem. Pomogło na 3c
sekundy 😂 -
nick nieaktualnyPierniczkowa wrote:Nacha poproś o debridad. Daje małej 2.5 ml na wieczór i rano mam kupkę. To lek i nie rozleniwia jelit. Dziecko się nie przywyczaja i nie masz potem ryzyka że bez tego się nie wyprozni.
Zamówiłam wagę noworodkową, dzięki Bogu za monety na allegro. Za 40 z przesyłką mbie wyszło. Tyle tygodniowo wydaje na jeżdżenie i ważenie w przychodni. A tak to na spokojnie sobie w domu ja rozbiore co tydzień i na spokojnie zobaczę jak przyrasta. Bardzo mało mi je na jeden posiłek. Tak max 70 ml. Nacha ile Twoje małe wcinali jak przeszłaś z piersi?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 19:51
-
nick nieaktualny
-
Nacha wrote:Tytus zjadał tak 60-70 z czego nie był w stanie wytrzymać 3h. Ale to tak jeden dzien jadł tak co 2h tzn jadł przez 30-60min nawet potem 2h przerwy. Dawałam dużo wody. Każdego dnia zjadał coraz więcej i przerwy wydłużał. Po 8 dniach przybrał 305g a bardzo sie bałam ze jakas lipa bedzie. Teraz wciąga 120 (bywa ze mniej)z przerwami średnio 3h. Czasemdłużej jak spi
-
To na nas patrzą jak na "debilów" - jesteśmy nad morzem A moje dziecinjsko jedne z nielicznych bez czapki - starsza kapie się w morzu A młodsza ubrana body plus spodenki cienkie - jak jest chłodniej to przykrywam kocem z wełny. Nad morzem mamy różnie- od 28 do 22 stopni zależy czy świeci słońce
Bobby29, trzydziecha lubią tę wiadomość
-
Baileys Ja leżę po kilka minut bo tak miałam zalecenie o fizjo. Od 4 tygodnia mam zacząć mobilizacje blizny.
Btw, czy macie tą Blizne jeszcze opuchnięta? Ja nafal mam nad nią taki wałeczek.. minęło 3 tygodnie od CC, zastanawiam się czy już przypadków nie powinien zniknąć..Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 20:27
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
nick nieaktualny
-
Nacha wrote:Pytanie o podwozie. Jestem 4 tyg po porodzie i widze ze mam w środku jeszcze szwy to chyba te rozpuszczalne. Czy któraś tez tak długo je ma/miała? Ide we wtorek do gina awaryjnie bo chyba cos mi sie papra...