Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Pierwszy seks po pierwszym porodzie to jedna wielka niewiadoma 😀. Po Julku pierwszy raz zaliczyliśmy na tylnej kanapie samochodu, na weselu kuzynki 🤦🏻♀️ 😂. Ja jeszcze wtedy karmiłam wiec cała sukienkę zapaskudziłam mlekiem, musiałam zapierać i suszyć suszarka. Mieliśmy wynajęty pokój hotelowy bo była z nami moja mama i opiekowała się Julkiem.
Myśle, ze tym razem zdecydujemy się na lozko lub kanapę w salonie 😁.Nacha, Applejoy, Bobby29, IGA.G, Agagusia, Vampire, Domi_tur, Marcelina85, Ania95, Limerikowo, werni lubią tę wiadomość
[/url] -
Położyłam wczoraj mała spać o 21 czyli podobnie jak codziennie. Zwykle ma pobudke ok. 1-2 i potem 4-5 a dziś obudziła się dopiero o 4! Cycki mi mało nie eksplodowały i wcale mnie nie ucieszylo że tak długo spałam tylko zestresowalam się że tyle nie jadła a mi że zrobi się jakiś zastój. Chyba muszę ustawiać budzik k tej 2...
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Mój dziś ładnie spadł ale po kamieniach był nieodkladalny i wyszło na to że spał z nami w łóżku. Ja też przy tych kamieniach nocnych zasypiam to chyba nie za dobrze... Zdarza się Wam tak?
-
Trzydziecha ja często zasypiam i w końcu dziecię śpi z nami, z Aniela było tak samo. Ja nawet nie walczę z tym :p odstawiłam nocne karmienie Anieli i spala całe noce u siebie w pokoju więc liczę żeni Lusia się nauczy w swoim czasie.
trzydziecha lubi tę wiadomość
-
Mi się zdarza zasypiać notorycznie - nie lubie tego i moim zdaniem dziecko o wiele bezpieczniejsze jest w swoim łóżeczku. U nas boje sie że nakryję małego kołdrą na głowę alo ktoś go łokciem uderzy. W kołysce mam monitor oddechu i śpię wtedy spokojnie.
U nas wczoraj pierwszy wieczór od dawna mąły zasnął spokojnie przy piersi, bez szarpania się - mąż zasugerował zeby przystawic go spod pachy i to był strzał w 10, nie mam pojęcia dlaczego, ale Krzyś od razu się uspokoił i przestał się szarpać i płakać W rezultacie najadł się porządnie i tez położony o 21 obudził sie dopiero o 3:30!!! A ja od 3 dwa razy sprawdzałam czy na pewno monitor miga na zielono, jakis stres mnie złapał, że coś mu się stało - matka! zamiast korzystać, to oczywiście powód do zmartwień sobie znajdzie:)Frida91, trzydziecha lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Dziewczyny bierzecie jakieś suplementy podczas KP? Ja dojadlam prenatal Duo z DHA i nie wiem właśnie czy kupować kolejne czy coś innego. Słyszałam że warto DHA brać
-
Agagusia wrote:Mi się zdarza zasypiać notorycznie - nie lubie tego i moim zdaniem dziecko o wiele bezpieczniejsze jest w swoim łóżeczku. U nas boje sie że nakryję małego kołdrą na głowę alo ktoś go łokciem uderzy. W kołysce mam monitor oddechu i śpię wtedy spokojnie.
U nas wczoraj pierwszy wieczór od dawna mąły zasnął spokojnie przy piersi, bez szarpania się - mąż zasugerował zeby przystawic go spod pachy i to był strzał w 10, nie mam pojęcia dlaczego, ale Krzyś od razu się uspokoił i przestał się szarpać i płakać W rezultacie najadł się porządnie i tez położony o 21 obudził sie dopiero o 3:30!!! A ja od 3 dwa razy sprawdzałam czy na pewno monitor miga na zielono, jakis stres mnie złapał, że coś mu się stało - matka! zamiast korzystać, to oczywiście powód do zmartwień sobie znajdzie:)
Twój mąż powinien rozważyć karierę doradcy laktacyjnego to już chyba któryś raz jak pomagaAgagusia lubi tę wiadomość
-
Kazik tez zasnął po 21 i obudził się o 3. Ja zawsze jak zaśnie na noc to przekladam go do dostawki, ale po pierwszej pobudce zostaje już ze mną. Męża wtedy nie ma bo już jest u Julka. Układam go wysoko żeby kołdra nie nakryć. Czasami zdarza mi się przysnąć przy karmieniu ale staram się nie.
Ja postanowiłam zabrać smoczka Kazikowi. Mam wrażenie, ze jednak popsuł trochę chwytanie piersi . Znowu mnie boli i ciężko mi skorygować chwyt młodemu bo np językiem wypycha. Zobaczymy czy to da poprawę bo już mam trochę dość tego wszystkiego. A dni bez smoczka będą pewnie jeszcze cudowniejsze 🤦🏻♀️.
Ja kończę właśnie ostatnie opakowanie prenatal duo. Teraz dokupiłam tylko kapsułki z dha i będę oprócz tego brać jeszcze wit D3. Odpuszczam już we wieloskładnikowe.[/url] -
Jak przysypiacie przy karmieniu to pewnie karmicie na lezaco? Ja zawsze na siedząco w łóżku i odkładam potem też dużo wyżej żeby nie dosiegnela kołdry no i nasze poduszki też są w odległości od dziecka. Na lezaco w dzień czasem karmię ale minus jest ten że jak chce zmienić pierś to musimy obie się przewracac na drugi bok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 10:16
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Czyli tylko moje dziecko ma problem ze spaniem 🙄 Masakra kładę go o 22, pospi do 1 a potem pobudka co 1,5h bo go męczy brzuch i nie może zrobić kupki. Jest duża poprawa w ciągu dnia Ale w nocy się męczy. A dziś rano zauważyłam, że nie mam po nocy kropli pokarmu😮 dałam małemu butlę i spał 3h
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 10:19
-
Mój w nocy miał dwa spania po 3h i tyle. Doliczając wszystkie drobne drzemki przy cycu, to daje 9h na dobę. Wydaje mi się to strasznie mało. Wisiałby nonstop na cycu, tylko w nocy jakoś zasypia 🙄 W dzień na cycu zaśnie, ale jak go chce odłożyć, to po 5-15 minutach płacz. Próbowaliśmy różnych bujań, szumienia itd. nieraz i w wózku na spacerze nie śpi. Dzisiaj przychodzi położna to z nią pogadam. Chociaż mam wrażenie jakby od rana było troszkę więcej mleka, to może pospi coś w dzień...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 10:27
Agagusia lubi tę wiadomość
-
Chimera wrote:Mój w nocy miał dwa spania po 3h i tyle. Doliczając wszystkie drobne drzemki przy cycu, to daje 9h na dobę. Wydaje mi się to strasznie mało. Wisiałby nonstop na cycu, tylko w nocy jakoś zasypia 🙄 W dzień na cycu zaśnie, ale jak go chce odłożyć, to po 5-15 minutach płacz. Próbowaliśmy różnych bujań, szumienia itd. nieraz i w wózku na spacerze nie śpi. Dzisiaj przychodzi położna to z nią pogadam. Chociaż mam wrażenie jakby od rana było troszkę więcej mleka, to może pospi coś w dzień...
Daj znać co Ci powie bo mam podobnie, w nocy od 21 do 2 śpi a potem do 6-7 i to jest super ale w ciągu dnia prawie wcale i też tylko cyc go uspokaja, też już się zastanawiam czy nie mam za słabego pokarmu w ciągu dnia tzn czy to że częściej je nie sprawia właśnie że nie zdąży się naprodukowac taki sycący i dziecko jest glodne
Sprobuje też dziś po kąpieli masaż shantala chociaż na chwilę, chociaż u nas kąpiel to wrzask ale podobno to dobrze robi dzieciom i je uspokaja -
Frida91 wrote:Jak przysypiacie przy karmieniu to pewnie karmicie na lezaco? Ja zawsze na siedząco w łóżku i odkładam potem też dużo wyżej żeby nie dosiegnela kołdry no i nasze poduszki też są w odległości od dziecka. Na lezaco w dzień czasem karmię ale minus jest ten że jak chce zmienić pierś to musimy obie się przewracac na drugi bok
Tak, ja dziś próbowałam w nocy na siedząco ale plecy mi wysiadają chyba źle trzymam a na leżąco super tylko właśnie minus że się przysypia ale mały dużo spokojniejszy jak się go nie odklada