X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie trafiłam na filmik z Pawłem Zawitkowskim na temat czwartego trymestru, dużo ciekawych informacji, polecam:

https://m.youtube.com/watch?v=e6arpy-n8sc

Chimera, Bobby29, Vampire lubią tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi a dlaczego nie 6w1 ? Chodzi generalnie o szczepionki skojarzone czy tylko 6w1?

Co oznacza nop-płacz powyżej 3h , że należy konsultować z neurologiem?

Kurczę, boję się tych szczepień.

My właśnie cyckujemy skecz małą od 1.5h . Ja już mam dość, ona nie.

Słuchajcie, jeszcze kwestii napięcia. Doradczyni laktacyjna powiedziała, że Laura ma osłabione napięcie mięśniowe na buzi (często ma otwartą buzię i wywalony język) mam robić masaż buźki. Czy któraś się z tym spotkała?

dqprgu1royghdo7j.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija w teorii jest to powikłanie po szczepieniu. Ale tak naprawdę dla mnie to zbieg okoliczności. To byk okres gdzie ona nie najadala sie piersią i miała biegunkę.
    Ale moja pediatra chce żeby mała obejrzał neurolog na wszelki wypadek. No i następne szczepienie będzie rozłożone w czasie. Najpierw jeden zastrzyk a drugi po 2-3 tygodniach. I tak z każdym szczepieniem.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostaliśmy szumisia od znajomych emka z pracy i Tomuś jak zaczarowany przestał płakać jak go usłyszał :p jeszcze go nie widziałam tak wsłuchanego :p mam nadzieję że to nie przypadek i szumis posłuży :D

Kalija, Agagusia lubią tę wiadomość

Starania od 06.2017

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzydziecha, też często zasypiam z Małą i potem robię sobie wyrzuty, że powinnam na fotelu, żeby było bezpieczonej.

Dziewczyny, które mają dzieciaczki z mega apetytem (Kalija, chyba ty miałaś podobny problem) - jak sobie radzicie z nadmiernym apetytem i ulewaniem. Moja teraz tak je, aż ulewa i to po kilka razy pod rząd, czasem i chluśnie! I ciągle głodna pomimo, że ma pod korek! Jak sobie z tym radzicie?

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy u okulistki dziecięcej i potwierdziła, że Mała ma niedrozne kanaliki lzowe i przez to zapalenie spojówek w obu oczkach. Musimy masować oba kanaliki 5 x dziennie i przepłukiwać worek spojówkowy dużą ilością soli fizjologicznej (dotychczas tylko przecieralismy na zewnątrz, a tu jednak trzeba mocno odchylic dolną powiekę i wypłukać ropę), do tego przez 5 dni antybiotyk w kroplach 4 x dziennie i jak to nie pomoże, to za miesiąc kolejna wizyta. Powiedziała, że do skończonych 3 miesięcy jest czas na udroznienie przez masaże, a jak się nie uda do tego czasu, potem będzie konieczny zabieg.

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:
    Trzydziecha, też często zasypiam z Małą i potem robię sobie wyrzuty, że powinnam na fotelu, żeby było bezpieczonej.

Dziewczyny, które mają dzieciaczki z mega apetytem (Kalija, chyba ty miałaś podobny problem) - jak sobie radzicie z nadmiernym apetytem i ulewaniem. Moja teraz tak je, aż ulewa i to po kilka razy pod rząd, czasem i chluśnie! I ciągle głodna pomimo, że ma pod korek! Jak sobie z tym radzicie?

Podpinam się pod pytanie. Danka od ponad godziny nic nie robi tylko ulewa. Nie wiem co robić w takich sytuacjach jak pokazuje że jest głodna - karmić, czy nie. Dałam jej wlasnie ciut modyfikowanego i przysnela. Może kolejny posiłek też dam sztuczne.

Co do szczepień to moja pediatra polecala właśnie 6w1.tetax sama nie wiem. Mamy jeszcze czas na decyzję - muszę obgadać z mężem.

U mnie dziś równo 4 tyg po cc i nadal mam plamienia brązowe, też nie wiem czy się martwić, czy nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 22:37

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś dzień jak codzień. Raczki i przytulanki na lozku. Nie dałam smoka przez cały dzień i w sumie nie było przez to jakoś gorzej, może dlatego ze Kazik srednio akceptuje smoka. Problem był tylko na spacerze bo płakał, ale ululany na rękach dał się odłożyć i spał do końca spaceru. Wisiał godzinę dłużej na cycu - najwyżej będzie więcej mleka 🤷🏻‍♂️.

Applejoy, Frida91 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochanego mleczka nigdy za wiele Drzewko 😘

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:

No cóż, karmie i wycieram i tak w kółko.
    Mój mąż chce za zgodą pediatry dawać małej taki beton (chyba z bebilonu) 7 min przed karmieniem . Ja sobie nie wyobrażam czekać 7 min. - toż to sąsiedzi wezwą opiekę społeczną jak usłyszą ten wrzask 😂 no ale mąż nie karmi, ma prawo mieć takie pomysły 😉 ten produkt ma jednak b. dobre opinie.
    Laktacyjna zwracała uwagę by głowa przy karmieniu była zawsze sporo wyżej niż pupa, dobrze też pionizowac ok 20 min po jedzeniu i dużo kłaść na brzuszku z podciągniętymi nóżkami .
    Jest jakby lepiej .

Odnośnie plamien - u mnie są kremowe/żółte , dość wodniste . Wkładkę muszę zmieniać 3x dziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 23:05

Vampire lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png

Wysłany: 10 września 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazik tez dużo ulewa. Ja po prostu przebieram (świetna rada - wiem 😉). Ja daje jeść zawsze kiedy się domaga nawet jeśli mi się wydaje ze nie powinien być głodny. Pediatra poleciła się nie przejmować ulewaniem jeśli przybiera. Julek ulewal do ok 6-7 m-ca, identycznie po piersi i po mm.

U mnie leci 5 tydzień po porodzie i używam już tylko wkładek i brudzę je bardzo nieznacznie. Jeszcze kilka dni i przestane pewnie 🙏🏻. Ciekawe kiedy wróci mi okres. Mam nadzieje, ze nie prędko.

Czekam właśnie na męża aż się wymyje i pije piwko. Jak jest chłodno na dworze to nie mam specjalnej ochoty i się zastanawiam czy grzaniec tez się liczy 🤔. W sensie czy temu slodowi zbyt wysoka tempka nie szkodzi 🤔

aadd84dc14.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja zaczynam się martwić bo wydaje mi się, że coraz intensywniej krwawi na czerwono do tego znów jestem słaba:/ oby i było się bez szpitala bo nie dam rady bez dzieci :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2019, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stwierdzam, ze sie upodabniam do corki, bo tez nie lubie lezec na brzuchu. Fizjo kazała po cesarce lezec przynajmniej 15 min dziennie, a to dla mnie udreka na maksa 🙄

Kladziecie juz maluchy na maty edukacyjne? Od ktorego tygodnia to ma sens? My mamy mate Skiphop i drewniany baby gym, ale na to raczej jeszcze za wczesnie i rozwazam zakup maty polecanej na Lipcowkach - Kinderkraft Smartplay

Wysłany: 10 września 2019, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    To ja zaczynam się martwić bo wydaje mi się, że coraz intensywniej krwawi na czerwono do tego znów jestem słaba:/ oby i było się bez szpitala bo nie dam rady bez dzieci :/

Czytałam ostatnio, ze miesiączka może wrócić zanim na dobre skończy się krwawienie w połogu. Może to taki przypadek? Ale lepiej idź z tym do lekarza, nie ma co bagatelizować. Trzymam kciuki!

Misi@ lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 10 września 2019, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    Byliśmy u okulistki dziecięcej i potwierdziła, że Mała ma niedrozne kanaliki lzowe i przez to zapalenie spojówek w obu oczkach. Musimy masować oba kanaliki 5 x dziennie i przepłukiwać worek spojówkowy dużą ilością soli fizjologicznej (dotychczas tylko przecieralismy na zewnątrz, a tu jednak trzeba mocno odchylic dolną powiekę i wypłukać ropę), do tego przez 5 dni antybiotyk w kroplach 4 x dziennie i jak to nie pomoże, to za miesiąc kolejna wizyta. Powiedziała, że do skończonych 3 miesięcy jest czas na udroznienie przez masaże, a jak się nie uda do tego czasu, potem będzie konieczny zabieg.

Trzymam kciuki żeby obyło się bez zabiegu! Nam z Julkiem się udało wiec Wam na pewno tez ✊🏻✊🏻

Marcelina85 lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tą kinderkrafta czarno białą i jest super. Mała już tam często leży i gapi się na paski. Za bardzo frajdy nie ma ale jest cisza. Do tego później możesz zamknąć brzegi i robi się taki basen z piłkami które są w zestawie. I na ten moment kiedy to będzie w użyciu czeka moje psisko :D

baileys lubi tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• kayama Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Domi a dlaczego nie 6w1 ? Chodzi generalnie o szczepionki skojarzone czy tylko 6w1?

Co oznacza nop-płacz powyżej 3h , że należy konsultować z neurologiem?

Kurczę, boję się tych szczepień.

My właśnie cyckujemy skecz małą od 1.5h . Ja już mam dość, ona nie.

Słuchajcie, jeszcze kwestii napięcia. Doradczyni laktacyjna powiedziała, że Laura ma osłabione napięcie mięśniowe na buzi (często ma otwartą buzię i wywalony język) mam robić masaż buźki. Czy któraś się z tym spotkała?

Ooo, Wika ma podobnie, ciągle dziubek i wywalony język. Nie wiedziałam że to obniżone napięcie. A jak wygląda ten masaż?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ooo, Wika ma podobnie, ciągle dziubek i wywalony język. Nie wiedziałam że to obniżone napięcie. A jak wygląda ten masaż?

Mogę Ci wysłać filmik bo mam nagrany jak CDL robiła

dqprgu1royghdo7j.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Ja mam tą kinderkrafta czarno białą i jest super. Mała już tam często leży i gapi się na paski. Za bardzo frajdy nie ma ale jest cisza. Do tego później możesz zamknąć brzegi i robi się taki basen z piłkami które są w zestawie. I na ten moment kiedy to będzie w użyciu czeka moje psisko :D

Super wygląda ta mata! Zainspirowalyscie mnie :)

Starania od 06.2017

n59y9vvj275r1f8v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:

Mój ma albo mega apetyt (przybiera w górnych granicach) albo duża potrzebę ssania dlatego staram się odciągnąć karmienia do przerwy 2h się czasem już po 1,5h wymiekam... Czasem pomaga smoczek jak się Maluch stresuje i chciał tylko possac

Vampire lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017

n59y9vvj275r1f8v.png
‹‹ 1329 1330 1331 1332 1333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ