Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Misi@ wrote:To ja zaczynam się martwić bo wydaje mi się, że coraz intensywniej krwawi na czerwono do tego znów jestem słaba:/ oby i było się bez szpitala bo nie dam rady bez dzieci
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Ja to po cc juz tylko plamie. Zobaczymy jak długo to potrwa.
Pediatra tez kazała 3x5 dziennie masować kanalik i przemywac oczko solą fizjologiczną a jak nie pomoże to da antybiotyk.
Jeszcze ma coś w ustach i mamy to obserwować. Jeśli po tygodniu nadal będzie to mamy zadzwonić po położna żeby już nie chodzić do poradni. Fajna ta pediatra. Dobrze ze tam zapisaliśmy małego. Dała nam nawet patyczki do oglądania by nie kupować. -
Ja już mam tylko takie plamienie od tygodnia. Używam wkładek bo podpaska na to to za dużo.
Co do karmienia to też karmię ile mała chxe, nawet jak jadła niedawno i teoretycznie nie powinna być głodna. Też ulewa ale co zrobić... Przebieram i podkladam pieluche pod główkę jak leży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 09:47
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Mój jak po jedzeniu usnie i śpi, to nie ulewa. Jak nie śpi i wierzga nóżkami, to wtedy mu się cofa mleko i to nieraz niezłe ilości. Nie ważne czy mu się uleje czy nie on jest mam wrażenie ciągle chętny żeby jeszcze pojeść 😏😏
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 10:11
trzydziecha lubi tę wiadomość
-
Ja miałam plamienia z przerwami,a teraz od ponadto tygodnia już sucho i czysto.
Nie wiem czy któraś z Was używa rurek Windi ale z doświadczenia już polecam nie stosować zaspanym bo potem ściany nadają się do malowania 😂Vampire, Applejoy, Frida91 lubią tę wiadomość
-
Wczoraj pierwszy raz użyłam windi, mała się odgazowala i poszła dwójka. Nie było kolki. Domi jak.czesto można tego używać? W sensie np codziennie?
Po długich bojach umówiłam wizytę na neurologa dla małej , dzwoniłam 3 dni z rzędu non stop i nigdzie terminów na ten rok. Prywatnie na listopad. Dzisiaj coś mnie.podkusilo weszłam na znanylekarz i zwolnił się termin w październiku i to przed szczepieniem.
Zrobiłam mojej badanie moczu i nie wygląda zbyt dobrze , jutro rano lekarz. Mamy śladowe ilości krwi w moczu i dużo leukocytów. -
Pierniczkowa dobrze ze małej pomagają rurki. Mój ostatnio co drugi dzień robi 2 ale to taką ze trzeba dużo papieru i chusteczek żeby wyczyścić pupke. No i zmiana ubranka.
-
nick nieaktualny
-
Właśnie wziełam na gazy. Bo ona się uczy teraz butli i zdarza jej się że chwyta ja jak pierś i robi takie łyki aż z powietrzem. Jak już zaspokoi pierwszy głód to je spokojniej ale potem męczą ja kolki bo jest zagazowana. Wczoraj zanim poszła kupa to uwolniła się cała.serenada bąków i brzuszek zrobił się miękki. Ale boje się że jak zacznę tego często używać to potem się sama nie wyprozni bez pomocy
-
Baileys głównie działają na wzdęcia. Ale często między bączkami idzie strzał kupkowy 😂
Najlepiej działają jak najpierw pomasuje się brzuszek.
Nam pediatra powiedziała, że i codziennie jeśli Mały ma problem można stosować. No i jak już długo się męczy i płacze to raz dziennie mu pomagam. Kupki idą normalnie na ciągu dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 11:11
-
Dzięki za odpowiedzi. Wydaje mi si, że Pola ma gazy i ssanie piersi to jej uspokajacz. Smoka czasem chwilkę possie, ale ogólnie gardzi. 😊 Próbuję masażu brzuszka, noszenia, karmienia pod kątem, ale czasem po prostu padam i karmię ją na leżąco, lekko tylko uniesioną. 3 godz. snu to za mało, żebym ogarniała to wszystko.
Położna wczoraj poleciła nam te rurki Windą, także dzięki Domi za cenną wskazówkę. 😀
Powoli tracę cierpliwość z przemęczenia. 😯
Nam pediatra mówiła, że ze szczepiokami 5w1 różnie bywa i często są problemy z dostępnością. Dlatego skłaniamy się do 6w1, ale jak Was czytam to mam wątpliwości.
Jestem prawie 5 tyg. po porodzie i też nadal plamię na brązowo.
Misia, położna mi mówiła, że zdarza się i okres ok. 2 m-cy po porodzie. Może USG zrób żeby się uspokoić?
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
nick nieaktualny
-
Kalija wrote:No cóż, karmie i wycieram i tak w kółko.
Mój mąż chce za zgodą pediatry dawać małej taki beton (chyba z bebilonu) 7 min przed karmieniem . Ja sobie nie wyobrażam czekać 7 min. - toż to sąsiedzi wezwą opiekę społeczną jak usłyszą ten wrzask 😂 no ale mąż nie karmi, ma prawo mieć takie pomysły 😉 ten produkt ma jednak b. dobre opinie.
Laktacyjna zwracała uwagę by głowa przy karmieniu była zawsze sporo wyżej niż pupa, dobrze też pionizowac ok 20 min po jedzeniu i dużo kłaść na brzuszku z podciągniętymi nóżkami .
Jest jakby lepiej .
Odnośnie plamien - u mnie są kremowe/żółte , dość wodniste . Wkładkę muszę zmieniać 3x dziennie. -
Pierniczkowa wrote:Wczoraj pierwszy raz użyłam windi, mała się odgazowala i poszła dwójka. Nie było kolki. Domi jak.czesto można tego używać? W sensie np codziennie?
Po długich bojach umówiłam wizytę na neurologa dla małej , dzwoniłam 3 dni z rzędu non stop i nigdzie terminów na ten rok. Prywatnie na listopad. Dzisiaj coś mnie.podkusilo weszłam na znanylekarz i zwolnił się termin w październiku i to przed szczepieniem.
Zrobiłam mojej badanie moczu i nie wygląda zbyt dobrze , jutro rano lekarz. Mamy śladowe ilości krwi w moczu i dużo leukocytów. -
Ja sie na dzis umowilam do pediatry, bo u nas te płynne kupki mnie niepokoją. Nie ma od 4 dni zadnych grudek, wszystko w pieluszkę wsiąka, wczoraj 8 naliczyłam. Zmieniłam wczoraj Biogaje na Vivomix, zobaczymy.
No i dopytam jeszcze o brzuszek - Krzys ma taki jakby rozlany brzuch na boki. U chlopcow tak to nie wyglądało.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Aga, Misia, wy macie te odchody jasnoczerwone czy normalne? Bo właśnie zauważyłam u siebie jasnoczerwona krew, ewidentnie z pochwy. Wcześniej miałam tak po kropelce po toalecie, i wczoraj moja gin mówiła, że to pewnie hemoroid. Po jej badaniu plamienia brązowe się nasiliły a dziś mam czerwone. Niby blizna miałabyc wygojona. A i prawdopodobnie zrobiło mi się tylozgiecie po porodzie.
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
Chimera wrote:Mój jak po jedzeniu usnie i śpi, to nie ulewa. Jak nie śpi i wierzga nóżkami, to wtedy mu się cofa mleko i to nieraz niezłe ilości. Nie ważne czy mu się uleje czy nie on jest mam wrażenie ciągle chętny żeby jeszcze pojeść 😏😏
U mnie to samo.
Właśnie jesteśmy na spacerku i przegrałam że smoczkiem, leci cyc na ławce, mimo że 1,5h temu było 40 min karmienieDomi_tur, Chimera lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tez dałam wlasnie smoka, bo nie moglam sobie poradzic z furia po karmieniu 🙁 Jak czesto dajecie smoka? Ja sie staralam do tej pory tylko wieczorem i podczas spaceru i mam dola, ze wyciagam go coraz czesciej w ciagu dnia, nawet po kilka razy 🙁
Najlepsze jest to, ze jak usnie, to wyglada jak aniol i nikt mi nie wierzy, ze sie drze po karmieniach, twierdza ze przesadzam🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2019, 05:30
werni, Vampire, kayama, Agagusia, Pierniczkowa, Misi@, Kalija, Chimera, E_linka2, Bobby29, Applejoy lubią tę wiadomość