X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    To ja zaczynam się martwić bo wydaje mi się, że coraz intensywniej krwawi na czerwono do tego znów jestem słaba:/ oby i było się bez szpitala bo nie dam rady bez dzieci :/
    Ja bylam u gina tydzien temu z takim problemem - u nas bylo 6,5 tyg po porodzie i od tygodnia dosyc mocne krwawienie po Ok 2 tygodniach przerwy. U mnie to byly nadal odchody po porodzie, bo mam bardzo silne tylozgiecie macicy i tam zebrały sie te odchody, byla przerwa i po niej dlatego tak intensywnie znow bylo. Pokrwawilam tydzien i jest spokoj.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • werni Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to po cc juz tylko plamie. Zobaczymy jak długo to potrwa.
    Pediatra tez kazała 3x5 dziennie masować kanalik i przemywac oczko solą fizjologiczną a jak nie pomoże to da antybiotyk.
    Jeszcze ma coś w ustach i mamy to obserwować. Jeśli po tygodniu nadal będzie to mamy zadzwonić po położna żeby już nie chodzić do poradni. Fajna ta pediatra. Dobrze ze tam zapisaliśmy małego. Dała nam nawet patyczki do oglądania by nie kupować.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja 5 tygodni po porodzie i nadal mam krwawienie ;) nie było ani jednego dnia przerwy. Jest coraz mniejsze, tak jak na 4 dzień okresu, ale jestem pewna, że do końca połogu będzie.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam tylko takie plamienie od tygodnia. Używam wkładek bo podpaska na to to za dużo.
    Co do karmienia to też karmię ile mała chxe, nawet jak jadła niedawno i teoretycznie nie powinna być głodna. Też ulewa ale co zrobić... Przebieram i podkladam pieluche pod główkę jak leży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 09:47

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jak po jedzeniu usnie i śpi, to nie ulewa. Jak nie śpi i wierzga nóżkami, to wtedy mu się cofa mleko i to nieraz niezłe ilości. Nie ważne czy mu się uleje czy nie on jest mam wrażenie ciągle chętny żeby jeszcze pojeść 😏😏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 10:11

trzydziecha lubi tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo, przez sen nie ulewa ale jak sobie fika albo się obudzi to wtedy tak :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam plamienia z przerwami,a teraz od ponadto tygodnia już sucho i czysto.

Nie wiem czy któraś z Was używa rurek Windi ale z doświadczenia już polecam nie stosować zaspanym bo potem ściany nadają się do malowania 😂

Vampire, Applejoy, Frida91 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj pierwszy raz użyłam windi, mała się odgazowala i poszła dwójka. Nie było kolki. Domi jak.czesto można tego używać? W sensie np codziennie?
    Po długich bojach umówiłam wizytę na neurologa dla małej , dzwoniłam 3 dni z rzędu non stop i nigdzie terminów na ten rok. Prywatnie na listopad. Dzisiaj coś mnie.podkusilo weszłam na znanylekarz i zwolnił się termin w październiku i to przed szczepieniem.
    Zrobiłam mojej badanie moczu i nie wygląda zbyt dobrze , jutro rano lekarz. Mamy śladowe ilości krwi w moczu i dużo leukocytów.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• werni Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa dobrze ze małej pomagają rurki. Mój ostatnio co drugi dzień robi 2 ale to taką ze trzeba dużo papieru i chusteczek żeby wyczyścić pupke. No i zmiana ubranka.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Windi pomaga na wzdecia? Czy tylko na wyproznianie? Bo moja kupki robi bez problemu 3-4 dziennie, tylko przy jedzeniu łyka za duzo powietrza i przez to płacze i ma czkawki. Czy na takie zapowietrzenie te rurki zadzialaja?

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wziełam na gazy. Bo ona się uczy teraz butli i zdarza jej się że chwyta ja jak pierś i robi takie łyki aż z powietrzem. Jak już zaspokoi pierwszy głód to je spokojniej ale potem męczą ja kolki bo jest zagazowana. Wczoraj zanim poszła kupa to uwolniła się cała.serenada bąków i brzuszek zrobił się miękki. Ale boje się że jak zacznę tego często używać to potem się sama nie wyprozni bez pomocy

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys głównie działają na wzdęcia. Ale często między bączkami idzie strzał kupkowy 😂

Najlepiej działają jak najpierw pomasuje się brzuszek.
    Nam pediatra powiedziała, że i codziennie jeśli Mały ma problem można stosować. No i jak już długo się męczy i płacze to raz dziennie mu pomagam. Kupki idą normalnie na ciągu dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 11:11

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi. Wydaje mi si, że Pola ma gazy i ssanie piersi to jej uspokajacz. Smoka czasem chwilkę possie, ale ogólnie gardzi. 😊 Próbuję masażu brzuszka, noszenia, karmienia pod kątem, ale czasem po prostu padam i karmię ją na leżąco, lekko tylko uniesioną. 3 godz. snu to za mało, żebym ogarniała to wszystko.
    Położna wczoraj poleciła nam te rurki Windą, także dzięki Domi za cenną wskazówkę. 😀
    Powoli tracę cierpliwość z przemęczenia. 😯

Nam pediatra mówiła, że ze szczepiokami 5w1 różnie bywa i często są problemy z dostępnością. Dlatego skłaniamy się do 6w1, ale jak Was czytam to mam wątpliwości.

Jestem prawie 5 tyg. po porodzie i też nadal plamię na brązowo.
    Misia, położna mi mówiła, że zdarza się i okres ok. 2 m-cy po porodzie. Może USG zrób żeby się uspokoić?

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja też mam tylnozgiecie . Może to to. Obym nie miała powtórki jak po porodzie. Bo juz czuje sie znow slabo i nie moge nawet za bardzo mowic...ale to moze niewyspanie albo juz wit b12 jest ponizej normy.

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    No cóż, karmie i wycieram i tak w kółko.
    Mój mąż chce za zgodą pediatry dawać małej taki beton (chyba z bebilonu) 7 min przed karmieniem . Ja sobie nie wyobrażam czekać 7 min. - toż to sąsiedzi wezwą opiekę społeczną jak usłyszą ten wrzask 😂 no ale mąż nie karmi, ma prawo mieć takie pomysły 😉 ten produkt ma jednak b. dobre opinie.
    Laktacyjna zwracała uwagę by głowa przy karmieniu była zawsze sporo wyżej niż pupa, dobrze też pionizowac ok 20 min po jedzeniu i dużo kłaść na brzuszku z podciągniętymi nóżkami .
    Jest jakby lepiej .

Odnośnie plamien - u mnie są kremowe/żółte , dość wodniste . Wkładkę muszę zmieniać 3x dziennie.
    Nie wiem czy to ten sam produkt z Babilonu, ale mi pediatra radziła posypać pierś tym bebilonem i od razu dawać pierś ... Ale nie dawałam jeszcze. U nas też pełno mleka, je dużo, beka, ulaewa i tak w kolko

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Wczoraj pierwszy raz użyłam windi, mała się odgazowala i poszła dwójka. Nie było kolki. Domi jak.czesto można tego używać? W sensie np codziennie?
    Po długich bojach umówiłam wizytę na neurologa dla małej , dzwoniłam 3 dni z rzędu non stop i nigdzie terminów na ten rok. Prywatnie na listopad. Dzisiaj coś mnie.podkusilo weszłam na znanylekarz i zwolnił się termin w październiku i to przed szczepieniem.
    Zrobiłam mojej badanie moczu i nie wygląda zbyt dobrze , jutro rano lekarz. Mamy śladowe ilości krwi w moczu i dużo leukocytów.
    Z Aniela używałam windii kilka razy dziennie nawet jak miała gazy, nie wpłynęło to na jakieś późniejsze problemy z jelitami. A kiedy czytałam że dziecko może miec problemy niby z robieniem samodzielnie kupy. Były dni że używałam raz, a takie że i trzy razy, i takie że w ogóle. Skończyła dwa miesiące i nagle zaczęła sama robić kupki i bączki bez prpblemu

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie na dzis umowilam do pediatry, bo u nas te płynne kupki mnie niepokoją. Nie ma od 4 dni zadnych grudek, wszystko w pieluszkę wsiąka, wczoraj 8 naliczyłam. Zmieniłam wczoraj Biogaje na Vivomix, zobaczymy.
    No i dopytam jeszcze o brzuszek - Krzys ma taki jakby rozlany brzuch na boki. U chlopcow tak to nie wyglądało.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, Misia, wy macie te odchody jasnoczerwone czy normalne? Bo właśnie zauważyłam u siebie jasnoczerwona krew, ewidentnie z pochwy. Wcześniej miałam tak po kropelce po toalecie, i wczoraj moja gin mówiła, że to pewnie hemoroid. Po jej badaniu plamienia brązowe się nasiliły a dziś mam czerwone. Niby blizna miałabyc wygojona. A i prawdopodobnie zrobiło mi się tylozgiecie po porodzie.

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Mój jak po jedzeniu usnie i śpi, to nie ulewa. Jak nie śpi i wierzga nóżkami, to wtedy mu się cofa mleko i to nieraz niezłe ilości. Nie ważne czy mu się uleje czy nie on jest mam wrażenie ciągle chętny żeby jeszcze pojeść 😏😏

U mnie to samo.
    Właśnie jesteśmy na spacerku i przegrałam że smoczkiem, leci cyc na ławce, mimo że 1,5h temu było 40 min karmienie ;)

Domi_tur, Chimera lubią tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dałam wlasnie smoka, bo nie moglam sobie poradzic z furia po karmieniu 🙁 Jak czesto dajecie smoka? Ja sie staralam do tej pory tylko wieczorem i podczas spaceru i mam dola, ze wyciagam go coraz czesciej w ciagu dnia, nawet po kilka razy 🙁

Najlepsze jest to, ze jak usnie, to wyglada jak aniol i nikt mi nie wierzy, ze sie drze po karmieniach, twierdza ze przesadzam🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2019, 05:30

werni, Vampire, kayama, Agagusia, Pierniczkowa, Misi@, Kalija, Chimera, E_linka2, Bobby29, Applejoy lubią tę wiadomość

‹‹ 1330 1331 1332 1333 1334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ