Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Frida91 wrote:Wasze dzieci też się budzą jak wózek się zatrzymuje?
U mnie to standard jak stoję gdzieś w kolejce to zaraz ryk...
Prasujecie nadal ubranka niemowlęce? Ja tam. Jak podejrzewałam zrobiłam to tylko przed pierwszym założeniem a teraz nawet nie próbuje tego robićPrasuje tylko pieluchy tetrowe bo inaczej są takie skurczone.
U mnie dziś była położna ostatni raz, zwazyla mojego Klopsika - waży już 4120gCzyli od wagi spadkowe, w 3 tyg przybrala ponad 700g
I dziś spróbowalam sama zawiązać małą w chuscie. Zrobiłam to na śpiocha Bk była przynajmniej spokojna, wydaje mi się że jest ok ale muszę zdecydowanie nabrać w tym wprawy.
czasem ryk a czasem nie, a Aniela płakała za każdym razem, Lusia chyba musi się nauczyć że czasem stoi wózek np na placu jak Aniela się bawi i chyba dlatego się nauczyła :p
Ja nie pracowałam ubranek i nie prasuje, staram się rozwieszać dokładnie i od razu do szafy składać.Frida91 lubi tę wiadomość
-
Moja Kluseczka waży już 4180g, więc przybiera ponad normę, bo 42g dziennie. Czyli jednak to jej bolesne ssanie jest całkiem efektywne 😊 a ulewa po każdym karmieniu, czasem nawet zdarzy jej się chlusnąć. Trochę się tylko boje, czy nie odziedziczyla po mnie niedoczynności tarczycy i stąd te przyrosty mam właśnie zbadać tsh.
Mam od Pani P. taką opaskę, jest super, tylko raz przez pomyłkę trafiła do pralki o strasznie się zmechaciła, bo to taka rajstopowa tkanina. Ale ogolilam golarka do swetrów wygląda jak nowa.
Ja po 4 tyg mam wodnista zoltawa wydzieline.
Wczoraj wybrałam się na 2-godzinny spacer, świetnie się po nim czuję. Mała cały czas spała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 03:39
Bobby29, Chimera, werni, Frida91, baileys, Vampire, Kalija, Applejoy lubią tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Domi_tur wrote:Mój Dzieć od wczoraj nie chce smoczka lovi, tylko Bibs wjeżdża. Dziś dzięki niemu i suszarce (dzięki Aga!) wykąpałam się, wysuszylam i wyprostowałam włosy 😍
Ps. U nas podobnie dziala wirowanie, wiec jak tylko maly marudzi a pralka sie zbliza do tego etapu to my do łazienki i wykorzystuje te 5 min🤣
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
My po wizycie - choc generalnie jedt lepienie rana, juz dzis tylko 2 te łupy wodniste i pojawiły sue pierwsze grudki znow:) leczenie takich akcji tylkonptoblitykien. Mozna tez podac enterol probiotyk o rejestracji leki, saszetki w swoim mleku lub mm rozpuszczone. Na oskarżona pupe dostalusmy masc robiona z malutkim stężeniem kwasu bornego doraźnie tylko.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
nick nieaktualnyPewnie juz o tym pisalyscie, tylko przeoczylam - co robic jak Maluch stale uklada glowke tylko na jedna strone? Przekrzywiam jej z powrotem, staram sie tez klasc Mr B i inne interesujace rzeczy po tej drugiej stronie, ale widze, ze nadal ma tendencje😐 Do jakiegos fizjo z tym czy neurologa?
-
Mówicie że ten smoczek bibs taki dobry? Jutro go zamówię bo my mamy NUK ale on jest raczej słaby i nie przypomina brodawki, dostaliśmy go to używamy ale czas porządny skoro się mamy smoczkowac
Mój Tomuś dziś pierwsza kąpiel bez płaczu i dzikich rykow!!! Ale cudowne uczucie dla rodziców
My prasujemy pieluchy bo strasznie się gniota w praniu i takie ciuszki które są zbytnio wymięte -
nick nieaktualnyJa moge bardzo polecic smoczek MAM Baby Start. Duzo trudniej Młodej sie go ciumka niz Lovi, ladnie i szybko tez przy nim zasypia. Bibsow nie mialysmy, zamierzam kliknac przy kolejnym zamowieniu z Gemini.
Nasza kąpiele od poczatku bardzo lubi, kapiemy co drugi dzien w Dermedic Linum i oleju migdalowym. Skorke ma po tym jak marzenie 😊 -
Baileys ja Moja układam często na przeciwnym boczku i po ponad tygodniu widzę różnicę że mniej preferuje ta "swoją ulubioną" stronę. Ale i tak umówiłam się do do fizjo do poradni zawitkowskiego. Akurat cdl co była u mnie mi poleciła to miejsce, i też stwierdziła u młodej lekka asymetrie ulozeniowa - Stad też preferencja zapewne. Podobno bardzo często u dzieci miednicowo ułożone mają asymetrie ulozeniowa i zawsze warto to skontrolować u fizjo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 20:02
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
nick nieaktualnyDzieki Bobby🙂 Właśnie jak to jest z tym układaniem na boczku - można? bo nasza położna nie kazała że względu na to, że to deformuje bioderka... A niejednokrotnie wolałabym kłaść Maję na boku, bo w ten sposób lepiej się uspokaja i nie wybudza sie aż tak ruchem rączek. Póki co nawet jak zaśnie na boku i tak przekręcam ją na wznak, ale właśnie widzę że wykręca tą główkę
-
Pola też układa głowę na jedną stronę, do tego ma przykurcz w jednej pachwinie. Tak była ułożona w macicy. Ortopeda kazał z nią pracować i powoli wyrabiać nawyki. W sumie nic poza przekladaniem i ustawianiem zabawek z tej drugiej strony nam nie zalecał na razie. Można wałeczki z pieluchy podkładac jak leży na plecach tak żeby nie przekrecała główki.
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
My idziemy z Kazikiem do fizjo w poniedziałek. Nie widzę nic niepokojącego, ale ekspertem nie jestem i uważam ze to dobra praktyka skonsultować maluszka pod tym katem. Takie specjalista tez podpowiada jak pielęgnować, nosić, ubierać itp
Poza tym nasza fizjo jest tez logopeda i ma jakieś kwity na terapie neurologopedyczna w problemach z pobieraniem pokarmów wiec liczę, ze coś mi podpowie na te nasze problemy z przystawianiem 🙏🏻.
Jutro przychodzi polozna środowiskowa, ciekawe ile Kazik przybral choć już jestem raczej spokojna bo on mino tych naszych problemów zjada z tych cycków. Jakoś sobie chłopak radzi. Lepiej niż mama.
Bobby29, Applejoy lubią tę wiadomość
[/url]
-
Kładzenie na boku deformuje bioderka ? Pierwsze słyszę.
Moja Laura śpi na boku w nocy od ok tygodnia pod tym incydencie z zakrztuszeniem (zalecenie położnej) . Choć teraz mamy monitor oddechu i zastanawiam się czy nie kłaść jej znów na plecach🤔
Moja córka preferuje dźwięk laktatora aniżeli suszarki . Dziś w ten sposób zyskałam godzinkę spania z rana 😁
Marcelina sliczna córcia i fajna stylówka 😍Marcelina85 lubi tę wiadomość
-
Julek miał asymetrię i preferencje jednej strony, ale to wynikało z urazu okołoporodowego. Miał krecz karku i zgrubienie na mięśniu idącym przez szyje wynikające z jego drobnego uszkodzenia. Chodziliśmy raz w tyg przez pol roku do fizjo plus masaże i ćwiczenia w domu.
Na preferencje jednej strony trzeba układać zabawki z tej drugiej, podkładać coś pod głowę itp[/url]
-
nick nieaktualnyKalija wrote:Kładzenie na boku deformuje bioderka ? Pierwsze słyszę.
Moja Laura śpi na boku w nocy od ok tygodnia pod tym incydencie z zakrztuszeniem (zalecenie położnej) . Choć teraz mamy monitor oddechu i zastanawiam się czy nie kłaść jej znów na plecach🤔
Moja córka preferuje dźwięk laktatora aniżeli suszarki . Dziś w ten sposób zyskałam godzinkę spania z rana 😁
Marcelina sliczna córcia i fajna stylówka 😍
Kalija, spojrz chociazby tutaj
http://blog.licencjanazdrowie.pl/2016/05/14/okiem-fizjoterapeutki-ukladanie-niemowlat/
To jest kwestia wyboru mniejszego zła - jak dziecko ulewa i pozycja na pleckach jest dla niego grozna, to oczywiscie, ze lepiej polozyc na boku. Ale dlugofalowo to ponoc niezbyt dobre. Ja patrzylam jak moja uklada nozki lezac na boku i faktycznie zabka to to nie jest, takie sa deczko zdeformowane. Moze podkladaj ksiazke pod kolyske lub zrob klin do lozeczka po prostu, zeby klasc na pleckach? -
baileys wrote:Kalija, spojrz chociazby tutaj
http://blog.licencjanazdrowie.pl/2016/05/14/okiem-fizjoterapeutki-ukladanie-niemowlat/
To jest kwestia wyboru mniejszego zła - jak dziecko ulewa i pozycja na pleckach jest dla niego grozna, to oczywiscie, ze lepiej polozyc na boku. Ale dlugofalowo to ponoc niezbyt dobre. Ja patrzylam jak moja uklada nozki lezac na boku i faktycznie zabka to to nie jest, takie sa deczko zdeformowane. Moze podkladaj ksiazke pod kolyske lub zrob klin do lozeczka po prostu, zeby klasc na pleckach?
Myślałam o tym by wrócić do spania na plecach właśnie dziś, bo pomimo podwyższenia jednej strony łóżeczka i spania na boku Laura mi dziś w nocy i tak się zaksztusiła.
Moja córka śpi od 4h - cały wieczór. Już widzę, co to będzie w nocy 😫
-
Zdycham po bromku
co zjem to wymiotuje , straszny syf to jest. Moja Miśka dzisiaj bez kolki po zmianie mleka. Bez proszenia wypija butle. Dzisiaj zawalilam, poszłam na spacer, w torbie termos, butla i długa. Mijają 2 godziny, patrzę w torbę nie wzięłam proszku. I biegiem do domu. 15 min po wejściu rozległ się sygnał dźwiękowy o butelkę. Totalne zaćmienie umysłu.