X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Wasze dzieci też się budzą jak wózek się zatrzymuje? :P U mnie to standard jak stoję gdzieś w kolejce to zaraz ryk...

Prasujecie nadal ubranka niemowlęce? Ja tam. Jak podejrzewałam zrobiłam to tylko przed pierwszym założeniem a teraz nawet nie próbuje tego robić :D Prasuje tylko pieluchy tetrowe bo inaczej są takie skurczone.

U mnie dziś była położna ostatni raz, zwazyla mojego Klopsika - waży już 4120g :) Czyli od wagi spadkowe, w 3 tyg przybrala ponad 700g :D I dziś spróbowalam sama zawiązać małą w chuscie. Zrobiłam to na śpiocha Bk była przynajmniej spokojna, wydaje mi się że jest ok ale muszę zdecydowanie nabrać w tym wprawy.
    U nas różnie z wózkiem ;) czasem ryk a czasem nie, a Aniela płakała za każdym razem, Lusia chyba musi się nauczyć że czasem stoi wózek np na placu jak Aniela się bawi i chyba dlatego się nauczyła :p

Ja nie pracowałam ubranek i nie prasuje, staram się rozwieszać dokładnie i od razu do szafy składać.

Frida91 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia dzisiaj wazona i waga 5170 ale ona ma apetyt... Ale i ulewa, ja się bałam że mało przybiera a tu za dużo.

Co do plamien ja od dwóch dni mam czysto, ale chodzę w podpaskach bo a nuż zaraz wróci plamienie...

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Kluseczka waży już 4180g, więc przybiera ponad normę, bo 42g dziennie. Czyli jednak to jej bolesne ssanie jest całkiem efektywne 😊 a ulewa po każdym karmieniu, czasem nawet zdarzy jej się chlusnąć. Trochę się tylko boje, czy nie odziedziczyla po mnie niedoczynności tarczycy i stąd te przyrosty mam właśnie zbadać tsh.

Mam od Pani P. taką opaskę, jest super, tylko raz przez pomyłkę trafiła do pralki o strasznie się zmechaciła, bo to taka rajstopowa tkanina. Ale ogolilam golarka do swetrów wygląda jak nowa.

Ja po 4 tyg mam wodnista zoltawa wydzieline.

Wczoraj wybrałam się na 2-godzinny spacer, świetnie się po nim czuję. Mała cały czas spała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 03:39

Bobby29, Chimera, werni, Frida91, baileys, Vampire, Kalija, Applejoy lubią tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Mój Dzieć od wczoraj nie chce smoczka lovi, tylko Bibs wjeżdża. Dziś dzięki niemu i suszarce (dzięki Aga!) wykąpałam się, wysuszylam i wyprostowałam włosy 😍
    Ciesze sie ze pomogłam, choc pewnie po rachunku za prąd mnie przeklniesz🥴
    Ps. U nas podobnie dziala wirowanie, wiec jak tylko maly marudzi a pralka sie zbliza do tego etapu to my do łazienki i wykorzystuje te 5 min🤣

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój z początku tak reagował na czajnik elektryczny-duzo wody zagotowałam w pierwszych 2tygodniach 😉
    Teraz za to nawet smoczek odrzucił i już tylko cyc ratuje sytuację 😔😔

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie - choc generalnie jedt lepienie rana, juz dzis tylko 2 te łupy wodniste i pojawiły sue pierwsze grudki znow:) leczenie takich akcji tylkonptoblitykien. Mozna tez podac enterol probiotyk o rejestracji leki, saszetki w swoim mleku lub mm rozpuszczone. Na oskarżona pupe dostalusmy masc robiona z malutkim stężeniem kwasu bornego doraźnie tylko.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie juz o tym pisalyscie, tylko przeoczylam - co robic jak Maluch stale uklada glowke tylko na jedna strone? Przekrzywiam jej z powrotem, staram sie tez klasc Mr B i inne interesujace rzeczy po tej drugiej stronie, ale widze, ze nadal ma tendencje😐 Do jakiegos fizjo z tym czy neurologa?

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówicie że ten smoczek bibs taki dobry? Jutro go zamówię bo my mamy NUK ale on jest raczej słaby i nie przypomina brodawki, dostaliśmy go to używamy ale czas porządny skoro się mamy smoczkowac

Mój Tomuś dziś pierwsza kąpiel bez płaczu i dzikich rykow!!! Ale cudowne uczucie dla rodziców :) <3

My prasujemy pieluchy bo strasznie się gniota w praniu i takie ciuszki które są zbytnio wymięte

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moge bardzo polecic smoczek MAM Baby Start. Duzo trudniej Młodej sie go ciumka niz Lovi, ladnie i szybko tez przy nim zasypia. Bibsow nie mialysmy, zamierzam kliknac przy kolejnym zamowieniu z Gemini.

Nasza kąpiele od poczatku bardzo lubi, kapiemy co drugi dzien w Dermedic Linum i oleju migdalowym. Skorke ma po tym jak marzenie 😊

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys ja Moja układam często na przeciwnym boczku i po ponad tygodniu widzę różnicę że mniej preferuje ta "swoją ulubioną" stronę. Ale i tak umówiłam się do do fizjo do poradni zawitkowskiego. Akurat cdl co była u mnie mi poleciła to miejsce, i też stwierdziła u młodej lekka asymetrie ulozeniowa - Stad też preferencja zapewne. Podobno bardzo często u dzieci miednicowo ułożone mają asymetrie ulozeniowa i zawsze warto to skontrolować u fizjo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 20:02

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Bobby🙂 Właśnie jak to jest z tym układaniem na boczku - można? bo nasza położna nie kazała że względu na to, że to deformuje bioderka... A niejednokrotnie wolałabym kłaść Maję na boku, bo w ten sposób lepiej się uspokaja i nie wybudza sie aż tak ruchem rączek. Póki co nawet jak zaśnie na boku i tak przekręcam ją na wznak, ale właśnie widzę że wykręca tą główkę

• Vampire Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola też układa głowę na jedną stronę, do tego ma przykurcz w jednej pachwinie. Tak była ułożona w macicy. Ortopeda kazał z nią pracować i powoli wyrabiać nawyki. W sumie nic poza przekladaniem i ustawianiem zabawek z tej drugiej strony nam nie zalecał na razie. Można wałeczki z pieluchy podkładac jak leży na plecach tak żeby nie przekrecała główki.

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My idziemy z Kazikiem do fizjo w poniedziałek. Nie widzę nic niepokojącego, ale ekspertem nie jestem i uważam ze to dobra praktyka skonsultować maluszka pod tym katem. Takie specjalista tez podpowiada jak pielęgnować, nosić, ubierać itp
    Poza tym nasza fizjo jest tez logopeda i ma jakieś kwity na terapie neurologopedyczna w problemach z pobieraniem pokarmów wiec liczę, ze coś mi podpowie na te nasze problemy z przystawianiem 🙏🏻.
    Jutro przychodzi polozna środowiskowa, ciekawe ile Kazik przybral choć już jestem raczej spokojna bo on mino tych naszych problemów zjada z tych cycków. Jakoś sobie chłopak radzi. Lepiej niż mama.

Bobby29, Applejoy lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kładzenie na boku deformuje bioderka ? Pierwsze słyszę.
    Moja Laura śpi na boku w nocy od ok tygodnia pod tym incydencie z zakrztuszeniem (zalecenie położnej) . Choć teraz mamy monitor oddechu i zastanawiam się czy nie kłaść jej znów na plecach🤔

Moja córka preferuje dźwięk laktatora aniżeli suszarki . Dziś w ten sposób zyskałam godzinkę spania z rana 😁

Marcelina sliczna córcia i fajna stylówka 😍

Marcelina85 lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julek miał asymetrię i preferencje jednej strony, ale to wynikało z urazu okołoporodowego. Miał krecz karku i zgrubienie na mięśniu idącym przez szyje wynikające z jego drobnego uszkodzenia. Chodziliśmy raz w tyg przez pol roku do fizjo plus masaże i ćwiczenia w domu.
    Na preferencje jednej strony trzeba układać zabawki z tej drugiej, podkładać coś pod głowę itp

aadd84dc14.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Kładzenie na boku deformuje bioderka ? Pierwsze słyszę.
    Moja Laura śpi na boku w nocy od ok tygodnia pod tym incydencie z zakrztuszeniem (zalecenie położnej) . Choć teraz mamy monitor oddechu i zastanawiam się czy nie kłaść jej znów na plecach🤔

Moja córka preferuje dźwięk laktatora aniżeli suszarki . Dziś w ten sposób zyskałam godzinkę spania z rana 😁

Marcelina sliczna córcia i fajna stylówka 😍

Kalija, spojrz chociazby tutaj
    http://blog.licencjanazdrowie.pl/2016/05/14/okiem-fizjoterapeutki-ukladanie-niemowlat/

To jest kwestia wyboru mniejszego zła - jak dziecko ulewa i pozycja na pleckach jest dla niego grozna, to oczywiscie, ze lepiej polozyc na boku. Ale dlugofalowo to ponoc niezbyt dobre. Ja patrzylam jak moja uklada nozki lezac na boku i faktycznie zabka to to nie jest, takie sa deczko zdeformowane. Moze podkladaj ksiazke pod kolyske lub zrob klin do lozeczka po prostu, zeby klasc na pleckach?

• Kalija Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Kalija, spojrz chociazby tutaj
    http://blog.licencjanazdrowie.pl/2016/05/14/okiem-fizjoterapeutki-ukladanie-niemowlat/

To jest kwestia wyboru mniejszego zła - jak dziecko ulewa i pozycja na pleckach jest dla niego grozna, to oczywiscie, ze lepiej polozyc na boku. Ale dlugofalowo to ponoc niezbyt dobre. Ja patrzylam jak moja uklada nozki lezac na boku i faktycznie zabka to to nie jest, takie sa deczko zdeformowane. Moze podkladaj ksiazke pod kolyske lub zrob klin do lozeczka po prostu, zeby klasc na pleckach?

Myślałam o tym by wrócić do spania na plecach właśnie dziś, bo pomimo podwyższenia jednej strony łóżeczka i spania na boku Laura mi dziś w nocy i tak się zaksztusiła.

Moja córka śpi od 4h - cały wieczór. Już widzę, co to będzie w nocy 😫

dqprgu1royghdo7j.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdycham po bromku :( co zjem to wymiotuje , straszny syf to jest. Moja Miśka dzisiaj bez kolki po zmianie mleka. Bez proszenia wypija butle. Dzisiaj zawalilam, poszłam na spacer, w torbie termos, butla i długa. Mijają 2 godziny, patrzę w torbę nie wzięłam proszku. I biegiem do domu. 15 min po wejściu rozległ się sygnał dźwiękowy o butelkę. Totalne zaćmienie umysłu.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa a ile bromku bierzesz?Przed ciążą brałam ale ja dobrze przyswajałam.Lekarz radził,że jeśli są problemy to brać przed snem.

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 11 września 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co 12 godzin tabletka. Mam dosc. Poprzednio też tak źle znosiłam.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

‹‹ 1332 1333 1334 1335 1336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ