Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie w nocy spokój ale w dzień mam zwykle to co wy - ciężko mała odlozyc, dk toalety lecę szybko i to czasem jak płacze bo już nie mam wyjścia, na spacerze bywa ok ale jeśli ja wyniose na śpiocha. A i tak nieraz się zdarzy że ledwo wejdę np po cos do sklepu i stanę i się budzi i ryk i muszę lecieć do domu na sygnale... A od wczoraj wróciły kolki po 4 dniach przerwy
Dzis się darła jak obdzierana że skóry, na rękach prezyla a ja się czuję jakby plakala bo ja trzymam i to moja wina... Echh też mam dziś kryzys że nie radzę sobie wystarczająco dobrze
Do tego kupiłam ta chuste a ciągle mi nie wychodzi to wiązanie a Rozi nie ma tyle cierpliwości żebym mogła ją odwiazywac i próbować kilka razy ;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 15:50
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualnyMoje cycki to już pół rodziny widziało chyba. Choć przyznam, że faceci mniej. A było tak bo albo próbowałam walczyc z lrzyatawianiem, a teraz non stop z laktatorem siedzę. Ale muszę przyznać że gdyby nie szwagierka to nie rozkrecilabym laktacji, bo strasznie mnie zmobilizowala wtedy i pomogła, a teściowa pomogła przy nawale bo wtedy porządnie mi te piersi rozmasowala.
Moje dzieciaki aktualnie ważą niecałe 4 kg. Rozmiar 56 jest dla nich w sam raz (choć te tescowe do 1 miesiąca powoli za małe). Ostatnio dokupiłam im rzeczy w Pepco - przy tym tempie ich wzrostu nie ma sensu w nic innego inwestować.
U nas też mają czasem problemy z brzuszka i. O ile u Danki to nie problem - widać, że się dziewczyna siluje, ale praktycznie nie płacze i wywalczy co trzeba. O tyle młody to chyba kolki miewa - choć nie są to typowe godziny dla kolek i nie codziennie. Wczoraj był dramat - od ok. 20-21. Zjadła, nie potrafił zasnąć, ulewal, znowu chciał jeść i tam w kółko. Do tego płacz momentami z zanoszeniem się i to taki, którego nic nie idzie opanować. Nawet na rękach wył w nieboglosy. W koncu koło 24 usnal chyba że zmęczenia bardziej. Staram się to przeczekać, bo nie wiem czy cokolwiek może pomóc. Spróbuję jeszcze suszarki, bo tego nie testowałam jeszcze.werni lubi tę wiadomość
-
Ja mam patent na kolki już. Raz sab simplex do każdego jedzenia. Dwa u nas zaczynały się po 18. Wieec przed bardzo ciepła kąpiel i okładami na brzuszek i masowanie, potem wkładam w tulika i dopiero daje jeść.
werni lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, to mój w poniedziałek 6 tygodni skończył i już mu muszę 68 zakładać, bo 62 za małe. Dwa tygodnie temu ważył 5 kg, to teraz pewnie z 5,5. Także ten...😁 chyba się na pieluchy 3 już przerzucimy.
Co do szczepień, to myśmy mieli pentaxim, a 4 dawkę infanrix, bo pentaximu nie było, a niby to to samo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 16:37
-
Dzisiaj miałam do wyboru albo umyć zęby albo usiąść na kibelek 😂 jeszcze mam blokadę przed robieniem Tych dwóch rzeczy na raz😂😂
Laski zbijam piąteczki! Położna wysnuła dziś teorię, że dzieci po terminie są takie właśnie nieodkladalne do 3 miesiąca.
A potem powiedziała do Szymona, że jest trudnym dzieckiem . Więc ten puścił idealny strumień moczu prosto na jej bluzkę 😂Chimera, Vampire, trzydziecha, Applejoy, Kalija, Agagusia, Limerikowo, werni lubią tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Dzisiaj miałam do wyboru albo umyć zęby albo usiąść na kibelek 😂 jeszcze mam blokadę przed robieniem Tych dwóch rzeczy na raz😂😂
Laski zbijam piąteczki! Położna wysnuła dziś teorię, że dzieci po terminie są takie właśnie nieodkladalne do 3 miesiąca.
A potem powiedziała do Szymona, że jest trudnym dzieckiem . Więc ten puścił idealny strumień moczu prosto na jej bluzkę 😂A potem nie będą chciały się wyprowadzić
Limerikowo, werni lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Jak widać podkładanie waleczka z pieluchy pod głowę na asymetrię gówno daje jak dzieć uparty 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 21:16
Frida91, DrzewkoPomarańczowe, Domi_tur, baileys, Pierniczkowa, Vampire, Applejoy, Kalija, Limerikowo, werni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA moja dzis wyszla na spacer i zasnela od razu, bez smoka! 😮 Godzine chodzilysmy, a jak wrocilysmy w odstepie 20 min zrobila 3 kupy 😁 Czyli w nocy jak sie prezy, to musze isc na spacer po prostu 😁 Do tego dzis pierwszy raz polozylysmy sie w lozeczku, jest elegancko, spi jak zabita i nie robi jej zadnej roznicy czy lezy w koszu mojzesza czy w łózku.
Za to moj wlasnie wrocil z pracy i ma katar i kaszel. Zatłuke chyba. Kurde co ja mam zrobic, jak go odizolowac od Małej na 50 m2 🙁 Wyrzucilam go z powrotem do apteki po te maseczki antysmogowe, niech łazi po domu w maseczcewerni lubi tę wiadomość
-
Kalija a próbowałaś czegoś takiego jak kompresja piersi?
Poczytaj, obejrzyj filmik, ja przy następnym karmieniu (pewnie do pół godziny) wypróbuję na nas 😏
http://karmimysie.pl/2017/11/27/efektywne-karmienie-zastosowaniem-kompresji-piersi/Vampire lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChimera wrote:Kalija a próbowałaś czegoś takiego jak kompresja piersi?
Poczytaj, obejrzyj filmik, ja przy następnym karmieniu (pewnie do pół godziny) wypróbuję na nas 😏
http://karmimysie.pl/2017/11/27/efektywne-karmienie-zastosowaniem-kompresji-piersi/
Ja to robie od pierwszych dni w szpitalu, bo podpatrzylam, ze tak robila laska na łozku obok (mama 5tki dzieci!). Nie wiedzialam, ze to ma nazwe!
Jak sciskam cycka odpowiednio, to Maja nie łapie powietrza, jak puszczam obie rece i pozwalam jej samej ssac, to az slysze jak sie zapowietrzaChimera lubi tę wiadomość
-
Mój też przez dzień nieodkladalny, 10 min to jest max i to tylko rano jak wypoczęty i pojedzony. Wszyscy mówią że teraz to spoko bo taki noworodek to tylko je i śpi.... What?? Gdzie to spanie?
Może faktycznie teoria o przenoszonych się sprawdza, Domi Twój Sajmon mistrz ripostyDomi_tur lubi tę wiadomość
-
Moja urodzona tydzień przed terminem i też nieodkładalna. Właśnie wracam z apteki szczęśliwa, bo mam rurki Windi! 😁
E_linka, to mogą być po prostu gazy, a niekoniecznie już kolki.
Kalija, ja karmię wszędzie. 😁 Mam taką zawijana chustę-komin z cieniutkiego materiału, którą mam ze sobą. Biorę ją przez ramię na skos, Pola z cycem zakryta i możemy się karmić. Inaczej olalybysmy wszystkich gości i nie dałoby rady z nią wyjść. Dzisiaj już 2 razy karmiłam w samochodzie na parkingu. 😁Misi@, Kalija lubią tę wiadomość
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
nick nieaktualnyVampire A pokaż jak ona wygląda i gdzie ja kupiłaś?
Moje dzieci zasnęła.. mąż pojechał na zakupy A ja jem sernik i lody cytrynowe z bezą i zabieram się za książkę, kt. Dostałam z pracy. " być razem książkę dla par. Autorstwa Kasper juul. Mysle, ze mi sie to przyda, bo dla mnie dzieci sa najwazniejsze i niestety maz poszedl w odstawke -
Ja karmię przy ludziach, musiałabym chyba przestać wychodzić z dwójką na plac albo przyjmować gości. A co do gości olewam bałagan :p jak teściowa przyjeżdża to wychodzę z założenia że przyjeżdża mi pomóc a nie ja mam ją gościć :p ostatnio przywiozła garnek z zupa
i pierogów na miesiac, blachę ciasta, zrobiła mi pranie i prasowanie bo wg niej niemowlę ma mieć prasowane rzeczy więc jej powiedziałam że jak chce niech prasuje, przy okazji uprasowala Anielice ubrania na cały tydzień do żłobka
Domi_tur, Chimera, Agagusia, Vampire lubią tę wiadomość
-
Baileys, mój nas ze szpitala odbierał przeziębiony 🙄 tydzień później miał opryszczkę 🙄
Trzydziecha, dokładnie, jak mnie wkurza to gadanie! Mój je, śpi i ryczy 😂 wszystko tylko na moich rękach 😂
Bujanie siedząc wejdzie mi w krew i niedługo będę jak z chorobą sierocą się bujać...
Postanowione, jedziemy rano nad morze! 5h drogi. Masakra już jestem obsrana a jeszcze pół domu trzeba spakować 😂 Mały będzie spał w gondoli ale w czym go tam kąpać?Applejoy, trzydziecha, Agagusia lubią tę wiadomość
-
Domi, ale Ci zazdroszczę! Nie bądź obsrana, gorzej niż w domu nie będzie
. My Julka kąpaliśmy w zlewie i było git, a codziennie nie musisz. Siebie najlepiej od razu spakujcie w reklamówki z biedry - nie będzie się potem małż wkurwial, ze walizka nie chce wejść 😁.
Domi_tur, Limerikowo lubią tę wiadomość
[/url]
-
Polecam książkę karpa, najszesliwsze niemowlę w okolicy. Fajnie wyjaśniony problem kolek i nieodkladalnosci. Teraz aż mi przykro że się irytowalam tym. Sama książka świetnie napisana, są momenty gdzie wyłam i rechotałam w środku
nie jest to popularnonaukowy bełkot.
trzydziecha, Frida91, Bobby29, Vampire lubią tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Dzisiaj miałam do wyboru albo umyć zęby albo usiąść na kibelek 😂 jeszcze mam blokadę przed robieniem Tych dwóch rzeczy na raz😂😂
A potem powiedziała do Szymona, że jest trudnym dzieckiem . Więc ten puścił idealny strumień moczu prosto na jej bluzkę 😂
Zuch 💪🏻 Nie będzie go byle baba obrażała 🥰😍😍😍Domi_tur, Limerikowo lubią tę wiadomość
[/url]