Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja mam płodne 😳 czyli za jakieś dwa tygodni wróci okres. No nic przynajmniej mogę przejść na dietę. Mam nadzieję że teraz nam się uda już bez in vitro. Chcieliśmy spróbować w przyszłym roku że staraniami o rodzeństwo. Teraz nam zeszło 6 lat więc nie chce za bardzo czekać.
Dzisiaj mała zapięta w tulik przespała spokojnie 4 godziny, jak się zaczęła wybudzać dałam butle, zmieniłam w tuliku pampka, odbeknelam na kolanie!? ( Sposób z tej ksiazki) odłożyłam i śpi. Szumiś odwala robotę a ja zdarzylam nawet zrobić makijaż i zjeść śniadanie jak człowiek.
Niby na butli ma spać dłużej, ale Karola zjada no 80 albo 60 i za 2.5 lub 3 godziny szuka już żarcia. Jedyna zmiana po tygodniu butli to taka że uspokaja się jak widzi że mieszam butelkę.Bobby29, Limerikowo, werni lubią tę wiadomość
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:Wiecie, ja z tym karmieniem przy ludziach to nie tak ze się wstydzę, ze ktoś nie daj boze kawałek piersi zobaczy. Po prostu to mi tak czasami ciężko idzie, ze nie chce sobie dodawać stresu gapiami. Przed wczoraj zaliczyłam karmienie na ławce w parku 💪🏻, ale jutro idziemy na ślub i małe przyjęcie potem i obstawiam ze będę do samochodu uciekać 😁.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Agagusia wrote:My też jutro na slubie i weselu. Początkowo szukałam kiecki do karmienia, ale nie wiedzieć czemu wszytskie które dostałam (głównie zalando) są jednocześnie sukienkami dla cieżarnych, więc siłą rzeczy takie marszczenie na brzuchu robi u mnie lekki brzuszek ciążowy - słabo to wyglada... w końcu kupiłam zwykłą, wiec na karmienie będę musiała wychodzic do pokoju albo auta żeby suwak z tyłu rozpiąc i z jednego ramienia kiecke zsunąć...
Jak macie pokój hotelowy to na luzie. My na miejscu mamy imprezę i to nie jest typowe wesele tylko obiad. Ja kupiłam sobie simple dress z granatovo. Ona jest taka dość codzienna ale myśle, ze z sandałkami na słupku i biżuteria na taki obiad będzie ok. Zreszta i tak będę miała non stop dziecko na ręku i to ono będzie uwagę zwracać 😁[/url]
-
nick nieaktualnyAgagusia wrote:Jest motywacja na starania w przyszłości o następne maleństwo:)
Hehe, ja to bym i chciala dwie dziewczynki, ale małz - jesli mielibysmy kiedys drugie - to bardzo liczy na synka😁
Dzis moj pysiek przekochany, je i poleguje na cycku, bez zapowietrzania i darcia ❤
Kusi mnie, zeby ją wsadzic do babybjorna, bo musze ogarnac obiad, ale caly czas sie boje, ze to za wczesnie i ze lepiej poczekac na usg bioderek🙈
Domi, jaka pogoda nad morzem? W ogole gdzie jechaliscie?
Ja sie zastanawiam nad sylwestrem w gorach, w jakims malym pensjonacie, kominek, snieg, my i Bąbel...❤ A maz uwaza, ze to za daleko i ze za wczesnie. Moze go przekonam do zimyDomi_tur lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie początek dnia słaby. Znowu w nocy pojawił się zastój (na szczęście znowu udało się odblokować - choć było ciężej niż ostatnio). Miałam straszne mysli, bo dziś jestem sama - a walczeniez piersią i ogrnianie dzieci to prawie awykonalne. Dlatego ile mogłam to próbowałam w nocy (więc chyba max 3 godziny spałam). Teraz to już wiem, że to od tego stanika, który przerobiłem do laktatora. Niestety idzie do kosza. Trudno, trzeba będzie butle trzymać.
Jeden dziec właśnie nakarmiony pod korek (dałam jej po godzinie od poprzedniego karmienia butle przez sen, bo widziałam że nie dojadla). Teraz karmie syna i mam nadzieję że też odplynie i pójdę spać.
A poza tym to nam dziś mija miesiącWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 13:17
Bobby29, Agagusia lubią tę wiadomość
-
Domi, nie wiem kiedy ostatnio byłaś ale teraz park robi wrażenie a jeszcze nie wszystko ukończone
ale wspomnienia macie z parkiem
może kiedyś Cię nawet widziałam, bo my w niedzielę lubiliśmy tam chodzić rodzinnie i czasem widziałam jak się pieski szkoliły, potem wózek zaczął parzyć młodą w dupkę i zrezygnowaliśmy ze spacerów
podobno fajne miejsce dla dzieciaków to też "zielona oliwka" ale ta w Kiełczówku, przyznam że jeszcze tam nie byliśmy więc nie mogę polecić.
Dziewczyny, które nie używacie chusteczek nawilżanych tylko wodą myjecie podczas zmiany pieluchy, jak to ogarnęłyście? Przyznam się że przy córce próbowałam, ale zanim u nas ciepła woda poleci z kranu to trzeba chwilkę zaczekać, a zimną wodą to chyba średnio myć pupę, poza tym dziecko je, zaraz jest wsad w pieluchę i co? odłożyć dziecko i lecieć do łazienki po miseczkę z wodą? Czy macie jakieś inne sposoby? oświećcie niby doświadczoną mamuśkę
U nas dziś mijają 4 tygodnie, czyli co? koniec noworodka?a pępek nadal twardo siedzi
nic się nie babrze, nie śmierdzi, pielęgnuję go cały czas więc jest czysty, no ale odpaść nie zamierza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 14:13
-
nick nieaktualnyMyszk@ wrote:Domi, nie wiem kiedy ostatnio byłaś ale teraz park robi wrażenie a jeszcze nie wszystko ukończone
ale wspomnienia macie z parkiem
może kiedyś Cię nawet widziałam, bo my w niedzielę lubiliśmy tam chodzić rodzinnie i czasem widziałam jak się pieski szkoliły, potem wózek zaczął parzyć młodą w dupkę i zrezygnowaliśmy ze spacerów
podobno fajne miejsce dla dzieciaków to też "zielona oliwka" ale ta w Kiełczówku, przyznam że jeszcze tam nie byliśmy więc nie mogę polecić.
Dziewczyny, które nie używacie chusteczek nawilżanych tylko wodą myjecie podczas zmiany pieluchy, jak to ogarnęłyście? Przyznam się że przy córce próbowałam, ale zanim u nas ciepła woda poleci z kranu to trzeba chwilkę zaczekać, a zimną wodą to chyba średnio myć pupę, poza tym dziecko je, zaraz jest wsad w pieluchę i co? odłożyć dziecko i lecieć do łazienki po miseczkę z wodą? Czy macie jakieś inne sposoby? oświećcie niby doświadczoną mamuśkę
Przede wszystkim dziecie sie powinno myc raczej przegotowana woda niz woda z kranu 😉 Mam przy przewijaku pusty pojemnik na wode, waciki kwadratowe i wode (a raczej napar z rumianku) w termosie. Robimy nowy napar ok. 3 razy dziennie, zeby byl zawsze cieply - to zadanie małza przed praca, po pracy i przed pojsciem spac😉 No i tyle, jak przewijam to po prostu wlewam wode z termosa do pojemnika, po przewinieciu wylewam.
Planuje teraz kupic lepszy termos, zeby mi woda tak szybko nie stygla - mozecie cos polecic? Teraz mam jakis z Duki i jest nawet spoko temperaturowo, ale przecieka 😐 -
Domi_tur wrote:
Postanowione, jedziemy rano nad morze! 5h drogi. Masakra już jestem obsrana a jeszcze pół domu trzeba spakować 😂 Mały będzie spał w gondoli ale w czym go tam kąpać?
też się bałam a wyszłam z założenie że nieważne gdzie mi będze płakaćteraz jeszcze najłatwiej zabrać malucha ze sobą bo mało rzeczy potrzebuje. trzymam kciuki za udany wypoczynek
ja nieżałuje wyjazdu bo było cudownie a mieliśmy do przejechania 600 km a na pokładzie była jeszcze 3,5 latka więc dziewczyny jechały całą drogę samę i wszyscy tą podróż przeżyliśmy !
Bobby29, Agagusia lubią tę wiadomość
-
baileys wrote:Przede wszystkim dziecie sie powinno myc raczej przegotowana woda niz woda z kranu 😉 Mam przy przewijaku pusty pojemnik na wode, waciki kwadratowe i wode (a raczej napar z rumianku) w termosie. Robimy nowy napar ok. 3 razy dziennie, zeby byl zawsze cieply - to zadanie małza przed praca, po pracy i przed pojsciem spac😉 No i tyle, jak przewijam to po prostu wlewam wode z termosa do pojemnika, po przewinieciu wylewam.
Planuje teraz kupic lepszy termos, zeby mi woda tak szybko nie stygla - mozecie cos polecic? Teraz mam jakis z Duki i jest nawet spoko temperaturowo, ale przecieka 😐
to u nas trochę bardziej na leniuchmam plastikowe pudełko z ikea - tam wkładam waciki i zalewam przegotowaną wodą. Codziennie nowe przygotowuje jeśli nie braknie w międzyczasie
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Ja mam obok przewijaka miseczkę z wodą przeważnie przegotowaną ale zdarzyło się już też z kranu jak młody się darł, no i jest zimna ale kwadratowy wacik ogrzewam trochę w dłoniach przed uzyciem. Chusteczki nawilżone też są zimne więc myślę że to podobne.
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:Ja dziś poleciałam z młodym do małego lokalnego sklepu po mleko. I kupiłam dwie butelki maślanki 🤦🏻♀️. Kawa z maślanka? Komu?
poszlam z dwojka wtedy do Biedronki (Zuza byla jeszcze w gondoli) nast dzien robie rano szybko kawke na otrzezwienie po nocce a tu zamiast mleka maslanka leci
wpierw myslslam ze mleko sie zwarzylo cudem w zimie potem czytam na opak jak wol jest napisane : Maslanka
eh zakupy z dziecmi 🤣DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość
-
my we wt mielismy pediatre
wszystko ok, ladnie przybiera
4090 bylo
mamy skierowanoe na nfz na bioderka spokojnie byly tym razem miejsca.chyba baby boom oslabl
18go chirurg luknie na wodniaki jader choc lewy juz sie ladnie wchlonal plus wedzidelko czy jest ok czy nada ciut jednak podciac
butelke pije ok ale na przyszlosc to jednak mowa bedzie wazna
a propos mowy to dzis wyraznie 2x grrr wymawial do siostr i eee od paru dni, plus podarowal mi pare usmiechow
chodzimy w 62 a luzem w 68
56 sprzedaje.ledwo co w szpitalu ubral na styk bo duuuzy Kawaler
Dziewczynki dzis pytaly co to znaczy Kawaler? 🤣
mowie ze chlopak jeszcze bez panienki
moje 3 po terminie i 2 sztuki mocno nieodkladalne byly a 3ci dzis czuje po plecach.teraz zalicza 2ga drzemke
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 16:07
DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość
-
Misi@ wrote:Vampire A pokaż jak ona wygląda i gdzie ja kupiłaś?
Moje dzieci zasnęła.. mąż pojechał na zakupy A ja jem sernik i lody cytrynowe z bezą i zabieram się za książkę, kt. Dostałam z pracy. " być razem książkę dla par. Autorstwa Kasper juul. Mysle, ze mi sie to przyda, bo dla mnie dzieci sa najwazniejsze i niestety maz poszedl w odstawke
Miałam swoją starą, zwykłą do chodzenia, nawet chyba prezent od teściowej. 😊
Zamówiłam w empiku "język niemowląt" Tracy Hogg. Podczas karmienia już tyle rzeczy przeczytałam! A tak mi brakowało zawsze czasu na beletrystykę! 😁 Nie ma kiedy zjeść, umyć się, ale co książek pęknie! 😁😁Limerikowo lubi tę wiadomość
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
Vampire anuluj zamówienie, ta książka jest do dupy! Tylko narobiła mojemu mężowi nierealnych nadziei, a jak się dziecko pojawiło, to żaden łatwy plan 😛 Może później się uda wdrożyć coś takiego, ale ten początek to jest wolna amerykanka.
Agagusia lubi tę wiadomość