X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna jest ta książka od Tracy. Ale ma ciężkie pióro w porównaniu do Karpa. Mloda wywalona znowu na ogródek.
    Jeżeli chodzi o kąpanie to leci kranówa i czasem zaparzony wcześniej rumianek.
    Z pieluchami jest na butli łatwiej bo dwójką jest raz na jeden albo dwa dni.

Vampire lubi tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee ;) bez przesady że tylko przegotowaną wodą powinno się myć, starsza myta tylko kranówką, o zgrozo nawet buzia i skóra bez zarzutów.
    Dziękuję za rady, zapisuję termos z ciepłą wodą i zmoczone waciki w pudełku, zobaczymy co mi się sprawdzi. Mycie bezpośrednio pod kranem nie wchodzi w rachubę, łazienka jest na północnej ścianie, przed generalnym remontem i jest w niej zwyczajnie zimno, dlatego dzieciaki myją się w pokoju

Co do książek to jestem w trakcie czytania "jak mówić żeby maluchy nas słuchały" dla naszych jeszcze za wcześnie ale na przyszłość :D

Limerikowo lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy w Międzyzdrojach :) jechaliśmy 4 godziny i kilka minut, Mały przespał całą drogę więc wyrodni rodzice nie zrobili przerwy żeby nie było płaczu :) jest słonecznie ale mocno wietrznie.
    Zaliczone karmienie cycem na środku promenady 🤣 i histeria też 😂
    Zjedliśmy obiadek, wypiliśmy kawkę, zjedliśmy lody... Oby tak dalej!
    67c9c0c902ad.jpg

Applejoy, Myszk@, Misi@, Vampire, Chimera, Pierniczkowa, DrzewkoPomarańczowe, Frida91, Bobby29, Limerikowo, Agagusia, kayama, redken, E_linka2, baileys, werni lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys my też mamy taki plan na zimę:)

A co do termosu to my używamy górskiego z Salewy, mega długo trzyma, kiedyś dwa dni trzymaliśmy w nim kostki lodu do drinków w Zakopanem 😂😂

Myszk@, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, Agagusia, Applejoy, werni lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciliśmy od neurologa...Mamy skierowanie do szpitala. Ale od początku.
    Leo jak był jeszcze w moim brzuchu to miał drgawki. Ja sama mam niedobory Wit. B12 i w lipcu poziom wynosi 91 A norma jest od 189-883. Pytałam ot lekarzy i każdy mi mówił, że bmaly wziął ja bo jej potrzebuje i jemu na pewno nie brakuje.( niedobór b12 powoduje dolegliwości neurologiczne) A drgawki to niedojrzałe układ nerwowy...hmm..trochę mnie to uspokoiło ale nie na tyle by ńie konsultować tego z nerologiem.wowc ledwonidalo się zapisać do niej jedną z najlepszych neuro. Terminów już dawno nie ma na ten rok( prywatnie) wysłuchała mnie zadała małego i powiedział A że musi zadzwonić. Zadzwoniła do koleżanki do szpitala i opowiedziała nasza hist. Plus że miała podobny przypadek i niestety nie mały miał przez niedobór spore problemy. I lepiej było by to sprawdzić. Jutro mamy zrobić badania krwi i jak wyniki będą źle to do szpitala a jak dobre to obserwować i cieszyć się. Jeśli chodzi o karmienie ..to to że karmię kp może utrzymywać ten niedobór.. Więc może w sumie dobrze że raz dziennie dostaje butlę.. może natura wie co robić. Jutro wszystko się wyjaśni oby skierowanie nie było potrzebne. Choć mówi że on jest bardzo niespokojny dzieckiem A ma nadal zoltaczke co trzeba też sprawdzić i radziła obtoczyć szczepienia ;(
    Proszę o kciuki...

Vampire, Bobby29, Limerikowo, Agagusia, Niebieska Gwiazda, Applejoy, werni lubią tę wiadomość

• Vampire Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta książka kosztuje coś 20-30 zł, zaryzykuję. 😊 ale chętnie wezmę kolejną z rekomendacjami.

Cały dzień próbowałam wyjść na spacer i skończylo się z cycem na balkonie. Najgorzej w tym wszystkim ma mój pies.. Z Panem ma lipne, szybkie wyjścia.

Domi, zazdraszczam widoków!! I podziwiam za szybka decyzję i wyjazd. 😊

Misi@, mocne kciuki za Leosia!! Oby obyło się bez szpitala. Dobrze, że szybko zareagowałaś!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 18:32

Misi@ lubi tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia kciuki!!!! Oby wszystko było dobrze!

Domi zazdro i oby dalej mały dawał odpoczywać :)

Vampire ja dziś miałam 2 podejścia do spaceru, nie wyszłam bo ryk. W końcu przed chwilą wyszliśmy z emkiem ale po 300m ryk taki że młody wracał na rękach taty a ja z wózkiem pustym :p
    Chciałabym żeby mój mały polubił spacery eh :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 18:29

Misi@ lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy kosmetyki oillan to emolienty? Seria oillan baby niżby do wrażliwej i alergicznej skory. Zalecenie od pediatry stosować emolienty na te krostki i teraz nie wiem czy mogę ten oillan bo mam w domu. Czy lecieć po emolium

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 18:39

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha olian to emolient :)

Misia trzymam kciuki za Leosia. Musi być wszystko dobrze.

My mamy neurologa 1go. Młoda dzisiaj nie chce jeść a ja już chodzę po ścianach z nerwów. Zjadła od północy do teraz jakieś 350ml. I strasznie się drze jak się wybudzi. Dzisiaj jest tulik nonstop w użyciu. Tą metodą jest genialna. Dziecko z zachodzenia się do snu przechodzi w jakieś 5 min. Na początku jest ciężko ale teraz jak już ja pakuje do tulika to nie wierzga jak szalona.
    Jutro powtórka badania moczu, oby nie było już krwi bo wizja szpitala nadal nad nami wisi.

Nacha, Misi@ lubią tę wiadomość

atdchdgezzwqbf17.png

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, kciuki za Leonarda ✊🏻✊🏻❤️❤️

Domi, zazdro wciąż! Super, ze podróż upłynęła Wam w ciszy i spokoju, dałabym się pokroić za 4 h ciszy 😁. Korzystajcie i odpoczywajcie!

U nas po dobrej nocy całkiem niezły dzień. Udało nam się zaliczyć 5 km spaceru 👌🏻. Poza tym raczki i cycki, czyli standard.

Agagusia, Misi@ lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kąpiemy w wodzie z kranu :) obie i obie mają skórę ok ;) używamy mało kosmetyków, żadnych emolientow

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, pierniczkowa kciuki za wasze maluchy!

Misi@ lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj zrobiliśmy pierwsze wyjście w chuście do warzywniaka. Kupiłam uzywaną kółkową tylko na takie krótkie wyjścia. Robuś taki spokojny był w tej chuście, oczywiście panie w sklepie się nas nim rozpływały jaki malutki, słodziutki i spokojny (hyhy, jasne). To był jedyny spokojny moment od rana do 16. Tak to spokój był tylko przy cycu lub jak bujalam się z nim na piłce. Jak przyszedł do domu mąż, to dostał niemalże w drzwiach dziecko w ręce, bo już nie mogłam, a do tego byłam już tak głodna. Mąż na piłkę i dalej się bujali. W końcu jak usnął to go położyłam pierwszy raz na drzemke na brzuchu i nagle 2h spania! Nie poszliśmy na spacer, bo bałam się, że się obudzi 😅

Misia i Pierniczkowa trzymamy kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 19:40

Bobby29, trzydziecha, Agagusia, Misi@ lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Eee ;) bez przesady że tylko przegotowaną wodą powinno się myć, starsza myta tylko kranówką, o zgrozo nawet buzia i skóra bez zarzutów.
    Dziękuję za rady, zapisuję termos z ciepłą wodą i zmoczone waciki w pudełku, zobaczymy co mi się sprawdzi. Mycie bezpośrednio pod kranem nie wchodzi w rachubę, łazienka jest na północnej ścianie, przed generalnym remontem i jest w niej zwyczajnie zimno, dlatego dzieciaki myją się w pokoju

Co do książek to jestem w trakcie czytania "jak mówić żeby maluchy nas słuchały" dla naszych jeszcze za wcześnie ale na przyszłość :D
    moje tez to czytaja z nami jako komiks po obrazkach jak sie zachowywac a jak nie 😃

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie może jakaś instrukcje jak zamotac malucha w kołkową chuste?

atdchdgezzwqbf17.png

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko, po 2h już miałam małą tęsknotę za bliskością tej małej przyssawki 😂
    Potem ucięliśmy sobie dwie godziny drzemki rodzinnej, ofkors Mały na moich rękach i mi przeszło 😂 po drzemce zjadł cyca i spał kolejne 1,5h a potem był taki ryk, że wszystkie niemieckie dziadki z przerażeniem patrzyli co my dziecku robimy!

I tak od 18 Sajmon na zmianę ciumka cycka lub śpi na mnie 🙈 więc leżymy sobie, popijamy piwo 0% , jemy chrupki i zastanawiamy się co przyniesie nam jutro 😜

trzydziecha lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia mocno trzymamy kciuki!

Dziewczyny, jeśli którejś bejbik ma problemy z gazami to polecam ten sab simplex naprawdę!
    Co prawda mamy po nim zieloną kupę ale Młody pięknie się odgazowuje.

Misi@, Vampire lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa:
    https://www.pracowniawiezi.pl/noszenie-dzieci/jak-nosic-noworodka-w-chuscie/
    I daj znac po badaniach.
    Misia - mooocne kciuki? A maly ma jakies objawy obecnie, ktore Cie niepokoją?
    Mojemu czasem drży nóżka albo warga dolna. Komuś jeszcze sie to zdarza?

My myjemy od jakis 2 tygodni pupe w umywalce i potem na przewijaku w łazience mamy na stałe recznik. Super to wygodne. Polecam. Wczesniej czysta woda z kranu na stałe przy przewijaku i przed zmiana pieluchy gotowałam troche wody w czajniku elektrycznym i dolewalam do cieplosci. Akurat mam czajnik przez ścianę z przewijakiem. Termos tez da rade.
    Ps. Pupka juz praktycznie wyleczona ma maści robionej, 2 doby to zajęło. Masc: w równych częściach 1%roztwor kwasu bornego, lanolina i wazelina.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, u nas czasem drży nóżka i czasem broda. Mówiłam o tym pediatrze i odnośnie nóżki powiedziała żebym wtedy złapała za ta nóżkę i jeśli przestaje to ok a jeśli mimo złapania drży dalej to konsultacja neurologa.

aadd84dc14.png[/url]
  • kayama Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, u mojej niuni też zdążyło się drżenie nóżki kilka razy.. Myślałam że to po prostu niedojrzałosc ukl nerwowego. Brodka też drży ale przy płaczu. Muszę sprawdzić z ta nozka..
    U nas odpadł strupek po szczepieniu na ramieniu. I zrobiłam przegląd ciuszkow bo wyrasta nareszcie z 56 :) Poza tym coraz gajniejszy jest z nią kontakt. Skupia się na zabawkach, grzechotka, ogląda czarno białe książeczki. I wszystko dotyka łapka :)) Wydaje przy tym sporo.różnych dźwięków, westchnień śmiesznych. A raz przy porannej toalecie (często włączamy rano karuzele ) spojrzała na karuzele i powiedziała eee ;) Włączyłam jej i daje słowo zobaczyłam wesołe oczka i uśmiech :-)
    Wstyd przyznać Ale ja używam z wygody chusteczek nawilzanych. Ale będę myć już przygotowana woda z rumiankiem, termos z ciepłą wodą to dobry pomysł.
    W niedzielę mamy wizytę kolejnych gości.
    Ja kapie w kranowie, nie używam emolientow, smaruję tylko olejem 100% z migdałów i ze skórą nie ma żadnych problemów na szczęście. Trochę tylko na twarzy białych kropek ale powoli znikają, czasami wyskoczy kilka potowek ale też znikają szybko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 21:20

Agagusia lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
‹‹ 1338 1339 1340 1341 1342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ