Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Fajna jest ta książka od Tracy. Ale ma ciężkie pióro w porównaniu do Karpa. Mloda wywalona znowu na ogródek.
Jeżeli chodzi o kąpanie to leci kranówa i czasem zaparzony wcześniej rumianek.
Z pieluchami jest na butli łatwiej bo dwójką jest raz na jeden albo dwa dni.Vampire lubi tę wiadomość
-
Eee bez przesady że tylko przegotowaną wodą powinno się myć, starsza myta tylko kranówką, o zgrozo nawet buzia i skóra bez zarzutów.
Dziękuję za rady, zapisuję termos z ciepłą wodą i zmoczone waciki w pudełku, zobaczymy co mi się sprawdzi. Mycie bezpośrednio pod kranem nie wchodzi w rachubę, łazienka jest na północnej ścianie, przed generalnym remontem i jest w niej zwyczajnie zimno, dlatego dzieciaki myją się w pokoju
Co do książek to jestem w trakcie czytania "jak mówić żeby maluchy nas słuchały" dla naszych jeszcze za wcześnie ale na przyszłośćLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Jesteśmy w Międzyzdrojach jechaliśmy 4 godziny i kilka minut, Mały przespał całą drogę więc wyrodni rodzice nie zrobili przerwy żeby nie było płaczu jest słonecznie ale mocno wietrznie.
Zaliczone karmienie cycem na środku promenady 🤣 i histeria też 😂
Zjedliśmy obiadek, wypiliśmy kawkę, zjedliśmy lody... Oby tak dalej!
Applejoy, Myszk@, Misi@, Vampire, Chimera, Pierniczkowa, DrzewkoPomarańczowe, Frida91, Bobby29, Limerikowo, Agagusia, kayama, redken, E_linka2, baileys, werni lubią tę wiadomość
-
Baileys my też mamy taki plan na zimę
A co do termosu to my używamy górskiego z Salewy, mega długo trzyma, kiedyś dwa dni trzymaliśmy w nim kostki lodu do drinków w Zakopanem 😂😂Myszk@, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, Agagusia, Applejoy, werni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWłaśnie wróciliśmy od neurologa...Mamy skierowanie do szpitala. Ale od początku.
Leo jak był jeszcze w moim brzuchu to miał drgawki. Ja sama mam niedobory Wit. B12 i w lipcu poziom wynosi 91 A norma jest od 189-883. Pytałam ot lekarzy i każdy mi mówił, że bmaly wziął ja bo jej potrzebuje i jemu na pewno nie brakuje.( niedobór b12 powoduje dolegliwości neurologiczne) A drgawki to niedojrzałe układ nerwowy...hmm..trochę mnie to uspokoiło ale nie na tyle by ńie konsultować tego z nerologiem.wowc ledwonidalo się zapisać do niej jedną z najlepszych neuro. Terminów już dawno nie ma na ten rok( prywatnie) wysłuchała mnie zadała małego i powiedział A że musi zadzwonić. Zadzwoniła do koleżanki do szpitala i opowiedziała nasza hist. Plus że miała podobny przypadek i niestety nie mały miał przez niedobór spore problemy. I lepiej było by to sprawdzić. Jutro mamy zrobić badania krwi i jak wyniki będą źle to do szpitala a jak dobre to obserwować i cieszyć się. Jeśli chodzi o karmienie ..to to że karmię kp może utrzymywać ten niedobór.. Więc może w sumie dobrze że raz dziennie dostaje butlę.. może natura wie co robić. Jutro wszystko się wyjaśni oby skierowanie nie było potrzebne. Choć mówi że on jest bardzo niespokojny dzieckiem A ma nadal zoltaczke co trzeba też sprawdzić i radziła obtoczyć szczepienia ;(
Proszę o kciuki...Vampire, Bobby29, Limerikowo, Agagusia, Niebieska Gwiazda, Applejoy, werni lubią tę wiadomość
-
Ta książka kosztuje coś 20-30 zł, zaryzykuję. 😊 ale chętnie wezmę kolejną z rekomendacjami.
Cały dzień próbowałam wyjść na spacer i skończylo się z cycem na balkonie. Najgorzej w tym wszystkim ma mój pies.. Z Panem ma lipne, szybkie wyjścia.
Domi, zazdraszczam widoków!! I podziwiam za szybka decyzję i wyjazd. 😊
Misi@, mocne kciuki za Leosia!! Oby obyło się bez szpitala. Dobrze, że szybko zareagowałaś!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 18:32
Misi@ lubi tę wiadomość
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
Misia kciuki!!!! Oby wszystko było dobrze!
Domi zazdro i oby dalej mały dawał odpoczywać
Vampire ja dziś miałam 2 podejścia do spaceru, nie wyszłam bo ryk. W końcu przed chwilą wyszliśmy z emkiem ale po 300m ryk taki że młody wracał na rękach taty a ja z wózkiem pustym :p
Chciałabym żeby mój mały polubił spacery ehWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 18:29
Misi@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny czy kosmetyki oillan to emolienty? Seria oillan baby niżby do wrażliwej i alergicznej skory. Zalecenie od pediatry stosować emolienty na te krostki i teraz nie wiem czy mogę ten oillan bo mam w domu. Czy lecieć po emolium
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 18:39
-
Nacha olian to emolient
Misia trzymam kciuki za Leosia. Musi być wszystko dobrze.
My mamy neurologa 1go. Młoda dzisiaj nie chce jeść a ja już chodzę po ścianach z nerwów. Zjadła od północy do teraz jakieś 350ml. I strasznie się drze jak się wybudzi. Dzisiaj jest tulik nonstop w użyciu. Tą metodą jest genialna. Dziecko z zachodzenia się do snu przechodzi w jakieś 5 min. Na początku jest ciężko ale teraz jak już ja pakuje do tulika to nie wierzga jak szalona.
Jutro powtórka badania moczu, oby nie było już krwi bo wizja szpitala nadal nad nami wisi.
Nacha, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Misia, kciuki za Leonarda ✊🏻✊🏻❤️❤️
Domi, zazdro wciąż! Super, ze podróż upłynęła Wam w ciszy i spokoju, dałabym się pokroić za 4 h ciszy 😁. Korzystajcie i odpoczywajcie!
U nas po dobrej nocy całkiem niezły dzień. Udało nam się zaliczyć 5 km spaceru 👌🏻. Poza tym raczki i cycki, czyli standard.Agagusia, Misi@ lubią tę wiadomość
[/url] -
Misia, pierniczkowa kciuki za wasze maluchy!
Misi@ lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
My dzisiaj zrobiliśmy pierwsze wyjście w chuście do warzywniaka. Kupiłam uzywaną kółkową tylko na takie krótkie wyjścia. Robuś taki spokojny był w tej chuście, oczywiście panie w sklepie się nas nim rozpływały jaki malutki, słodziutki i spokojny (hyhy, jasne). To był jedyny spokojny moment od rana do 16. Tak to spokój był tylko przy cycu lub jak bujalam się z nim na piłce. Jak przyszedł do domu mąż, to dostał niemalże w drzwiach dziecko w ręce, bo już nie mogłam, a do tego byłam już tak głodna. Mąż na piłkę i dalej się bujali. W końcu jak usnął to go położyłam pierwszy raz na drzemke na brzuchu i nagle 2h spania! Nie poszliśmy na spacer, bo bałam się, że się obudzi 😅
Misia i Pierniczkowa trzymamy kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 19:40
Bobby29, trzydziecha, Agagusia, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Myszk@ wrote:Eee bez przesady że tylko przegotowaną wodą powinno się myć, starsza myta tylko kranówką, o zgrozo nawet buzia i skóra bez zarzutów.
Dziękuję za rady, zapisuję termos z ciepłą wodą i zmoczone waciki w pudełku, zobaczymy co mi się sprawdzi. Mycie bezpośrednio pod kranem nie wchodzi w rachubę, łazienka jest na północnej ścianie, przed generalnym remontem i jest w niej zwyczajnie zimno, dlatego dzieciaki myją się w pokoju
Co do książek to jestem w trakcie czytania "jak mówić żeby maluchy nas słuchały" dla naszych jeszcze za wcześnie ale na przyszłość -
Drzewko, po 2h już miałam małą tęsknotę za bliskością tej małej przyssawki 😂
Potem ucięliśmy sobie dwie godziny drzemki rodzinnej, ofkors Mały na moich rękach i mi przeszło 😂 po drzemce zjadł cyca i spał kolejne 1,5h a potem był taki ryk, że wszystkie niemieckie dziadki z przerażeniem patrzyli co my dziecku robimy!
I tak od 18 Sajmon na zmianę ciumka cycka lub śpi na mnie 🙈 więc leżymy sobie, popijamy piwo 0% , jemy chrupki i zastanawiamy się co przyniesie nam jutro 😜trzydziecha lubi tę wiadomość
-
Pierniczkowa:
https://www.pracowniawiezi.pl/noszenie-dzieci/jak-nosic-noworodka-w-chuscie/
I daj znac po badaniach.
Misia - mooocne kciuki? A maly ma jakies objawy obecnie, ktore Cie niepokoją?
Mojemu czasem drży nóżka albo warga dolna. Komuś jeszcze sie to zdarza?
My myjemy od jakis 2 tygodni pupe w umywalce i potem na przewijaku w łazience mamy na stałe recznik. Super to wygodne. Polecam. Wczesniej czysta woda z kranu na stałe przy przewijaku i przed zmiana pieluchy gotowałam troche wody w czajniku elektrycznym i dolewalam do cieplosci. Akurat mam czajnik przez ścianę z przewijakiem. Termos tez da rade.
Ps. Pupka juz praktycznie wyleczona ma maści robionej, 2 doby to zajęło. Masc: w równych częściach 1%roztwor kwasu bornego, lanolina i wazelina.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
O, u mojej niuni też zdążyło się drżenie nóżki kilka razy.. Myślałam że to po prostu niedojrzałosc ukl nerwowego. Brodka też drży ale przy płaczu. Muszę sprawdzić z ta nozka..
U nas odpadł strupek po szczepieniu na ramieniu. I zrobiłam przegląd ciuszkow bo wyrasta nareszcie z 56 Poza tym coraz gajniejszy jest z nią kontakt. Skupia się na zabawkach, grzechotka, ogląda czarno białe książeczki. I wszystko dotyka łapka ) Wydaje przy tym sporo.różnych dźwięków, westchnień śmiesznych. A raz przy porannej toalecie (często włączamy rano karuzele ) spojrzała na karuzele i powiedziała eee Włączyłam jej i daje słowo zobaczyłam wesołe oczka i uśmiech
Wstyd przyznać Ale ja używam z wygody chusteczek nawilzanych. Ale będę myć już przygotowana woda z rumiankiem, termos z ciepłą wodą to dobry pomysł.
W niedzielę mamy wizytę kolejnych gości.
Ja kapie w kranowie, nie używam emolientow, smaruję tylko olejem 100% z migdałów i ze skórą nie ma żadnych problemów na szczęście. Trochę tylko na twarzy białych kropek ale powoli znikają, czasami wyskoczy kilka potowek ale też znikają szybko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 21:20
Agagusia lubi tę wiadomość