Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzień przed porodem złapałam katar i przez tydzień karmiłam w maseczce chociaż później lekarz powiedział że i tak przejdzie jak ma przejść, musiałabym założyć skafander kosmiczny :p i nic się nie stało.
-
Pierniczkowa wrote:Polecam książkę karpa, najszesliwsze niemowlę w okolicy. Fajnie wyjaśniony problem kolek i nieodkladalnosci. Teraz aż mi przykro że się irytowalam tym. Sama książka świetnie napisana, są momenty gdzie wyłam i rechotałam w środku nie jest to popularnonaukowy bełkot.
Brzmi zachęcająco , tylko kiedy czytać
Jutro mąż leci po smoczek Bibs, mam nadzieję że i u nas się sprawdzi -
Misi@ wrote:Vampire A pokaż jak ona wygląda i gdzie ja kupiłaś?
Moje dzieci zasnęła.. mąż pojechał na zakupy A ja jem sernik i lody cytrynowe z bezą i zabieram się za książkę, kt. Dostałam z pracy. " być razem książkę dla par. Autorstwa Kasper juul. Mysle, ze mi sie to przyda, bo dla mnie dzieci sa najwazniejsze i niestety maz poszedl w odstawke
Kochana, jeśli mąż poszedł w odstawke, to Ty zostaw te książkę i idz się z nim wyprzytulaj ❤️IGA.G, Misi@, Limerikowo lubią tę wiadomość
[/url] -
Domi zazdraszczam wyjazdu dacie radę
Wrocławianki, wczraj poszlismy z małżem i dzieciakami na spacer do parku w Szczodrem, polecam już teraz na spacery a jak otworzą place zabaw to będzie raj dla dzieciaków
Mój małż też umiera na katar, młoda dostała biały katar, lekką temperaturę i nic poza tym, czyli u niej typowo na zęby, w niedzielę młody dostał żółty katar i stan podgorączkowy, osłuchowo czysto i w sumie odciąganie pomogło.
Dostałam tylko przestrogę od lekarki żeby odciągać jak jest potrzeba, zbyt częste odciąganie wydzieliny z nosa powoduje że ona się wytwarza w większej ilości
agagusia, też miałam przytkany kanalik, bolało jak nie wiem co jak dzieciaki piły, w koncu wlazłam pod cieply prysznic, rozmasowałam tą grudkę i mleko siknęło strumieniem, ale tylko z jednego kanalika, podczas karmienia ulga, nic nie bolało -
Jeżeli chodzi o karmienie w miejscach publicznych to ja mam taką chustę:
https://mamaville.pl/chusta-do-karmienia-piersia-marynarska-cienkie-paski-6648.html
Dostałam od koleżanki. Bardzo fajna i wygodna, już parę razy uzywalismy.Misi@ lubi tę wiadomość
-
Pierniczkowa (i pozostale dziewczyny karmiące butelka) -ty Chyba miałaś na początku taki problem ze swoją że nie jadła za dużo z butelki a teraz ładnie wciąga. Co pomogło? Czy po prostu czas? U mnie słabo z laktacja - mimo odciągania pro laktatorem za 7k, ja nie odvuag tego pokarmu wcale więcej, wręcz czasami mniej a dodatkowo moja mega źle się ostatnio przystawia - kręci i wierci się przy cycku, jak złapie pierś to zaraz puszcza i próbuje znów. Koszmar. Podnoszę ja do odbicia, uspokajam itp i nic. Aż doszło do tego że zamiast z piersi wolę jej dać butelkę bo ładnie pije a ja sobie odciagne resztę. Z tym, że właśnie. Ona już powinna te 100ml wypić, a wypije 60ml i idzie w kime. Wiem że nie trzeba zmuszać etc ale może są jakieś sposoby skuteczne?♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
nick nieaktualnyU nas po przejściu na mm potrzeba było kilku dni zeby zjadał tyle ile trzeba na raz. Tylko musieliśmy przepajać woda zeby robic przerwy minimum 3h No i było tez straszne gorąco wtedy akurat
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 04:05
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Bobby moja dalej czasem zje no tylko 50. Karmię na żądanie dopóki nie nauczy się butli. Coraz częściej już zjada 90ml. Ale np wczoraj od 3 był butelkowy maraton. Wypiła 80 i potem co godzinę 10 lub 20. Teraz staram się ją przetrzymać jeszcze 30 min żeby były 3h od ostatniego karmienia i spróbuję dać jej 90. Co do butli , mamy już 3 różne. I są karmienia gdzie je ładnie bez rzucania się. A czasem przypomina tego pieska z FB.
Najlepiej jej się wciąga z medeli i ze zwykłych smoczków (nie calmy) od nich, tych 0-3.Bobby29 lubi tę wiadomość
-
trzydziecha wrote:Brzmi zachęcająco , tylko kiedy czytać
Jutro mąż leci po smoczek Bibs, mam nadzieję że i u nas się sprawdziBobby29, trzydziecha, Agagusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBoszzz, moja ladnie zjadla i usnela o 22, potem tak samo o 1, natomiast od 4:30 juz robi cyrkowanie.
Zaraz mi sie przypomina ten dobry tekst - to takie niesprawiedliwe, ze ludzie, ktorzy chca isc spac, musza najpierw polozyc spac ludzi, ktorzy nie chca isc spac 🤪Agagusia, Limerikowo, Matyldaaa lubią tę wiadomość
-
Pierniczkowa wrote:Bobby moja dalej czasem zje no tylko 50. Karmię na żądanie dopóki nie nauczy się butli. Coraz częściej już zjada 90ml. Ale np wczoraj od 3 był butelkowy maraton. Wypiła 80 i potem co godzinę 10 lub 20. Teraz staram się ją przetrzymać jeszcze 30 min żeby były 3h od ostatniego karmienia i spróbuję dać jej 90. Co do butli , mamy już 3 różne. I są karmienia gdzie je ładnie bez rzucania się. A czasem przypomina tego pieska z FB.
Najlepiej jej się wciąga z medeli i ze zwykłych smoczków (nie calmy) od nich, tych 0-3.
Właśnie zauważyłam też że z calmy - choć lubiła z niej pić to ostatnio się wkurza i nie bardzo chce.
A mamy teraz aż trzy butelki z medeli bo musiałam kupić zestaw do tego wypożyczonego laktatora, więc nawet myślami o dokupieniu tych zwykłych smoczków. W ogóle te butelki z wolnym przepływem zauważyłam że już jej przestały pasować, choć jeszcze do niedawna były ulubione.♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Dziecię zrobiło mi psikusa! Mały zasnął o 20, ,a ja od 22 czekałam aż się obudzi na karmienie. Myślałam, że będę sprytniejsza jak nie pójdę spać bo zawsze jak kładę głowę na poduszce to Szymek się budzi. No to żem czekała do 1:30 😂
My już w drodze. Trzymajcie kciuki żebyśmy zdrowi dojechali i zdrowi wrócili!
Myszk@ lubię ten park, jeździliśmy tam na szkolenia z psem. W drodze do tego parku małżowi zatrzymali prawko na 3 miesiące 😂Chimera, Pierniczkowa, DrzewkoPomarańczowe, Frida91, Ania95, Agagusia, Applejoy, Bobby29, Myszk@, E_linka2, Vampire lubią tę wiadomość
-
Domi - będzie super, zobaczysz, odpoczniesz mimo wszytsko. Sorry, ale o kąpieli przed chwila doczytałam - my bralismy taki malutki basenik dmuchany i było it. Jak macie gdzies po drodze pepco to tam bedzie, a jak nie to kupisz na straganie za dyche. Gdzie jedziecie dokładniej?
Któras pytała o katerek - można od urodzenia. U nas to chyba faktycznie obrzek z cofania sie mleka- dzieki menka! sama nie wpadłabym na to! Czyli ze nawilżanie i zakraplania mlekiem, spróbuję. Na infekcje to nie wyglada, tak samo jak nadal kilka razy na dzien utrzymujacy się kaszel - u nas to z cofania się pokarmu. Jak pediatra to przedwczoraj usłyszała to wielkie oczy zrobiła, bo kaszel brzydki. Ale skoro on już 5 tygodni się utrzymuje, ze 3 razy zakaszle na dzień i nic oprócz tego, to to nie infekcja.
Mi z kolei ciagle mówią "o jaki mały!",a że ciągam go wszędzie ze sobą i starszakami to mi głupio że takie niby maleństwo wszedzie zabieram - odpowiadam wtedy że mały to on był, teraz juz całkiem wyrośnięty. Jutro kończymy 8 tygodni, waży niecałe 4.5 kg (czyli jak czasem noworodek:) ), w pieluchy wchodzimy w 2, rozmiar 56 nadal, ale to juz w tych wiekszych w tym rozmiarze, niektóre skandynawskie 50 tez nosimy:)
Co do karmień, to popołudniu większość "przy ludziach", kwestia dobrej bluzki, no i zawsze lakko pieluszka góre cycka przykrywam. Ja mam mały biust generalnie i chyba wtedy łatwiej to ogarnąć. Czesto tez podczas przystawiania odwracam się tyłem, potem przykryw i juz na luzie gadajac z ludźmi się karmimy. Teściu i szwagier już chyba przywykli przy trzecim:) ale też wiadomo, nikt się nie wpatruje, oprócz teściowej, z Jej słynnym: doi???? Mam Jej zawsze ochote odpowiedzieć, ale to nie cielak, ale jeszcze na odwage sie nie zebrałam:)Bobby29, DrzewkoPomarańczowe, menka2, Limerikowo, Marcelina85 lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Dziewczyny czy Wasze malenstwa też mają krostki na buzi? To chyba potówki ale pojawia się ich coraz więcej
Gdzieś czytałam że do kąpieli można dodać mąki ziemniaczanej, któraś to zna? -
Wiecie, ja z tym karmieniem przy ludziach to nie tak ze się wstydzę, ze ktoś nie daj boze kawałek piersi zobaczy. Po prostu to mi tak czasami ciężko idzie, ze nie chce sobie dodawać stresu gapiami. Przed wczoraj zaliczyłam karmienie na ławce w parku 💪🏻, ale jutro idziemy na ślub i małe przyjęcie potem i obstawiam ze będę do samochodu uciekać 😁.
Agagusia, Marcelina85 lubią tę wiadomość
[/url] -
nick nieaktualnytrzydziecha wrote:Dziewczyny czy Wasze malenstwa też mają krostki na buzi? To chyba potówki ale pojawia się ich coraz więcej
Gdzieś czytałam że do kąpieli można dodać mąki ziemniaczanej, któraś to zna?
Super jest krochmal do kapieli Atoperal Baby.
Moja corka oficjalnie wyrosla z rozmiaru 56😭 Nawet w Newbie nosimy juz 62. Polowy ciuszkow z wyprawki nawet nie zdazylysmy przymierzyc. Toz to smok nie dziecko😳trzydziecha lubi tę wiadomość
-
baileys wrote:Super jest krochmal do kapieli Atoperal Baby.
Moja corka oficjalnie wyrosla z rozmiaru 56😭 Nawet w Newbie nosimy juz 62. Polowy ciuszkow z wyprawki nawet nie zdazylysmy przymierzyc. Toz to smok nie dziecko😳
Jest motywacja na starania w przyszłości o następne maleństwo:)Applejoy, Limerikowo lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm