Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga, u nas też czasami drży dolna warga/bródka. Pediatra mówiła, że na tym etapie może jeszcze tak być.
Ktoś pytał o kąpiel w krochmalu. My kapiemy tak od 2 dni. Wydaje mo się że skóra robi się ładniejsza. Przepis na krochmal w linku https://www.sosrodzice.pl/na-ratunek-podraznionej-skorze-czyli-zdrowotne-kapiele/trzydziecha lubi tę wiadomość
-
Aga, mojemu też parę razy zadrżała bródka i miałam wrażenie któregoś dnia, że drży mu kolanko. Muszę się mu przyjrzeć i ewentualnie zapytać pediatrę.
U nas całkowita zmiana jakości spacerów. Wcześniej małego telepało strasznie w wózku, każda krzywa płyta, nierówna kostka czy zjazd z krawężnika to od razu niepokój i często ryk. Smoczek po sekundzie wypluwany. W końcu kupiliśmy poduszkę motylka i jest super! Krzyś ładnie leży, nie rzuca go na boki, smok mu nie wypada i dziś nawet zasnął co się wcześniej nie zdarzało. Byłam przeciwna jakimkolwiek poduszkom a teraz naprawdę polecamLimerikowo, kayama lubią tę wiadomość
Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
U nas też czasami bródka zadrży. A ja używam do kąpieli emolientów bo u nas jak nie łuszcząca się skóra to potówki, trądzik, ciemieniucha 😂 wszystkie plagi ,na szczęście dzięki pielęgnacji szybciutko sobie z tym radzimy.
Kurczę wczoraj piersi miałam pełne i ciągle mokre wkładki w biustonoszu na dziś lipa, dlatego Mały tak wisiał na mnie niespokojny. Obecnie mam dwa flaki,z których nie jestem w stanie wycisnąć ani pół kroplidobrze, że przezornie wzięłam mm, będę musiała dokarmić mojego Kurczaka
nie wiem co się dzieje, od 6 tygodni nie miałam problemu z ilością pokarmu...
-
nick nieaktualnyMy nie mamy problemow z drzeniem, ale faktem jest, ze ja bralam 2500 j. witaminy B12 co drugi dzien od polowy ciazy i codziennie kompleks witamin z grupy B.
Bylam wieczorem w Lidlu, sa sliczne bodziaki w 2-pakach z biobawelny po 15 zl. Sa tez do nich spodenki do kompletu, ale ich juz nie bralam, bo Kluska ma za duzy brzuch na legginsy, nosimy tylko luzne portki 😉
Kurde bierze mnie przeziebienie😞 Domyslam sie, ze przy kp to tylko paracetamol wchodzi w gre i jakies cytryny czy imbiry? I do tego niestety zauwazam wzmozone wypadanie wlosow. A tak liczylam, ze mnie to ominie w pologu 🙁 -
Dziewczyny, nie stresujcie się tym drżeniem. To jest fizjologia - układ nerwowy dojrzewa. Tak mi powiedziała pediatra i skontrolować by to trzeba było gdyby to drżenie nie ustępowało pod dotykiem.
Domi, ja tez mam dwa flaki i młody dziś i wczoraj się strasznie szarpał z moimi cyckami. Ale jak one maja się wypełniać jak ja praktycznie karmie co pol godziny 🙄. Czytałam, ze około 5 tyg jest nagły wzrost zapotrzebowania i kryzys laktacyjny. Po dzisiejszym dniu to mnie tak sutki bolą, ze się odechciewa. A jeszcze jak patrzę ile się z niego wylewa to współczuje moim cyckom tym bardziej.
Bobby29 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Mi po Julku strasznie leciały włosy i nic nie pomagało - wcierki, tabletki itp. To co nie wypadło w ciąży musi wypaść po i chyba nic nie można na to poradzić.
Teraz albo mi jeszcze nie zaczęły wypadać albo nie zauważam tego bo mam bardzo krótkie włosy.[/url]
-
Domi_tur wrote:Misia mocno trzymamy kciuki!
Dziewczyny, jeśli którejś bejbik ma problemy z gazami to polecam ten sab simplex naprawdę!
Co prawda mamy po nim zieloną kupę ale Młody pięknie się odgazowuje.
Domi gdzie to kupić? Moja młoda ostatnio ma problem z puszczaniem bąków, męczy się.
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dptHarmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Dziewczyny a mój koksik dzisiaj się obraził na cycki i aż mi szkoda. Strasznie się wkurzała na cycki, wrzask niemiłosierny. Zawsze dawałam jej najpierw z cycków o jeżeli jeszcze chciała !zazwyczaj chciała) to dawałam butelkę z mm. Dzis miala totalny problem z piciem z cycków. Albo za pelne - odciagnelam trochę, albo nic nie leci. I ryk. Właściwie cały dzień dziś na butelce. Tak mi się jakoś smutno zrobiło
Pomimo stymulacji pro laktatorem moja laktacja ewidentnie zanikacoraz mniej ściągam (mimo że regularnie), zamiast być wręcz przeciwnie..
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Bobby spróbuj lactosan herbatka, jakoś tak się nazywa pijesz 3x1 dziennie. Mi po tym ruszyło.
Ja wyje już z bezsilności, moja je 30-40 ml co 4h. Przecież więcej jadła w szpitalu po porodzie. Nie mam siły juz. Nie wiem co robić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2019, 00:50
-
Ja biorę teraz na laktację tabletki Bocianek, nie zawierają kopru włoskiego i wygodniej lyknac niż parzyć herbatki. No i piję Karmi, bo ma zdecydowanie więcej slodu jęczmiennego niż jasne piwa bezalkoholowe.
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Wrr zjadło mi post. Pierniczkowa a co na to pediatra, położna? łącze się z tobą bo wiem dokładnie co czujesz. Moja tak ma dopiero od dwoch dni. Zje 30-40ml i basta, w kime. Pewnie mogła by spać aż by zapaści dostała. U nas pomaga bardzo częste branie do odbijania i częste proponowanie butelki (jak piersi), wtedy zje co prawda mało ale często i na dobę się uzbiera w miarę ok ilość mleka. Na pewno na dłuższą metę tak nie da rady bo przecież chodzi o to żeby dziecko zjadło normalny posiłek, ale na razie tak funkcjonujemy. Jak nie minie jej ta faza to wybiorę się do lekarza. Proponuję ci zapisać się do gastroenterologa, najlepiej prywatnie bo chyba terminy są długie zazwyczaj do nich a jednak długo tak nie pociągnięcie. Oprócz pewnie różnych przyczyn to może być refluks, którego często nie widać na zewnątrz, a jednak jest to uciążliwe. I jak się karmi z butelki i widzi się te mililotry które dziecko zjada i których nie zjada a powinno to jest bardzo frustrujące, wiem...
Dzięki za polecenie herbatki, jutro wybiorę się do apteki♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Marcelina85 wrote:Ja biorę teraz na laktację tabletki Bocianek, nie zawierają kopru włoskiego i wygodniej lyknac niż parzyć herbatki. No i piję Karmi, bo ma zdecydowanie więcej slodu jęczmiennego niż jasne piwa bezalkoholowe.
Marcelina pije co najmniej jedno karmi dziennie + femaltiker (cdl która u mnie była mówi że to jedyny środek którego działanie zostało udowodnione) + piulatte + odciąganie laktatorem + oczywiście przystawianie dziecka a i tak rezultaty mierne.. Generalnie jak nie wyjdzie mi to kp to na pewno będę miała świadomość że zrobiłam co mogłam. Niemniej jednak jakiś tam żal będzie. Póki co mam w cyckach około połowę zapotrzebowania i ta ilość się nie zmienia, serio. No ale dobre o to, mogę dokarmiac, ale martwi mnie że młoda odrzuca ostatnio cycka. Pociumkac chwilę i jak kiedyś usypiała tak teraz się wkurza że a to jej za mocno leci, łyka mnóstwo powietrza, wkurza się jeszcze bardziej. A jak ja orzusyawie do piersi z której jest trochę odciągnięte to łatwiej jej pić ito widac, ale wtedy szybko się wkurza że z kolei leci jej za mało. Nie dogodzisz mojej pannie..♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Bobby już było ok jadła normalnie. Ale od 2 dni nie może się załatwić. Widać że próbuje ale nic z tego nie wychodzi. Zaczęłam podawać jej wodę żeby pomóc. Podejrzewam że jak zrobi kupkę to się zwolni miejsce w kiszkach.
Co do ilości pokarmu miałam ten sam problem, co bym nie robiła to mleka było tyle samo i o ile na początku jej to starczało to potem już płakała z glodu. A dwa moje mleko dosłownie przez nią przelatuje. Napiła się 100ml z butli odciagniego i po 30 min płacz i pampers pełny plus ulewanie treścią żołądka.
Pewnie za szybko chce żeby się kiszki przyzwyczaiły do trawienia mieszanki. Jednak to strawić trudniej. Ważne że przez noc zjadła 90ml.Bobby29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDomi przybijam piątkę bo mam wrażenie ze u nas tez wszystkie plagi 😂
Ciemieniucha w 2 dni wyczesana
Walczymy z trądzikiem chociaż z tym to sie nie da wygrać chyba i z wysypką.
Qwa i zaczął sie katar. Mam 3razy dziennie zakrapiać nos solą fizjologiczna. Mam taka w ampułkach to mam mu to wciskać zwyczajnie do nosa i aplikować pare kropel? Do nosa używałam wody morskiej 🤷♀️ -
Nacha wrote:Domi przybijam piątkę bo mam wrażenie ze u nas tez wszystkie plagi 😂
Ciemieniucha w 2 dni wyczesana
Walczymy z trądzikiem chociaż z tym to sie nie da wygrać chyba i z wysypką.
Qwa i zaczął sie katar. Mam 3razy dziennie zakrapiać nos solą fizjologiczna. Mam taka w ampułkach to mam mu to wciskać zwyczajnie do nosa i aplikować pare kropel? Do nosa używałam wody morskiej 🤷♀️
jeśli używsz soli morskiej to nie musisz już soli fizjologicznejmorska jest lepsza - lepiej oczyści nosek tylko po niej najlepiej na brzuszek położyć aby wyleciało to co ma wylecieć
Nacha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
redken wrote:Aga, u nas też czasami drży dolna warga/bródka. Pediatra mówiła, że na tym etapie może jeszcze tak być.
Ktoś pytał o kąpiel w krochmalu. My kapiemy tak od 2 dni. Wydaje mo się że skóra robi się ładniejsza. Przepis na krochmal w linku https://www.sosrodzice.pl/na-ratunek-podraznionej-skorze-czyli-zdrowotne-kapiele/
Dzięki, bardzo fajny artykuł