X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa trzymam za Was bardzo kciuki! A w którym szpitalu leżycie?
    Jak ktoś przyjdzie Was odwiedzić, to może niech się zajmie Karoliną, a Ty spróbuj się zdrzemnąć troszkę.

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileyes - śliczna masz malutka, te oczka i wloski🥰
    My kochany babybjorna, staram sie z nim nie przesadzać, bo to w koncu leżak, ale jak trzeba to usiedzi i 20 min bez zabawiania.
    Kocyk to Mallino - firma mojej kolezanki, waflowany len. Na insta mozna obejrzec ich rzeczy, sprzedaja tez chyba w Baby by Ann.
    Pierniczkowa, odezwij sie koniecznie po obchodzie, mysle o Was caly czas. A jak tylko mala zasnie to Ty tez marsz spac!

Kalija, baileys lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc całkiem ok. Młody po karmieniu ok. Chyba 1 zasnął sam i spał gdzieś do 5. Zeby nie było, ja tyle nie spałam - bo Danusia jadła po nim i obudziła się szybciej. Bo koło 4. Ale i tak jest nieźle.

Pierniczkowa, oby szybko znaleźli przyczynę. Wczoraj szukałam czegoś w necie o zachowaniu mojego synka i trafiłam,ze jak dzieci nie chciały jeść to było to spowodowane tym, że miały nietolerancje laktozy (specjalne mleko pomagało) albo coś z napięciem miesniowym - że jedzenie je bolało.

Odnośnie lezaczkow - ja nie mam i na razie nie kupuje. Ale układam dzieci na rogalu - jak muszę nakarmić 2 na raz. Zdarza się, że przysna na nim i nie chce ruszać, żeby coś zrobić. Myślicie, że taka pozycja w rogalu to też jest niewskazana? Sama. Się zastanawiam na ile to bezpieczne.

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Jeszcze nie było obchodu. Dzisiaj mamy mieć zrobione badania. Ja spałam 2h od wczoraj, i nie zapowiada się że dzisiaj będę mieć szansę się przespać.
    O 18 będę mieć już laktator, jest progres bo dzisiaj ręcznym ściągnęłam 30 w 5.min bo więcej nie miałam czasu.
    Nie wiem już co mam robić, nie da się w nią wlać mleka i koniec jak próbuję to jest wrzask. Teraz udało mi się podać 30 mojego i 35 mieszanki więc jest jakiś sukces. Za ścianą 2tygodniowy noworodek zjada 70tki więc u.nas szału nie ma :(

Edit:
    Mała zaczęła spadać z wagi mimo tego że je. Nie wiedzą co się dzieje dalej będą szukać. Ten tydzień.na pewno tu spędzimy.
    Twoja raczej spada z wagi bo nie je dostatecznych ilosci.2-3 mc to 120ml x6 karmien
    na pewno usg brzuszka zrobia.u nas dobrze wyszlo
    nasza druga corka tez jadla 50-70ml wg dzienika ktory prowadzilismy
    wiecej nie chciala
    podczas jedzenia prezyla sie plakala baczki ja, rozrywaly na bol
    jedzenie kojarzyla z bolem brzucha i wolalanie jesc tak nam wytlumaczyl specjalista z klinicznego gdzie byla na kroplowkach
    mielismy i bebilon pepti.ostatecznie nutramigen na recepte i sab simplex.moze ciut lepiej bylo
    niestety najlepsza metoda to przeczekanie kolek do 4mca
    u nas klopoty wyniknely z kolizji pepowinowej i przyduszenia przy porodzie oraz resusytacji

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa, ciągle o Was myślę ♥️ wierzę, że szybko znajdą jakąś banalną przyczynę i zdrowe wrócicie szybciutko do domu♥️♥️

Elinka, my komisyjnie zrobiliśmy Małemu jedną butelkę przed snem, spał od 22 do 3 😳
    Ale to zapewne zbieg okoliczności bo po całym dniu płakania już był zmęczony. Potem już spał z nami w łóżku, pięknie się odgazowywał aż mnie budziły te bączki 😂 później pobudka 5-7-9 i teraz śpi na środku naszego łóżka jak lord i mruczy 😂

Wiecie co mnie strasznie bawi? Kiedyś położna powiedziała mi, że każdą kobietę po porodzie dotyka matczyna hipokryzja - w ciąży się zarzekamy, że czegoś nie będziemy na pewno robić a później bez zastanowienia po to sięgamy 😂 Ja akurat zarzekałam się jedynie, że nie będziemy Małego brali do łóżka 😂😂😂 dobry żart 😂😂😂

Ale wiele z nas tu nie chciało dawać smoczka itd a potem życie nas zweryfikowało , ważne żeby nie mieć wyrzutów bo to dopiero początek tych drudnych decyzji😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa, kciuki zacisniete! Informuj nas na bieżąco w miarę możliwości. Spróbuj troszkę wypocząć.

U mnie dziwna noc. Kazik obudził się o 2, wzięłam go do lozka, przystawilam do lewej piersi i więcej nie pamietam 🙈. Obudził mnie znowu o 5. Ja cycki na wierzchu, pościel w mleku. Nie wiem ile on zjadł o tej 2, zasnęłam snem kamiennym. Staram się nie zasypiać przy karmieniu bo to trochę niebezpieczne przy takim maluchu ale stało się 🤷🏻‍♂️

aadd84dc14.png[/url]
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa kciuki ✊🏼✊🏼✊🏼 Matus ile to się nacierpicie po porodzie kochana, tule mocno 😗

1bab7e35e8.png[/url]
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa, mocne kciuki ❤

U nas super noc 😀 Miki spał od 20 do 2 😀 potem godzinka aktywności i kolejne 2 godzinki przespane. Czuję się naprawdę wyspana ☺
    Dzisiaj to nieszczęsne szczepienie 😭 jak ja to przeżyję 😛

trzydziecha lubi tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle muszę się pochwalić, że moje dziecko wczoraj zrobiło swoje dwa pierwsze obroty z brzuszka na plecki! 😀❤ jestem w szoku i niesamowicie dumna, że tak szybko się uczy 😍

Limerikowo, Applejoy, Domi_tur, menka2, Frida91, Agagusia, trzydziecha, Marcelina85 lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Pierniczkowa, mocne kciuki ❤

U nas super noc 😀 Miki spał od 20 do 2 😀 potem godzinka aktywności i kolejne 2 godzinki przespane. Czuję się naprawdę wyspana ☺
    Dzisiaj to nieszczęsne szczepienie 😭 jak ja to przeżyję 😛

Będzie Dobrze!
    My w piątek byliśmy u pediatry zgłosić ten nieutulony płacz, zobaczymy może będziemy mieć resztę 5w1 refundowane choć lekarka stwierdziła, że nie był to NOP bo byłyby jeszcze inne objawy. Najprawdopodobniej zbiegła się w czasie kolka z jakimś bólem poszczepiennym lub układ nerwowy był u naszego wrażliwca pobudzony i atak kolki spowodował taki armagedon 🙄
    Jestem w stanie w to uwierzyć bo rzeczywiście poza bólem brzuszka po doustnej nie mieliśmy ani podniesionej temperatury ani nic

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Pierniczkowa, kciuki zacisniete! Informuj nas na bieżąco w miarę możliwości. Spróbuj troszkę wypocząć.

U mnie dziwna noc. Kazik obudził się o 2, wzięłam go do lozka, przystawilam do lewej piersi i więcej nie pamietam 🙈. Obudził mnie znowu o 5. Ja cycki na wierzchu, pościel w mleku. Nie wiem ile on zjadł o tej 2, zasnęłam snem kamiennym. Staram się nie zasypiać przy karmieniu bo to trochę niebezpieczne przy takim maluchu ale stało się 🤷🏻‍♂️

mój mąż się właśnie dziwi dlaczego nie karmię w łóżku jak starszą tylko zapomniał, że to było jak była już większa i sama się do piersi przystawiała - teraz próbowałam dwa razy ale całe łóżko w mleku więc stwierdziłam że szkoda mleka :D a dwa za łądnie śpi w swoim łóżeczku żebym ją "psuła" :D

4c3tvfxm6n339zea.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa duuuzo siły dla was ❤️
    Tytus w nocy dużo sie wierci bo akurat cisną go gazy. Rano taka kupap po jedzeniu poszła ze az poł pleców ufajdana. I dzis troche śpi po jedzeniu. Teraz nawet dał sie odłożyć do lozeczka 😎 ja zamiast kimac to grzebie w necie 🤦‍♀️

Wysłany: 23 września 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka, mi bardziej o bezpieczeństwo chodzi. Przy Julku wstawałam i karmiłam w fotelu jak był taki malutki.

Mi tez się udało uśpić młodego, ale długo to nie trwało bo starszy rozpętał takie piekło ze mózg staje 😐.

Julek ma ostatnio ciężki czas i chyba trochę nie umiemy mu z mezem pomoc. Ma napady histerii, również w nocy. W dzień trzeba mu poświęcac 100% uwagi, nie ma szans ze sam się chwile pobawi, nawet ciężko jest porozmawiać bo krzyczy na nas ze nie rozmawiamy z nm. W domu pierdolnik wiecznie, wczoraj nam się udało coś poogarniac ekspresem. Niby tylko dwoje dzieci, ale takich ze nie ma kiedy się po tylku podrapać 😅

aadd84dc14.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Elinka, my komisyjnie zrobiliśmy Małemu jedną butelkę przed snem, spał od 22 do 3 😳
    Ale to zapewne zbieg okoliczności bo po całym dniu płakania już był zmęczony. Potem już spał z nami w łóżku, pięknie się odgazowywał aż mnie budziły te bączki 😂 później pobudka 5-7-9 i teraz śpi na środku naszego łóżka jak lord i mruczy 😂

Ja też jestem przekonana, że ten sen to jedynie zasługa zmęczenia wieczornym płaczem :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej córci dzisiaj zaczęło ropieć jedno oczko🙁 Przemywam solą fizjologiczną, ale to nic nie daje. Czy któraś z Was miała taki problem? co pomogło?

Bez pediatry pewnie się nie obejdzie echh, a w przychodni na pewno masa chorych dzieci😐

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Mojej córci dzisiaj zaczęło ropieć jedno oczko🙁 Przemywam solą fizjologiczną, ale to nic nie daje. Czy któraś z Was miała taki problem? co pomogło?

Bez pediatry pewnie się nie obejdzie echh, a w przychodni na pewno masa chorych dzieci😐
    my mialysmy kiedys
    do oczka byly krople z antybiotykiem przepisane i przeszlo

baileys lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileyes - kup swietlik w torebkach, normalnie w aptece i przemywaj od zewnętrznego kącika do wewnątrz. U nas po 2 dniach przeszło całkowicie. Jeśli przemywasz oba oczka to osobnym gazikiem.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm

Wysłany: 23 września 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julkowi często ropieją oczy i najlepiej pomaga rumianek. Przemywać trzeba od zewnetrznego kącika do wewnętrznego.

aadd84dc14.png[/url]
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy przesunięte szczepienie na za dwa tygodnie, bo po szczepionce na gruźlicę Miki ma czerwoną gulę i to może być przeciwwskazaniem do szczepienia 😉 pediatra przepisała mi jakieś tabletki na to. Mam ja łykać skoro karmię piersią 🙂

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taki wypływ mleka że mała się krztusi, CDL poradziła odciągać troszkę przed karmieniem, a ja nic nie mogę ściągnąć, laktator pracuje na pełnej mocy a leci kilka kropel... Ironia losu narmalnie, muszę działać reka

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 1365 1366 1367 1368 1369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ