Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPierniczkowa, super wiesci! Jako team cyckowy trzymam mocno za Ciebie kciuki, rewelacja ze Mała je z powrotem Twoje mleczko 😊
U nas prezenia zmalaly praktycznie do zera jak wprowadzilam Delicol🙂 Pediatra polecil małzowi jak ostatnio małż byl po skierowanie na fizjoterapie. Stosujemy od soboty 5-6 kropel tak co 2 karmienie i jest ekstra. Nie podobaja mi sie co prawda cukry w skladzie, ale juz pal licho, jak slodkie to chociaz Maja chetniej łyka. Dobrze, ze nie ma tych benzoesanow i aspartamow jak w lekach z symetkonemPierniczkowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykayama wrote:Kurczę A ja mam.wrażenie że moja odróżnia dzień od nocy
wieczorem i w nocy wyraźnie dłużej śpi i nie ma faz czuwania. Jedzonko , bekanie i spać do łóżka.
Tez jestem przekonana, ze moja odroznia dzien od nocy. Maja zreszta spedza dzien i noc w roznych pokojach z roznym oswietleniem, chocby to musi zauwazac.
My wlasnie jemy i lecimy zaraz na ekspresowy spacer, musimy zdazyc wrocic kolo 17 i znowu sie podkarmic, bo na 18 lece do urofizjo. Wreszcie startuje z mobilizacja blizny po CC, jestem pelna nadziei, ze juz wkrótce będzie to wyglądać lepiej 🙂 -
DrzewkoPomarańczowe wrote:My już po wizycie położnej. Młody wazy 5700 wiec ładnie trzyma tempo przybierania 👌🏻. Pytałam o odczyn po bcg i powiedziała, ze taka mała czerwona guleczka wystarczy, nie musi się zrobić ropień.
Ale waga! Mój waży 5160a w sumie z taką samą wagą nasi synkowie się urodzili
DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość
-
Moja Laura podobnie jak Maja Baileys ładnie śpi. Ostatnio nawet wydaje mi się, że za dużo (To możliwe?).
Ostatnio jestem kpi, miałam poranione brodawki (pęcherze zassaniowe) , więc trochę nie było wyjścia i albo to zbieg okoliczności albo podanie butli zwiększyło ilość i jakość snu mojego dziecka. Do piersi wolała co godzinkę, więc chyba mało leciało i się nie najadała. Sama nie wiem, codziennie mi się zmienia teoria na ten temat ☺️
Z brzuszkiem i jelitami u nas lepiej, odstawiłam Delikol i Bobotik 😊
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny macie jakies doświadczenie z grzybica piersi? Cos mnie swedza po karmieniu ale wygladaja normalnie i innych objawow niby nie mam, nie licząc tej pęknietej brodawki która jeszcze się nie zagoiła. Nie wiem czy to to czy coś innego.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
U nas dziś 2 piękne drzemki po 2h i jedna 30 min wow
kąpaliśmy dopiero teraz, próbujemy wg tego co Domi pisała nie usypiać na się za wcześnie jak on i tak zasypia około 22. Młody właśnie wisi na cycu i załączamy serial
ciekawe co będzie dalej :p
-
Ania95 a jak tam po Chrzcinach? Jak się młody zachowywał?
Baileys u nas smoczek bardzo często w ruchu i też przeważnie jako takie oszukanie po cycu się do usypiania nocnego to jednak się nie sprawdza, nic nie daje -
Frida91 wrote:U nas to już chyba 7-9 tygodnia jak czytałam o umiejętnościach a mała jest 2 tyg przenoszona i to by się nawet zgadzało.
Masz jakąś rozpiskę co w którym tygodniu? -
trzydziecha wrote:Ania95 a jak tam po Chrzcinach? Jak się młody zachowywał?
Baileys u nas smoczek bardzo często w ruchu i też przeważnie jako takie oszukanie po cycu się do usypiania nocnego to jednak się nie sprawdza, nic nie daje
Był bardzo grzecznyw ogóle nie płakał. Na kazaniu daliśmy mu butlę z odciągniętym mlekiem, jak wypił to zasnął i w sumie przespał resztę mszy
Kupiłam sobie rajstopy wyszczuplające i wcisnęłam się w obcisłą sukienkęhaha po obiedzie założyłam luźną spódniczkę, żeby bez krępacji objadać się ciastami
Agagusia, trzydziecha, Applejoy lubią tę wiadomość
-
trzydziecha wrote:Masz jakąś rozpiskę co w którym tygodniu?
https://www.osesek.pl/wychowanie-i-rozwoj-dziecka/rozwoj-dziecka/1214-skoki-rozwojowe-w-pierwszym-roku-zycia-niemowlecia.htmltrzydziecha, werni lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Babeczka mówiła też na tym webinarze żeby nie mieć wyrzutów sumienia i się nie martwić jeśli nie zawsze da radę, bo wystarczy już 3dni w tygodniu taką wieczorną rutynę prowadzić i to już daje widoczne efekty! To jest to co ja zapamiętałam jeszcze poza tym co Domi pisala.
My dzisiaj po takiej słabej nocy popołudniu podzieliliśmy się opieką tak, że ja nakarmilam Robusia, mąż się nim zajął, a ja poszłam się zdrzemnąć. Od 17-18:30 miałam fajne spanie, potem ja wzięłam znów małego na karmienie, a mąż poszedł na drzemkę 😁 po godzinie go obudziłam i kąpiel o 20.
Jutro mój mąż ma urodziny, więc postanowiłam zaprosić go na obiad...ciekawa jestem jak się będzie Robuś zachowywał i czy da nam zjeść. Dobrze by było jakby nie padło i dałoby się usiąść na dworze i trochę tym wózkiem pobujać 🤔Applejoy, trzydziecha, IGA.G lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa wrocilam od urofizjo przed 20, Maja smętnie przysypiala na ojcu ze smokiem, ultraglodna😐 Poczulam sie jak najgorsza matka swiata, ze nie odciagnelam i nie zostawilam jej choc troche mleka.
Za to na wizycie dobre wiesci, miesnie brzucha zeszly mi sie do konca, nie ma juz zadnej dziury w kresie, brzuch na powrot jest wzglednie plaski 🙂 Blizna po CC zagojona, wrocilo mi na niej czucie no i moge juz ją mobilizowac masazami. Dostalam 2 rodzaje masazu do wykonywania po 5 min dziennie i zalecenie kolejnej wizyty za 3 tygodnie. Plastry Sutricon na razie maja poczekac, bo w sumie bez sensu je przyklejac jak musze sie tam masowac.
Fizjo polecila mi tez powoli wrocic do aktywnosci fizycznej, mam robic Skalpel Chodakowskiej tylko bez brzucha - nie wiem jak po tylu miesiacach nicnierobienia dam rade😳Applejoy, DrzewkoPomarańczowe, trzydziecha lubią tę wiadomość
-
U nas całkiem spoko dzień. Przed południem drzemka 40 min, koło 15.00 kolejne kilkadziesiąt min. Mąż dziś w trasie, wrócił przed 20. O 16 wzięłam młodzież na dwór. Trochę placu zabaw, trochę pospacerowalismy. Kazik ładnie pospal wiec miałam fajny czas z Julkiem ❤️.
Kazik wykapany właśnie zasnął przy cycku i zaraz spróbuje go odłożyć do dostawki. Jeśli to się powiedzie to chyba zatańczę mężowi w salonie 😁💃Applejoy, Agagusia, trzydziecha lubią tę wiadomość
[/url]
-
Dziewczyny przeżyłyśmy wszystkie pierwszy miesiąc naszych szkrabów 💪🏻💪🏻💪🏻 Możemy wszystko (mamy kp prosi się o wypicie bezalkoholowych trunków 😂☺️)
Domi_tur, baileys, DrzewkoPomarańczowe, Chimera, Frida91, trzydziecha, Agagusia, werni lubią tę wiadomość
[/url]
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:U nas całkiem spoko dzień. Przed południem drzemka 40 min, koło 15.00 kolejne kilkadziesiąt min. Mąż dziś w trasie, wrócił przed 20. O 16 wzięłam młodzież na dwór. Trochę placu zabaw, trochę pospacerowalismy. Kazik ładnie pospal wiec miałam fajny czas z Julkiem ❤️.
Kazik wykapany właśnie zasnął przy cycku i zaraz spróbuje go odłożyć do dostawki. Jeśli to się powiedzie to chyba zatańczę mężowi w salonie 😁💃
Drzewko! Drzew-ko! Kibicuje!! A jakby co to daj streama z tańca! 😂🤭[/url]
-
U nas też dziś 3 drzemki po 30minut i 2 po prawie 2godziny. Tyle wolnego czasu, że pod koniec siedziałam i czekałam kiedy Mały się obudzi 😂
Teraz usnął po kąpieli i zatankowaniu na rękach, też zaraz będę miała próbę odłożenia.
A gdzie się podziewa Bobby z Mozzarelką?Applejoy, DrzewkoPomarańczowe, trzydziecha lubią tę wiadomość
-
Frida91 wrote:Dziewczyny macie jakies doświadczenie z grzybica piersi? Cos mnie swedza po karmieniu ale wygladaja normalnie i innych objawow niby nie mam, nie licząc tej pęknietej brodawki która jeszcze się nie zagoiła. Nie wiem czy to to czy coś innego.
Powstające w okolicach brodawek urazy, sprzyjają wnikaniu drożdżaków i rozwojowi grzybicy. Mnie kłuje w piersi właśnie tej z pękniętej brodawki. W tym tygodniu idę zrobić wymaz.