X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Powstające w okolicach brodawek urazy, sprzyjają wnikaniu drożdżaków i rozwojowi grzybicy. Mnie kłuje w piersi właśnie tej z pękniętej brodawki. W tym tygodniu idę zrobić wymaz.
    I chyba i u mnie cos jest na rzeczy bo boli mnie cała ta piers po karmieniu. Myslalam ze to wona tego pekniecia ale to jednak cos więcej..

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    I chyba i u mnie cos jest na rzeczy bo boli mnie cała ta piers po karmieniu. Myslalam ze to wona tego pekniecia ale to jednak cos więcej..

Frida, moja niedouczona gin twierdzi , że przy grzybicy piersi stosuje się antybiotyki doustne , które nie mogą być stosowane przy karmieniu. Powiedziała, że jak się diagnoza potwierdzi to da mi leki na zahamowanie laktacji😳. W necie czytałam, że można stosować niektóre leki. Jak będziesz coś wiedziała to proszę daj znać. Muszę zmienić gina ...

dqprgu1royghdo7j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija, tutaj mozna sprawdzic, ktore leki sa bezpieczne przy karmieniu piersia

http://www.e-lactancia.org/

Kalija lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś u nas bardzo jesienna depresyjna pogoda. Liczyłam, że w związku z brakiem słońca Bączek pośpi dłużej, ale nie🙄

Idziemy dziś do laryngologa podjąć decyzję czy podcinamy wędzidełko czy nie. Trochę się stresuję. Potem po południu na USG bioderek, a potem już tylko rodzinne świętowanie pierwszego wspolnego miesiąca 😍😊

trzydziecha lubi tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Frida, moja niedouczona gin twierdzi , że przy grzybicy piersi stosuje się antybiotyki doustne , które nie mogą być stosowane przy karmieniu. Powiedziała, że jak się diagnoza potwierdzi to da mi leki na zahamowanie laktacji😳. W necie czytałam, że można stosować niektóre leki. Jak będziesz coś wiedziała to proszę daj znać. Muszę zmienić gina ...
    Są antybiotyki które można brać kp, ja leczyłam się kompleksowo z Anielka na bakterie w mleku i objawy grzybicy. Mialam okropny ból.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy dzisiaj do domu. Odciagnelam właśnie 40 ml po 3h. I świętuje. Właśnie odpalam power pomping i za 4 dni powinien być nawał. Jak się coś zacznie mocniej rozkręcać to jadę do cdl żeby pomogła mi przystawić znowu ssaka. No i rezygnacja ze smoczków i butli na jakiś czas, najwyżej będzie wisieć na mnie 24h na dobę. Trzymajcie kciuki żeby ta relaktacja się udała.

DrzewkoPomarańczowe, trzydziecha, baileys, Applejoy, Agagusia, E_linka2, Chimera, Domi_tur, Ania95, Kalija, IGA.G, menka2, Limerikowo, Niebieska Gwiazda, kayama, Niezapominajka5, werni lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys miłego świętowania :)

Mnie też ostatnio coś pobolewania piersi nawet po karmieniu, dotychczas się nic nie działo... Sprobuje zacząć od zimnych okładów po karmieniu.

Melduje że u nas trądzik praktycznie całkowicie zniknął i to po paru dniach!! Pomogl rumianek który bardzo polecam! :)

baileys, werni lubią tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Był bardzo grzeczny :) w ogóle nie płakał. Na kazaniu daliśmy mu butlę z odciągniętym mlekiem, jak wypił to zasnął i w sumie przespał resztę mszy :D
    Kupiłam sobie rajstopy wyszczuplające i wcisnęłam się w obcisłą sukienkę :P haha po obiedzie założyłam luźną spódniczkę, żeby bez krępacji objadać się ciastami XD

A to odciągnięte mleko miałaś w jakimś termosie sukni torbie? Czuję że u nas się też nie obędzie bez zapasów pokarmu :)

Ja wczoraj na próbę przymierzałam sukienkę która planowałam na Chrzest ale kurde dopina się na słowo honoru :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 09:26

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija moja koleżanka miala grzybice i dostała masc do smarowania i cis do buzi dziecka bo zrobiły mu się plesniawki. Moja na razie nie ma nic w buzi. Na pewno grzybica sama nie jest wskazaniem do odstawienia dziecka od piersi! Dam znac wvpt co poeie moj gin alr można z tym iść i do internisty. Tyle ze juz nie mam kiedu.

Kalija lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwsze grzybicy nie leczy sie antybiotykiem, tylko lekami przeciwgrzybicznymi. Antybiotyki tylko na bakterie dzialaja. To raczej elementarna wiedza, wiec gin sie nie popisała.
    Pierniczkowa - wywrze w Ciebie i jaka ze to sie uda. I juz nie wątp wiecej w Twoje mlleko, prosze🤗 Jak tam z mezem? Lepiej cos?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 11:18

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    A to odciągnięte mleko miałaś w jakimś termosie sukni torbie? Czuję że u nas się też nie obędzie bez zapasów pokarmu :)

Ja wczoraj na próbę przymierzałam sukienkę która planowałam na Chrzest ale kurde dopina się na słowo honoru :p

Mleko odciągnęłam godzinę przed mszą i miałam po prostu w butelce :) takie mleko do 4 godzin może stać.

trzydziecha lubi tę wiadomość

• Kalija Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Po pierwsze grzybicy nie leczy sie antybiotykiem, tylko lejami przeciwgrzybicznymi. Antybiotyki tylko na bakterie dzialaja. To raczej elementarna wiedza, wiec gin sie nie popisała.
    Pierniczkowa - wywrze w Ciebie i jaka ze to sie uda. I juz nie wątp wiecej w Twoje mlleko, prosze🤗 Jak tam z mezem? Lepiej cos?

Nie no chyba nie użyła słowa antybiotyk , ale zdecydowanie nie zna leku na grzybicę , który można używać kp. Straciłam ostatnio do niej całe zaufanie. Dobrze , że z ciążą nie działo się nic złego🙄

Baileys dzięki za link, nie znałam tej strony.

Ode mnie:

https://laktaceuta.pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 10:40

dqprgu1royghdo7j.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu u nas nocka ciężka, Szymon co godzinę się budził 🙄 wyspał się w dzień chyba.
    Zrobiłam wczoraj test i podawałam Małemu to mleko dla dzieci ze skazą i sporadycznie cyca. Dzisiaj poszła normalna kupa pietwsza od 4 tygodni,a moje dziecko zamiast płakać ciągle , uśmiecha się! Zagadka rozwiązana. Dzwoniłam do pediatry, muszę zacisnąć dietetycznego pasa na dosłownie wszystko co mogło stać koło mleka i mieszać póki co cyca z tym mm.

W listopadzie idziemy na docięcie wędzidełka bo języczek mógłby być jeszcze bardziej wysunięty. Ech same atrakcje...

Pierniczkowa, super wieści ♥️♥️♥️

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa dobrze że już was puszczają. Trzymam kciuki za twoje cycki 😉😁

Trzydziecha polecam okłady z zimnej, rozwałkowanej i pokłutej widelcem kapusty, mnie już niejeden ból cycka usmierzyła...tylko omijać sutki!

U nas noc całkiem niezla- 3+3,5h spania z przerwą na jedzonko i bujanie się na piłce🙄 z rana miał godzinną drzemkę, chociaż jak doliczyć czas bujania się kiedy już był taki w sumie "śpię, ale nie przestawaj bujać i nie odkładaj" to może i półtorej godziny trwała ta drzemka 🤔 W ramach "diety matki karmiącej" ugotowałam kapuśniak...moje babcie się w grobie przewracają 😂

trzydziecha, Applejoy, Ania95 lubią tę wiadomość

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa trzymam kciuki za laktację i bardzo się cieszę, ze wychodzicie! Stosujesz jakieś wspomagacze? Ja od tygodnia pije prolaktan i mam zauważalnie więcej mleka. Może to przypadek, może to dlatego ze młody wisi, ale on wisi od urodzenia wiec nie sadze. W każdym razie mleka jest więcej. Nie pije już piwa.

aadd84dc14.png[/url]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Kalija moja koleżanka miala grzybice i dostała masc do smarowania i cis do buzi dziecka bo zrobiły mu się plesniawki. Moja na razie nie ma nic w buzi. Na pewno grzybica sama nie jest wskazaniem do odstawienia dziecka od piersi! Dam znac wvpt co poeie moj gin alr można z tym iść i do internisty. Tyle ze juz nie mam kiedu.

Aniela miała nystatynę czy jakoś tak do smarowania buzi

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png

Wysłany: 25 września 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny słuchajcie jakiego kalibru groźby lecą u mnie w domu!

Lezyny już wczoraj z mezem w lozku, coś tam się przekomarzamy i mąż mówi: „Bo ci obudzę Kazika i stad wyjdę!” 😱😂

Frida91, Chimera, Domi_tur, trzydziecha, Applejoy, Agagusia, Ania95, kayama, werni lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 25 września 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc dzisiaj średnia. Pierwsza pobudka o 2, jeden cyc i kima do 5, ale od 5 już wiercenie, nie mógł przysnąć mocniej i tak się przemordowalismy do 9.

Wczoraj nie kładliśmy Julka na drzemkę i na noc spał już przed 21. Dzięki temu w nocy przespał 11 h. W dzień tez nie wydawał się nazbyt zmęczony, full energia. Dziś chyba tez nie będzie spał w dzień.

aadd84dc14.png[/url]
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko to chyba groźby karalne 😂😂☺️
    Pierniczkowa moc mleczka z Tobą 😘😘😘

DrzewkoPomarańczowe, Agagusia lubią tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie u laryngologa, wedzidelko jest takie srednie, do jedzenia z cyca spoko, ale w przyszlosci jest 50 % szans, ze bedzie powodowac problemy z wymowa "r". Od razu zdecydowalam sie na zabieg, bo mam fiksa na punkcie ładnej wymowy i nie bede ryzykowac. Jestem bardzo mile zaskoczona, bo zabieg na NFZ mamy juz za 6 dni 🙂 Oby na bioderkach tez byly takie fajne informacje.

A w kolejce do lekarza Maja poznala kolege Witka starszego o 2 tygodnie, bardzo sie na siebie patrzyli i to bylo ultra smieszne, pierwsze podchody milosne 😄
    W ogole Majcia jest mega fajna po tym skoku 5 tygodnia (bo zakladam, ze juz go przeszla jak jest tydzien przenoszona). Juz sie usmiecha, gapi na twarze, potrafi ulezec 10 min bez krzykow. Podobaja mi sie te skoki rozwojowe, oby wszystkie nam tak przebiegly😄

‹‹ 1371 1372 1373 1374 1375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ