Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie stres po pierwszym porodzie, rozdzielenie z dzieckiem, kłopoty w przystawianiu powodowały że nic z piersi nie leciało... Dopiero po wypisie do domu udało mi się rozkręcić laktację . Ale wg mnie karmi dziala ;p chciałabym żeby nie działał, ale wieczorem jak wypiłam to w nocy mnie zalewało totalnie
Anhydra lubi tę wiadomość
-
baileys wrote:Ja uspilam moja o 20stej, 15 min po myciu i nakarmieniu😳 Zastanawiam sie ile wytrzyma, bo tak wczesnie to dawno nie zasnela.
Czy Waszym maluchom zdarzaja sie zielonkawe kupy? Maja od tygodnia robi takie zolto-zielone, nie wiem czy powinnam sie tym martwic. Te kupy tez mocno kwasno pachna (a raczej smierdza). Poza tym nie ma zadnych innych anomalii i nie wiem czy isc z tym do pediatry czy odpuscic
U nas się zdarzały- nawet położną była świadkiem. Pojedyncze przypadki bez innych wielkich dolegliwości nie powinny oznaczać nic złego. Ważne, aby nie było w nich pasm śluzu. U nas zauważyłam, że się pojawiały po suplementacji u mnie żelaza i gdy np zjadłam sporo buraków.
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
IGA.G wrote:U mnie stres po pierwszym porodzie, rozdzielenie z dzieckiem, kłopoty w przystawianiu powodowały że nic z piersi nie leciało... Dopiero po wypisie do domu udało mi się rozkręcić laktację . Ale wg mnie karmi dziala ;p chciałabym żeby nie działał, ale wieczorem jak wypiłam to w nocy mnie zalewało totalnie
Pewnie jedno i drugie ma wpływ. Ważne, że działa 😊.
Frida91 wrote:Moja raczej stęka, kręci się tak jakby nadal jeszcze spała. Jak ją nakarmie to szybko znowu zasypia.
A czemu niby w nocy wodę a nie mleko?
Żeby go oduczyć budzenie się w nocy niby. Nie wiedziałsm że to jakiś stary sposób a teraz dopiero pomyślałam że musi to hamować laktację -
Baileys u nas dziś pierwszy raz się pojawiła zielonkawa kupa i też się zastanawiam czy wszystko ok. Ale jakiegoś innego zapachu nie było
-
Chimera my się też rozglądaliśmy za ogródkiem działkowym w Krakowie ale nie dorwaliśmy nic fajnego w dobrej cenie. Daj znać czy Ci się udało wyrwać
-
Szymek dopiero zaliczył kąpiel po drzemce od 18😂 to będzie super noc😂
My zsliczylismy pełen przekrój odcieni zieleni w kupkach. Zaczęło się od kwaśnych żółto - zielonych a potem zamiast jajecznicy doszły pasma śluzu. Położna najpierw mówiła, że przy KP to normalka:)
Dopiero kolejnym razem stwierdziła, że trzeba przemyśleć temat skazy -
Domi_tur wrote:Szymek dopiero zaliczył kąpiel po drzemce od 18😂 to będzie super noc😂
My zsliczylismy pełen przekrój odcieni zieleni w kupkach. Zaczęło się od kwaśnych żółto - zielonych a potem zamiast jajecznicy doszły pasma śluzu. Położna najpierw mówiła, że przy KP to normalka:)
Dopiero kolejnym razem stwierdziła, że trzeba przemyśleć temat skazy
Ja mleko już dawno odstawiłam A od czasu do czasu odcienie zielonkawe się pojawiają. Nie ma w nich śluzu ani nie towarzyszą im wzdymania i bóle brzucha...No i zauważyłam te korelacje z suplementacja żelaza (bo brałam bardzo nieregularnie 😉). Pewnie każdy przypadek inny- trzeba by indywidualnie ocenić.
Domi Ty pisałaś, że sama w dzieciństwie że skazą się zmagałas? Czyżby było dziedziczne🤔. Oby Sajmonowi szybko minęło, bo inaczej ominą go szejki z Maka!
trzydziecha wrote:Żeby go oduczyć budzenie się w nocy niby. Nie wiedziałsm że to jakiś stary sposób a teraz dopiero pomyślałam że musi to hamować laktację
Ale to nie takie trochę głodzenie dziecka?🙄 Jak Maluch jest na mm to wiadomo- wode należy podawać ale przy kp wszyscy zgodnie twierdzą, że to zbędne.
No i jak Dziecko w nocy się przebudza z głodu, zapychanie mu żołądka wodą w mojej ocenie jest trochę...hmmm...okrutne? (Ale mogę być nieobiektywna bo wiecie- targają mną hormony🤣).Niebieska Gwiazda, Limerikowo, Applejoy lubią tę wiadomość
Anhydra, podobno jest wysokie prawdopodobieństwo dziedziczenia takich alergii
no ale nie ma opcji, na szejka będzie chodził, musi sie szybko wyleczyć 😂
U nas doszło po prostu kilka objawów do samej kupy, zielenina sama w sobie nie jest straszna:)Anhydra lubi tę wiadomość
-
trzydziecha wrote:Żeby go oduczyć budzenie się w nocy niby. Nie wiedziałsm że to jakiś stary sposób a teraz dopiero pomyślałam że musi to hamować laktację
Anhydra, werni, Chimera, trzydziecha lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Dziewczyny, trzymajcie za nas kciuki. Jesteśmy w szpitalu z zapaleniem płuc. Siedzę i ryczę. Tak myślałam, żeby pójść z nią do lekarza wcześniej, bo jakaś inna mi się wydawała. Temperatura w normie, była aktywna i nawet się uśmiechała, ale za często się budziła z krzykiem. Do tego dziś wieczorem tak dziwnie oddychała, jakby się zachłysneła. I mamy szpital..
Jestem zła na siebie, że jednak wcześniej nie poszłam do lekarza. 😢😢
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
Vampir - kciuki, obyście szybko to zwalczyli. Moze to tylko wirus, my mielismy z średnim zapalenie oskrzelików na granicy z płucami-wirus RSV - szybko to opanowaliśmy lekami do inhalacji. Po 4 dniach bylismy w domu. I nie obwiniaj sie - chyba wiekszosc matek jeszcze na tym etapie nie poszłoby nawet do lekarza, ja pewnie na skok zwalalabym...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2019, 12:33
Vampire lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Agagusia wrote:Vampir - kciuki, obyście szybko to zwalczyli. Moze to tylko wirus, my mielismy z średnim zapalenie oskrzelików na granicy z płucami-wirus RSV - szybko to opanowaliśmy lekami do inhalacji. Po 4 dniach bylismy w domu. I nie obwiniaj sie - chyba wiekszosc matek jeszcze na tym etapie nie poszłoby nawet do lekarza, ja pewnie na soki zwalalabym...
W szpitalu mamy być tydzień. Nie wiem co z posiewu wyjdzie, bo przyjechaliśmy o 19.
Tak strasznie się o nią martwię.. 😢😢
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
Podobno zielono żółte kupki mogą być.
Chimera super ze się udało z działką
Vampire dobrze ze wogole poszłaś do lekarza. Trzymam kciuki za zdrowie maluszka.
Vampire lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny