Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Frida91 wrote:Vampire duzo sił i zdrówka dla was!
Dziś w nocy znowu szefowa przespała mi ciagiem od 22 do 5.20Tak się zastanawiam czy ona dostaje to nocne niby tlustsze mleko? Nie wiem od ktorej do ktorej ono jest
Ale jestem w szoku ze juz tyle przesypia. Oby jej tak zostało! Niby zawsze udawalo mi się pospac te 7h w nocy ale z 2-3 orzerwami a teraz pospac ciurkiem tyle samo to zupełnie inna jakość, jestem dużo bardziej wyspana.
Ale zazdroszczę 😍 mój co prawda też ładnie spał, bo od 20-2 i potem co 2 godziny pobudka aż do 6. Ale ja ciurkiem śpię max 4 godziny, bo tak wychodzi zanim się położę do łóżka -
Vampire wrote:Jakbym poszła wcześniej to tylko z przeczuciem i stwierdzeniem, że jest bardziej marudna i raz śpi dużo a raz budzi się co chwilę i często chce pierś. Wyglądało to na gazy, dzwonilam do położonej, nawet była wczoraj rano i też stwierdziła, że wygląda to na skazę białkową.
Wieczorem zaczęła dziwnie oddychać i od razu w samochód z myślą najwyżej mnie wyśmieją, że przewrażliwiona matka. I szkoda, że tak nie było.. 😢😢
Tylko skąd ona to złapała, mąż rozchorował się 2 tygodnie temu. Do tej pory pokaszluje, ale czy to od niego. Z innymi raczej nie miała kontaktu. Nawet nie wiem co to za zapalenie. Teraz ciągle śpi, budzi się na jedzenie. Nie wiem czy to dobrze czy źle..
Vampire jak tak czytam to te obawy były tak subtelne i nietypowe, że o zapalenie płuc możnaby podejrzewać teraz pewnie co drugie forumowe dziecko...W mojej ocenie i tak szybko zareagowałaś. Pogoda jest taka, że mój Młody też zwiększył częstotliwość drzemek... jak solidnie uleje lub ma refluks to też trochę pocharczy i porzęzi...tylko pomiar temperatury mnie uspokaja...No ale Ty mówisz, że Mała nie miała podwyższonej?
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Ania95 wrote:Ale zazdroszczę 😍 mój co prawda też ładnie spał, bo od 20-2 i potem co 2 godziny pobudka aż do 6. Ale ja ciurkiem śpię max 4 godziny, bo tak wychodzi zanim się położę do łóżkaCóreczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Domi_tur wrote:Anhydra, podobno jest wysokie prawdopodobieństwo dziedziczenia takich alergii
no ale nie ma opcji, na szejka będzie chodził, musi sie szybko wyleczyć 😂
U nas doszło po prostu kilka objawów do samej kupy, zielenina sama w sobie nie jest straszna:)
Jakby któraś z Was znalazła inna przyczynę,to dajcie znać.
Chyba raczej wątpliwe żeby skaza pojawiła się u nas prawie w 3 miesiącu? Swoją drogą, bóle brzuszka towarzysza nam nie po każdym karmieniu, ale zazwyczaj chociaż raz dziennie przez godzinę.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Dzis ładna noc, spanko od 20:30 do 2 , 5:30 i 9. Pobudki tylko na cycka i dalej w kołysce spanie bez marudzenia. No i dzis pierwsza od 2 tygodni drzemka 2 godziny! Czyli dziewczyny, zawsze jest nadzieja na zmiane na lepsze😁
Applejoy, Vampire, Ania95, trzydziecha, werni lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Offtopic: ktora ma suszarkę automatyczna? Razem z pralka czy osobna? Jakich firm macie?
Chyba doszłam do etapu ze musze to miec, majtki i skarpetki mnożą sie u nas jak szalone, straaasznie duzo tego jest do wieszania, a dochodzą przeciez tez koszulki, spodnie, ubranka małego itp każdego dnia...
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Koleżanka miała pralko-suszarke i stwierdziła, że jak ktoś ma miejsce, to lepiej się sprawdza osobny sprzęt niż takie 2w1. Moja siostra ma suszarkę i jest bardzo zadowolona.
Robuś dziś też ma jakiś spaniowy dzień. Rano drzemka godzinna, chwilę temu się obudził po 1,5h. Aż nie wiedziałam co zrobić z taką ilością czasu, więc upiekłam muffiny, poprasowałam i wzięłam się za szycie muszki do stroju na chrzest 😁
Dopiero po powrocie z dzieckiem do domu że szpitala zdałam sobie sprawę jak dużo paneli w podłodze nam trzeszczy 😅Anhydra, Applejoy, Agagusia, werni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgagusia, hehe jaki zbieg okolicznosci, dzis rano z mezem tez stwierdzilismy, ze pora kupic suszarke😄
Najgorsze, bo nie mam miejsca w lazience na 2 sprzety, chyba ze je postawie jeden na drugim, co mi sie w ogole nie podoba i nie usmiecha. Ale wlasnie tez slyszalam, ze pralko-suszarki to zlo, zżeraja mase wody i pradu i sa niepraktyczne. Tylko te z pompa ciepla po 5 tys. maja dobre opinie. Wiec chyba zdecydujemy sie jednak na osobna i wezmiemy Boscha, bo do tej pory zaden sprzet tej firmy nas nie zawiodl.
Ide dzis z Majula do pediatry spytac jednak o te kupy. Bede naciskac, niech nam da skierowanie na badanie kału. Wezme tez skierowanie na badania krwi i moczu, bo za tydzien mamy zaplanowane szczepienie i nie zrobie jej szczepienia, poki nie bede pewna, ze jest super zdrowa -
nick nieaktualny
-
Anhydra wrote:Vampire jak tak czytam to te obawy były tak subtelne i nietypowe, że o zapalenie płuc możnaby podejrzewać teraz pewnie co drugie forumowe dziecko...W mojej ocenie i tak szybko zareagowałaś. Pogoda jest taka, że mój Młody też zwiększył częstotliwość drzemek... jak solidnie uleje lub ma refluks to też trochę pocharczy i porzęzi...tylko pomiar temperatury mnie uspokaja...No ale Ty mówisz, że Mała nie miała podwyższonej?
Od 4 dni troszkę śluzu w kupie, od wieczoru w poniedziałek kupy że ściętej jajeczniczki zrobiły się bardziej wodniste. Położna stwierdziła, że to od gazów. Częściej chciała do Czasem kaszlnęła, kichnela, ale tak jak wcześniej. Wczoraj troszkę bardziej, ale jak zaczęła podczas płaczu na wydechu wydawać odgłos pomiędzy zachłyśnięciem a czkawka to w 30 min byliśmy na Sorze e dziecięcym.
Ktos z Was się orientuje jaki jest okres od zakażenia do objawow e zapaleniu płuc wirusowym czy bakteyjnym? Próbuję ustalić przyczynę i skupic objawy.
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
DrzewkoPomarańczowe wrote:Vampire, ja kiedyś czytałam o czymś takim jak zachłystowe zapalenie płuc. Jak nazwa wskazuje jest skutkiem zachłyśnięcia. Może jakiś taki epizod mieliście?
Ale mój właśnie wyszedł od lekarza. Tak się już dobrze czuł, że rower chciał do pracy jeździc a tu ma coś na płucach i antybiotyk. Zostaje sama z Małą w szpitalu. W dziecięcym do dyspozycji opiekuna jest fotel obok łóżeczka dziecka. Ciekaw ile pociągnę.
Od dzisiaj sprawdzam każde kaszlniecie i kich. Znienawidza mnie w przychodni. Ale że mną była kobitka, której 3 tyg. maluch pokichał pół dnia i zapalenie płuc! Nic poza tym!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2019, 15:40
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
Frida91 wrote:Vampire duzo sił i zdrówka dla was!
Dziś w nocy znowu szefowa przespała mi ciagiem od 22 do 5.20Tak się zastanawiam czy ona dostaje to nocne niby tlustsze mleko? Nie wiem od ktorej do ktorej ono jest
Ale jestem w szoku ze juz tyle przesypia. Oby jej tak zostało! Niby zawsze udawalo mi się pospac te 7h w nocy ale z 2-3 orzerwami a teraz pospac ciurkiem tyle samo to zupełnie inna jakość, jestem dużo bardziej wyspana.
U nas zawsze pobudka koło 5:20 niezależnie,czy zaśnie o 23 czy przed 00. Ogólnie fazę nocną zaczyna dość wcześnie (czasem około 20), ale u nas już od 20 przyciemniamy światło, a około północy,to już nocne karmienie. Od 7 zazwyczaj śpimy jeszcze do 10 (jeśli nie boli brzuszek). Zaczęła tak ładnie spać, odkąd śpi na brzuchu. Wcześniej zaliczalysmy chwilowe pobudki. Wtedy przekrecalam ja i potrafiła jeszcze pospać. Dziecko spioszek.
Ja już od dawna nie usypiam swojej na nocne spanie, tylko czekam aż sama odpadnie (często zasypia przy jedzeniu). Zaskoczyło mnie jak napisałaś Domi o tej naturalnej porze dla maluchów,bo ta naturalna aktywnośc właśnie u nas występujedość szybko przestałam z nią walczyć i zauważyłam,że nasz bobas po prostu potrzebuje takiego czasu. Zmęczy się atrakcjami i sama zasypia.
Naprawdę podziwiam Was mamy,że pomimo drastycznie krótkich drzemek potraficie siebie i wszystko ogarnąć. Brawo.
Żeby nie było tak kolorowo, to my Karmimy się często ponad godzinę (mała wolno je). Także często zmęczy się samym jedzeniem. Chyba mam ciężki wyplyw pokarmu.
Vampire, trzymam za Was kciuki. Oby szybko wyleczyli to zapalenie. Będziesz miała gdzie spać,czy tylko krzesło w szpitalu?Vampire lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Co to jest za z dupy tydzień to nie mam słów! Niech już się skończy!
Byłam dziś w poradni preluksacyjnej na NFZ. Taka byłam z siebie zadowolona, ze zaoszczędziłam na prywatnej wizycie! Pojechałam tam dziś i się okazało, ze najpierw w poradni pan doktor stary jak węgiel zbadał mi fizykalnie dziecko i orzekł, ze wszystko ok. Wypisał skierowanie na usg (za miesiąc!) i potem z tym usg znowu do niego. Temat, który można załatwic w 15 min na NFZ będzie rozegrany na trzech wizytach! No słów brak 🙈
Pan doktor jeszcze sprzedał mi kilka cennych porad pielęgnacyjnych. Najbardziej mi się podobało wydłużanie przerw między karmieniami i eliminowanie karmien nocnych. Mam dziecia odzwyczajać od jedzenia w nocy 🤷🏻♂️
Wczoraj mieliśmy szczepienie, które na Kaziku nie zrobiło szczęśliwie większego wrażenia. Taki jest twardziel, ze nawet przy wkłuciu nie zapłakal, tylko zmarszczył brwi ze zdziwienia 😂. Ja oczywiście cała spocona 😅. Zdecydowałam się na hexacime, rota odpuściłam. Pomijając to czy warto czy nie warto ten przydrogi drink pewnie by się z niego wylał tak jak połowa mam wrażenie tego co zjada 🙄. Za trzy tyg mamy pneumo.
Widzę, ze poruszylyscie temat suszarek. Ja już w ciąży wciągnęłam na listę wyprawkowa i teraz nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez niej, zwłaszcza przy tak ulewajacym dziecku! Mam electrolux i jestem bardzo zadowolona.Applejoy lubi tę wiadomość
[/url]