X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Vampire duzo sił i zdrówka dla was!

Dziś w nocy znowu szefowa przespała mi ciagiem od 22 do 5.20 :P Tak się zastanawiam czy ona dostaje to nocne niby tlustsze mleko? Nie wiem od ktorej do ktorej ono jest :P
    Ale jestem w szoku ze juz tyle przesypia. Oby jej tak zostało! Niby zawsze udawalo mi się pospac te 7h w nocy ale z 2-3 orzerwami a teraz pospac ciurkiem tyle samo to zupełnie inna jakość, jestem dużo bardziej wyspana.

Ale zazdroszczę 😍 mój co prawda też ładnie spał, bo od 20-2 i potem co 2 godziny pobudka aż do 6. Ale ja ciurkiem śpię max 4 godziny, bo tak wychodzi zanim się położę do łóżka ;)

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire, trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia 😙

Vampire lubi tę wiadomość

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:
    Jakbym poszła wcześniej to tylko z przeczuciem i stwierdzeniem, że jest bardziej marudna i raz śpi dużo a raz budzi się co chwilę i często chce pierś. Wyglądało to na gazy, dzwonilam do położonej, nawet była wczoraj rano i też stwierdziła, że wygląda to na skazę białkową.
    Wieczorem zaczęła dziwnie oddychać i od razu w samochód z myślą najwyżej mnie wyśmieją, że przewrażliwiona matka. I szkoda, że tak nie było.. 😢😢

Tylko skąd ona to złapała, mąż rozchorował się 2 tygodnie temu. Do tej pory pokaszluje, ale czy to od niego. Z innymi raczej nie miała kontaktu. Nawet nie wiem co to za zapalenie. Teraz ciągle śpi, budzi się na jedzenie. Nie wiem czy to dobrze czy źle..

Vampire jak tak czytam to te obawy były tak subtelne i nietypowe, że o zapalenie płuc możnaby podejrzewać teraz pewnie co drugie forumowe dziecko...W mojej ocenie i tak szybko zareagowałaś. Pogoda jest taka, że mój Młody też zwiększył częstotliwość drzemek... jak solidnie uleje lub ma refluks to też trochę pocharczy i porzęzi...tylko pomiar temperatury mnie uspokaja...No ale Ty mówisz, że Mała nie miała podwyższonej?

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Ale zazdroszczę 😍 mój co prawda też ładnie spał, bo od 20-2 i potem co 2 godziny pobudka aż do 6. Ale ja ciurkiem śpię max 4 godziny, bo tak wychodzi zanim się położę do łóżka ;)
    Dlatego ja się kładę z nią ok. 21-22 :P

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Anhydra, podobno jest wysokie prawdopodobieństwo dziedziczenia takich alergii :/ no ale nie ma opcji, na szejka będzie chodził, musi sie szybko wyleczyć 😂
    U nas doszło po prostu kilka objawów do samej kupy, zielenina sama w sobie nie jest straszna:)
    Hmm u nas od kilku dni też pojawiła się lekko żółto-zielonkawa kupka o zapachu jakby kwaśnym. Podaje małej żelazo wg zaleceń. Może faktycznie to ma jakiś wpływ?
    Jakby któraś z Was znalazła inna przyczynę,to dajcie znać.
    Chyba raczej wątpliwe żeby skaza pojawiła się u nas prawie w 3 miesiącu? Swoją drogą, bóle brzuszka towarzysza nam nie po każdym karmieniu, ale zazwyczaj chociaż raz dziennie przez godzinę.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis ładna noc, spanko od 20:30 do 2 , 5:30 i 9. Pobudki tylko na cycka i dalej w kołysce spanie bez marudzenia. No i dzis pierwsza od 2 tygodni drzemka 2 godziny! Czyli dziewczyny, zawsze jest nadzieja na zmiane na lepsze😁

Applejoy, Vampire, Ania95, trzydziecha, werni lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offtopic: ktora ma suszarkę automatyczna? Razem z pralka czy osobna? Jakich firm macie?
    Chyba doszłam do etapu ze musze to miec, majtki i skarpetki mnożą sie u nas jak szalone, straaasznie duzo tego jest do wieszania, a dochodzą przeciez tez koszulki, spodnie, ubranka małego itp każdego dnia...

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka miała pralko-suszarke i stwierdziła, że jak ktoś ma miejsce, to lepiej się sprawdza osobny sprzęt niż takie 2w1. Moja siostra ma suszarkę i jest bardzo zadowolona.

Robuś dziś też ma jakiś spaniowy dzień. Rano drzemka godzinna, chwilę temu się obudził po 1,5h. Aż nie wiedziałam co zrobić z taką ilością czasu, więc upiekłam muffiny, poprasowałam i wzięłam się za szycie muszki do stroju na chrzest 😁

Dopiero po powrocie z dzieckiem do domu że szpitala zdałam sobie sprawę jak dużo paneli w podłodze nam trzeszczy 😅

Anhydra, Applejoy, Agagusia, werni lubią tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra ma suszarkę osobno, firmy Bosch, jest bardzo zadowolona

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam suszarkę Electrolux i jestem mega zadowolona:)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia, hehe jaki zbieg okolicznosci, dzis rano z mezem tez stwierdzilismy, ze pora kupic suszarke😄

Najgorsze, bo nie mam miejsca w lazience na 2 sprzety, chyba ze je postawie jeden na drugim, co mi sie w ogole nie podoba i nie usmiecha. Ale wlasnie tez slyszalam, ze pralko-suszarki to zlo, zżeraja mase wody i pradu i sa niepraktyczne. Tylko te z pompa ciepla po 5 tys. maja dobre opinie. Wiec chyba zdecydujemy sie jednak na osobna i wezmiemy Boscha, bo do tej pory zaden sprzet tej firmy nas nie zawiodl.

Ide dzis z Majula do pediatry spytac jednak o te kupy. Bede naciskac, niech nam da skierowanie na badanie kału. Wezme tez skierowanie na badania krwi i moczu, bo za tydzien mamy zaplanowane szczepienie i nie zrobie jej szczepienia, poki nie bede pewna, ze jest super zdrowa

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci też tak wariują w łóżeczkach? Już drugi raz mi się zdarzyło, że położyłam Maję prosto, a po obudzeniu zastaję ją dosłownie w poprzek, pokonała kąt 90 stopni przez sen 🙈
    Chyba muszę kupić ochraniacze na szczebelki

• Vampire Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Vampire jak tak czytam to te obawy były tak subtelne i nietypowe, że o zapalenie płuc możnaby podejrzewać teraz pewnie co drugie forumowe dziecko...W mojej ocenie i tak szybko zareagowałaś. Pogoda jest taka, że mój Młody też zwiększył częstotliwość drzemek... jak solidnie uleje lub ma refluks to też trochę pocharczy i porzęzi...tylko pomiar temperatury mnie uspokaja...No ale Ty mówisz, że Mała nie miała podwyższonej?
    Nie, miala idealne 36,6 i nadal w szpitalu tak ma. Tętno i saturacja też ok.
    Od 4 dni troszkę śluzu w kupie, od wieczoru w poniedziałek kupy że ściętej jajeczniczki zrobiły się bardziej wodniste. Położna stwierdziła, że to od gazów. Częściej chciała do Czasem kaszlnęła, kichnela, ale tak jak wcześniej. Wczoraj troszkę bardziej, ale jak zaczęła podczas płaczu na wydechu wydawać odgłos pomiędzy zachłyśnięciem a czkawka to w 30 min byliśmy na Sorze e dziecięcym.
    Ktos z Was się orientuje jaki jest okres od zakażenia do objawow e zapaleniu płuc wirusowym czy bakteyjnym? Próbuję ustalić przyczynę i skupic objawy.

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie o skaze boałkową.Dzieć robi kupy ze śluzem prawie od początku,ostatnio jakby lekko zielonkawe,innych objawów brak.Czy to możebyć skaza?Ostatnio jest tylko na moim mleku.

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire, ja kiedyś czytałam o czymś takim jak zachłystowe zapalenie płuc. Jak nazwa wskazuje jest skutkiem zachłyśnięcia. Może jakiś taki epizod mieliście?

aadd84dc14.png[/url]
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Vampire, ja kiedyś czytałam o czymś takim jak zachłystowe zapalenie płuc. Jak nazwa wskazuje jest skutkiem zachłyśnięcia. Może jakiś taki epizod mieliście?
    Też to podejrzewałam, bo Pola je zachłannie (do 5100g dobiła😊, ale dużo poszło na długość) i czasem jak uleje. Poza tym jak idzie bączek to tak się napina, że jej się wraca często do noska.
    Ale mój właśnie wyszedł od lekarza. Tak się już dobrze czuł, że rower chciał do pracy jeździc a tu ma coś na płucach i antybiotyk. Zostaje sama z Małą w szpitalu. W dziecięcym do dyspozycji opiekuna jest fotel obok łóżeczka dziecka. Ciekaw ile pociągnę.

Od dzisiaj sprawdzam każde kaszlniecie i kich. Znienawidza mnie w przychodni. Ale że mną była kobitka, której 3 tyg. maluch pokichał pół dnia i zapalenie płuc! Nic poza tym!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2019, 15:40

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Vampire duzo sił i zdrówka dla was!

Dziś w nocy znowu szefowa przespała mi ciagiem od 22 do 5.20 :P Tak się zastanawiam czy ona dostaje to nocne niby tlustsze mleko? Nie wiem od ktorej do ktorej ono jest :P
    Ale jestem w szoku ze juz tyle przesypia. Oby jej tak zostało! Niby zawsze udawalo mi się pospac te 7h w nocy ale z 2-3 orzerwami a teraz pospac ciurkiem tyle samo to zupełnie inna jakość, jestem dużo bardziej wyspana.
    Widzę,że nasze dzieci śpią w podobnych porach :)
    U nas zawsze pobudka koło 5:20 niezależnie,czy zaśnie o 23 czy przed 00. Ogólnie fazę nocną zaczyna dość wcześnie (czasem około 20), ale u nas już od 20 przyciemniamy światło, a około północy,to już nocne karmienie. Od 7 zazwyczaj śpimy jeszcze do 10 (jeśli nie boli brzuszek). Zaczęła tak ładnie spać, odkąd śpi na brzuchu. Wcześniej zaliczalysmy chwilowe pobudki. Wtedy przekrecalam ja i potrafiła jeszcze pospać. Dziecko spioszek.
    Ja już od dawna nie usypiam swojej na nocne spanie, tylko czekam aż sama odpadnie (często zasypia przy jedzeniu). Zaskoczyło mnie jak napisałaś Domi o tej naturalnej porze dla maluchów,bo ta naturalna aktywnośc właśnie u nas występuje :) dość szybko przestałam z nią walczyć i zauważyłam,że nasz bobas po prostu potrzebuje takiego czasu. Zmęczy się atrakcjami i sama zasypia.
    Naprawdę podziwiam Was mamy,że pomimo drastycznie krótkich drzemek potraficie siebie i wszystko ogarnąć. Brawo.
    Żeby nie było tak kolorowo, to my Karmimy się często ponad godzinę (mała wolno je). Także często zmęczy się samym jedzeniem. Chyba mam ciężki wyplyw pokarmu.

Vampire, trzymam za Was kciuki. Oby szybko wyleczyli to zapalenie. Będziesz miała gdzie spać,czy tylko krzesło w szpitalu?

Vampire lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to jest za z dupy tydzień to nie mam słów! Niech już się skończy!

Byłam dziś w poradni preluksacyjnej na NFZ. Taka byłam z siebie zadowolona, ze zaoszczędziłam na prywatnej wizycie! Pojechałam tam dziś i się okazało, ze najpierw w poradni pan doktor stary jak węgiel zbadał mi fizykalnie dziecko i orzekł, ze wszystko ok. Wypisał skierowanie na usg (za miesiąc!) i potem z tym usg znowu do niego. Temat, który można załatwic w 15 min na NFZ będzie rozegrany na trzech wizytach! No słów brak 🙈
    Pan doktor jeszcze sprzedał mi kilka cennych porad pielęgnacyjnych. Najbardziej mi się podobało wydłużanie przerw między karmieniami i eliminowanie karmien nocnych. Mam dziecia odzwyczajać od jedzenia w nocy 🤷🏻‍♂️

Wczoraj mieliśmy szczepienie, które na Kaziku nie zrobiło szczęśliwie większego wrażenia. Taki jest twardziel, ze nawet przy wkłuciu nie zapłakal, tylko zmarszczył brwi ze zdziwienia 😂. Ja oczywiście cała spocona 😅. Zdecydowałam się na hexacime, rota odpuściłam. Pomijając to czy warto czy nie warto ten przydrogi drink pewnie by się z niego wylał tak jak połowa mam wrażenie tego co zjada 🙄. Za trzy tyg mamy pneumo.

Widzę, ze poruszylyscie temat suszarek. Ja już w ciąży wciągnęłam na listę wyprawkowa i teraz nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez niej, zwłaszcza przy tak ulewajacym dziecku! Mam electrolux i jestem bardzo zadowolona.

Applejoy lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Kazika! Dzielny po mamie chyba 💪🏻😗

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ćwiczymy metodą vojty od dzisiaj. Wyje razem z Małą jak ćwiczymy. Do tego nie chce.nic jeść. Od 11 zjadła 20 ml. Nie mam już siły. Siedzę koło łóżeczka i wyje.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

‹‹ 1385 1386 1387 1388 1389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ