X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • kayama Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie nie było i chyba nie nadrobie postów.. U nas w porządku, Wika rośnie i tyje ;) W sobotę idziemy na prywatna wizytę i mam dużo pytań do pediatry. Ile wasze dzieci jedzą?? Moja już po 150 ml , musieliśmy kupić większe butelki, nie wiem czy powinna tyle jeść. Ciągle mam wątpliwości a ona wtrąbi 150 i krzyczy :/ Ale tylko chwilę i jej przechodzi, mam wrażenie że zje każda ilość z butelki ... Nie jest chyba naprawdę głodna bo potem dopomina się po 3 ,lub 4 godzinach. W sumie je ok.900 ml na dzień. W.nocy robi przerwy 5 lub 6 godzin, ja ja po 5 budzę bo myślę że na wheksze przerwy jest za mała. Nie boicie się nie karmić po tyle godzin? W sensie całą noc?
    W przyszłym tygodniu przychodzi fizjotetapeutka , zobaczymy co powie. Liczę też na to.że pokaże jak prawidłowo podnosić, nosić i trzymać dziecko. Kłóce się z moją matką bo jest niedelikatna, mówię jej że dziecko to nie worek kartofli! Ale nie trafia, uważa że przesadzam. Może jak ja reh opierniczy.. Nie podtrzymuje małej główki a to się może skończyć kontuzja. Od weekendu mama nie będzie już mieszkać z nami ... uffff. Mam serdecznie dość, mimo że też nam bardzo pomogła. Ale jej charakter na starość jest nie na moje nerwy.
    Katar już jej minął :) Na szczepienie zapisali za miesiąc, strasznie długie sa terminy bo to znowu trochę pozno. Chyba się rozejrze za inna przychodnia. Bo ani mnie ta pediatra nie zachwyciła i co.chce ją zapisać to.się kilka dni nie mogę dodzwonić i.są zawsze długie terminy na wizyty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2019, 22:26

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Domi a moze jakos źle go odkladasz? Na plecy czy jak to robisz?
    Nie ma to niestety znaczenia czy odkładam ja, mąż, babcia. Odkladany jest tak jak trzymany, nie zmieniamy mu pozycji do spania. Problem jest od ponad tygodnia, czyli wtedy kiedy nastąpiło apogeum brzuszkowe. Wcześniej spał sam perfekcyjnie 🙄

Ale ciii,dał się odłożyć na specjalną konstrukcję😍 zobaczymy jak długo polezy😂

Frida91 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camelia wrote:
    Tak, ale ja mieszkam na poddaszu i jest dużo gipskartonu, więc powietrze jest bardzo suche. Nie pomaga zbytnio nawet duży nawilżacz, ani otwarte akwarium z którego wyparowuje ponad 1 l wody tygodniowo, nie wspominam o mokrych ręcznikach w sezonie grzewczym. Kupiłam kilka dni temu Omron Duo baby - to aspirator i inhalator, no żadna rewelacja, bo zaschnięte gile dość słabo wysysa. Oczywiście najpierw wkraplam sól fizjologiczną do noska i po odsysaniu też.
    Jak ktoś ma sposób na suchy nosek, to piękne proszę o podzielenie się cenną wiedzą

A próbowałas wodę morska dla niemowląt? Nawilża. Można kilka razy dziennie psikac.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis skorygowany w celu usunięcia danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 16:31

kayama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis został usunięty w celu ochrony danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 21:11

• kayama Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camelia wrote:
    Moja wyżera 150 ml odciągniętego, a poalej przerwie znowu krzyczy jakby nie jadła od tygodnia, więc często było podawane mam. Ogólnie ukończyła 5 tygodni i waży 4700 gr, a masa urodzeniową była 3400 gr. W poniedziałek byłyśmy u pediatry i doktor stwierdziła że pięknie przybiera i nie jest wcale gruba tylko wyrośnięta. To trochę zabawne, bo ja jestem nie za duża, czyli córcia poszła cała w ojca

Oj to może powinnam więcej dawać ! Ale się bałam przekarmic. Moja waży podobnie, przy urodzeniu 3330, a ma 2 miesiące .

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camelia wrote:
    Właśnie o tym myślałam, ale u mnie ta woda nic nie zmieniła, więc nie wiem czy to coś da dla małej i na dodatek muszę się doszkolić jak ja dobrze zaaplikować maleństwu, żeby nie zrobić krzywdy

Ja używałam w ciazy i.bardzo mi pomagała. Normalnie psikasz do noska, co tu można złego zrobić :) Czytalam ze potem można nosek osuszyć kawałkami zwiniętej gazy. Odciaganie gilow Katarkiem to dopiero wyzwanie.
    A.może inhalacje z soli fizjologicznej? Też nawilżają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2019, 22:50

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 16:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po pediatrze wszystko ok - Maja wazy juz 5250g, moj maly smok! I mierzy az 62 cm😃 Czyli od urodzenia kilogram i 4 cm na plusie.
    Osluchal jej plucka i kazal nie przejmowac sie bialymi gilami, to podobno z mleka od łapczywego jedzenia. Zanegowal tez, zeby miala wzmozone napiecie czy asymetrie, ponoc jest zwyczajnie silna i dlatego tak sie wysoko podnosi. Mamy to jednak skontrolowac u neurologa.
    Nie pomogl niestety na zielone kupy - kazal tylko mnie odstawic produkty alergizujace tj. nabial, orzechy, cytrusy, czekolade i obserwowac🙄 Tiaaaa, to chyba powietrzem mialabym zyc.
    Ja mam teorie, ze te kupy sa dlatego, bo Maja pije za duzo rzadkiego mleka I fazy, bo aktualnie przechodzimy kryzys laktacyjny i leci mi z cyckow woda zamiast tresciwego pokarmu. Licze, ze wkrotce to minie. Jesli zielone kupy beda nadal, to moze wtedy rozwaze eliminacje zywieniowe.
    Pediatra kazal tez odstawic Delicol jesli nie ma duzych klopotow brzuszkowych, a Vivomixu dawac max. 5 kropel dziennie (do tej pory dawalam 10). Podoba mi sie takie podejscie, bo nie lubie faszerowania dziecka lekami. A u nas ten Delicol w zasadzie juz jest placebo, czy go dam czy nie dam, to Maja zachowuje sie podobnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2019, 22:59

IGA.G lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na nosek tez polecam goraco spray Disnemar Baby, potem delikatnie scisnac dziecieciu nosek i gil sam wyłazi na brzeg, mozna go wyciagnac paznokciem 😄

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 16:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis został usunięty w celu ochrony danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 21:11

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camelia wrote:
    Moja wyżera 150 ml odciągniętego, a poalej przerwie znowu krzyczy jakby nie jadła od tygodnia, więc często było podawane mam. Ogólnie ukończyła 5 tygodni i waży 4700 gr, a masa urodzeniową była 3400 gr. W poniedziałek byłyśmy u pediatry i doktor stwierdziła że pięknie przybiera i nie jest wcale gruba tylko wyrośnięta. To trochę zabawne, bo ja jestem nie za duża, czyli córcia poszła cała w ojca

Mój zjada 150 od kiedy skończył 4 tydodnie.Obecnie czasem 180 ale to musu mieć dłuższą przerwe w jedzeniu np w nocy.

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 04:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam psiknac Marimerem i robić inhalacje z solą fizjologiczna, my w sumie robimy zapobiegawczo bo mały się fajnie przy tym uspokaja :)

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a uzywalyscie dla dzieci aromactiv plus ? Zastanawiam się nad kupnem.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2019, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, moje dziecko poszlo spac 21:30 i cala noc sie nie obudzilo😳
    Ja sie kladlam o 23 i przed chwila przebudzilam. Przerazilo mnie, ktora jest godzina i ze cala noc bez karmienia🙈 Zaczelam ja glaskac, a ona dalej spi i dopiero na przewijaku zaczela sie rozbudzac. A potem w ryk, bo dotarlo do niej jak jest glodna🙄

Mam nadzieje, ze nie jest chora czy cos, bo dziwny taki dlugi sen... teraz zjadla troszke z jednej piersi i dalej zasnela😐

• Kalija Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys , dziwne faktycznie, obserwuj , może to jednorazowa sytuacja.

Ja jestem od tygodnia lekko przeziębiona (W zasadzie to boli mnie tylko gardło) , a godzinkę temu obudził mnie kaszel córki. Zaraz się ogarniam i umawiamy lekarza , musimy iść prywatnie bo nasza pediatra w przychodni okazała się beznadziejna . Mam nadzieję, że szybko nas przyjmie. Trzymajcie kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 07:46

Agagusia lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camelia, z mojego otoczenia też nikt nie bada krwi dziecka przed szczepieniem. Dlaczego chcesz indywidualny kalendarz szczepień ?

Camelia lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camelia, Kalija, zawsze warto sprawdzić. Nawet na nocną opieką czy SOR podjechać. Nas z maluszkiem przyjęli trochę poza kolejnością, pomimo że we wstępnym badaniu wszystko było ok.

Baileys, moja też tak spała. Ale Twoja ogólnie więcej śpi. Osluchiwal ja wczoraj pediatra?

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Dziewczyny a uzywalyscie dla dzieci aromactiv plus ? Zastanawiam się nad kupnem.
    A macie katar?ze starszym uzywam jak ma nos zatkany, ale można stosowac maks 3dni wiec ja to zostawiam na moment gdy katar utrudnia mu mocno spanie

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
‹‹ 1387 1388 1389 1390 1391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ