Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
baileys wrote:Kurcze, moje dziecko poszlo spac 21:30 i cala noc sie nie obudzilo😳
Ja sie kladlam o 23 i przed chwila przebudzilam. Przerazilo mnie, ktora jest godzina i ze cala noc bez karmienia🙈 Zaczelam ja glaskac, a ona dalej spi i dopiero na przewijaku zaczela sie rozbudzac. A potem w ryk, bo dotarlo do niej jak jest glodna🙄
Mam nadzieje, ze nie jest chora czy cos, bo dziwny taki dlugi sen... teraz zjadla troszke z jednej piersi i dalej zasnela😐
Mój synek tak ma.W nocy najwięcej spał 8 godzin,dzis np spał od 22 do 5.30,obudził mnoe wrzaskiem.U nas to norma.Konsultowałam z kilkoma lekarzami jedni twierdza,że wybudzać i karmić inni że absolutnie nie bo rozwija się układ nerwowy dziecka..Ci drudzy są za wybudzaniem ale tyko do ukończenia 1 miesiąca życia.Ja nie wybudzambaileys lubi tę wiadomość
-
wisieninka_89 wrote:A macie katar?ze starszym uzywam jak ma nos zatkany, ale można stosowac maks 3dni wiec ja to zostawiam na moment gdy katar utrudnia mu mocno spanie
Słyszę jak dziwnie oddycha przez nos. W nocy dobrze śpi ale rano to mu wyciągam glutki z nosa. -
nick nieaktualnyMoja sie sama nawet o tej 5:30 nie obudzila, nie wiem do ktorej by spala, gdybym jej nie wyciagnela z lozeczka na sile... Ale chyba wszystko z nia ok, bo 7:30 juz przez sen ciumkała i o 8 zjadla z obydwu cyckow to nocne mleko i godzine sie chichrała 😉 Teraz jeszcze zjadla troche i spi.
Wczoraj miala sporo bodzcow - jazda autem bez mamy obok (jechalam z nią sama, wiec nikogo kolo siebie nie widziala, nikt jej tez nie podal smoczka jak jej wypadl i byl placz), potem masa ludzi u pediatry, samo badanie. Moze potrzebowala odreagowac snem.
Kurcze znow w Pzn paskudna pogoda, kiedy to sie wreszcie polepszy, zeby mozna bylo isc na dlugi spacer😕 -
nick nieaktualnyRobilyscie sobie badania krwi po ciazy? Ja zrobilam tarczyce i morfologie - mam wreszcie wszystkie wyniki pieknie w normie i hemoglobine az 14 😃 A w ciazy jadlam zelazo garsciami i byla wiecznie 10-11. Jednak ciaza to dla organizmu kobiety masakra, dobrze ze nie trwa dluzej 😉
Anhydra lubi tę wiadomość
-
Ja robiłam badania, bo w ciąży żelazo miałam w normie, a po cesarce miałam 9. Dostałam takie ampułki i po 2tygodniach miałam przyjść do gina z wynikiem morfologii. Wszystko mi wróciło do normy. Żelazo 14 i dobrze, bo te ampułki były niedobre i zatwardzaly 😒
My po USG bioderek. Na ten moment wszystko ok, kontrola w grudniu. Robuś był super grzeczny 😁Anhydra, kayama lubią tę wiadomość
-
Co do snu to cieszyć się
U nas od dawna norma jest sen 8 godzin bez cycka - śpimy od 19/20 o 4 pobudka na cycka i sen do 7 - tutaj już jest typowa pobudka tzn budzi się i gada do zabawek
ale sama niebwierzylam że takie coś jest możliwe bo starsza równi co 2 godziny cycka chciała dość długo ....
Teraz konsultowalam z pediatra i Jak najbardziej nie budzić bo ładnie przybiera ♡Frida91, Agagusia, Anhydra lubią tę wiadomość
-
Vampire wrote:Camelia, Kalija, zawsze warto sprawdzić. Nawet na nocną opieką czy SOR podjechać. Nas z maluszkiem przyjęli trochę poza kolejnością, pomimo że we wstępnym badaniu wszystko było ok.
Jak to we wstępnym badaniu było ok ? Po osłuchaniu stetoskopem?
Ja mieszkam w małym mieście, w szpitalu nas nie przyjmą w godz. pracy przychodni. Umówiłam się do nowego pediatry , boję się teraz , że może coś przeoczyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:18
-
Szymon spał sam 5h w łóżeczku 😍 muszę częściej na niego narzekać chyba 😂potem nad ranem w naszym łóżku jeszcze 3, ale się wyspalam!
Frida91, menka2, DrzewkoPomarańczowe, Chimera, Applejoy, Agagusia, Anhydra, kayama, trzydziecha lubią tę wiadomość
-
Ja też pytałam położna i mówiła żeby nie budzić w nocy jeśli dobrze przybiera na wadze. Moja dziś pospala w nocy w łóżeczku od ok. 22.30 do 4. Potem cyc, pospala do 7 i potem cyc i znowu drzemka tym razem na moim brzuchu do 9
Ale żeby nie było tak słodko to nie chciała dać się uśpić po 21 i była awantura chociaż widziałam, że jest już zmęczona. Ponad godzinę usypialam.
W ogóle zauważyłam że im bardziej sama jesyem zmęczona i chcę już spać tym dłużej trwa usypianieCóreczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualny
-
Kalija wrote:Jak to we wstępnym badaniu było ok ? Po osłuchaniu stetoskopem?
Ja mieszkam w małym mieście, w szpitalu nas nie przyjmą w godz. pracy przychodni. Umówiłam się do nowego pediatry , boję się teraz , że może coś przeoczyć
Jestesmy po obchodzie i ponoć ładnie, jeszcze coś słychać, ale w dobrym kierunku to jest idzie. Prawdopodobnie to był sam początek i szybko zareagowaliśmyAnhydra, Limerikowo lubią tę wiadomość
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
nick nieaktualnyA propos USG bioderek, ortopeda nam mowil, ze z tym stanowczo nie mozna zwlekac i ze 6 tydz to jest max, zwlaszcza u dzieci z duza masa urodzeniowa, ulozonych miednicowo albo urodzonych przez CC. Dziewczynki sa tez w wiekszej grupie ryzyka niz chlopcy. Nam dal do zrozumienia jak przyszlismy w 5 tyg + 1 dzien, ze to juz pozno w przypadku naszej corci😐 I powiedzial, ze gdyby byla chlopcem to mialaby max ocene Ia, ale u dziewczynek biodra powinny odwodzic sie bardziej i dlatego Ib.
A ludzie to masakrycznie olewaja, mam kolezanki co poszly dopiero w 3 miesiacu zycia dziecka i nawet nie poznaly stopnia🙄
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Applejoy wrote:Dziewczyny kp tez tak wciągacie słodkie? Ja się czuje jak jakaś obłąkana, nawet chowam po szafkach żeby mi nikt nie zjadł w domu 😂😳😅🤦🏻♀️
Nie ale tylko dlatego bo wiem jak to się może skończyć 🤣 przy pierwszej córce nasluchslsm się że przy kp się chudnie więc jadłam jak głupia ... i obaliłam mit o chudnieciu 😂 teraz jestem ostrozniejsza ale mogłabym ciągle coś słodkiego jeść terazApplejoy, Kalija lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyApplejoy wrote:Dziewczyny kp tez tak wciągacie słodkie? Ja się czuje jak jakaś obłąkana, nawet chowam po szafkach żeby mi nikt nie zjadł w domu 😂😳😅🤦🏻♀️
Jadlam jak dzik, ale podobnie jak Menka w ktoryms momencie zauwazylam, ze przestalam chudnac, a wrecz waga idzie do gory😛 I teraz owoce co najwyzej i muffinka co drugi dzienApplejoy lubi tę wiadomość
-
Ja jem sporo słodkiego, ale nie jakoś masakrycznie. Najwiecej lodów i najczęściej o 23 😁. Ale to akurat wina mojego męża bo on te lody litrami kupuje 🙄. Ale u mnie akurat sprawdza się teoria o odchudzającym działaniu kp bo ja wazę już mniej niż przed ciąża. Muszę zacząć ćwiczyć bo nie lubię takiego chudnięcia bez sportu.
Applejoy lubi tę wiadomość
[/url]
-
Byłam z młodym na spacerze, chodziliśmy ponad godzinę, cały czas spał. Wróciliśmy pol h temu a on dalej drzemie w wózku w korytarzu😁. Zjadłam, poskladalam pranie i chyba ciepła herbatę wypije!
Umowilam się dziś do lekarza bo mnie coś łamie i boje się żeby mi się coś brzydkiego nie rozwinęło bo mam jakiś kaszel 🙄[/url]