X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Kurcze, moje dziecko poszlo spac 21:30 i cala noc sie nie obudzilo😳
    Ja sie kladlam o 23 i przed chwila przebudzilam. Przerazilo mnie, ktora jest godzina i ze cala noc bez karmienia🙈 Zaczelam ja glaskac, a ona dalej spi i dopiero na przewijaku zaczela sie rozbudzac. A potem w ryk, bo dotarlo do niej jak jest glodna🙄

Mam nadzieje, ze nie jest chora czy cos, bo dziwny taki dlugi sen... teraz zjadla troszke z jednej piersi i dalej zasnela😐

Mój synek tak ma.W nocy najwięcej spał 8 godzin,dzis np spał od 22 do 5.30,obudził mnoe wrzaskiem.U nas to norma.Konsultowałam z kilkoma lekarzami jedni twierdza,że wybudzać i karmić inni że absolutnie nie bo rozwija się układ nerwowy dziecka..Ci drudzy są za wybudzaniem ale tyko do ukończenia 1 miesiąca życia.Ja nie wybudzam

baileys lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    A macie katar?ze starszym uzywam jak ma nos zatkany, ale można stosowac maks 3dni wiec ja to zostawiam na moment gdy katar utrudnia mu mocno spanie

Słyszę jak dziwnie oddycha przez nos. W nocy dobrze śpi ale rano to mu wyciągam glutki z nosa.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja sie sama nawet o tej 5:30 nie obudzila, nie wiem do ktorej by spala, gdybym jej nie wyciagnela z lozeczka na sile... Ale chyba wszystko z nia ok, bo 7:30 juz przez sen ciumkała i o 8 zjadla z obydwu cyckow to nocne mleko i godzine sie chichrała 😉 Teraz jeszcze zjadla troche i spi.
    Wczoraj miala sporo bodzcow - jazda autem bez mamy obok (jechalam z nią sama, wiec nikogo kolo siebie nie widziala, nikt jej tez nie podal smoczka jak jej wypadl i byl placz), potem masa ludzi u pediatry, samo badanie. Moze potrzebowala odreagowac snem.

Kurcze znow w Pzn paskudna pogoda, kiedy to sie wreszcie polepszy, zeby mozna bylo isc na dlugi spacer😕

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robilyscie sobie badania krwi po ciazy? Ja zrobilam tarczyce i morfologie - mam wreszcie wszystkie wyniki pieknie w normie i hemoglobine az 14 😃 A w ciazy jadlam zelazo garsciami i byla wiecznie 10-11. Jednak ciaza to dla organizmu kobiety masakra, dobrze ze nie trwa dluzej 😉

Anhydra lubi tę wiadomość

• Chimera Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam badania, bo w ciąży żelazo miałam w normie, a po cesarce miałam 9. Dostałam takie ampułki i po 2tygodniach miałam przyjść do gina z wynikiem morfologii. Wszystko mi wróciło do normy. Żelazo 14 i dobrze, bo te ampułki były niedobre i zatwardzaly 😒

My po USG bioderek. Na ten moment wszystko ok, kontrola w grudniu. Robuś był super grzeczny 😁

Anhydra, kayama lubią tę wiadomość

• menka2 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do snu to cieszyć się :) U nas od dawna norma jest sen 8 godzin bez cycka - śpimy od 19/20 o 4 pobudka na cycka i sen do 7 - tutaj już jest typowa pobudka tzn budzi się i gada do zabawek :) ale sama niebwierzylam że takie coś jest możliwe bo starsza równi co 2 godziny cycka chciała dość długo ....

Teraz konsultowalam z pediatra i Jak najbardziej nie budzić bo ładnie przybiera ♡

Frida91, Agagusia, Anhydra lubią tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:
    Camelia, Kalija, zawsze warto sprawdzić. Nawet na nocną opieką czy SOR podjechać. Nas z maluszkiem przyjęli trochę poza kolejnością, pomimo że we wstępnym badaniu wszystko było ok.

Jak to we wstępnym badaniu było ok ? Po osłuchaniu stetoskopem?

Ja mieszkam w małym mieście, w szpitalu nas nie przyjmą w godz. pracy przychodni. Umówiłam się do nowego pediatry , boję się teraz , że może coś przeoczyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:18

dqprgu1royghdo7j.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymon spał sam 5h w łóżeczku 😍 muszę częściej na niego narzekać chyba 😂potem nad ranem w naszym łóżku jeszcze 3, ale się wyspalam!

Frida91, menka2, DrzewkoPomarańczowe, Chimera, Applejoy, Agagusia, Anhydra, kayama, trzydziecha lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pytałam położna i mówiła żeby nie budzić w nocy jeśli dobrze przybiera na wadze. Moja dziś pospala w nocy w łóżeczku od ok. 22.30 do 4. Potem cyc, pospala do 7 i potem cyc i znowu drzemka tym razem na moim brzuchu do 9 ;)
    Ale żeby nie było tak słodko to nie chciała dać się uśpić po 21 i była awantura chociaż widziałam, że jest już zmęczona. Ponad godzinę usypialam.
    W ogóle zauważyłam że im bardziej sama jesyem zmęczona i chcę już spać tym dłużej trwa usypianie :D

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • redken Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kp jak często wasze maluchy robią kupy?

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpis został usunięty w celu ochrony danych osobowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 21:12

• menka2 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    redken wrote:
    Są dni że kilka A jest czas że co drugi dzień jedna wielka ;)

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Jak to we wstępnym badaniu było ok ? Po osłuchaniu stetoskopem?

Ja mieszkam w małym mieście, w szpitalu nas nie przyjmą w godz. pracy przychodni. Umówiłam się do nowego pediatry , boję się teraz , że może coś przeoczyć
    Wszystko było ok, osłuchowo coś było słychać, ale lekarz powiedział, że niektóre dzieci mogą miec szmery bez infekcji, ale zleciłbintak RTG. I na zdjęciu były zmiany.
    Jestesmy po obchodzie i ponoć ładnie, jeszcze coś słychać, ale w dobrym kierunku to jest idzie. Prawdopodobnie to był sam początek i szybko zareagowaliśmy

Anhydra, Limerikowo lubią tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos USG bioderek, ortopeda nam mowil, ze z tym stanowczo nie mozna zwlekac i ze 6 tydz to jest max, zwlaszcza u dzieci z duza masa urodzeniowa, ulozonych miednicowo albo urodzonych przez CC. Dziewczynki sa tez w wiekszej grupie ryzyka niz chlopcy. Nam dal do zrozumienia jak przyszlismy w 5 tyg + 1 dzien, ze to juz pozno w przypadku naszej corci😐 I powiedzial, ze gdyby byla chlopcem to mialaby max ocene Ia, ale u dziewczynek biodra powinny odwodzic sie bardziej i dlatego Ib.
    A ludzie to masakrycznie olewaja, mam kolezanki co poszly dopiero w 3 miesiacu zycia dziecka i nawet nie poznaly stopnia🙄

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    redken wrote:
    Tak 3-5 razy dziennie :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kp tez tak wciągacie słodkie? Ja się czuje jak jakaś obłąkana, nawet chowam po szafkach żeby mi nikt nie zjadł w domu 😂😳😅🤦🏻‍♀️

Frida91, Agagusia, baileys, Chimera, Anhydra, joan85, Vampire, trzydziecha lubią tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Dziewczyny kp tez tak wciągacie słodkie? Ja się czuje jak jakaś obłąkana, nawet chowam po szafkach żeby mi nikt nie zjadł w domu 😂😳😅🤦🏻‍♀️

Nie ale tylko dlatego bo wiem jak to się może skończyć 🤣 przy pierwszej córce nasluchslsm się że przy kp się chudnie więc jadłam jak głupia ... i obaliłam mit o chudnieciu 😂 teraz jestem ostrozniejsza ale mogłabym ciągle coś słodkiego jeść teraz

Applejoy, Kalija lubią tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:

Jadlam jak dzik, ale podobnie jak Menka w ktoryms momencie zauwazylam, ze przestalam chudnac, a wrecz waga idzie do gory😛 I teraz owoce co najwyzej i muffinka co drugi dzien

Applejoy lubi tę wiadomość

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem sporo słodkiego, ale nie jakoś masakrycznie. Najwiecej lodów i najczęściej o 23 😁. Ale to akurat wina mojego męża bo on te lody litrami kupuje 🙄. Ale u mnie akurat sprawdza się teoria o odchudzającym działaniu kp bo ja wazę już mniej niż przed ciąża. Muszę zacząć ćwiczyć bo nie lubię takiego chudnięcia bez sportu.

Applejoy lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam z młodym na spacerze, chodziliśmy ponad godzinę, cały czas spał. Wróciliśmy pol h temu a on dalej drzemie w wózku w korytarzu😁. Zjadłam, poskladalam pranie i chyba ciepła herbatę wypije!
    Umowilam się dziś do lekarza bo mnie coś łamie i boje się żeby mi się coś brzydkiego nie rozwinęło bo mam jakiś kaszel 🙄

aadd84dc14.png[/url]
‹‹ 1388 1389 1390 1391 1392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ