Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy Wasze maluszki powtarzają po Was różne dźwięki?
My od ponad tygodnia wyjemy razem jak małe wilczki😍 zaczęło się przy cycu, jak najedzony Szymek robił "auu" i uśmiechał się do mnieteraz po jedzeniu, przy przewijaniu czy w zabawie jak mówię do niego Auu to od razu powtarza i się cudownie uśmiecha 😍😍😍
Applejoy, kayama, trzydziecha, Agagusia, Anhydra lubią tę wiadomość
-
Ja na razie badałam tylko tarczyce i niestety mam pociążowe zapalenie.
Co do bioderek to my zrobiliśmy dokładnie w 6 tyg tak jak było na wypisie ze szpitala. Do tego lekarz od razu sprawdził stopy i kręgosłup. Usg wyszło nam na Ib. Wizytę kontrolną mamy po 3 miesiącach od pierwszego badania. Z zaleceń to leżenie na brzuchu, chustonoszenie i ćwiczenie żabek. -
nick nieaktualnyJa jestem kpi i słodycze wcinam równo i w dużych ilościach. Waga póki co nadal od porodu bez zmian.
My na usg byliśmy w 7 tyg (lekarz przełożył wizytę). Nie podał nam żadnego stopnia, ale powiedział, że wszystko pięknie. Mamy mimo wszystko ćwiczyć z dzieciakami, żeby nic się nie popsuło.Applejoy lubi tę wiadomość
-
Nam na usg na nfz lekarz tez nie podal żadnego stopnia ale wszystko było ok. Fizjoterapeutka tez nie miala zastrzexrn wiec juz nie będę drążyć
Byliśmy jakoś wcześnie chyba po 4 tyg czy jakoś tak.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 21:39
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Domi_tur wrote:Czy Wasze maluszki powtarzają po Was różne dźwięki?
My od ponad tygodnia wyjemy razem jak małe wilczki😍 zaczęło się przy cycu, jak najedzony Szymek robił "auu" i uśmiechał się do mnieteraz po jedzeniu, przy przewijaniu czy w zabawie jak mówię do niego Auu to od razu powtarza i się cudownie uśmiecha 😍😍😍
rodzilam 6stego wiec tez zaraz mamy 2mce
joan85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyredken wrote:Ja na razie badałam tylko tarczyce i niestety mam pociążowe zapalenie.
Co do bioderek to my zrobiliśmy dokładnie w 6 tyg tak jak było na wypisie ze szpitala. Do tego lekarz od razu sprawdził stopy i kręgosłup. Usg wyszło nam na Ib. Wizytę kontrolną mamy po 3 miesiącach od pierwszego badania. Z zaleceń to leżenie na brzuchu, chustonoszenie i ćwiczenie żabek.
Hmm, to nam przy Ib kazał lekarz przyjsc juz za miesiac. A jakie wiazania w chuscie Ci zalecono? Bo mi lekarz mowil, ze kieszonka np. nie jest dobra. Odwolalam konsultacje doradcy chustowego i sie zastanawiam czy jednak do tego nie wrócić
Z tym stopniem bioderek to jest tak, ze i Ia, i Ib sa prawidłowe. O ile jednak przy Ia można rzeczywiście sie nie przejmować, to przy Ib wypada juz dalej kontrolowac plus stosowac ćwiczenia. Stąd sie dziwie, ze lekarze Wam tych stopni nie podali, nasz to wpisal w książeczkę zdrowia dziecka, a i pediatra o to pytał jak bylam ostatnio. A fizjo to nam tez powiedziała, ze nie ma zastrzeżeń, ale jej slowa nie sa zbyt znaczące, bo przeciez ona bez usg nie widzi budowy stawu -
Co mam zrobić?Jestem głównie kpi.Miałam za mało pokarmu i tak wyszło.Zraziłam się do kp na początku bo dziecko nie przybierało na wadze i przez 2tyg stało w miejscu.Przystawiam dziecko średnio dwa razy dziennie i ciągnąć nadal umie.Pokarmu mam już wystarczającą ilość bo odciągając jest go w sam raz.Chciałabym zostać kp i nie wiem jak to zrobić.Stopniowo czy od razu?Odstawić smoczki i butelki i niech dzieć wisi na cycu cały dzień?Jak reagować gdy się będzie złościł z powodu małej ilości pokarmu?przyzwyczajony do butelki w której jest dużo(karmiony smoczkiem medela calma więc łatwo niema).Czy może lepiej stopniowo tzn.podawać pierś i potem dokarmiać butelką?Będę wdzięczna za porady.
Kupie wagę bo boje się,że dzecko znowu bedzie stać wagowo w miejscu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 23:38
-
Tez myślę o wadze by kupić.
Mój jak robi auu to się rozczulam.dziubek robi i poplakuje a później co raz bardziej przechodzi w większy płacz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 01:24
-
Domi_tur wrote:Czy Wasze maluszki powtarzają po Was różne dźwięki?
Moja mówi sporo różnych dźwięków, i intonujeNie próbowałam aby po mnie powtarzała, muszę sprawdzić, to raczej ja powtarzam po niej
Mniej też płacze jak coś chce, potrafi wołać
jak chce aby ktoś do niej podszedł. Poza tym wydaje czasami takie dziewczynskie piski, haha.
Vampire, joan85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Niebieska Gwiazda wrote:Co mam zrobić?Jestem głównie kpi.Miałam za mało pokarmu i tak wyszło.Zraziłam się do kp na początku bo dziecko nie przybierało na wadze i przez 2tyg stało w miejscu.Przystawiam dziecko średnio dwa razy dziennie i ciągnąć nadal umie.Pokarmu mam już wystarczającą ilość bo odciągając jest go w sam raz.Chciałabym zostać kp i nie wiem jak to zrobić.Stopniowo czy od razu?Odstawić smoczki i butelki i niech dzieć wisi na cycu cały dzień?Jak reagować gdy się będzie złościł z powodu małej ilości pokarmu?przyzwyczajony do butelki w której jest dużo(karmiony smoczkiem medela calma więc łatwo niema).Czy może lepiej stopniowo tzn.podawać pierś i potem dokarmiać butelką?Będę wdzięczna za porady.
Kupie wagę bo boje się,że dzecko znowu bedzie stać wagowo w miejscu.
Czesc Niebieska gwiazda, ja jestem na pazdziernikowkach bo jeszcze nie powinnam nawet rodzic, ale tak sie zdarzylo ze nasz szkrab pojawil sie na swiecie 29 sierpnia. Z tego powodu tez jestem kpi/kp w kapturkach. Probuje przejsc tylko na piers. Najpierw robilam to stopniowo ale waga mi sie zatrzymala wiec wrocilam do starego schematu: cyc+dokarmianie na zmiane z sama butelka. Dzis sie zaparlam I jest tylko cyc, sprubojemy tak przez weekend jak waga zacznie spadac to wracam na kpi. Po karmieniu I tak odciagam mleko zeby laktacja nie wygasla. Powodzenia, daj znac jak Twoje proby!Niebieska Gwiazda, joan85 lubią tę wiadomość
-
baileys wrote:Jadlam jak dzik, ale podobnie jak Menka w ktoryms momencie zauwazylam, ze przestalam chudnac, a wrecz waga idzie do gory😛 I teraz owoce co najwyzej i muffinka co drugi dzien
Ja identycznie -
My mieliśmy wczoraj USG bioderek, badanie trwało 2 min, powiedział że wszystko ok i nie trzeba już kontrolowac. Teraz patrzę na dokument i mamy IA
-
Niebieska Gwiazda wrote:Co mam zrobić?Jestem głównie kpi.Miałam za mało pokarmu i tak wyszło.Zraziłam się do kp na początku bo dziecko nie przybierało na wadze i przez 2tyg stało w miejscu.Przystawiam dziecko średnio dwa razy dziennie i ciągnąć nadal umie.Pokarmu mam już wystarczającą ilość bo odciągając jest go w sam raz.Chciałabym zostać kp i nie wiem jak to zrobić.Stopniowo czy od razu?Odstawić smoczki i butelki i niech dzieć wisi na cycu cały dzień?Jak reagować gdy się będzie złościł z powodu małej ilości pokarmu?przyzwyczajony do butelki w której jest dużo(karmiony smoczkiem medela calma więc łatwo niema).Czy może lepiej stopniowo tzn.podawać pierś i potem dokarmiać butelką?Będę wdzięczna za porady.
Kupie wagę bo boje się,że dzecko znowu bedzie stać wagowo w miejscu.
No jeśli złapie pierś i będzie ssał to nie podawałabym butelki tym bardziej, że masz wystarczająco pokarmu. No ale Ty piszesz , że nie umie ciągnąć 🤔 A przystawiasz prawidłowo? Małuch musi szeroko otworzyc buzke (nawet gdyby zniecierpliwiony miał się rozpłakać) wtedy "nabijasz" go na pierś i przytrzynujesz głowę przy piersi aż zassa.
Moja córka długo była na butelce, ale udało nam się przejść na kp i naprawdę warto powalczyć 😊 co do smoczka- moja CDL twierdzi , że można, ale w wyjątkowych sytuacjach (lekarz, restauracja) i tylko do uspokojeniajoan85 lubi tę wiadomość
-
Niebieska Gwiazda wrote:Jej zaspałam i nieodciągnęłam się o 6.O 7:30 Adaś mnie obudził i co robić.Wybrałam odciąganie bo mnie poraz pierwszy zalało.Słusznie bo zaraz potem zaczęla iść
Maga kupa.To po odgłosach bo jeszcze się odciągam.
Szkoda , trzeba było spróbować przyłożyć Adasia może by ładnie poszło. A po karmieniu odciągnęłabys resztę o ile by coś zostało.
-
Ja chyba zostanę na kpi bo laktacja chyba się rozkręca. Dzisiaj przyjdzie do mnie laktator biedronka to będę mogła chodzić po domu i się odciągać. Na razie ściągam nieregularnie bo mam pojedynczy i nie zawsze mała da mi czas na dojenie. Teraz akurat leży na macie, i modlę się żeby wytrzymała jeszcze 7 minut
-
Nam ortopeda powiedział ze Ib na tak wczesnym etapie (6tydz) jest jak najbardziej prawidłowy.
Co do wiązania to nie mówił chyba które konkretnie wiązanie wybrać. Mąż z nim o tym rozmawiał, bo ja wyszłam na chwilę na recepcję. Jak się teraz męża dopytuje o szczegóły to niestety już nic nie pamięta 🤦😆