X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • joan85 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam badania, GP mnie skierował na tarczycę na bilansie poporodowym dla matki i wyszła nadczynność i z dawki 175 zjechałam na 162,5. Kolejne badanie w połowie listopada. 10 października mam badania na cholesterol :P
    Ogólnie w szoku byłam, ze wprowadzili w UK tę połówkową dawkę 12,5 mg ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 14:37

06837800ba.png
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    A propos USG bioderek, ortopeda nam mowil, ze z tym stanowczo nie mozna zwlekac i ze 6 tydz to jest max, zwlaszcza u dzieci z duza masa urodzeniowa, ulozonych miednicowo albo urodzonych przez CC. Dziewczynki sa tez w wiekszej grupie ryzyka niz chlopcy. Nam dal do zrozumienia jak przyszlismy w 5 tyg + 1 dzien, ze to juz pozno w przypadku naszej corci😐 I powiedzial, ze gdyby byla chlopcem to mialaby max ocene Ia, ale u dziewczynek biodra powinny odwodzic sie bardziej i dlatego Ib.
    A ludzie to masakrycznie olewaja, mam kolezanki co poszly dopiero w 3 miesiacu zycia dziecka i nawet nie poznaly stopnia🙄

Myśmy byli jakoś w 9 tygodniu i wszystko ok. Na wypisie że szpitala mieliśmy: kontrola bioder za 8 tygodni. Tak właśnie byliśmy.

tb73vut14i57zd3c.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Słyszę jak dziwnie oddycha przez nos. W nocy dobrze śpi ale rano to mu wyciągam glutki z nosa.
    Tez tak mielismy kilka dni i przeszlo. Psikalam tylko sola jak ciezko oddychal i odciagalam wtedy. Moze ze 2 razy na dzien. Mozesz sprobowac masc majerankowa

werni lubi tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Dziewczyny a uzywalyscie dla dzieci aromactiv plus ? Zastanawiam się nad kupnem.

A plus to.nie jest dla starszych dzieci? Ja używam plastrów aromactiv, fajne są odtykają nos, mi.przynajmniej :) Ale są bardzo intensywne, ja tne na pół i przeklejam małej w łóżeczku ma pluszaku bo na pizamke wydają mi się za mocne. W całej sypialni daje. Ale zapach fajny.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    A propos USG bioderek, ortopeda nam mowil, ze z tym stanowczo nie mozna zwlekac i ze 6 tydz to jest max, zwlaszcza u dzieci z duza masa urodzeniowa, ulozonych miednicowo albo urodzonych przez CC. Dziewczynki sa tez w wiekszej grupie ryzyka niz chlopcy. Nam dal do zrozumienia jak przyszlismy w 5 tyg + 1 dzien, ze to juz pozno w przypadku naszej corci😐 I powiedzial, ze gdyby byla chlopcem to mialaby max ocene Ia, ale u dziewczynek biodra powinny odwodzic sie bardziej i dlatego Ib.
    A ludzie to masakrycznie olewaja, mam kolezanki co poszly dopiero w 3 miesiacu zycia dziecka i nawet nie poznaly stopnia🙄

Kurczę a my przegapilismy usg bioderek, nie wiem jak to się stało że nie zauważyłam skierowania od pediatry, U której tez byliśmy późno bo nie było terminow. Także był już długi termin na zapis i mamy dopiero w listopadzie i Wika będzie miała 3 miesiące :(( Zła matka jestem.. We wtorek będzie u nas fizjoterapeutka i jak zauważy coś niepokojącego to będę kombinować szybki termin. A nie wiecie czy to można zrobić prywatnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 15:48

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama można. My też przegapilismy, trochę świadomie bo czekaliśmy na opinie fizjoterapeutki, idziemy w przyszłym tygodniu na luzie :) tak w ogóle to nasze Szkraby kończą dziś 2 miesiące 😍😍😍

kayama, Vampire, Applejoy lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama można prywatnie. My właśnie tak zrobiliśmy. Bo pierwsza pediatra do której trafiliśmy nie daje skierowania na to pierwsze badanie w 4-6tyg bo uważa ze to bez sensu. I daje dopiero w 3mc. Juz zmieniliśmy przychodnie 😂

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki że wam zmienię temat. Ale.musze się podzielić wieścią. Moja teściowa dostała oficjalnego bana na wejście do mojego domu. Nawet mój nie ma odwagi ze mną dyskutować po dzisiejszej akcji.
    Spytałam czemu nie była w szpitalu sni nic to stwierdziła że była.chora i w sumie nadal trochę jest bo ma.katsr i pokasłuje. To się jej spytalam, czy jest poważna pchać się do dziecka po szpitalu jak się że jest chora. Stwierdziła że w takim razie ona już idzie ( bo ze mną przecież nie można pogadać, czy się.kawy napić) i jak jebla wejściowymi drzwiami to Młoda w ryk. Także tego jedno zmartwienie mniej

Nacha, werni, Vampire, kayama, trzydziecha, joan85 lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z bioderkami jest wazne zbadac wczesnie, bo im wczesniej wykryta dysplazja, tym wieksze szanse wyleczenia przy uzyciu mniej inwazyjnych metod. Przyjmuje sie, ze dziecko w razie wady nosi orteze czy szyne minimum tyle czasu, ile ma tygodni. Dlatego jak ktos idzie z 3-miesieczniakiem, to jest spore ryzyko. Ja widzialam na zywo dziecko z szyną Koszli i mnie to szczerze przerazilo...🙁 Stąd badanie usg bioderek bylo dla mnie priorytetowe.

U nas w wypisie szpitalnym jest wbita pieczatke, ze USG preluksacyjne zalecane do 6 tygodnia zycia dziecka. Nasz ortopeda powiedzial, ze z dzieckiem powyzej 4 kg urodzonym przez CC powinnam sie pokazac juz w 4tym tygodniu.

Kayama mozna prywatnie, ja bylam 2 razy wlasnie - najpierw na NFZ co bylo porazka, bo ortopeda nawet nie zmierzyl kątow i nie okreslil stopnia, a nastraszyl nas fizjologiczna niedojrzaloscia, ktora moze sie przerodzic w duza wade🙄 Dopiero drugi raz prywatnie to bylo porzadne badanie, dostalismy zalecenia jak pielegnowac dzircko itd. Lekarz sprawdzil tez stopki pod katem szpotawosci i dal cwiczenia, zeby jej zapobiec. Zupelnie inna wizyta. Jakby ktos w Poznaniu szukal specjalisty, to moge tego goscia polecic

werni, kayama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa, tesciowa to nie rodzina, w ogole sie nie przejmuj. Toksycznych ludzi myslacych tylko o wlasnej doopie trzeba eliminowac jak najszybciej😛

joan85 lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    A plus to.nie jest dla starszych dzieci? Ja używam plastrów aromactiv, fajne są odtykają nos, mi.przynajmniej :) Ale są bardzo intensywne, ja tne na pół i przeklejam małej w łóżeczku ma pluszaku bo na pizamke wydają mi się za mocne. W całej sypialni daje. Ale zapach fajny.

Akurat jak robiłam zamówienia na Gemini to wyskoczyly mi aromactiv od urodzenia ze można brać. Mój mały to raz dobrze je kp a raz płacze i chyba to przez ten katar.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Tez tak mielismy kilka dni i przeszlo. Psikalam tylko sola jak ciezko oddychal i odciagalam wtedy. Moze ze 2 razy na dzien. Mozesz sprobowac masc majerankowa

Czytalarm o tej maści by pod nosek smarować

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa dobrze jej powiedzialas masz spokój na jakiś czas

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj postanowiłam że ostatni dzwonek na zakup kiecki na chrzest. Nakarmilam małego pod korek i poinformowałam męża, że wychodzę i za max 2h będę spowrotem. Minę miał nieco przerażoną, ale nie czekałam na dyskusję 😉

Wbiłam do sklepu i od razu do ekspedientki, bo sukienek dużo, ale z moimi wymaganiami, to miałam obawy, a nie chciałam wszystkiego przeglądać. Okazało się że w moim rozmiarze to mają tylko kilka kiecek, a wszystkie pod szyję. Pani zalazła jedną z kopertowym dekoltem, ale niestety była za duża. Byłam już pewna, że nic nie dostanę, ale nagle babka mówi "o a ta sukienka ma zamek z przodu, nawet nie wiedziałam". No i kurde jak szyta na mnie, a jeszcze się okazało, że ostatnia z tego fasonu i jest przeceniona na 99zeta 😁 Normalnie świetny deal! Jestem super zadowolona. Robusiowi przyszylam muchę ddo body, więc będzie z niego super elegancik 😊

Dzisiaj jeszcze idziemy na nauki przed chrztem, więc Robuś zostaje z moimi rodzicami, ale ma dzisiaj atrakcji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 21:50

DrzewkoPomarańczowe, werni, redken, Applejoy, kayama, trzydziecha, Camelia lubią tę wiadomość

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam od lekarza. Mam zapalenie zatok i infekcje gardła. Niżej na szczęście czysto. Strasznie się martwie, ze Kazika zarażę 😱

aadd84dc14.png[/url]
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Ja wróciłam od lekarza. Mam zapalenie zatok i infekcje gardła. Niżej na szczęście czysto. Strasznie się martwie, ze Kazika zarażę 😱

Cyckaj to dużo to niezarazisz :) W cyckach jest moc 😍 ja od tygodnia walczę z infekcja gardła- jakiś wirus panuje okropny

4c3tvfxm6n339zea.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robie jaki przystojniak :)

Drzewko zdrówka życzę 😘

Ciekawe jak u mnie z tarczyca ale może w listopadzie się zbadam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 19:06

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś juz udało mi się odciągnąć 30 ml z obu piersi a nie dawno odciagalam kilka kropel. Mam nadzieje ze z każdym dniem co raz więcej odciagne.

Applejoy, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko, zdrowia! Kup sobie maseczkę na twarz jak się boisz i masz katar/kaszel.

U nas na wypisie ze szpitala też była poradnia preluksacyjna w 4 tyg. Byliśmy prywatnie i też termin miałam w 5 tyg. Kontrola po 2 miesiącach, bo bioderka ba USG ładne, ale przykurcz jednej nóżki był. Teraz wydaje mi się ok. Zalecenia: dużo leżenia ma brzuszku (było marnie, bo krzyk, nosiłam ją na sobie), szerokie pieluchowanie.

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • werni Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieci zaczynają już gawozyc ? :)

Mój mały juz pojedyncze dźwięki wydaje szczególnie do męża 😂

Vampire, baileys lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
‹‹ 1389 1390 1391 1392 1393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ