X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też ze 4 dni trwał taki kryzys. Trzeba to jakoś przetrwać i nie dawać smoczka bo dziecko musi sobie samo wypracowac tyle mleka ile potrzebuje.
    Ja bym sobie życzyła więcej dni takich jak wczoraj to będę przeszczesliwa :D

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas klops. Miesiąc bez piersi wystarczył żeby ją odrzuciła. Nie ma opcji żeby się przystawiła. Teraz już przy każdej próbie była histeria. Trudno będę ściągać mleko dopóki mam i jej dawać w butli, ale nie będę się już zarzynać laktatorem. Jednego jestem pewna że przy następnym dziecku w szpitalu karmienie tylko łyżeczka zanim nie dostanę pokarmu. I zero słuchania kogokolwiek kto.mowi żeby odstawić od piersi.
    Teraz ważne że Mała w końcu je, i jest spokojna.

werni lubi tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• werni Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Dziewczyny a skąd wiecie że macie za mało pokarmu? Laktator to nie wyznacznik ilości mleka.. polecam grupy o kp - tam dziewczyny są skarbnicami wiedzy o kp i czasem maja większą wiedzę od położnych środowiskowych :)

Tak wiem ze to nie wyznacznik. Ale jak mały czasami po jakimś czasie płacze przy cycu a później jeszcze zjada mm to myślę że mam mało.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Potwierdzam! Nie sposób sprawdzić ile mleka leci, bo dziecko ssie zupełnie inaczej. Najlepeszy sposób na rozkrecenie laktacji to pare dni wiszenia dziecka na cycu non stop :P ja w kryzysach wspomagalam sie karmi, inka j femaltikerem ale przede wszystkim karmienie co chwilę, pozwalalam małej wisiec nawet i po 2h. Wsciekala sie ze malo leci ale ssala a ja tylko zmienialam cycki raz jeden raz drugi.

Frida chyba tez tak zrobię. Nie będę patrzeć na marudzenie małego.

Frida91 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa ważny Twój konfort psychiczny. Mała wtedy też będzie spokojna :) tez będę chciała się starać o drugie by mały miał rodzeństwo.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie termometry dla dzieci?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida zazdro😍
    Mój się obudzi w łóżeczku pierwszy raz a potem pobudka po każdym odlozeniu. Aż za 39razem trafia do naszego łóżka 🙄 nie wiem już co robić, nie mam zamiaru spać z dzieckiem na rękach przez kolejny rok

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Frida zazdro😍
    Mój się obudzi w łóżeczku pierwszy raz a potem pobudka po każdym odlozeniu. Aż za 39razem trafia do naszego łóżka 🙄 nie wiem już co robić, nie mam zamiaru spać z dzieckiem na rękach przez kolejny rok

A zmieniasz pieluche przy tych karmieniach ? Lub światło oswiecssz?

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    A zmieniasz pieluche przy tych karmieniach ? Lub światło oswiecssz?
    Coś Ty, wszystko na śpiocha, w ciemnej sypialni. Pieluche zmieniam tylko wtedy kiedy Mały jest rozbudzony mocno. Odkładam go zawiniętego w koc, żeby nie czuł zimnego łóżeczka a i tak 5minut i się budzi... Kiedyś spał pięknie, później przez brzuszek brałam go w nocy żeby posłał a nie tylko płakał a teraz jest dramat

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi nie doradze bo u nas to tez loteria... Raz są takie noce jak dziś a nieraz nawet miedzy nami nie mogę jej odłożyć bo sie budzi i w sekundę ryk... Nawet jak czekam az mocno usnie itd. Albo czasem odloze i za 10min sie obudzi i też od razu w płacz. I badz tu mądry i pisz wiersze...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz na szczęście ładnie sypia w swoim łóżeczku i...uwaga... na dodatek w swoim pokoju 😱 (wiem,wiem- powinien w naszej sypialni ale pokoj dzrzwi w drzw z naszym, wiec slysze każdy jek młodego w nocy). W ogóle on bardzo lubi swój pokoj- zasypia w nim momentalnie. A przyznam się, że przez pierwszy miesiąc spał ze mną w łożku- czesciowo ze strachu a częściowo z wygody. Myślę, że w przeprowadzce do łóżeczka pomogło początkowo częste odkładanie go do niego podczas dziennych drzemek. Tak czy siak fajnie jest odzyskać swoje łóżko oraz przesiedlić na powrót do niego męża 😁.

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Dziewczyny a skąd wiecie że macie za mało pokarmu? Laktator to nie wyznacznik ilości mleka.. polecam grupy o kp - tam dziewczyny są skarbnicami wiedzy o kp i czasem maja większą wiedzę od położnych środowiskowych :)
    Ja nie sciagne laktatorem nawet 10 ml a karmię z powodzeniem, mam tyle mleka przy ssaniu że Łucja aż się krztusi

werni lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    U nas klops. Miesiąc bez piersi wystarczył żeby ją odrzuciła. Nie ma opcji żeby się przystawiła. Teraz już przy każdej próbie była histeria. Trudno będę ściągać mleko dopóki mam i jej dawać w butli, ale nie będę się już zarzynać laktatorem. Jednego jestem pewna że przy następnym dziecku w szpitalu karmienie tylko łyżeczka zanim nie dostanę pokarmu. I zero słuchania kogokolwiek kto.mowi żeby odstawić od piersi.
    Pierniczkowa a cdl nie da rady pomoc? u mnie Aniela była karmiona butla w szpitalu, w domu nie chciała ssać piersi ale dzięki cdl się udalo

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas leci dzień za dniem, ogarnęłam juz nasz rytm dnia z dowożeniem i przywożeniem Anielki :) Aniela zachwycona powrotem do dzieci, chodzi trzeci tydzień i już nie mogę jej zabrać po 14, nie chce wychodzić. Oby tylko jak najmniej przynosiła wirusów.a Łucja chyba ma skok, w nocy śpi dobrze ale w dzień ma krótsze drzemki, kilka razy po 30-40min, wcześniej spala po 2-3 h w południe. Jest coraz bardziej kontaktowa :) Aniela dalej zakochana w siostrze mówi ciągle że kocha jej brzuszek, kocha jej nóżki i rączki ;)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Werni, moj tez czasem ryczy przy cycku, a juz wieczorem to juz w 90% dni, jak juz nie da rady to nie zmuszam, czasem odbijemy, zmienimy pozycje a jak nie to odkładam do spania, butli nie daje. I czasem sie budzi za chwile, to odstawiam do tego samego cycka przy ktorym chwile wczesniej ryczał a on ssie ladnie i nagle nic mu nie przeszkadza. Takze ze ryczy to nie znaczy ze nagle mleko sie skonczylo, ze pije potem butelke tez nic nie znaczy o produkcji w Twoich cyckach. Pamiętajcie ze piersi to nie magazyn, to fabryka😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 14:30

menka2, werni, Chimera, Applejoy lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nadnajgorsza noc ever - najpierw budził sie 6 razy po położeniu spac wieczorem. Potem ladnie pospal do 3 i sie zaczęło - do 5 nie spal, ryczał, jesc tez nie, troche leżał, troche przespał na 15 min na brzuchu, w koncu maz go na rekach uśpił na całe pol godziny i znowu do nas do lozka i znow troche cyckal i ryk z niczego, pospal pol godz i znowu...masakra. Plus ze tak jak zwykle juz po 6 pospal do 8. Teraz znow drzemki słabe, pierwsza 40 min, teraz na druga odłożyłam. Plus taki ze jak spi te 30-40 min to odkładam na kolejna drzemke po godzinie i usypia... pewnie znow na pol godz😕Chociaz gotowa jestem na spacer i musze po papier toaletowy i produkty na obiad isc koniecznie to moze na złość pospi dluzej🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 14:31

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Pierniczkowa a cdl nie da rady pomoc? u mnie Aniela była karmiona butla w szpitalu, w domu nie chciała ssać piersi ale dzięki cdl się udalo
    Byliśmy u CDL właśnie. Niestety młoda już się rozleniwila, otwiera paszczę łapie sutka i małe jak smoczka, a że nic nie leci to histeria. Nie działa żadna pozycja do karmienia. Niestety. Dodatkowo dzisiaj po wizycie u neurologa, mamy ja rehabilitować,bo ma źle napięcie i asymetrie. No i wszystkie szczepienia odroczone do lutego. Mamy iść do wojewodzkiego ośrodka szczepień czy jakoś tak , po indywidualny plan. No i na pewno jedno szczepienie na razy to max.

atdchdgezzwqbf17.png

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa akurat ze szczepieniami to dobrze się złożyło :) będziecie mieli rozłożone szczepienia. My na razie nie szczepimy, nasza pediatra sama nam rozkłada :) my też musimy cwiczyc, zobaczymy jeszcze jak wizyta w poradni neonatologicznej

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    A moze daj jej jeszcze szanse? Syn 1.5mca odmawial smoka, nawet chwile sie nie zazsal, a od paru dni akceptuje, moze ona tez potrzebuje wiecej prob zanim sie oswoi

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    A moze daj jej jeszcze szanse? Syn 1.5mca odmawial smoka, nawet chwile sie nie zazsal, a od paru dni akceptuje, moze ona tez potrzebuje wiecej prob zanim sie oswoi
    Dopóki będzie mleko będę próbować, ale już nie mam ciśnienia na kp. Mała zaraz będzie miała 3 miesiące. Teraz zmieniamy mleko na HiPP combotic, bo to jedyną mieszanka którą można karmić na żądanie i która już ma probiotyk. Bebilon ewidentnie ja zatyka za bardzo.

werni lubi tę wiadomość

atdchdgezzwqbf17.png

‹‹ 1381 1382 1383 1384 1385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ