X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też ze 4 dni trwał taki kryzys. Trzeba to jakoś przetrwać i nie dawać smoczka bo dziecko musi sobie samo wypracowac tyle mleka ile potrzebuje.
    Ja bym sobie życzyła więcej dni takich jak wczoraj to będę przeszczesliwa :D

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas klops. Miesiąc bez piersi wystarczył żeby ją odrzuciła. Nie ma opcji żeby się przystawiła. Teraz już przy każdej próbie była histeria. Trudno będę ściągać mleko dopóki mam i jej dawać w butli, ale nie będę się już zarzynać laktatorem. Jednego jestem pewna że przy następnym dziecku w szpitalu karmienie tylko łyżeczka zanim nie dostanę pokarmu. I zero słuchania kogokolwiek kto.mowi żeby odstawić od piersi.
    Teraz ważne że Mała w końcu je, i jest spokojna.

werni lubi tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• werni Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Dziewczyny a skąd wiecie że macie za mało pokarmu? Laktator to nie wyznacznik ilości mleka.. polecam grupy o kp - tam dziewczyny są skarbnicami wiedzy o kp i czasem maja większą wiedzę od położnych środowiskowych :)

Tak wiem ze to nie wyznacznik. Ale jak mały czasami po jakimś czasie płacze przy cycu a później jeszcze zjada mm to myślę że mam mało.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Potwierdzam! Nie sposób sprawdzić ile mleka leci, bo dziecko ssie zupełnie inaczej. Najlepeszy sposób na rozkrecenie laktacji to pare dni wiszenia dziecka na cycu non stop :P ja w kryzysach wspomagalam sie karmi, inka j femaltikerem ale przede wszystkim karmienie co chwilę, pozwalalam małej wisiec nawet i po 2h. Wsciekala sie ze malo leci ale ssala a ja tylko zmienialam cycki raz jeden raz drugi.

Frida chyba tez tak zrobię. Nie będę patrzeć na marudzenie małego.

Frida91 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa ważny Twój konfort psychiczny. Mała wtedy też będzie spokojna :) tez będę chciała się starać o drugie by mały miał rodzeństwo.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie termometry dla dzieci?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida zazdro😍
    Mój się obudzi w łóżeczku pierwszy raz a potem pobudka po każdym odlozeniu. Aż za 39razem trafia do naszego łóżka 🙄 nie wiem już co robić, nie mam zamiaru spać z dzieckiem na rękach przez kolejny rok

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Frida zazdro😍
    Mój się obudzi w łóżeczku pierwszy raz a potem pobudka po każdym odlozeniu. Aż za 39razem trafia do naszego łóżka 🙄 nie wiem już co robić, nie mam zamiaru spać z dzieckiem na rękach przez kolejny rok

A zmieniasz pieluche przy tych karmieniach ? Lub światło oswiecssz?

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    A zmieniasz pieluche przy tych karmieniach ? Lub światło oswiecssz?
    Coś Ty, wszystko na śpiocha, w ciemnej sypialni. Pieluche zmieniam tylko wtedy kiedy Mały jest rozbudzony mocno. Odkładam go zawiniętego w koc, żeby nie czuł zimnego łóżeczka a i tak 5minut i się budzi... Kiedyś spał pięknie, później przez brzuszek brałam go w nocy żeby posłał a nie tylko płakał a teraz jest dramat

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi nie doradze bo u nas to tez loteria... Raz są takie noce jak dziś a nieraz nawet miedzy nami nie mogę jej odłożyć bo sie budzi i w sekundę ryk... Nawet jak czekam az mocno usnie itd. Albo czasem odloze i za 10min sie obudzi i też od razu w płacz. I badz tu mądry i pisz wiersze...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz na szczęście ładnie sypia w swoim łóżeczku i...uwaga... na dodatek w swoim pokoju 😱 (wiem,wiem- powinien w naszej sypialni ale pokoj dzrzwi w drzw z naszym, wiec slysze każdy jek młodego w nocy). W ogóle on bardzo lubi swój pokoj- zasypia w nim momentalnie. A przyznam się, że przez pierwszy miesiąc spał ze mną w łożku- czesciowo ze strachu a częściowo z wygody. Myślę, że w przeprowadzce do łóżeczka pomogło początkowo częste odkładanie go do niego podczas dziennych drzemek. Tak czy siak fajnie jest odzyskać swoje łóżko oraz przesiedlić na powrót do niego męża 😁.

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Dziewczyny a skąd wiecie że macie za mało pokarmu? Laktator to nie wyznacznik ilości mleka.. polecam grupy o kp - tam dziewczyny są skarbnicami wiedzy o kp i czasem maja większą wiedzę od położnych środowiskowych :)
    Ja nie sciagne laktatorem nawet 10 ml a karmię z powodzeniem, mam tyle mleka przy ssaniu że Łucja aż się krztusi

werni lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    U nas klops. Miesiąc bez piersi wystarczył żeby ją odrzuciła. Nie ma opcji żeby się przystawiła. Teraz już przy każdej próbie była histeria. Trudno będę ściągać mleko dopóki mam i jej dawać w butli, ale nie będę się już zarzynać laktatorem. Jednego jestem pewna że przy następnym dziecku w szpitalu karmienie tylko łyżeczka zanim nie dostanę pokarmu. I zero słuchania kogokolwiek kto.mowi żeby odstawić od piersi.
    Pierniczkowa a cdl nie da rady pomoc? u mnie Aniela była karmiona butla w szpitalu, w domu nie chciała ssać piersi ale dzięki cdl się udalo

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas leci dzień za dniem, ogarnęłam juz nasz rytm dnia z dowożeniem i przywożeniem Anielki :) Aniela zachwycona powrotem do dzieci, chodzi trzeci tydzień i już nie mogę jej zabrać po 14, nie chce wychodzić. Oby tylko jak najmniej przynosiła wirusów.a Łucja chyba ma skok, w nocy śpi dobrze ale w dzień ma krótsze drzemki, kilka razy po 30-40min, wcześniej spala po 2-3 h w południe. Jest coraz bardziej kontaktowa :) Aniela dalej zakochana w siostrze mówi ciągle że kocha jej brzuszek, kocha jej nóżki i rączki ;)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Werni, moj tez czasem ryczy przy cycku, a juz wieczorem to juz w 90% dni, jak juz nie da rady to nie zmuszam, czasem odbijemy, zmienimy pozycje a jak nie to odkładam do spania, butli nie daje. I czasem sie budzi za chwile, to odstawiam do tego samego cycka przy ktorym chwile wczesniej ryczał a on ssie ladnie i nagle nic mu nie przeszkadza. Takze ze ryczy to nie znaczy ze nagle mleko sie skonczylo, ze pije potem butelke tez nic nie znaczy o produkcji w Twoich cyckach. Pamiętajcie ze piersi to nie magazyn, to fabryka😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 14:30

menka2, werni, Chimera, Applejoy lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nadnajgorsza noc ever - najpierw budził sie 6 razy po położeniu spac wieczorem. Potem ladnie pospal do 3 i sie zaczęło - do 5 nie spal, ryczał, jesc tez nie, troche leżał, troche przespał na 15 min na brzuchu, w koncu maz go na rekach uśpił na całe pol godziny i znowu do nas do lozka i znow troche cyckal i ryk z niczego, pospal pol godz i znowu...masakra. Plus ze tak jak zwykle juz po 6 pospal do 8. Teraz znow drzemki słabe, pierwsza 40 min, teraz na druga odłożyłam. Plus taki ze jak spi te 30-40 min to odkładam na kolejna drzemke po godzinie i usypia... pewnie znow na pol godz😕Chociaz gotowa jestem na spacer i musze po papier toaletowy i produkty na obiad isc koniecznie to moze na złość pospi dluzej🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 14:31

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Pierniczkowa a cdl nie da rady pomoc? u mnie Aniela była karmiona butla w szpitalu, w domu nie chciała ssać piersi ale dzięki cdl się udalo
    Byliśmy u CDL właśnie. Niestety młoda już się rozleniwila, otwiera paszczę łapie sutka i małe jak smoczka, a że nic nie leci to histeria. Nie działa żadna pozycja do karmienia. Niestety. Dodatkowo dzisiaj po wizycie u neurologa, mamy ja rehabilitować,bo ma źle napięcie i asymetrie. No i wszystkie szczepienia odroczone do lutego. Mamy iść do wojewodzkiego ośrodka szczepień czy jakoś tak , po indywidualny plan. No i na pewno jedno szczepienie na razy to max.

atdchdgezzwqbf17.png

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa akurat ze szczepieniami to dobrze się złożyło :) będziecie mieli rozłożone szczepienia. My na razie nie szczepimy, nasza pediatra sama nam rozkłada :) my też musimy cwiczyc, zobaczymy jeszcze jak wizyta w poradni neonatologicznej

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    A moze daj jej jeszcze szanse? Syn 1.5mca odmawial smoka, nawet chwile sie nie zazsal, a od paru dni akceptuje, moze ona tez potrzebuje wiecej prob zanim sie oswoi

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    A moze daj jej jeszcze szanse? Syn 1.5mca odmawial smoka, nawet chwile sie nie zazsal, a od paru dni akceptuje, moze ona tez potrzebuje wiecej prob zanim sie oswoi
    Dopóki będzie mleko będę próbować, ale już nie mam ciśnienia na kp. Mała zaraz będzie miała 3 miesiące. Teraz zmieniamy mleko na HiPP combotic, bo to jedyną mieszanka którą można karmić na żądanie i która już ma probiotyk. Bebilon ewidentnie ja zatyka za bardzo.

werni lubi tę wiadomość

atdchdgezzwqbf17.png

‹‹ 1381 1382 1383 1384 1385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ