X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu tak spasowała ta metoda, że jak na spacerze mu czapka na oczy zjechała to zamiast się zloscić to zasnął 😁😁

Werni dzięki 😘

Szkoda tylko że nas ulewa złapała i stoimy teraz w bramie i czekamy czy przejdzie. Najważniejsze że bombelek śpi 😉

werni lubi tę wiadomość

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz się zbieram na kontrolę do gina z małym i nie wiem jak to będzie :/ nie jestem kierowcą więc zamawiam taxi a na miejsce dojedzie maz ale trochę później bo nie mógł wcześniej wyjść z pracy. Boję się histerii szczególnie w taxi ale zobaczymy :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 14:50

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Laktoza jest w mleku matki nie zależne co się zje :) ja nie rezygnuje z jedzenia czego kolwiek :)

Tutaj chodzi o białko z mleka - ono powoduje skaza białkowa która różnie się objawia ale na szczęście mija po pewnym czasie. U nas była straszna wysypka na buzi. Czekamnaz zejdzie całkiem buzi i za killantygoni znowu wprowadza produkty miecze i zobaczę co i jak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 14:45

4c3tvfxm6n339zea.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie tak jak piszecie dziewczyny ja tam się nie znam :)

U mojego delikatnie wyspało na twarzy. Powoli znikają. Przemywam twarz wodą.

Ciesze się ze pomysł z pieluszka Wam pomógł :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znow notorycznie drzemki po 30 min - zalałam sie troche bo pamietam jak to bylo ze starszym zw człowiek nic w spokoju zrobic nie moze bo te pol godziny mija migiem..
    Ogolnie zauwazylam ze nasze wszystkie rozmowy tu kręcą sie wokol spania/usypiania i karmienia. Czy to rodzicielstwo nie mogłoby byc troche łatwiejsze??? Ja dla odreagowania wzielam sie za planowanie przyszłorocznych wakacji😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 19:59

Applejoy, trzydziecha lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga i co tam macie w planach? My myślimy nad Chorwacją, byliśmy 5lat temu i bardzo nam się podobało 🙂

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Kupiłam ten prolaktan co pisałaś Niezapominajka i zaczęłam odciagac laktatorem. I myślę że co raz więcej mleka mam jak w nocy tez odciagam. A ten prolaktan jak dla mnie jest smaczny. :) juz prawie się poddalam co do kp.

Chimera dobrze ze Ci rodzice pomagają. :)

Pierniczkowa masz rację ze jest ciężkie ale później może się unormuje i będzie dużo mleka. I tak masz więcej mleka niż ja. :)

Drzewko super ze się odmulilas :) nie ma jak zmiana klimatu :)
    Super,że i u Ciebie działa :) cieszę się,że pomogłam. Mi też smakuje. Ja nawet się nie spodziewałam,że jakiś specyfik w razie czego pomoże, bo fameltiker mi nie pomógł i się troszkę zraziłam. Za to prolaktan i laktator już kolejny raz znacznie zwiększyły mi ilość mleka,a było już cienko. Plus jest taki,że nadal mam to jedno opakowanie,bo poprawa jest po kilku saszetkach :)

werni lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Laktoza jest w mleku matki nie zależne co się zje :) ja nie rezygnuje z jedzenia czego kolwiek :)
    A grzyby? :) Bo ja póki co to się wstrzymuje od wzdymajacych i grzybów.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mój syn w nocy spał od 20-2 i od 8-10. W ciągu dnia było kilka drzemek po 10 minut. Czy któraś ma gorzej?? 😂😅

• werni Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm grzybów nie jadłam i się zastanawiam czy je jeść. Trochę są obawy.

Co do wakacji tez juz od dawna myślę żeby gdzieś pojechać.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio ugotowałam kapuśniak i był pyszny i nie zauważyłam żeby mi się jeszcze bardziej popsuło od tego dziecko 😉

• werni Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera heh za mną ostatnio chodzi kapusniak i mówię mojemu żeby zrobić a on tez się zapalił na niego :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na taką pogodę jak dzisiaj to kapuśniaczek jest super 🙂

werni lubi tę wiadomość

• Vampire Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Dziewczyny, mój syn w nocy spał od 20-2 i od 8-10. W ciągu dnia było kilka drzemek po 10 minut. Czy któraś ma gorzej?? 😂😅
    Moja sen 22-2:30 a potem co 1 godz. aż do 7. A w dzień bojkotuje sen. Nawet na spacerach!! 🙊
    Też stawiam na białko mleka krowiego, bo już raz byłam na diecie. Odstawiłam i wróciłam, a teraz mamy gazy i śluz e pieluszce. Kumpela poradziła mi sprawdzićvczy to nie reakcja na olej z suplementów. Zmieniłam Wit.D na Vigantol, bo bardziej skondensowany. Zostają probiotyki. Zobaczymy..

Chimera, też myślimy nad Chorwacją albo Włochy. 😊 planujemy pierwsze wakacje bez zwiedzania na maxa, tylko z bardziej biernym wypoczynkiem. Nowość dla nas! 😁

Czy wy śpicie z dziećmi w dzień? Z racji, że moja nawet wcześniej mało sypiała, a jak już to głównie na spacerze, a mój facet wraca późno z pracy, to dla mnie wybór między obiadem a snem. Aktualnie brak wyborów. 😁

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:

Mój właśnie śpi z mężem na kanapie 🙄🙄🙄 ciekawa noc się zapowiada :)

Aga gdzie się chcecie wybrać? My Janusze planujemy jakieś all ekskjuzmi 😂 w Grecji

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a cwiczycie z maluchami nóżki ? Żabki kolka rowerek ?

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Dziewczyny a cwiczycie z maluchami nóżki ? Żabki kolka rowerek ?
    Mój tak ulewa, że szkoda mi tej mojej produkcji 😉

Vampire u nas to samo, do tej pory każdy urlop to było zwiedzanie ile się da, a z dzieckiem raczej wrzucimy na luz.

Ja chętnie bym się drzemnela w dzien, ale przy 30 minutowej drzemce, gdzie najpierw mina 20 minut zanim odłożę dziecko, to w re 10 minut wolę zjeść. Za to zdarzyło mi się w weekend nakarmić Robusia po czym wręczyłam go mężowi i oznajmiłam że muszę się położyć, ale ten łeb mnie tak bolał że już musiałam.

Vampire lubi tę wiadomość

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiaj idealna kąpiel. O 19 już była umyta i wykremowana. Odłożyłam domlozeczka dałam smoka i śpi. Fajnie bo już ma swój rytm. Sen nocny jest od 20 do 8. Potem w dzień 4 drzemki po 40 min :) jutro neurolog i cdl. A tymczasem idę znowu się doić. Wypiłam karmi oby wyszło coś więcej niż 20ml z obu bo już mi słabo jak widzę te marne ilości cały czas.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nasze pierwsze wakacje z dzieckiem szkolnym i to in mi bardziej siedzą sen z powiek niz niemowlak😆
    Zawsze jezdzilismy/lataliśmy w maju i wrzesniu do Wloch - nie tak goraco i przede wszystkim ceny niższe duuuzo. Chyba bede zla matka u zabiorę dziecko na pare dni ze szkoły na koniec maja lub w czerwcu po wystawieniu ocen. Na razie znalazlam mega budżetowe bilety do Lyonu we Francji - 99 zl/obie strony na osobe😁 to wyjdzie mniej niz benzyna nad nasze polskie morze! Minus jest raki ze nad morze trzeba stamtąd dojechać 3,5 godz jeszcze, ale chyba tak czy inaczej sie skusimy, bo lot nawet z Wawy. Do tego domek campingu z fajnymi basenami ze zjezdzalniami i moi chlopcy beda w 7 niebie. Campingi tez fajne, 4-5 gwiazdkowe sa w maju w super cenach, wiec opłaca sie nawet na kilka dni tak wyjechac. Druga opcja to Sycylia, dobre ceny sa z Krakowa do Katanii, a poludnie jest na mojej wewnętrznej liscie ‚must see’ i wynająć ma miescu jakis dom z basenem, moze byc nawet troche oddalony od morza, byleby z ładnym widokiem.
    Ktos jeszcze planuje juz wiosne/lato wyjazdowo? A jestem chora jak na jesieni juz sie nie rozgladam, wiec ten tego🤣

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córcia dziś pospała w dzień ok 2h w południe, od godz. 13 drzemki po 10-20 min na mnie. Ostatnio jest coraz mniej odkładalna, myślałam nad chustą, ale ona nie chce być noszona twarzą do mnie tylko twarzą do świata. Są takie chusty , bo nie widziałam?

Znów popsuła mi się pierś, brodawka boli. Moje kp to droga przez mękę 😩 do tego mamy problem z brakiem kupek. Ostatnio robiła w zeszłą środę i gdyby była tylko kp to spoko, ale ja trochę dokarmiam mm niedużo bo 60-120ml , ale prawie codziennie. Zwykle po mm następnego dnia była kupa a tu nic . Interweniować ??? Trochę się martwię

Ktoś pytał o sen w dzień. No ja w sierpniu spałam z dzieckiem w dzień, ale wtedy Laura sporo spała, we wrześniu już rzadko . W czasie jej drzemek zwykle ogarniam mieszkanie i siebie, czasem coś do jedzenia.

Jutro znowu przyjezdżają teście "do wnuczki". Szczerze mam dość tych wizyt, zawsze jestem mega umeczona. Niby teściowa mówi, że jak coś potrzebuje to może pomóc, ale i tak mam ciśnienie by ogarnąć dom i siebie przed ich przyjazdem. Plus jest taki, że zawsze przywozi ciasto😁

dqprgu1royghdo7j.png
‹‹ 1379 1380 1381 1382 1383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ