Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Mojemu tak spasowała ta metoda, że jak na spacerze mu czapka na oczy zjechała to zamiast się zloscić to zasnął 😁😁
Werni dzięki 😘
Szkoda tylko że nas ulewa złapała i stoimy teraz w bramie i czekamy czy przejdzie. Najważniejsze że bombelek śpi 😉werni lubi tę wiadomość
-
Ja zaraz się zbieram na kontrolę do gina z małym i nie wiem jak to będzie
nie jestem kierowcą więc zamawiam taxi a na miejsce dojedzie maz ale trochę później bo nie mógł wcześniej wyjść z pracy. Boję się histerii szczególnie w taxi ale zobaczymy :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 14:50
-
werni wrote:Laktoza jest w mleku matki nie zależne co się zje
ja nie rezygnuje z jedzenia czego kolwiek
Tutaj chodzi o białko z mleka - ono powoduje skaza białkowa która różnie się objawia ale na szczęście mija po pewnym czasie. U nas była straszna wysypka na buzi. Czekamnaz zejdzie całkiem buzi i za killantygoni znowu wprowadza produkty miecze i zobaczę co i jakWiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 14:45
-
Pewnie tak jak piszecie dziewczyny ja tam się nie znam
U mojego delikatnie wyspało na twarzy. Powoli znikają. Przemywam twarz wodą.
Ciesze się ze pomysł z pieluszka Wam pomógł -
U nas znow notorycznie drzemki po 30 min - zalałam sie troche bo pamietam jak to bylo ze starszym zw człowiek nic w spokoju zrobic nie moze bo te pol godziny mija migiem..
Ogolnie zauwazylam ze nasze wszystkie rozmowy tu kręcą sie wokol spania/usypiania i karmienia. Czy to rodzicielstwo nie mogłoby byc troche łatwiejsze??? Ja dla odreagowania wzielam sie za planowanie przyszłorocznych wakacji😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 19:59
Applejoy, trzydziecha lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
werni wrote:Kupiłam ten prolaktan co pisałaś Niezapominajka i zaczęłam odciagac laktatorem. I myślę że co raz więcej mleka mam jak w nocy tez odciagam. A ten prolaktan jak dla mnie jest smaczny.
juz prawie się poddalam co do kp.
Chimera dobrze ze Ci rodzice pomagają.
Pierniczkowa masz rację ze jest ciężkie ale później może się unormuje i będzie dużo mleka. I tak masz więcej mleka niż ja.
Drzewko super ze się odmulilasnie ma jak zmiana klimatu
cieszę się,że pomogłam. Mi też smakuje. Ja nawet się nie spodziewałam,że jakiś specyfik w razie czego pomoże, bo fameltiker mi nie pomógł i się troszkę zraziłam. Za to prolaktan i laktator już kolejny raz znacznie zwiększyły mi ilość mleka,a było już cienko. Plus jest taki,że nadal mam to jedno opakowanie,bo poprawa jest po kilku saszetkach
werni lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
werni wrote:Laktoza jest w mleku matki nie zależne co się zje
ja nie rezygnuje z jedzenia czego kolwiek
Bo ja póki co to się wstrzymuje od wzdymajacych i grzybów.
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Hmm grzybów nie jadłam i się zastanawiam czy je jeść. Trochę są obawy.
Co do wakacji tez juz od dawna myślę żeby gdzieś pojechać. -
Ania95 wrote:Dziewczyny, mój syn w nocy spał od 20-2 i od 8-10. W ciągu dnia było kilka drzemek po 10 minut. Czy któraś ma gorzej?? 😂😅
Też stawiam na białko mleka krowiego, bo już raz byłam na diecie. Odstawiłam i wróciłam, a teraz mamy gazy i śluz e pieluszce. Kumpela poradziła mi sprawdzićvczy to nie reakcja na olej z suplementów. Zmieniłam Wit.D na Vigantol, bo bardziej skondensowany. Zostają probiotyki. Zobaczymy..
Chimera, też myślimy nad Chorwacją albo Włochy. 😊 planujemy pierwsze wakacje bez zwiedzania na maxa, tylko z bardziej biernym wypoczynkiem. Nowość dla nas! 😁
Czy wy śpicie z dziećmi w dzień? Z racji, że moja nawet wcześniej mało sypiała, a jak już to głównie na spacerze, a mój facet wraca późno z pracy, to dla mnie wybór między obiadem a snem. Aktualnie brak wyborów. 😁
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
Ania95 wrote:Dziewczyny, mój syn w nocy spał od 20-2 i od 8-10. W ciągu dnia było kilka drzemek po 10 minut. Czy któraś ma gorzej?? 😂😅
Mój właśnie śpi z mężem na kanapie 🙄🙄🙄 ciekawa noc się zapowiada
Aga gdzie się chcecie wybrać? My Janusze planujemy jakieś all ekskjuzmi 😂 w Grecji -
werni wrote:Dziewczyny a cwiczycie z maluchami nóżki ? Żabki kolka rowerek ?
Vampire u nas to samo, do tej pory każdy urlop to było zwiedzanie ile się da, a z dzieckiem raczej wrzucimy na luz.
Ja chętnie bym się drzemnela w dzien, ale przy 30 minutowej drzemce, gdzie najpierw mina 20 minut zanim odłożę dziecko, to w re 10 minut wolę zjeść. Za to zdarzyło mi się w weekend nakarmić Robusia po czym wręczyłam go mężowi i oznajmiłam że muszę się położyć, ale ten łeb mnie tak bolał że już musiałam.Vampire lubi tę wiadomość
-
Moja dzisiaj idealna kąpiel. O 19 już była umyta i wykremowana. Odłożyłam domlozeczka dałam smoka i śpi. Fajnie bo już ma swój rytm. Sen nocny jest od 20 do 8. Potem w dzień 4 drzemki po 40 min
jutro neurolog i cdl. A tymczasem idę znowu się doić. Wypiłam karmi oby wyszło coś więcej niż 20ml z obu bo już mi słabo jak widzę te marne ilości cały czas.
-
To nasze pierwsze wakacje z dzieckiem szkolnym i to in mi bardziej siedzą sen z powiek niz niemowlak😆
Zawsze jezdzilismy/lataliśmy w maju i wrzesniu do Wloch - nie tak goraco i przede wszystkim ceny niższe duuuzo. Chyba bede zla matka u zabiorę dziecko na pare dni ze szkoły na koniec maja lub w czerwcu po wystawieniu ocen. Na razie znalazlam mega budżetowe bilety do Lyonu we Francji - 99 zl/obie strony na osobe😁 to wyjdzie mniej niz benzyna nad nasze polskie morze! Minus jest raki ze nad morze trzeba stamtąd dojechać 3,5 godz jeszcze, ale chyba tak czy inaczej sie skusimy, bo lot nawet z Wawy. Do tego domek campingu z fajnymi basenami ze zjezdzalniami i moi chlopcy beda w 7 niebie. Campingi tez fajne, 4-5 gwiazdkowe sa w maju w super cenach, wiec opłaca sie nawet na kilka dni tak wyjechac. Druga opcja to Sycylia, dobre ceny sa z Krakowa do Katanii, a poludnie jest na mojej wewnętrznej liscie ‚must see’ i wynająć ma miescu jakis dom z basenem, moze byc nawet troche oddalony od morza, byleby z ładnym widokiem.
Ktos jeszcze planuje juz wiosne/lato wyjazdowo? A jestem chora jak na jesieni juz sie nie rozgladam, wiec ten tego🤣
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Moja córcia dziś pospała w dzień ok 2h w południe, od godz. 13 drzemki po 10-20 min na mnie. Ostatnio jest coraz mniej odkładalna, myślałam nad chustą, ale ona nie chce być noszona twarzą do mnie tylko twarzą do świata. Są takie chusty , bo nie widziałam?
Znów popsuła mi się pierś, brodawka boli. Moje kp to droga przez mękę 😩 do tego mamy problem z brakiem kupek. Ostatnio robiła w zeszłą środę i gdyby była tylko kp to spoko, ale ja trochę dokarmiam mm niedużo bo 60-120ml , ale prawie codziennie. Zwykle po mm następnego dnia była kupa a tu nic . Interweniować ??? Trochę się martwię
Ktoś pytał o sen w dzień. No ja w sierpniu spałam z dzieckiem w dzień, ale wtedy Laura sporo spała, we wrześniu już rzadko . W czasie jej drzemek zwykle ogarniam mieszkanie i siebie, czasem coś do jedzenia.
Jutro znowu przyjezdżają teście "do wnuczki". Szczerze mam dość tych wizyt, zawsze jestem mega umeczona. Niby teściowa mówi, że jak coś potrzebuje to może pomóc, ale i tak mam ciśnienie by ogarnąć dom i siebie przed ich przyjazdem. Plus jest taki, że zawsze przywozi ciasto😁