X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, u mnie wakacje zawsze ogarnia mąż i zawsze jestem zachwycona więc się już nie wtrącam do organizacji, ewentualnie wskażę kierunek wyjazdu😁 w przyszłym roku chciałabym gdzieś blisko i niedrogo , wstępnie myśleliśmy o Grecji bo lubimy ich klimat i kuchnię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 20:49

dqprgu1royghdo7j.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby mój Mąż jutro wyjeżdża służbowo na dwie noce i nawet nie chcę o tym myśleć 😭

Domi_tur wrote:
    Mój właśnie śpi z mężem na kanapie 🙄🙄🙄 ciekawa noc się zapowiada :)

Leon śpi od 17:15 🙈 Ja w tym czasie ogarnęłam trochę mieszkanie zamiast się położyć i teraz też się boję nocy... Też sobie musiał wybrać porę na spanie, jak już śpi 🙄

👩36 lat 🧑39 lat

8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Moja dzisiaj idealna kąpiel. O 19 już była umyta i wykremowana. Odłożyłam domlozeczka dałam smoka i śpi. Fajnie bo już ma swój rytm. Sen nocny jest od 20 do 8. Potem w dzień 4 drzemki po 40 min :) jutro neurolog i cdl. A tymczasem idę znowu się doić. Wypiłam karmi oby wyszło coś więcej niż 20ml z obu bo już mi słabo jak widzę te marne ilości cały czas.
    Pierniczkowa, nie wiem,czy wierzysz w leki homeopatyczne, ale jeśli tak,to możesz spróbować Belladonna 9 ch. Jeśli przyjdzie taki czas, że prolaktan mi nie pomoże,to zastosuje właśnie to. Do tej pory stosowałam to raz, by był lepszy wyplyw mleka. Tyle,że na mnie podziałało tak,że zwiększyła się ilość mleka. Później się bałam tego stosować,żeby mleka nie było za dużo. Spróbuj jeśli nic innego Ci nie pomaga.

werni lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Pierniczkowa, nie wiem,czy wierzysz w leki homeopatyczne, ale jeśli tak,to możesz spróbować Belladonna 9 ch. Jeśli przyjdzie taki czas, że prolaktan mi nie pomoże,to zastosuje właśnie to. Do tej pory stosowałam to raz, by był lepszy wyplyw mleka. Tyle,że na mnie podziałało tak,że zwiększyła się ilość mleka. Później się bałam tego stosować,żeby mleka nie było za dużo. Spróbuj jeśli nic innego Ci nie pomaga.
    Dzięki wielkie ! A w jakiej dawce? Ile razy dziennie?

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Matyldaaa Koleżanka

Wysłany: 30 września 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga co do wiosennych wypadów to nasz rodziny zwyczaj i najczęściej to właśnie Włochy. My planujemy wypad na Ischie bo po pierwsze to wyspa znana z wód geotermalnych (większość hoteli ma baseny z ciepła wodą) więc na wiosnę to idealna opcja. A po drugie loty też mega tanie (lot do Neapolu a potem prom).
    A na dłuższe wakacje pewnie wybierzemy Grecję.
    Oczywiście jeśli dzieć nam się nie popsuje i będzie dało się z nią podróżować :)

Mama Aniołka - 02.2018

Iga jest z nami 22.08.2019 ❤❤❤
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Dzięki wielkie ! A w jakiej dawce? Ile razy dziennie?
    Zastosowałam 5 drazetek pod język raz dziennie.
    Położna mówiła,żeby przez pierwsze 3 dni brać po 5 raz dziennie, a później można powoli schodzić na 3, aż odstawić.
    Daj znać,czy pomoże.
    Ja wtedy oprócz laktatora jeszcze ręcznie ściągałam,bo chciałam pozbyć się zastoju.

werni lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja cdl polecała zwykły słód jęczmienny można kupić w zielarskich - jak ktoś chce mam jeden słoiczek nieotwarty (na pewno nie użyje).

Co do wakacji dobrze poczytać gdzie chcecie jechać - my też gdzieś planujemy, ale jeszcze nie wiemy gdzie :P. Teraz po narodzinach malutkiej wyjazd zimą na narty wydaje się wyprawą na mount everest 😅, mimo że najbliżej w góry mamy 2,5h drogi autem 😂🤦🏻‍♀️

1bab7e35e8.png[/url]
  • werni Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija spróbuj jej też podawać wody przegotowanej jak dajesz tez mm. Wtedy lepiej będzie wyprozniac. U nas pomaga. Tak doradzila położna jak była u nas w domu.

Z tą belladona chyba tez spróbuję jak skończę te saszetki.

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apple też myślę o zimowym wypadzie na narty. Co roku jeździliśmy z rodziną męża na 2-3dni w Tatry. Ze mnie żaden wielki narciarz, więc Białka mi w zupełności wystarcza 🙂 Stwierdziłam, że w tym roku może nie rezygnować, tylko właśnie tak bardziej spacerowo się wybrać z ekipą... zobaczymy.

Jeszcze nie śpicie, czy tak jak u mnie macie akurat karmienie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 01:35

Applejoy lubi tę wiadomość

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 03:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poprawe laktacji chyba wszystko już stosowałam.Mamy za soba:piulette,medela symphony,prolaktan,femaltiker,lactosan ale to dawno.Jakiś lek homepatyczny brałam(nazwa jutro)Też nie pomogło.Belladone kupie jutroi sprawdze.

Obecnie jest tak sobie.Jestem kp i kpi.Któregoś dnia tylko się odciągałam i na dobe wyszło 600ml,minus dzieć zjada 720-860.Dostaje mm.Staram się dziecko przystawiać ale nie zawsze zgryeamy się czasowo.Boje się,że jak za długo bede czekac to zaczne miec coraz mniej mleka i odciągam.Na początku mialam bardzo malo mleka,wszystko wypracowałam laktatorem.Dziec ma 10 tygodni i tyle czasu odciągam pokarm maksymalnie co 3 godziny.Obecnie zwiększyłam częstotliwość bo chce jeszcze troche więcej pokarmu i odciągam co 2 -2.5godziny.Do nocnego ofciągania można sięcprzyzwyczaić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 03:41

• Kalija Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z homeo brałam Ricinus communis polecone przez pediatre-homeopate. Nie zauważyłam jednak różnicy tak jak po femaltikerze.

dqprgu1royghdo7j.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas akurat karmienie. Jednej znajomej pomógł femaltiker

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni to nasze dzieci mają dzisiaj te same pory 😉

Ja piłam femaltiker w czasie kryzysu i rzeczywiście się poprawiło, ale nie wiem na ile to była jego zasługa, a na ile ten kryzys po prostu mijał. Najbardziej wierzę, że ilość mleka się zwiększyła dzięki "wiszeniu" Robusia na cycu w tamtym czasie 🙄

Teraz pijam inke zamiast zwykłej kawy, czasem piwo 0%, ale jak nie jest gorąco to już nie ta przyjemność 😉 Pijam jeszcze te łuski kakaowe cały czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 05:00

werni, Frida91 lubią tę wiadomość

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Ja z homeo brałam Ricinus communis polecone przez pediatre-homeopate. Nie zauważyłam jednak różnicy tak jak po femaltikerze.

Też brałam ricinus communis i nie pomógł.

• werni Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i od 5 maly marudny że wkoncu wzięłam go do naszego łóżka i dzięki temu udało się jeszcze chwile pospać. Teraz kończymy jeść :)
    Zauważyłam że się domaga większych porcji. Mały glodomor :)

O właśnie przypomnialas o ince Chimera bo miałam też ją zacząć pić. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 06:56

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jestesmy juz po skoku :P Mała miala wczoraj super dzień, ladnie spała a pomiędzy drzemkami była wesoła i aktywna. W nocy meczylam sie godzine z usypianiem na cycku, a w koncu jak odlozylam to obudzila mi się ale myślę sobie ze poki nie ryczy to niech leży :P A ona fikala sobie jak szalona az sama usnela. Co lepsze w łóżeczku! I co najlepsze - usnela ok. 23 a spała aż do 6! :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 07:31

Applejoy, Chimera, Smerfelinka, werni, Domi_tur, Agagusia lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a skąd wiecie że macie za mało pokarmu? Laktator to nie wyznacznik ilości mleka.. polecam grupy o kp - tam dziewczyny są skarbnicami wiedzy o kp i czasem maja większą wiedzę od położnych środowiskowych :)

1bab7e35e8.png[/url]
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nasze dzieciaczki mają te same pory karmienia Werni i Chimera 😘

werni lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Dziewczyny a skąd wiecie że macie za mało pokarmu? Laktator to nie wyznacznik ilości mleka.. polecam grupy o kp - tam dziewczyny są skarbnicami wiedzy o kp i czasem maja większą wiedzę od położnych środowiskowych :)
    Potwierdzam! Nie sposób sprawdzić ile mleka leci, bo dziecko ssie zupełnie inaczej. Najlepeszy sposób na rozkrecenie laktacji to pare dni wiszenia dziecka na cycu non stop :P ja w kryzysach wspomagalam sie karmi, inka j femaltikerem ale przede wszystkim karmienie co chwilę, pozwalalam małej wisiec nawet i po 2h. Wsciekala sie ze malo leci ale ssala a ja tylko zmienialam cycki raz jeden raz drugi.

Applejoy, werni, Agagusia lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida dokładnie! W ostatnim kryzysie myślałam że już psychicznie nie wytrzymam, bo praktycznie nic w domu nie robiłam, ciężko było mi coś naszykowac do jedzenia, iść do toalety. Obiady codziennie jadłam dziecku nad głową. Karmienia trwały co najmniej 40 minut na cycek, a nie było opcji żeby po jednym skończył. Po jakimś tygodniu kryzys minął, mały już się umie zainteresować na macie i powoli nam się wyłania plan dnia jedzonko-aktywnosc-drzemka...tylko żeby jeszcze te drzemki trwały troszkę dłużej, to już nie będę na nic narzekała 🤗🤗

Frida91, Applejoy, werni, Vampire lubią tę wiadomość

‹‹ 1380 1381 1382 1383 1384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ