X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez przy ryku bujam lekko karmiąc. Ew jak byla masakra to karmiłam nawet i na pilce lekko sie cala bujając.

Iga - moj niezawodny sposób na laktator - do jednego cycka dziecko przystawiasz, a z drugiego ściągasz i leci super😃 jest z tym troche gimnastyki, ale warto. Sprobuj i daj znac. Na jaka podyplomowke idziesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2019, 12:57

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, wszystkiego dobrego🙂😘

Werni, moja od ponad tygodnia robi takie cyrki na piersi, ze najpierw je 10 min normalnie, a potem wypluwa, placze, znowu lapie, ssie jak dzika przez chwile, wypluwa i wali raczkami we wszystko wokol itd. 🙄 I tez tak sie nie dzieje przy wszystkich karmieniach, tylko moze 2-3 w ciagu doby. Ja ją wtedy zabieram od piersi i wreczam malzowi - u niego sie uspokaja i po kolysaniu na pilce usypia. Mnie sie wydaje, ze ona sie zlosci, ze leci mleko, bo chcialaby tylko possac dla samego possania. Malz jej nie pachnie mlekiem, wiec u niego sie wycisza. Ale 17-ego mamy neurologa to dopytam o to zachowanie dla swietego spokoju.

My dzis mielismy mega fajny dzien, bylismy w SPA pod Poznaniem (SPA_larnia Puszczykowo, bardzo polecam). Z zabiegow specjalnie duzo nie skorzystalam, ale zjadlam pysznosci w restauracji😊 Maja nie chciala spac ani minuty, ale mimo to przetrwalismy bez placzu, a to ja noszac po sali, a to bujajac w nosidle, a to idac na spacer. Az sie nie spodziewalam, ze 6 h poza domem zleci bez zadnych awarii🙂 Co prawda w domu sie juz troche rzucala po powrocie, pewnie z nadmiaru wrazen, ale w koncu padla na cycku. Zaraz ją odkladam, troche popracuje i tez ide spac.

Ps. Dzis spacerowalismy pierwszy raz w spiworku Lanila - elegancko grzeje. Majusia byla ubrana tylko w body z krotkim + dresik i czapka i w ogole nie zmarzla. W pomieszczeniu wystarczy tylko odpiac gorna warstwe i cyk, wyjac maluszka. Nie wiem czy na siarczyste mrozy bedzie dosc cieply, ale na obecna pogode sie sprawdza

kayama, werni lubią tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Frida odbijam na chwile się uspokaja jak złapie drugą pierś ssie a potem zaczyna machać. Tez potafi zasnąć :)
    U nas to samo , wierci sie, szarpie piers, czasem nawet wrzeszczy :( odbijam, zmieniam piersi, czasem pomaga , czasem nie... Nie mam pomysłu ... Aniela zawsze zasypiała na piersi a ta niemal nigdy... Później jakby się denerwuje że mleko leci, nie wiem może smoczek by pomógł ale nie chce wprowadzać smoczka . Aniela pewnie by chodziła i go brala

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Tez przy ryku bijem lekko karmiąc. Ew jak byla masakra to karmiłam nawet i na polce lekko sie cala bujając.

Iga - moj niezawodny sposób na laktator - do jednego cycka dziecko przystawiasz, a z drugiego ściągasz i leci super😃 jest z tym troche gimnastyki, ale warto. Sprobuj i daj znac. Na jaka podyplomowke idziesz?
    Eh niezły pomysł! Jutro będę próbowała. Wiesz ja mam zjazdy raz na trzy tygodnie, więc pogimnastykuje się z tym laktatorem ;) oby tylko Lusia piją z butli... Idę za zarządzanie oświata. Jestem z zawodu nauczycielem i logopeda, więc kolejny kierunek mi się przyda ;) a mam okazję bo mam dofinansowanie z pracy

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    jestescie w 25 centylu

A to dobrze??

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Moja dzisiaj wypiła 400 ml :( już nie mam pomysłu co z nią robić. Odnośnie preferencji na boczek, mamy na prawo a raczej mieliśmy. Karolina nie da się położyć na bok ale.pomogla nam poducha headcare. Śpi na niej już drugą noc, i widzę że główkę ma na prosto, czasem delikatnie się przekreci w jedną lub drugą stronę.
    Idę się znowu doić, mam nadzieję że uda mi się jeszcze jakieś 100 dzisiaj uciągnąć. Do północy mam czas, karmi wypite, femaltiker tez. A biedronka jest mega, gdybym wiedziała nie bralabym żadnego innego laktatora.
    400ml wypila na 3/4 doby
    to polowa tego co na dobe powinna

wspolczuje problemow

my mielismy takie pokarmowe z 2ga Pociecha wiec dawalam mm i co 2h bo mini ilosci pila co 3h tez nie bylo lepiej
    byl dziennik z ml karmien , pamperow i jakos ujechalismy bez szpitali

dopiero po 4,5 mcu zechciala ciut wiecej
    pic mleka a nocki do 4mca to zegarek w komorce byl ustawiany co 3h na butle
    na spiocha nam spokojniej jadla ale ilosci tez mizerne np po 50ml

po 4mcu od razu kaszki,chrupki sloiczki by trzymala sie w siatkach tych najniższych

bad krwi i siku byly ok crp tez a to pokolosie kolizji pepowinowej

a nie mieliscie czasem jakichs klopotow podczas porodu? przyduszenie, zachlystniecie etc

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    A to dobrze??
    to najnizsze centyle ale ok po prostu na razie chudzinka moze taka jej uroda jesli regularnie je

my w 75 wagowo a 95 na wzrost ale to sie jeszcze zmieni
    skonczony 5tz i 3 dni waga 5650 a duzy sie urodzil 4kg plus

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys a jakie masz nosidełko ? Ja bym chciała spróbować, chusty mnie nie przekonują. Ale nosidełko musi być super ergonomiczne aby było dziecko.dobrze ułożone.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, z jaką najkrótsza przerwa stosowaliscie windi?
    A może jeszcze któraś z Was stosuje?
    Do tej pory zdarzyło nam się użyć kilka razy, ale dzisiaj znowu nieciekawy wieczór i ewidentnie problem brzuszkowy. Nad ranem ładnie się odgazowala po rurkach i cieszyła się nawet w trakcie używania.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko jak trzeba było to i 3 razy w ciągu dnia. Zdarzało się i codziennie, teraz już nie mamy takiej potrzeby, jak nie idzie kupa to wtedy działamy.

Kayama wszystkiego najlepszego! ❤️❤️❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 22:16

Niezapominajka5, kayama lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Baileys a jakie masz nosidełko ? Ja bym chciała spróbować, chusty mnie nie przekonują. Ale nosidełko musi być super ergonomiczne aby było dziecko.dobrze ułożone.

Nie mamy nosidla, kurcze zle napisalam, chodzilo mi o łupine-fotelik samochodowy. Ja na to mowie nosidlo czasami.

Na te chwile dla takich maluchow jak nadze to raczej zadne nosidlo nie jest dobre, tylko chusty. Dopiero jak Majka bedzie lepiej trzymac postawe to ja chce kupic Bondolino to z plecami na krzyz, najbardziej mi sie podoba

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerkowo mieliśmy zachłyśnięcie wodami płodowymi. I lekkie Przysusze nie dlatego ma 9 na 10 bo była sina i nie łapała koloru. Myślisz że to może być powód?

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 03:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga ja też kończę studia podyplomowe, 2 zjazdy we wrześniu opuściłam ale za tydzień chce jechać i plan jest taki że zrobimy akcje że wcześniej poodciagam a mąż będzie się z młodym kręcił po okolicy i w razie czego przyjdą do mnie na karmienie (mój przeważnie bez cyca się nie uspokoi)

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 03:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy nosidełko z Babybjorn i ono jest niby od pierwszych dni. Pytaliśmy o to neonatologa bo też słyszałam że nosidelka tylko jak dziecko siedzi i on powiedzial że można w nim nosić jak dziecko skończy 6 tygodni tylko nie za długo. Skonsultuję to jeszcze z fizjo ale to chyba nie do końca tak jest że absolutnie nie można póki dziecko nie siedzi :)

Starania od 06.2017

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, zdrówka i lekkiego macierzyństwa!!

Aga, u mnie ta sama akcja z oczyszczanuem macicy. Po porodzie zrobiło mi się tyłozgiecie i tydzień temu na USG wyszedł centymetr tkanki. Akurat od dnia badania nie krwawię, także po szpitalu muszę iść do kontroli. Są jakieś sposoby, żeby pomóc w oczyszczaniu? Średnio mam ochotę na zabieg. 😁😁

Pierniczkowa, jak działa ten head care? Z asymetria ciałka jakoś poszło, bioderko prawie prawie, ale ta główka to masakra. Z uporem maniaka na jedną stronę.

Iga, pomysł z karmieniem jest mega a jak nie ma możliwości to ciepły prysznic i od razu się podłączyć.

IGA.G, kayama lubią tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • werni Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małemu daje smoczek gdy tak wariuje wtedy się uspokaja potem znowu daje i ładnie łapie.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Iga ja też kończę studia podyplomowe, 2 zjazdy we wrześniu opuściłam ale za tydzień chce jechać i plan jest taki że zrobimy akcje że wcześniej poodciagam a mąż będzie się z młodym kręcił po okolicy i w razie czego przyjdą do mnie na karmienie (mój przeważnie bez cyca się nie uspokoi)
    U nas nie da rady... Studia na drugim końcu miasta, a mąż nie będzie z dwójką jeździł żebym karmiła Łucję. Może na dwa pierwsze zjazdy się uda jak babcia pomoze

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie właśnie ściągnęłam 30 ml :D Lusia na jednej piersi, laktator do drugiej. Będę mrozilam i na zjazd uzbieram ;) tylko na weekend spróbujemy aby napiła się z butelki przy mężu, bo ze mną na pewno będzie chciała pierś

Agagusia lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, 25 to nie jest najniższy centyl! Nie straszcie dziewczyny. To jedynie o jeden poziom niżej niz srednia, czyli 50 centyl. Nie kazde dziecko jedt w stanie osiągnąć tez 75, a co dopiero 90, po prostu sa drobne dzieci tak jak dorośli jedni sa grubej kości i waza wiecej, inni drobnej i waza mniej. Gdyby dziecko bylo w centylu 3, albo co istotniejsze spadało w siatkach to mozna sie martwić, ale nie w 25!
    Moj średni zawsze byl miedzy 10 a 25 i jest okazem zdrowia, mega sprawny fizycznie, rosnie tez ladnie. Kayama, nie przejmuj sie, patrz tylko czy mala w siatkach nie spada. Siatki masz pewnie na koncu książeczki zdrowia.
    Ja nawet na centyle teraz nie patrze, bo skoro min sie urodził z waga 2600 i w 37 tygodniu to pewne ze bedzie na niskich centylach, bo inne dzieci dopiero po 3 tygodniach beda startowały ze swoja wieksza waga, a porównuje sie ich na tych samych siatkach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2019, 12:59

DrzewkoPomarańczowe, Frida91, werni, kayama lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    U nas nie da rady... Studia na drugim końcu miasta, a mąż nie będzie z dwójką jeździł żebym karmiła Łucję. Może na dwa pierwsze zjazdy się uda jak babcia pomoze

Ja mam studia w innym mieście 1,5h od mojego i nie da rady żebym jechała bez młodego bo w razie kryzysów tylko ja go jestem w stanie uspokoić cycem :/ niestety do tej pory nigdzie sama nie wyszłam bo u nas się nie da

IGA.G lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017

n59y9vvj275r1f8v.png
‹‹ 1396 1397 1398 1399 1400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ