Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Kayama wszystkiego naj 🌷🎂🥂
Dziewczyny, o 14 dałam córce czopek glicerynowy a tu dalej kupy brak, jedynie brudny kleks na pieluszce . Robimy rowerki, masuje brzuszek...
Ile czasu maksymalnie u Waszych maluszków nie było kupki?
werni wrote:Mój nadal nosi 56 ale widzę ze juz powoli będę zmieniać na 62. Dziś super dzień. Od rana prawie cały czas na cycu. I dużo śpi. Jakby w cycach był usypiacz
Przybij piątkę, u mnie identyko😁werni, kayama lubią tę wiadomość
-
Kalija, u nas jeszcze 2 tyg temu też był problem z kukpa. Najdłużej co prawda nie było jej u nas 7 dni. Jak byłyśmy w szpitalu podali czopek i od tamtej pory jest ok (codziennie lub co drugi dzień). Mała kupka była po około 3h, a normalna kilka godzin później.
U nas też minęły kupki żółto-zielonkawe. Może to samo się pojawia i samo przechodzi? Również kwasnawy zapach pozostałWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 18:02
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
O szkoda ze się obraziła może by pomogło. Teraz tak pomyślałam że można spróbować łyżeczką jak pisała wczesniej Pierniczkowa.
-
A macie sposób by mały tak się nie wiercil przy karmieniu ? Na początku ładnie je a później macha rączkami a na koniec ryk to przystawiam jeszcze raz do tej samej piersi lub do drugiej.
-
Niezapominajka5 wrote:Kayama, wszystkiego najlepszego
oby córeczka obdarzyła Cie samymi takimi słodkimi uśmiechami
Dziewczyny,czy zwalczylyscie te preferencje strony?
Mimo,że jest lepiej, to moja nadal tak krzywo układa główkę i nie patrzy całkowicie na wprost, tylko przechyla głowę. Do kogo z tym pójść? Fizjoterapeuta, ortopeda, a może neurolog?
obie mialy preferencje pr str ale im przeszlo
neurolog lub fizjo ok spr dzieckoNiezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
U nas preferuje prawa strone ale nie zawsze. Juz zaczela spac z glowka raz w prawo raz w lewo. Za to jak tylko klade ja na brzuszek to automatycznie juz glowa w lewo ustawiona. I tak lezy i nie podnosi sie i zaraz zaczyna plakac.
Pare razy doslownie uniosla glowke.
A jak to u was jest w pozycji na brzuszku?Mooniika -
kayama wrote:Dziękuję
Dziewczyny które karmią mm, co ile karmicie, regularnie na godziny.czy czekacie aż dziecię się domaga? Moja nie zawsze płacze i.nie wiem czy czekać czy dawać jej co ok 3 godziny.
Zważyłam się z nią i wychodzi mi że waży 4800.
mm dluzej jest trawione mimo podobnej kalorycznosci co z piersi
-
werni wrote:A macie sposób by mały tak się nie wiercil przy karmieniu ? Na początku ładnie je a później macha rączkami a na koniec ryk to przystawiam jeszcze raz do tej samej piersi lub do drugiej.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Mooniika wrote:U nas preferuje prawa strone ale nie zawsze. Juz zaczela spac z glowka raz w prawo raz w lewo. Za to jak tylko klade ja na brzuszek to automatycznie juz glowa w lewo ustawiona. I tak lezy i nie podnosi sie i zaraz zaczyna plakac.
Pare razy doslownie uniosla glowke.
A jak to u was jest w pozycji na brzuszku?
im wiecej sie cwiczy po pare x dziennie tym latwiej ale nie kazde dziecko lubi
z synem po kazdym karmoeniu i odbiciu lezy troche lub zaspimy na moim brzuchu co jest niezbyt bezpieczne dla malucha
choc z kolkowa Zuzia spalam tak 5h w nocy w zupelnym.bezruchu -
Mój nie lubi za długo na brzuchu leżeć. Ale głowę to już wysoko trzyma chwile.
My z kocem popieramy plecki jak leży na boku. -
kayama wrote:Dziękuję
Dziewczyny które karmią mm, co ile karmicie, regularnie na godziny.czy czekacie aż dziecię się domaga? Moja nie zawsze płacze i.nie wiem czy czekać czy dawać jej co ok 3 godziny.
Zważyłam się z nią i wychodzi mi że waży 4800. -
Moja dzisiaj wypiła 400 ml
już nie mam pomysłu co z nią robić. Odnośnie preferencji na boczek, mamy na prawo a raczej mieliśmy. Karolina nie da się położyć na bok ale.pomogla nam poducha headcare. Śpi na niej już drugą noc, i widzę że główkę ma na prosto, czasem delikatnie się przekreci w jedną lub drugą stronę.
Idę się znowu doić, mam nadzieję że uda mi się jeszcze jakieś 100 dzisiaj uciągnąć. Do północy mam czas, karmi wypite, femaltiker tez. A biedronka jest mega, gdybym wiedziała nie bralabym żadnego innego laktatora.werni lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykayama wrote:Dziękuję
Zważyłam się z nią i wychodzi mi że waży 4800. -
nick nieaktualny
-
werni wrote:Frida odbijam na chwile się uspokaja jak złapie drugą pierś ssie a potem zaczyna machać. Tez potafi zasnąć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 20:36
werni lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Pierniczkowa to mówisz ze polecasz tą biedronke to chyba tez ja zamówię. Wiecej snu w nocy będzie.
Frida mój to samo właśnie robi. Raz ładnie je raz cyrki. -
Dziewczyny, mm to nie trucizna czy lekarstwo żeby się trzymać sztywno odstępów między karmieniami. Wartości na opakowaniu trzeba do dziecka trochę dostosować. Jak dziec głodny to nie oszukiwać woda czy czym tam tylko dać jeść.
E_linka2, Camelia, joan85 lubią tę wiadomość
[/url]