Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAgagusia wrote:Tez mamy to body w jeżyki😀 To lindex, tak? Gdzie kupujesz? Nasze w rozmiarze 62 i ciagle czekamy az dorośnie...
Nie, ja je kupilam w HM w 2-paku jeszcze z gladkim brazowym za 39,99 zl. Pasuje ekstra do skarpetek zwierzakow lesnych tez z HM🙂
Maja ma wlasnie rozmiar 62 i juz wyrasta😄 Bardzo mi szkoda, bo one sie zakladaja i nosza super. Od kiedy je mamy, to juz w ogole przestalam sie interesowac body przez glowe, bo te kopertowe sa duzo wygodniejsze. Zamawiam dzis chyba 5-pak na 68🙂 -
nick nieaktualnyAnaKwiat wrote:A my dziś mamy dzień śpiocha. Młody zalicza już 4 drzemkę i ta trwa 2 godziny. Boję się co będzie w nocy przy takim braku aktywności.
Ja za to nie mogę siedzieć w domu bo szaleję w sklepach internetowych z rzeczami dla dzieci. W Zarze są piękne rzeczy i muszę się powstrzymywać by nie kupować Krzysiowi sweterki i inne.
Taaak, piekna jest ta jesienna kolekcja Zary dla dzieciaczkow, ogladalam w sklepie na zywo - i materialy super i kolory🙂 -
baileys wrote:Nie, ja je kupilam w HM w 2-paku jeszcze z gladkim brazowym za 39,99 zl. Pasuje ekstra do skarpetek zwierzakow lesnych tez z HM🙂
Maja ma wlasnie rozmiar 62 i juz wyrasta😄 Bardzo mi szkoda, bo one sie zakladaja i nosza super. Od kiedy je mamy, to juz w ogole przestalam sie interesowac body przez glowe, bo te kopertowe sa duzo wygodniejsze. Zamawiam dzis chyba 5-pak na 68🙂
Też zdecydiwanie wolę kopertowe
W necie można kupić przedłużki do body jakby to kogoś interesowało
https://allegro.pl/kategoria/odziez-11764?string=przedłużka do body&description=1&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_MD_DCK_Dziecko - Odzież&ev_adgr=Dziecko - Odzież - Bielizna - Przedłużka do body&gclid=EAIaIQobChMI-dWEjZOH5QIVjIGyCh2sBAaGEAAYASAAEgKf_vD_BwE&order=qd&bmatch=baseline-dict42-bab-1-1-1002 -
Baileys - daj znać jakie sprzety wybraliście. U nas mąż lubi majsterkować i naprawił tą pralkę, ale suszarki szukamy. widziałam że w EuroRtvAgd jeste jakaś promocja że przy zakupie 2 sprzetów daja rabat po ok 500 zł. Zerknij.
A propos bodziaków to powiam Wam że ja wole te przez głowę - mniej zapinania, a ja leniwa jestem:) A przedłużki te właśnie body z Lindexu mają juz wbydowanę - super wygoda, bo dłużej ponosi dziecko, tylko najpier trzeba rękawki zawijać bo raczej dłuższe są - mamy body które mały nosi do teraz od urodzenia dzieki temu rozwiązaniu.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
To prawdą ze w weekend tatusiowie przejmują opiekę - u nas też. Wczoraj od daaaawna miałam 2 godziny wyłącznie dla siebie i to w d=pustym domu, czyli w naszym przypadku w ciiiiiiichy:) Zasnęłam jak kamień tak, ze jak się obudziłam to myslałam ze jakiś ranak jest, tylko się zastanawiałam który to dzień
Chimera - ja mam ten stanik z Alles i mi się dobrze nosi, choć używam tylko na pierwsze wyjścia, bo w domu to zwykle chodze bez albo w tych Kappahl. Kupiłam niby głównie na to wesele które mieliśmy w polowie września, a finalnie wiecie jak poszłam - z samymi wkładkami laktacyjnymi na kiecce:) Najlepiej to wyglądało, nic nie wystawało bokami i brodawki sie nie odznaczały. A że teraz mam taki rozmiar akurat d=jak dla mnie to super sie czułam:) Mogłyby mi te piersi takie zostać - rozmiar C, małe D, nie obraziłabym się.
A propos okresu, to czy jestem rekordzistką - przy Adasiu nie miałam prawie 2 lata plus ciąza, czyli ponad 2 i pół wyszło - a jaka wygoda.
teraz znów od wczoraj plamie i już sie martwie czy cos zlego tam sie nie dzieje, a ja to zwalam na moje tyłozgiecie i niepełne oczyszczenie po połogu. A to juz u mnie 2i pół miesiąca. Do tego mam kłujący, lekki ból w boku:( Musze chyba do gina napisać...
Zaraz wybieramy się na spacer do łazienek plus park ujazdowski - oby słoneczko dopisało to może pare fajnych zdjęć sie uda zrobić
Wojtek(2012), Adaś(2015)
-
U nas ze spanie masakra - drzemki nadal 30-40 min, a do tego przestał ładnie sam ze smoczkiem usypiać, czasem trzeba w tym czasie i ze 3 razy go dosypiać. To samo wieczorem - budzi sie co 10-20 min przez pierwsze 2 godziny:((( Ktos tak ma? Jakie pomysły????
Wojtek(2012), Adaś(2015)
-
Nasza od czwartku drze się wieczorem jakby ktoś ją ze skóry obdzierał... Tylko wieczorem przed snem, nic nie działa, drze się aż padnie
ale jak padnie to śpi niemal całą noc... Dzisiaj obudziła się o 4, a przedwczoraj ja ją budziłam o 5 bo już mleko mnie zalało...
Agusia u nas z Aniela był taki etap, ale miała wtedy z pół roku, budziła się kilka razy na drzamkach i wieczorem, musiałam ją dosypiac. Minęło samo -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 15:17
AnaKwiat, DrzewkoPomarańczowe, Chimera, trzydziecha, werni, baileys, Pierniczkowa, Vampire, Kalija, Limerikowo, Agagusia, Camelia, Anhydra lubią tę wiadomość
-
A propos ubierania to ja lubię ja ubierać po dorosłemu
, bluzeczka, spodenki ewentualnie polspiochy, i skarpetki. Na noc zakładam pajaca zwanego piżamka. Body nosiła latem kiedy na dół nic więcej nie zakładałam. Teraz się marnują bo kilka mam..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 13:37
-
Kayama, wszystkiego najlepszego! ❤️
My już nosimy tylko body zakładane przez głowę. Ja w ogóle uwielbiam body. Julek przestał nosić jak miał dwa lata i się rozmiarówka w lidlu skończyła 😂.
Kazik jest większy od Julka, widzę to po tym jak wyrasta z ubranek. My już od ponad tygodnia nosimy lidlowe 62/68, smyk 68. Masakra jak te szkraby szybko rosną 🙈kayama lubi tę wiadomość
[/url]
-
IGA.G wrote:Dziewczyny macie jakieś sposoby, abym ściągnęła mleka laktatorem? Juz dwa laktatory próbowałam i leci ledwo ledwo... Chyba musiałabym siedzieć pół dnia ... Ja nie wiem, mam chyba jakaś dysfunkcje. Miałam nie ściągać i nie wprowadzać butli ale zapisałam się na studia podyplomowe, pod koniec października pierwszy zjazd...
Jak mi nie chce z danej piersi lecieć, a wiem,że jest mleko,to pomagam "ręcznie". Trzeba ucisnac za sutkiem. Mniej więcej jak na tym filmie
https://www.mp.pl/pacjent/pediatria/karmienie-piersia/70302,odciaganie-pokarmu-film
Jak trochę "przedmucham" kanaliki, to później lepiej u mnie laktator ściąga.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 17:08
Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Mój nadal nosi 56 ale widzę ze juz powoli będę zmieniać na 62. Dziś super dzień. Od rana prawie cały czas na cycu. I dużo śpi. Jakby w cycach był usypiacz
Olala, Agagusia lubią tę wiadomość
-
Kayama, wszystkiego najlepszego
oby córeczka obdarzyła Cie samymi takimi słodkimi uśmiechami
Dziewczyny,czy zwalczylyscie te preferencje strony?
Mimo,że jest lepiej, to moja nadal tak krzywo układa główkę i nie patrzy całkowicie na wprost, tylko przechyla głowę. Do kogo z tym pójść? Fizjoterapeuta, ortopeda, a może neurolog?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝