X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Tez mamy to body w jeżyki😀 To lindex, tak? Gdzie kupujesz? Nasze w rozmiarze 62 i ciagle czekamy az dorośnie...

Nie, ja je kupilam w HM w 2-paku jeszcze z gladkim brazowym za 39,99 zl. Pasuje ekstra do skarpetek zwierzakow lesnych tez z HM🙂
    Maja ma wlasnie rozmiar 62 i juz wyrasta😄 Bardzo mi szkoda, bo one sie zakladaja i nosza super. Od kiedy je mamy, to juz w ogole przestalam sie interesowac body przez glowe, bo te kopertowe sa duzo wygodniejsze. Zamawiam dzis chyba 5-pak na 68🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    A my dziś mamy dzień śpiocha. Młody zalicza już 4 drzemkę i ta trwa 2 godziny. Boję się co będzie w nocy przy takim braku aktywności.
    Ja za to nie mogę siedzieć w domu bo szaleję w sklepach internetowych z rzeczami dla dzieci. W Zarze są piękne rzeczy i muszę się powstrzymywać by nie kupować Krzysiowi sweterki i inne.

Taaak, piekna jest ta jesienna kolekcja Zary dla dzieciaczkow, ogladalam w sklepie na zywo - i materialy super i kolory🙂

• Kalija Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Nie, ja je kupilam w HM w 2-paku jeszcze z gladkim brazowym za 39,99 zl. Pasuje ekstra do skarpetek zwierzakow lesnych tez z HM🙂
    Maja ma wlasnie rozmiar 62 i juz wyrasta😄 Bardzo mi szkoda, bo one sie zakladaja i nosza super. Od kiedy je mamy, to juz w ogole przestalam sie interesowac body przez glowe, bo te kopertowe sa duzo wygodniejsze. Zamawiam dzis chyba 5-pak na 68🙂

Też zdecydiwanie wolę kopertowe :)

W necie można kupić przedłużki do body jakby to kogoś interesowało

https://allegro.pl/kategoria/odziez-11764?string=przedłużka do body&description=1&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_MD_DCK_Dziecko - Odzież&ev_adgr=Dziecko - Odzież - Bielizna - Przedłużka do body&gclid=EAIaIQobChMI-dWEjZOH5QIVjIGyCh2sBAaGEAAYASAAEgKf_vD_BwE&order=qd&bmatch=baseline-dict42-bab-1-1-1002

dqprgu1royghdo7j.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys - daj znać jakie sprzety wybraliście. U nas mąż lubi majsterkować i naprawił tą pralkę, ale suszarki szukamy. widziałam że w EuroRtvAgd jeste jakaś promocja że przy zakupie 2 sprzetów daja rabat po ok 500 zł. Zerknij.
    A propos bodziaków to powiam Wam że ja wole te przez głowę - mniej zapinania, a ja leniwa jestem:) A przedłużki te właśnie body z Lindexu mają juz wbydowanę - super wygoda, bo dłużej ponosi dziecko, tylko najpier trzeba rękawki zawijać bo raczej dłuższe są - mamy body które mały nosi do teraz od urodzenia dzieki temu rozwiązaniu.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawdą ze w weekend tatusiowie przejmują opiekę - u nas też. Wczoraj od daaaawna miałam 2 godziny wyłącznie dla siebie i to w d=pustym domu, czyli w naszym przypadku w ciiiiiiichy:) Zasnęłam jak kamień tak, ze jak się obudziłam to myslałam ze jakiś ranak jest, tylko się zastanawiałam który to dzień:)
    Chimera - ja mam ten stanik z Alles i mi się dobrze nosi, choć używam tylko na pierwsze wyjścia, bo w domu to zwykle chodze bez albo w tych Kappahl. Kupiłam niby głównie na to wesele które mieliśmy w polowie września, a finalnie wiecie jak poszłam - z samymi wkładkami laktacyjnymi na kiecce:) Najlepiej to wyglądało, nic nie wystawało bokami i brodawki sie nie odznaczały. A że teraz mam taki rozmiar akurat d=jak dla mnie to super sie czułam:) Mogłyby mi te piersi takie zostać - rozmiar C, małe D, nie obraziłabym się.
    A propos okresu, to czy jestem rekordzistką - przy Adasiu nie miałam prawie 2 lata plus ciąza, czyli ponad 2 i pół wyszło - a jaka wygoda.
    teraz znów od wczoraj plamie i już sie martwie czy cos zlego tam sie nie dzieje, a ja to zwalam na moje tyłozgiecie i niepełne oczyszczenie po połogu. A to juz u mnie 2i pół miesiąca. Do tego mam kłujący, lekki ból w boku:( Musze chyba do gina napisać...
    Zaraz wybieramy się na spacer do łazienek plus park ujazdowski - oby słoneczko dopisało to może pare fajnych zdjęć sie uda zrobić:)

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ze spanie masakra - drzemki nadal 30-40 min, a do tego przestał ładnie sam ze smoczkiem usypiać, czasem trzeba w tym czasie i ze 3 razy go dosypiać. To samo wieczorem - budzi sie co 10-20 min przez pierwsze 2 godziny:((( Ktos tak ma? Jakie pomysły????

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza od czwartku drze się wieczorem jakby ktoś ją ze skóry obdzierał... Tylko wieczorem przed snem, nic nie działa, drze się aż padnie :( ale jak padnie to śpi niemal całą noc... Dzisiaj obudziła się o 4, a przedwczoraj ja ją budziłam o 5 bo już mleko mnie zalało...

Agusia u nas z Aniela był taki etap, ale miała wtedy z pół roku, budziła się kilka razy na drzamkach i wieczorem, musiałam ją dosypiac. Minęło samo

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dzień zasypia sama, a to w bujaczku, a to w łóżeczku, czy przy karmieniu. A wieczorem eh. Ale chyba za te dobre noce to wolę to darcie :D niż pobudki co godzinę czy dwie

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam urodziny a to prezent od mojej córeczki ;) słodki uśmieszek
    7611b81fa33f.jpg
    f6feebb34975.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 15:17

AnaKwiat, DrzewkoPomarańczowe, Chimera, trzydziecha, werni, baileys, Pierniczkowa, Vampire, Kalija, Limerikowo, Agagusia, Camelia, Anhydra lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Kayama! Piękny uśmiech w prezencie!

kayama lubi tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • kayama Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos ubierania to ja lubię ja ubierać po dorosłemu ;) , bluzeczka, spodenki ewentualnie polspiochy, i skarpetki. Na noc zakładam pajaca zwanego piżamka. Body nosiła latem kiedy na dół nic więcej nie zakładałam. Teraz się marnują bo kilka mam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 13:37

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, wszystkiego najlepszego! ❤️

My już nosimy tylko body zakładane przez głowę. Ja w ogóle uwielbiam body. Julek przestał nosić jak miał dwa lata i się rozmiarówka w lidlu skończyła 😂.
    Kazik jest większy od Julka, widzę to po tym jak wyrasta z ubranek. My już od ponad tygodnia nosimy lidlowe 62/68, smyk 68. Masakra jak te szkraby szybko rosną 🙈

kayama lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • werni Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego :)

kayama lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayma Wszystkiego najlepszego 🥂

kayama lubi tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• kayama Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :)
    Dziewczyny które karmią mm, co ile karmicie, regularnie na godziny.czy czekacie aż dziecię się domaga? Moja nie zawsze płacze i.nie wiem czy czekać czy dawać jej co ok 3 godziny.
    Zważyłam się z nią i wychodzi mi że waży 4800.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Dziewczyny macie jakieś sposoby, abym ściągnęła mleka laktatorem? Juz dwa laktatory próbowałam i leci ledwo ledwo... Chyba musiałabym siedzieć pół dnia ... Ja nie wiem, mam chyba jakaś dysfunkcje. Miałam nie ściągać i nie wprowadzać butli ale zapisałam się na studia podyplomowe, pod koniec października pierwszy zjazd...
    Ekspertem nie jestem, ale z racji,że miałam wyboista drogę mleczna,to mogę spróbować coś doradzić :)
    Jak mi nie chce z danej piersi lecieć, a wiem,że jest mleko,to pomagam "ręcznie". Trzeba ucisnac za sutkiem. Mniej więcej jak na tym filmie
    https://www.mp.pl/pacjent/pediatria/karmienie-piersia/70302,odciaganie-pokarmu-film
    Jak trochę "przedmucham" kanaliki, to później lepiej u mnie laktator ściąga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 17:08

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga a może to kolki?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • werni Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nadal nosi 56 ale widzę ze juz powoli będę zmieniać na 62. Dziś super dzień. Od rana prawie cały czas na cycu. I dużo śpi. Jakby w cycach był usypiacz :)

Olala, Agagusia lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama czasami na zadanie lub max 3h.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, wszystkiego najlepszego :) oby córeczka obdarzyła Cie samymi takimi słodkimi uśmiechami :)

Dziewczyny,czy zwalczylyscie te preferencje strony?
    Mimo,że jest lepiej, to moja nadal tak krzywo układa główkę i nie patrzy całkowicie na wprost, tylko przechyla głowę. Do kogo z tym pójść? Fizjoterapeuta, ortopeda, a może neurolog?

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
‹‹ 1394 1395 1396 1397 1398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ