Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Lusia waży 6130
czyli kolejne dziecko nie mieszczące się z centylach, ale nie przejmuje się bo Aniela była też duża. W zimie ważyła ponad 14 kg a teraz mocno skucdla, wyciągnęło ja, taka dziewczyna się zrobiła i waży 12.8
My chyba chrzciny w listopadzie, mam sukienkę po Anieli, założymy grube rajstopki, sweterek, kurteczkę ecru i mamy śliczny biały kocyk do wózka robiony na drutach przez ciocie dla Anieli. Aniele chrzcilismy w lipcu w upały więc się nie przydal -
Limerikowo wrote:to najnizsze centyle ale ok po prostu na razie chudzinka moze taka jej uroda jesli regularnie je
my w 75 wagowo a 95 na wzrost ale to sie jeszcze zmieni
skonczony 5tz i 3 dni waga 5650 a duzy sie urodzil 4kg plus
Kurczę no.właśnie grubasek! Może ta waga nieprecyzyjna?? Ona ma dwie brody i faldki na nóżkach i duży brzuszekZastanawiam się czy jej nie przekarmiam.. Ona przy urodzeniu wazyła 3330.
Z tego co piszecie to faktycznie moja przybiera w dolnych granicach. A moja matka znów zamęt sieje i mówi że ona gruba jest! W czwartek idziemy prywatnie do pediatry i się wszystkiego dowiemy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2019, 20:00
-
Podobno na jęczmień jest pocieranie złotem
Tez musze juz pomyśleć o chrzcinach kiedy je zrobić. Chrzestna małego chce przed świętami wyleciec do rodzicow do stanów na kilka miesięcy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2019, 19:58
-
Z jęczmieniem lepiej iść do okulisty, i dostać antybiotyk w maści a nie tam złotem pocieranie
Ja miałam kilka razy w życiu, nie zazdroszczę, z jednego oka w miejscu jęczmienia mi rzęsy wypadły i już nigdy nie odrosły, taka "dziurę"'mam. Myślę że to jest zaraźliwe.
Znalazłam ze to jest zakażenie gronkowcem. Lepiej ma dziecko nie przenieść..Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2019, 20:08
Limerikowo, joan85 lubią tę wiadomość
-
Nam się udało ominąć szpital, ale od jutra mała dostaje żelazo , i Wit b6. Dzisiaj waży równe 5kg.
IGA.G, werni, Niezapominajka5, Limerikowo, trzydziecha, Vampire, Camelia, Anhydra lubią tę wiadomość
-
Wrzucałam tu kilka dni temu fotę ciuszków. Miał koszulowe body, eleganckie spodenki, białe buciki, białą czapeczkę i błękitną kurtkę z minky. Dzieci były różnie ubrane, był jeden w beciku, reszta podobnie jak Robuś. Jeden tylko był w jakimś dresiku, ale jego tatuś miał bluzę, kurtkę dżinsową, rurki i adidasy 😁👍
-
nick nieaktualnyJa nie wiem kiedy bedziemy chrzcic Majule i czy w ogole sie to uda, skoro mamy tylko slub cywilny😛 Ale zawsze mi sie marzylo ubrac dziecie do chrztu w stylu brytyjskiej rodziny krolewskiej w taka piekna sukienke do ziemi i chyba to zrobie, zeby zobaczyc miny innych ludzi😁
https://www.kappahl.com/pl-PL/dziecko/44-86/sukienki-spodnice/chrzciny-suknia/793299 -
My będziemy robić chrzest jakoś na przełomie listopada i grudnia. Myślę jak mała ubrać, pewnie jakaś sukienkę ale chyba wybiorę prostsza bawelniana delikatna a nie tiule tym bardziej że to tylko obiad w domu dla najbliższego grona. Nie chce mi się tez specjalnie kupować jakichś eleganckich plaszczykow tylko na te okazję. Chyba na dwór normalnie w śpiworku będzie a w kościele najwyżej zawine w kocyk jeśli nie będzie ogrzewany... Jakoś nie mam pomysłu jak inaczej. W sumie to tylko dziecko a liczy się sakrament.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2019, 21:25
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Pierniczkowa wrote:Nam się udało ominąć szpital, ale od jutra mała dostaje żelazo , i Wit b6. Dzisiaj waży równe 5kg.
Teraz dostała jeszcze wit C.
Już każda z Was ma za sobą pierwsze szczepienia po szpitalu?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
My byliśmy wczoraj u fizjo w Zielonej Górze, niby z polecenia , ale jestem średnio zadowolona. U Laury wszystko ok - stosownie do wieku. Fizjo pokazała nam kilka ćwiczeń ogolnorozwojowych i rozluźniających. Mamy je wplatać do zabawy, bez spiny.
Później byliśmy u znajomych na kawie i odebraliśmy auto z serwisu (wymiana maski po gradobiciu) .
Maleńka przespała wczoraj prawie cały dzień, była mega grzeczna! ❤ obudziła sie na karmienie, tak jak sobie zaplanowałam - u znajomych. Minus jest taki, że teraz ożywiona je cycka i spania już chyba nie bedzie 😂
U nas chrzest raczej na wiosnę.
Niezapominajka5 wrote:Już każda z Was ma za sobą pierwsze szczepienia po szpitalu?
Ja nie. Byliśmy tydzień temu , ale ja lekko przeziębiona i pediatra kazała mi się najpierw wykurować. Jutro idę do rodzinnego, bo czuje się coraz gorzej, domowe sposoby zawiodły.
-
Mały tą noc prawie całą by przespal. Teraz go karmie na spiocha bo na śpiąco juz zaczynał się krzatac w kolysce i mnie obudził. A moje piersi jak kamień i właśnie odciagam. Dawno tyle nie spałam od prawie 22.
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
My mamy szczepienia dopiero za tydzień, tak mi w przychodni wyliczyli.
My chrzcimy pod koniec miesiąca i planuje ubrać go w body koszulowe, ładne spodenki, sweterek i będzie w kombinezoniku pod kocem a na sam sakrament go z niego wyjmę. Potem do restauracji wezme inna koszule w kratkę na zmianę
Baileys niezła kieca -
trzydziecha wrote:Dziewczyny KP czy śpicie na brzuchu? Ja przed ciążą tylko tak ale teraz się boje ze mleczna krainę za bardzo przygniatam :p
Ja tak , w końcu 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 06:51
trzydziecha lubi tę wiadomość
-
Kalija wrote:Ja nie. Byliśmy tydzień temu , ale ja lekko przeziębiona i pediatra kazała mi się najpierw wykurować. Jutro idę do rodzinnego, bo czuje się coraz gorzej, domowe sposoby zawiodły.
My właśnie też jeszcze nie mamy szczepien, a skończyła już 3 miesiąc (wg wieku skorygowanego 2). Póki co pediatra dalej odłożyła ze względu na infekcje.
Moja niby najstarsza, ale wagowo i tak daleko jej co do niektórych maluszków tutaj 😊
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝