X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrzucisz na fb fotę Robusia odświętnego? :)
    Chyba jednak ochrzcimy Szymka szybciej niż nauczy się biegać 😂 bardzo mi się podobał ten komplecik co Misi@ z Żary miała ale nie ma rozmiarów na stronie :(

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia waży 6130 ;) czyli kolejne dziecko nie mieszczące się z centylach, ale nie przejmuje się bo Aniela była też duża. W zimie ważyła ponad 14 kg a teraz mocno skucdla, wyciągnęło ja, taka dziewczyna się zrobiła i waży 12.8 :):)

My chyba chrzciny w listopadzie, mam sukienkę po Anieli, założymy grube rajstopki, sweterek, kurteczkę ecru i mamy śliczny biały kocyk do wózka robiony na drutach przez ciocie dla Anieli. Aniele chrzcilismy w lipcu w upały więc się nie przydal

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    to najnizsze centyle ale ok po prostu na razie chudzinka moze taka jej uroda jesli regularnie je

my w 75 wagowo a 95 na wzrost ale to sie jeszcze zmieni
    skonczony 5tz i 3 dni waga 5650 a duzy sie urodzil 4kg plus

Kurczę no.właśnie grubasek! Może ta waga nieprecyzyjna?? Ona ma dwie brody i faldki na nóżkach i duży brzuszek ;) Zastanawiam się czy jej nie przekarmiam.. Ona przy urodzeniu wazyła 3330.
    Z tego co piszecie to faktycznie moja przybiera w dolnych granicach. A moja matka znów zamęt sieje i mówi że ona gruba jest! W czwartek idziemy prywatnie do pediatry i się wszystkiego dowiemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2019, 20:00

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byłam u gina, i wszystko w środku ok, ale lipa przy kroczu :( miałam ziarninę tzw dzikie mięso :/ dzisiaj mi to usunął, mam małą rankę i zakaz wspolzycua jeszcze conajmniej tydzień.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno na jęczmień jest pocieranie złotem

Tez musze juz pomyśleć o chrzcinach kiedy je zrobić. Chrzestna małego chce przed świętami wyleciec do rodzicow do stanów na kilka miesięcy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2019, 19:58

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jęczmieniem lepiej iść do okulisty, i dostać antybiotyk w maści a nie tam złotem pocieranie ;) Ja miałam kilka razy w życiu, nie zazdroszczę, z jednego oka w miejscu jęczmienia mi rzęsy wypadły i już nigdy nie odrosły, taka "dziurę"'mam. Myślę że to jest zaraźliwe.
    Znalazłam ze to jest zakażenie gronkowcem. Lepiej ma dziecko nie przenieść..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2019, 20:08

Limerikowo, joan85 lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się udało ominąć szpital, ale od jutra mała dostaje żelazo , i Wit b6. Dzisiaj waży równe 5kg.

IGA.G, werni, Niezapominajka5, Limerikowo, trzydziecha, Vampire, Camelia, Anhydra lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Chimera Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucałam tu kilka dni temu fotę ciuszków. Miał koszulowe body, eleganckie spodenki, białe buciki, białą czapeczkę i błękitną kurtkę z minky. Dzieci były różnie ubrane, był jeden w beciku, reszta podobnie jak Robuś. Jeden tylko był w jakimś dresiku, ale jego tatuś miał bluzę, kurtkę dżinsową, rurki i adidasy 😁👍

• werni Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde rurki i adidasy ? Nieźle

Pierniczkowa dobrze ze udało się uniknąć szpital.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    O kurde rurki i adidasy ? Nieźle

Pierniczkowa dobrze ze udało się uniknąć szpital.
    Nie bylejakie-to były odświętne najki!! 😂😂

• werni Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahha dobre 😂😂

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem kiedy bedziemy chrzcic Majule i czy w ogole sie to uda, skoro mamy tylko slub cywilny😛 Ale zawsze mi sie marzylo ubrac dziecie do chrztu w stylu brytyjskiej rodziny krolewskiej w taka piekna sukienke do ziemi i chyba to zrobie, zeby zobaczyc miny innych ludzi😁

https://www.kappahl.com/pl-PL/dziecko/44-86/sukienki-spodnice/chrzciny-suknia/793299

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy robić chrzest jakoś na przełomie listopada i grudnia. Myślę jak mała ubrać, pewnie jakaś sukienkę ale chyba wybiorę prostsza bawelniana delikatna a nie tiule tym bardziej że to tylko obiad w domu dla najbliższego grona. Nie chce mi się tez specjalnie kupować jakichś eleganckich plaszczykow tylko na te okazję. Chyba na dwór normalnie w śpiworku będzie a w kościele najwyżej zawine w kocyk jeśli nie będzie ogrzewany... Jakoś nie mam pomysłu jak inaczej. W sumie to tylko dziecko a liczy się sakrament.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2019, 21:25

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Nam się udało ominąć szpital, ale od jutra mała dostaje żelazo , i Wit b6. Dzisiaj waży równe 5kg.
    My żelazo i B bierzemy już prawie miesiąc. Niebawem badania krwi i może będziemy odstawić :)
    Teraz dostała jeszcze wit C.
    Już każda z Was ma za sobą pierwsze szczepienia po szpitalu?

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy wczoraj u fizjo w Zielonej Górze, niby z polecenia , ale jestem średnio zadowolona. U Laury wszystko ok - stosownie do wieku. Fizjo pokazała nam kilka ćwiczeń ogolnorozwojowych i rozluźniających. Mamy je wplatać do zabawy, bez spiny.

Później byliśmy u znajomych na kawie i odebraliśmy auto z serwisu (wymiana maski po gradobiciu) .

Maleńka przespała wczoraj prawie cały dzień, była mega grzeczna! ❤ obudziła sie na karmienie, tak jak sobie zaplanowałam - u znajomych. Minus jest taki, że teraz ożywiona je cycka i spania już chyba nie bedzie 😂

U nas chrzest raczej na wiosnę.
    Niezapominajka5 wrote:
    Już każda z Was ma za sobą pierwsze szczepienia po szpitalu?

Ja nie. Byliśmy tydzień temu , ale ja lekko przeziębiona i pediatra kazała mi się najpierw wykurować. Jutro idę do rodzinnego, bo czuje się coraz gorzej, domowe sposoby zawiodły.

dqprgu1royghdo7j.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały tą noc prawie całą by przespal. Teraz go karmie na spiocha bo na śpiąco juz zaczynał się krzatac w kolysce i mnie obudził. A moje piersi jak kamień i właśnie odciagam. Dawno tyle nie spałam od prawie 22.

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy szczepienia dopiero za tydzień, tak mi w przychodni wyliczyli.

My chrzcimy pod koniec miesiąca i planuje ubrać go w body koszulowe, ładne spodenki, sweterek i będzie w kombinezoniku pod kocem a na sam sakrament go z niego wyjmę. Potem do restauracji wezme inna koszule w kratkę na zmianę

Baileys niezła kieca :)

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny KP czy śpicie na brzuchu? Ja przed ciążą tylko tak ale teraz się boje ze mleczna krainę za bardzo przygniatam :p

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Dziewczyny KP czy śpicie na brzuchu? Ja przed ciążą tylko tak ale teraz się boje ze mleczna krainę za bardzo przygniatam :p

Ja tak , w końcu 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 06:51

trzydziecha lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Ja nie. Byliśmy tydzień temu , ale ja lekko przeziębiona i pediatra kazała mi się najpierw wykurować. Jutro idę do rodzinnego, bo czuje się coraz gorzej, domowe sposoby zawiodły.
    A jak tam Wasze kupki?

My właśnie też jeszcze nie mamy szczepien, a skończyła już 3 miesiąc (wg wieku skorygowanego 2). Póki co pediatra dalej odłożyła ze względu na infekcje.
    Moja niby najstarsza, ale wagowo i tak daleko jej co do niektórych maluszków tutaj 😊

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
‹‹ 1398 1399 1400 1401 1402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ