X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrzucisz na fb fotę Robusia odświętnego? :)
    Chyba jednak ochrzcimy Szymka szybciej niż nauczy się biegać 😂 bardzo mi się podobał ten komplecik co Misi@ z Żary miała ale nie ma rozmiarów na stronie :(

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia waży 6130 ;) czyli kolejne dziecko nie mieszczące się z centylach, ale nie przejmuje się bo Aniela była też duża. W zimie ważyła ponad 14 kg a teraz mocno skucdla, wyciągnęło ja, taka dziewczyna się zrobiła i waży 12.8 :):)

My chyba chrzciny w listopadzie, mam sukienkę po Anieli, założymy grube rajstopki, sweterek, kurteczkę ecru i mamy śliczny biały kocyk do wózka robiony na drutach przez ciocie dla Anieli. Aniele chrzcilismy w lipcu w upały więc się nie przydal

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    to najnizsze centyle ale ok po prostu na razie chudzinka moze taka jej uroda jesli regularnie je

my w 75 wagowo a 95 na wzrost ale to sie jeszcze zmieni
    skonczony 5tz i 3 dni waga 5650 a duzy sie urodzil 4kg plus

Kurczę no.właśnie grubasek! Może ta waga nieprecyzyjna?? Ona ma dwie brody i faldki na nóżkach i duży brzuszek ;) Zastanawiam się czy jej nie przekarmiam.. Ona przy urodzeniu wazyła 3330.
    Z tego co piszecie to faktycznie moja przybiera w dolnych granicach. A moja matka znów zamęt sieje i mówi że ona gruba jest! W czwartek idziemy prywatnie do pediatry i się wszystkiego dowiemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2019, 20:00

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byłam u gina, i wszystko w środku ok, ale lipa przy kroczu :( miałam ziarninę tzw dzikie mięso :/ dzisiaj mi to usunął, mam małą rankę i zakaz wspolzycua jeszcze conajmniej tydzień.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno na jęczmień jest pocieranie złotem

Tez musze juz pomyśleć o chrzcinach kiedy je zrobić. Chrzestna małego chce przed świętami wyleciec do rodzicow do stanów na kilka miesięcy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2019, 19:58

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jęczmieniem lepiej iść do okulisty, i dostać antybiotyk w maści a nie tam złotem pocieranie ;) Ja miałam kilka razy w życiu, nie zazdroszczę, z jednego oka w miejscu jęczmienia mi rzęsy wypadły i już nigdy nie odrosły, taka "dziurę"'mam. Myślę że to jest zaraźliwe.
    Znalazłam ze to jest zakażenie gronkowcem. Lepiej ma dziecko nie przenieść..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2019, 20:08

Limerikowo, joan85 lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się udało ominąć szpital, ale od jutra mała dostaje żelazo , i Wit b6. Dzisiaj waży równe 5kg.

IGA.G, werni, Niezapominajka5, Limerikowo, trzydziecha, Vampire, Camelia, Anhydra lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Chimera Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucałam tu kilka dni temu fotę ciuszków. Miał koszulowe body, eleganckie spodenki, białe buciki, białą czapeczkę i błękitną kurtkę z minky. Dzieci były różnie ubrane, był jeden w beciku, reszta podobnie jak Robuś. Jeden tylko był w jakimś dresiku, ale jego tatuś miał bluzę, kurtkę dżinsową, rurki i adidasy 😁👍

• werni Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde rurki i adidasy ? Nieźle

Pierniczkowa dobrze ze udało się uniknąć szpital.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    O kurde rurki i adidasy ? Nieźle

Pierniczkowa dobrze ze udało się uniknąć szpital.
    Nie bylejakie-to były odświętne najki!! 😂😂

• werni Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahha dobre 😂😂

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem kiedy bedziemy chrzcic Majule i czy w ogole sie to uda, skoro mamy tylko slub cywilny😛 Ale zawsze mi sie marzylo ubrac dziecie do chrztu w stylu brytyjskiej rodziny krolewskiej w taka piekna sukienke do ziemi i chyba to zrobie, zeby zobaczyc miny innych ludzi😁

https://www.kappahl.com/pl-PL/dziecko/44-86/sukienki-spodnice/chrzciny-suknia/793299

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy robić chrzest jakoś na przełomie listopada i grudnia. Myślę jak mała ubrać, pewnie jakaś sukienkę ale chyba wybiorę prostsza bawelniana delikatna a nie tiule tym bardziej że to tylko obiad w domu dla najbliższego grona. Nie chce mi się tez specjalnie kupować jakichś eleganckich plaszczykow tylko na te okazję. Chyba na dwór normalnie w śpiworku będzie a w kościele najwyżej zawine w kocyk jeśli nie będzie ogrzewany... Jakoś nie mam pomysłu jak inaczej. W sumie to tylko dziecko a liczy się sakrament.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2019, 21:25

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Nam się udało ominąć szpital, ale od jutra mała dostaje żelazo , i Wit b6. Dzisiaj waży równe 5kg.
    My żelazo i B bierzemy już prawie miesiąc. Niebawem badania krwi i może będziemy odstawić :)
    Teraz dostała jeszcze wit C.
    Już każda z Was ma za sobą pierwsze szczepienia po szpitalu?

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy wczoraj u fizjo w Zielonej Górze, niby z polecenia , ale jestem średnio zadowolona. U Laury wszystko ok - stosownie do wieku. Fizjo pokazała nam kilka ćwiczeń ogolnorozwojowych i rozluźniających. Mamy je wplatać do zabawy, bez spiny.

Później byliśmy u znajomych na kawie i odebraliśmy auto z serwisu (wymiana maski po gradobiciu) .

Maleńka przespała wczoraj prawie cały dzień, była mega grzeczna! ❤ obudziła sie na karmienie, tak jak sobie zaplanowałam - u znajomych. Minus jest taki, że teraz ożywiona je cycka i spania już chyba nie bedzie 😂

U nas chrzest raczej na wiosnę.
    Niezapominajka5 wrote:
    Już każda z Was ma za sobą pierwsze szczepienia po szpitalu?

Ja nie. Byliśmy tydzień temu , ale ja lekko przeziębiona i pediatra kazała mi się najpierw wykurować. Jutro idę do rodzinnego, bo czuje się coraz gorzej, domowe sposoby zawiodły.

dqprgu1royghdo7j.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały tą noc prawie całą by przespal. Teraz go karmie na spiocha bo na śpiąco juz zaczynał się krzatac w kolysce i mnie obudził. A moje piersi jak kamień i właśnie odciagam. Dawno tyle nie spałam od prawie 22.

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy szczepienia dopiero za tydzień, tak mi w przychodni wyliczyli.

My chrzcimy pod koniec miesiąca i planuje ubrać go w body koszulowe, ładne spodenki, sweterek i będzie w kombinezoniku pod kocem a na sam sakrament go z niego wyjmę. Potem do restauracji wezme inna koszule w kratkę na zmianę

Baileys niezła kieca :)

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny KP czy śpicie na brzuchu? Ja przed ciążą tylko tak ale teraz się boje ze mleczna krainę za bardzo przygniatam :p

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Dziewczyny KP czy śpicie na brzuchu? Ja przed ciążą tylko tak ale teraz się boje ze mleczna krainę za bardzo przygniatam :p

Ja tak , w końcu 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 06:51

trzydziecha lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Ja nie. Byliśmy tydzień temu , ale ja lekko przeziębiona i pediatra kazała mi się najpierw wykurować. Jutro idę do rodzinnego, bo czuje się coraz gorzej, domowe sposoby zawiodły.
    A jak tam Wasze kupki?

My właśnie też jeszcze nie mamy szczepien, a skończyła już 3 miesiąc (wg wieku skorygowanego 2). Póki co pediatra dalej odłożyła ze względu na infekcje.
    Moja niby najstarsza, ale wagowo i tak daleko jej co do niektórych maluszków tutaj 😊

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
‹‹ 1398 1399 1400 1401 1402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ