X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam starszy odjechał po szczepieniu i teraz nam się nie spieszy.Starszy złapał infekcje w przedszkolu i zaraził męża.Zdecydowanie czekam aż wszyscy zdrowi beda.

Wysłany: 8 października 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu też nie szczeiłam tylko na wit k,nikt nie robił problemu tylko musiałam podpisać papiery że rezygnuje.

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Ja specjalnie odraczam i Lusie i Aniele. Nasza pediatra zaleca iść innym kalendarzem szczepień. Pokazała mi porównanie szczepień w Polsce z innymi krajami unii
    A masz gdzieś tą wersję innego kalendarza szczepień? :)

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    W szpitalu też nie szczeiłam tylko na wit k,nikt nie robił problemu tylko musiałam podpisać papiery że rezygnuje.
    A będziesz szczepila później na tą gruźlicę?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    A jak tam Wasze kupki?

My właśnie też jeszcze nie mamy szczepien, a skończyła już 3 miesiąc (wg wieku skorygowanego 2). Póki co pediatra dalej odłożyła ze względu na infekcje.
    Moja niby najstarsza, ale wagowo i tak daleko jej co do niektórych maluszków tutaj 😊

Była spora kupka w niedzielę, ale po czopku, za to pięknie się odgazowuje codziennie. Zmieniłam probiotyk na Vivomixx za radą Baileys i zamówiłam Windi za radą Domi, no zobaczymy jak to będzie. Miło, że pytasz😊

U mnie mąż naciska na szczepienia , jestem zła, bo pediatra wyraźnie mówiła, że moje przeziębienie jest przeciwskazaniem. On chyba myśli, że symuluje by je odwlec w czasie 😒

dqprgu1royghdo7j.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    To Wy nie szczepiliscie w szpitalu wcale? I szpital nie mial obiekcji?
    Z tą bariera krew/mozg to ilu pediatrow, tyle opinii. Nasza uwaza, ze to pozniejsze wyksztalcanie to bzdura😉 Mowila nam mniej wiecej to, co pisze na swoim blogu mama pediatra http://mamapediatra.pl/2019/02/01/bariero-krew-mozg-gdzie-jestes/
    Ze.starszym u nas nikt w szpitalu nie pytal a teraz ku naszemu zdziwieniu musielismy wyrazic zgode na szczepienie, cos sie zmienilo w przepisach

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Widze, ze pozno macie te szczepienia. Czemu tak? Pediatrzy zalecali pozniej? To moja jest najmlodsza, a ma chyba najszybciej na watku w 6t+2, tak nas zapisali w przychodni na pierwszym patronazu
    nas zapisali tez na patronazu po skonczonych 6tyg .bedzie 6tyg i 4dni 15go

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 14:02

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od przyszłego czwartku piżamy do karmienia w lidlu: https://www.lidl.pl/pl/Asortyment.htm?articleId=74833
    I dużo ciuszków.

Kalija, trzydziecha, werni lubią tę wiadomość

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja usnęła po 8 godzinach czuwania. ZaczynAm widzieć dźwięki że zmęczenia.
    Ale zjadła 110 , jestem w głębokim szoku. Aż otworzyłam karmi by celebrować chwilę :D

Kalija, Niezapominajka5, Limerikowo, Anhydra, Camelia lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy szczepienie za dwa dni. Mieliśmy odroczone ze względu na tą gulę po wcześniejszym szczepieniu. Jeszcze jest, choć o wiele mniejsza, więc nie wiem czy do tego szczepienia dojdzie 😅 bo nasza pediatra jest za jak najpóźniejszym szczepieniem i chętnie znajduje kolejne przeciwwskazania 😉

• Chimera Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 21:53

• Kalija Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można zgłupiec z tymi szczepieniami , każdy lekarz mówi co innego. Jestem ciekawa jak wyglądają szczepienia w innych krajach, ale tak sobie myślę, że inaczej wcale nie znaczy lepiej🤔 ni cóż, każda mama zrobi jak uważa 😊

dqprgu1royghdo7j.png

Wysłany: 8 października 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Ja znowu zacznę gówniany temat.

Od kilku dni u Robusia w kupie widzę pasma śluzu i zastanawiam się czy to może być objaw jakiejś nietolerancji. Nie ma żadnej wysypki. Zaczął rzadziej robić kupy, raz na dzień, ale mam wrażenie, że coraz więcej tego śluzu.
    Do pediatry idziemy w przyszłym tygodniu, ma być pierwsze szczepienie, ale wolałabym żeby najpierw się lekarka wypowiedziała w tym temacie🙄

Wpisz w wyszukiwarkę:kupka dziecka od narodzin do pierwszego roku życia.Hafija.Tam znajdziesz zdjęcia kup dzieci w każdym miesiącu.Może to ci pomoże,mi rozwiało wątpliwości.

• AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pierwsze szczepienia tez w przyszłym tygodniu, był to pierwszy możliwy termin u nas w przychodni ale nawet mi odpowiada, ze Krzys będzie trochę większy.
    Od dwóch dni mamy problem z karmieniem bo młody się nieco obraził na lewa piers. Czasem zje a czasem się od niej odwraca, przystawiany ryczy. Ja uparcie mu ja podaje ale sama się mecze przy tym 😒 Miała któraś z Was taki problem?

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po. Majulka zaplakala, a raczej wydarla sie solidnie przy obydwu wkluciach, ale tylko chwile. Teraz pozostaje nam obserwowac.
    Swoja droga myslalam, ze wiem co to stres, ale lek o dziecko to jest jednak zupelnie inny wymiar stresu brrr😐

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Była spora kupka w niedzielę, ale po czopku, za to pięknie się odgazowuje codziennie. Zmieniłam probiotyk na Vivomixx za radą Baileys i zamówiłam Windi za radą Domi, no zobaczymy jak to będzie. Miło, że pytasz😊

U mnie mąż naciska na szczepienia , jestem zła, bo pediatra wyraźnie mówiła, że moje przeziębienie jest przeciwskazaniem. On chyba myśli, że symuluje by je odwlec w czasie 😒
    Ooo to może i ja spróbuję tego vivomixxu. Na długo wystarcza opakowanie?
    Muszę zmienić probiotyk,bo po tym co stosowałam, szału nie było.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 21:53

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    A masz gdzieś tą wersję innego kalendarza szczepień? :)
    Naszego kalendarza szczepień czy panst unii? Jeśli chodzi o kalendarz szczepień innych państw możesz normalnie znaleźć w necie porównanie. Jeśli chodzi o nas to mamy mocno rozłożone szczepienia. Kolejną dawkę 6w1 ma Aniela dopiero na 3 urodziny (dawka która powinna mieć w 16-18 miesiącu). A Lusia będzie miała pierwsza dawkę nie wiem kiedy, bo wszyscy muszą być zdrowi, a drugą dawkę po roku, moze być i 1.5 roku ale wole na rok ja będzie lato

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    My pierwsze szczepienia tez w przyszłym tygodniu, był to pierwszy możliwy termin u nas w przychodni ale nawet mi odpowiada, ze Krzys będzie trochę większy.
    Od dwóch dni mamy problem z karmieniem bo młody się nieco obraził na lewa piers. Czasem zje a czasem się od niej odwraca, przystawiany ryczy. Ja uparcie mu ja podaje ale sama się mecze przy tym 😒 Miała któraś z Was taki problem?
    Oj tak, unas Aniela lubiła prawa piers, lewej nie. I trwało to długo. Pomagało przystawianie spod pachy do nielubianej piersi, karmienie z niej leżąc na boku na którym karmię z lubianej, lub karmienie z niej na spiocha

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Oj tak, unas Aniela lubiła prawa piers, lewej nie. I trwało to długo. Pomagało przystawianie spod pachy do nielubianej piersi, karmienie z niej leżąc na boku na którym karmię z lubianej, lub karmienie z niej na spiocha

Dzięki Iga, będę próbować ale nie wiem o co chodzi. Wcześniej lewa była bezproblemowa :( choć dziś mam wrażenie, że ze wszystkim jest problem. Mój nigdy nie płaczący Krzyś tak się dziś rozdarł, że tylko noszenie go uspokoiło choć zwykle jak był trochę niespokojny to pomaga przystawianie. A dziś popołudniu obie piersi były be. Na szczęście po krótkiej drzemce prawą zaakceptował i na niej zasnął.

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
‹‹ 1400 1401 1402 1403 1404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ