Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
IGA.G wrote:Ja specjalnie odraczam i Lusie i Aniele. Nasza pediatra zaleca iść innym kalendarzem szczepień. Pokazała mi porównanie szczepień w Polsce z innymi krajami uniiTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:A jak tam Wasze kupki?
My właśnie też jeszcze nie mamy szczepien, a skończyła już 3 miesiąc (wg wieku skorygowanego 2). Póki co pediatra dalej odłożyła ze względu na infekcje.
Moja niby najstarsza, ale wagowo i tak daleko jej co do niektórych maluszków tutaj 😊
Była spora kupka w niedzielę, ale po czopku, za to pięknie się odgazowuje codziennie. Zmieniłam probiotyk na Vivomixx za radą Baileys i zamówiłam Windi za radą Domi, no zobaczymy jak to będzie. Miło, że pytasz😊
U mnie mąż naciska na szczepienia , jestem zła, bo pediatra wyraźnie mówiła, że moje przeziębienie jest przeciwskazaniem. On chyba myśli, że symuluje by je odwlec w czasie 😒 -
baileys wrote:To Wy nie szczepiliscie w szpitalu wcale? I szpital nie mial obiekcji?
Z tą bariera krew/mozg to ilu pediatrow, tyle opinii. Nasza uwaza, ze to pozniejsze wyksztalcanie to bzdura😉 Mowila nam mniej wiecej to, co pisze na swoim blogu mama pediatra http://mamapediatra.pl/2019/02/01/bariero-krew-mozg-gdzie-jestes/
-
baileys wrote:Widze, ze pozno macie te szczepienia. Czemu tak? Pediatrzy zalecali pozniej? To moja jest najmlodsza, a ma chyba najszybciej na watku w 6t+2, tak nas zapisali w przychodni na pierwszym patronazu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 14:02
-
Od przyszłego czwartku piżamy do karmienia w lidlu: https://www.lidl.pl/pl/Asortyment.htm?articleId=74833
I dużo ciuszków.Kalija, trzydziecha, werni lubią tę wiadomość
-
Moja usnęła po 8 godzinach czuwania. ZaczynAm widzieć dźwięki że zmęczenia.
Ale zjadła 110 , jestem w głębokim szoku. Aż otworzyłam karmi by celebrować chwilęKalija, Niezapominajka5, Limerikowo, Anhydra, Camelia lubią tę wiadomość
-
My mamy szczepienie za dwa dni. Mieliśmy odroczone ze względu na tą gulę po wcześniejszym szczepieniu. Jeszcze jest, choć o wiele mniejsza, więc nie wiem czy do tego szczepienia dojdzie 😅 bo nasza pediatra jest za jak najpóźniejszym szczepieniem i chętnie znajduje kolejne przeciwwskazania 😉
-
Chimera wrote:Ja znowu zacznę gówniany temat.
Od kilku dni u Robusia w kupie widzę pasma śluzu i zastanawiam się czy to może być objaw jakiejś nietolerancji. Nie ma żadnej wysypki. Zaczął rzadziej robić kupy, raz na dzień, ale mam wrażenie, że coraz więcej tego śluzu.
Do pediatry idziemy w przyszłym tygodniu, ma być pierwsze szczepienie, ale wolałabym żeby najpierw się lekarka wypowiedziała w tym temacie🙄
Wpisz w wyszukiwarkę:kupka dziecka od narodzin do pierwszego roku życia.Hafija.Tam znajdziesz zdjęcia kup dzieci w każdym miesiącu.Może to ci pomoże,mi rozwiało wątpliwości. -
My pierwsze szczepienia tez w przyszłym tygodniu, był to pierwszy możliwy termin u nas w przychodni ale nawet mi odpowiada, ze Krzys będzie trochę większy.
Od dwóch dni mamy problem z karmieniem bo młody się nieco obraził na lewa piers. Czasem zje a czasem się od niej odwraca, przystawiany ryczy. Ja uparcie mu ja podaje ale sama się mecze przy tym 😒 Miała któraś z Was taki problem?Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
nick nieaktualnyMy juz po. Majulka zaplakala, a raczej wydarla sie solidnie przy obydwu wkluciach, ale tylko chwile. Teraz pozostaje nam obserwowac.
Swoja droga myslalam, ze wiem co to stres, ale lek o dziecko to jest jednak zupelnie inny wymiar stresu brrr😐 -
Kalija wrote:Była spora kupka w niedzielę, ale po czopku, za to pięknie się odgazowuje codziennie. Zmieniłam probiotyk na Vivomixx za radą Baileys i zamówiłam Windi za radą Domi, no zobaczymy jak to będzie. Miło, że pytasz😊
U mnie mąż naciska na szczepienia , jestem zła, bo pediatra wyraźnie mówiła, że moje przeziębienie jest przeciwskazaniem. On chyba myśli, że symuluje by je odwlec w czasie 😒
Muszę zmienić probiotyk,bo po tym co stosowałam, szału nie było.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:A masz gdzieś tą wersję innego kalendarza szczepień?
-
AnaKwiat wrote:My pierwsze szczepienia tez w przyszłym tygodniu, był to pierwszy możliwy termin u nas w przychodni ale nawet mi odpowiada, ze Krzys będzie trochę większy.
Od dwóch dni mamy problem z karmieniem bo młody się nieco obraził na lewa piers. Czasem zje a czasem się od niej odwraca, przystawiany ryczy. Ja uparcie mu ja podaje ale sama się mecze przy tym 😒 Miała któraś z Was taki problem? -
IGA.G wrote:Oj tak, unas Aniela lubiła prawa piers, lewej nie. I trwało to długo. Pomagało przystawianie spod pachy do nielubianej piersi, karmienie z niej leżąc na boku na którym karmię z lubianej, lub karmienie z niej na spiocha
Dzięki Iga, będę próbować ale nie wiem o co chodzi. Wcześniej lewa była bezproblemowachoć dziś mam wrażenie, że ze wszystkim jest problem. Mój nigdy nie płaczący Krzyś tak się dziś rozdarł, że tylko noszenie go uspokoiło choć zwykle jak był trochę niespokojny to pomaga przystawianie. A dziś popołudniu obie piersi były be. Na szczęście po krótkiej drzemce prawą zaakceptował i na niej zasnął.
Krzyś jest z nami od 15.08.2019