Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Chimera wrote:Czy któraś z was używała spreju do nosa Rhinoargent? Bo kuzynka poleciła mi dla Robusia na katar i się zastanawiam. W ulotce pisze, że dla dzieci i dorosłych, nie ma informacji czy dla aż takiego maluszka może być 🤔
Zapytałabym farmaceuty w dobrej aptece, oni sprawdzają charakterystykę leku czy inną bazę. Zawsze tak robię jak mam wątpliwości.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 19:43
-
Domi a ja trzymam kciuki za relaktacje. Nie brałaś bromka, cały czas cyckujesz. Daj sobie czas, i uwierz w cycki. Na początku małymi kroczkami, żeby chociaż parę kropel było. A potem będzie coraz więcej. Życzę Ci rzeki mleka. Dziewczyny robiły nawet relaktacje po 4 miesiącach bez karmienia. Wierzę w Ciebie że się uda i będziesz za miesiąc razem ze mną marudzić że dziećmi wisi na cycu 🤱
Kalija, Domi_tur, Frida91, werni, Agagusia, Camelia lubią tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:My wracamy od chirurga. Jestem tak wkurwiona, że siedzę i ryczę. Musiał Małemu solidnie podciąć wędzidełko podjęzykowe, w takim stanie jak było - zapewne nie mógłby nawet mówić. Musiał podciąć wędzidełko górne, w przeciwnym razie Szymek miałby szparę między jedynkami jak Karolak i nieruchomą wargę górną.
Dałam sobie kurwa wmówić, że moje dziecko ma alergię a z takim wędzidełkiem cokolwiek by jadł powodowałoby problemy z brzuszkiem. Pomijając cenę zabiegu w sierpniu, jestem wściekła że ta głupia baba tak naprawdę nie znała się nic a nic.
Teraz trzeba mocno pilnować rozwoju dolnej żuchwy i najlepiej za pół roku pójść na kontrolę i ewentualne podcięcie.
Wmowiłam sobie, że moje dziecko jest ponurakiem i high nerd, a on po prostu męczył się strasznie przez ten czas.
Jestem beznadziejna.
Wybaczcie bluzgi
Domi bądz z siebie dumna! Niejedna matka by już odpuscila a Ty i Twoja intuicja kazaly Ci drążyć dalej! Wierzę, że teraz bedzie juz z gorki a przed Wami tylko spokojne spacery, przytulanie, przytulanie i jeszcze raz przytulanie! No i powrot do karmienia,jeżeli zdecydujesz się podjąc walkę- trzymam kciuki ❤Kalija, Niebieska Gwiazda, Domi_tur lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Chimera wrote:Czy któraś z was używała spreju do nosa Rhinoargent? Bo kuzynka poleciła mi dla Robusia na katar i się zastanawiam. W ulotce pisze, że dla dzieci i dorosłych, nie ma informacji czy dla aż takiego maluszka może być 🤔
ta nazwa brzmi mi znajono, chyba stosowalam u corki, ale po 2 roku zycia -
Chimera wrote:Pierniczkowa, a Twoje kapturki przyszły? Probowalyscie już?
Chimera, Anhydra, Agagusia lubią tę wiadomość
-
Domi nie obwiniaj się! Nie jesteś lekarzem, konsultowalas się u różnych specjalistów i skad moglas wiedzieć co jest nie tak? Ale powiedz bo nie rozumiem - co ma wedzidelko do problemów z brzuszkiem?
Chcesz próbować wrócić do cyca?Jeśli tak to mocno kibicuje!
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Domi, jak byłam w szpitalu wiele matek szło tą samą drogą co Ty. Nawet się doświadczeniami wymieniały zadowolone. A potem przyszła ordynatorka i stwierdziła, że wedzidelko tylko chirurg podcina i że pozostałe zawody, szczególnie stomalodzy laserami zbijają na tym hajs, niestety z ryzykiem dla dziecka.
Robiłaś co mogłaś, żeby pomóc synkowi. Nawet zgłębiłaś tajniki kupologii. Medal Ci się należy!! 😘
Poradźcie mi w drugą stronę. Jak nauczyć dziecko pić z butli. Przed szpitalem pięknie piła z Aventu, ale w szpitalu podawali leki przez starego typu smoczki jednorazowe (kapało przez nie do pyszczka). Teraz próbuję podac probiotyk Latopic z moim mlekiem i jest masakra. Liże, mieli aż się wkurzy. Schemat się powtarza też jak jest wcześniej podkarmiona i spokojna. 🙈
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
Domi rozumiem Twój wlurw. Mi się wydawało, ze odpowiednio dopilnowałem wedzidelka, a w trzecim miesiącu okazało się, ze jest do podcięcia 🙄.
Jeśli chodzi o relaktacje to jak się zdecydujesz to trzymam kciuki, ale pamiętaj, ze mm to nie trucizna i na nim tez odchowana zdrowego, bystrego chłopca. Nie żebym chciała Cię zniechęcać, pisze to żebyś nie miała krzty wyrzutów sumienia jak się na to nie zdecydujesz ❤️
Domi_tur lubi tę wiadomość
[/url]
-
Kayama a podajesz wit c ? Nam na katar pomoglo i blf 100
Pierniczkowa trzymam kciuki zeby mala złapała. Tez karmie nocą i czasami rano.
Domi jestes super mamą. Pamietaj o tym.
Vampire może spróbuj z innym smoczkiem. U nas na początku jak malemu nie pasowal to zmieniliśmy i ten drugi byl akurat. Za jakis czas sprobujemy nowy +3mVampire lubi tę wiadomość
-
Żeś się Pierniczkowa wygadała 😂❤️
Tak, ubzdurałam to sobie już dawno i od dziś cisnę z laktatorem, choć tej nocy raczej mi się nie uda, Szymi po zabiegu jeszcze czasem krwawi i nie mogę go odłożyć na brzuszek, więc zostają moje ręce 🙄
Frida, przy krótkim wędzidełku dzieciaczki nie mogą prawidłowo ułożyć języka podczas jedzenia przez co lykają dużo powietrza. A to znów powoduje gazy, kolki, brzydkie kupy, bóle brzuszka. Po prostu pokarm w połączeniu z powietrzem w układzie pokarmowym potęguje fermentację itd.
Na relaktację daję sobie miesiąc, jak nie będzie efektów albo tyle co kot naplakal to bez wyrzutów uznam, że chociaż spróbowałam. Po prostu nie daje mi to spokoju od dawna, natura nie może być tak wredna, że dała super mleczną laktację po to żeby dziecko wykończyćwiem, że już nie wrócę do takiej formy, ale chciałabym mieć poczucie że zrobiłam już naprawdę wszystko żeby ten mój mały Szymi dostał to co najlepsze ❤️ i tak chatę rzadko sprzątam, a obiadów praktycznie nie gotuję to mogę te krótkie drzemki poświęcić na dojenie
DrzewkoPomarańczowe, Pierniczkowa, werni, Frida91, Vampire, Anhydra, trzydziecha, Agagusia, Camelia lubią tę wiadomość
-
werni wrote:Kayama a podajesz wit c ? Nam na katar pomoglo i blf 100
Pierniczkowa trzymam kciuki zeby mala złapała. Tez karmie nocą i czasami rano.
Domi jestes super mamą. Pamietaj o tym.
Vampire może spróbuj z innym smoczkiem. U nas na początku jak malemu nie pasowal to zmieniliśmy i ten drugi byl akurat. Za jakis czas sprobujemy nowy +3m
Pytałam pediatry i stwierdził że to nic nie daje i nie podawaćMam taką w kroplach dla dzieci, teraz nie mogę sprawdzić nazwy bo mała śpi
. Nie zaszkodzi? Podaję jej prebiotyk od jakiegoś czasu. W opisie tego blf jest że dla niemowląt i dzieci powyżej 1 roku?
-
Domi,ale się porobiło.Dobrze,że drążyłaś temat,bo co to by było gdybyś zorientowała się za rok lub jeszcze później zastanawiając się czemu Szymi nie mówi.
Trzymam kciuki za relaktacje.
U nas wędzidełko ok. chyba?To według neonatologa w szpitalu.Dopytam chirurga na wizycie bo u nas lekka przepuklina pępkowa i naklejam plasterki,a na sam koniec muszę skonsultować się z chirurgiem czy utworzył się pierścień więc zerknie i na wędzidełka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 22:48
-
Pediatra powiedziała że blf raz dziennie i mozna laczyc z mlekiem a wit c to cebion 2x3 dwie kropelki trzy razy dziennie.
kayama lubi tę wiadomość
-
Domi to próbuj przystawiac Szymka jak tylko mu się zagoi
Trzymam za was kciuki. Biedny mały, tyle ma przebojów...
Mnie dziś o 3 w nocy obudziła przepelniona jedna pierś. Bolała mnie zwłaszcza z boku. Aż obudziłam małą ale na śpiocha mało była zainteresowana... Próbowałam i laktatorem choć niewiele pomógł. Rano znowu z tej piersi piła i już nie jest taka nabrzmiala ale nadal trochę boli. Nie wiem co to jest...Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Niebieska, na szczęście tak psioczyłam na beznadziejną położną środowiskową, a to Ona nam powiedziała o wędzidełku. Naprawdę tyle osób widziało go przed pierwszym zabiegiem i olało temat...
Niestety chcąc jak najszybciej ulżyć dziecku musiałam iść do tej stomatolog, do chirurga czeka się 4 miesiące na wizytę. Ja naszą umówiłam 12 sierpnia, Szymi miał wtedy 9 dni :p
Teraz terminy są na kwiecień i muszę od razu klepnąć, jak wszystko będzie super to odwołam, a jak będzie trzeba jeszcze coś ciachnąć to perfekt..
Niestety noc spędziłam w ubraniach z dzieckiem na rękach, nie wiem jakim cudem nie posikałam się w majty, dopiero o 6 wrócił z pracy małż i przejął Małego żebym mogła ubrać piżamę🙄 skala tego cięcia w porównaniu do pierwszego zabiegu jest tak ogromna, że jak otwieram Szymkowi buzię do masażu to widzę same dziury 😲 -
Domi, trzymam kciuki za ciebie, Szymka i waszą laktację. Może jak Szymon znów poczuje cyca to rozbuja krainę mleka raz dwa. 😁
Czy przy tym wszystkim mieliście też nitki krwi w stolcu? Bo my się nadal diagnozujemy, a ja powoli zaczynam się załamywać.
Niebieska Gwiazda, moja też ma miec taśmy na rozstęp. Macie jakieś objawy brzuszkowe?
Frida, wygląda to na zastój. Mi pomagała kąpiel a potem ciepły kompres w to miejsce i do pyszczka takiego rozgrzanego cyca.
Frida91 lubi tę wiadomość
Ur. 9.08.2019 r. 💕