X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczesniej jak mial katar wodnisty to mu psikalam desimar baby

Wlasnie sprawdzilam w buzce i na górze ma jezyczek na dziaslach.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni ale ten języczek musi być jeszcze spiety wędzidełkiem z warga żeby można bylo się martwić

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro sprobuje zrobic zdjecie chociaz bedzie trudne

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    U nas jak byl taki problem z mlekiem w nosie to psikam woda morska i odciagam frida, a jak slysze ze ma nos zatkany babochą to psikam i zazwyczaj sam wydmuchnie w zabawie. Ogolnie polecam, to ttlko slona woda

jeszcze lepiej zamiast psikać to zrobić inhalację! świetnie przeczyszcza i nie tylko nosek ale również drogi oddechowe żeby bakterie się nie rozwijały - często mamy katar u nas i dzięki takiemu postępowaniu bez leków się odbywa

werni lubi tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria waży 6830 kg, ale kloc do dźwigania ;) Zmierzyli na 60,5 ale bez rozciągania na pewno ma kilka cm więcej. Jak wstanie to ja zmierza centymetrem.
    Wyszło 63 cm :) Myślałam że ma więcej. Czyli od urodzenia urosła 10 cm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 02:26

werni lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobię jutro sobie i małemu inhalacje. Przez sąsiadów mały nie śpi bo wiercili. Juz drugi raz tak zrobili.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołaj dzisiaj miał sesję z bioenergoterapii :P już nie radziłam sobie z nocami. Te pobudki co godzinę mnie niszczyły 😢
    I jest światełko w tunelu. Zasnął o 20 i dał się odłożyć do łóżeczka! A przez ostatnie 2 tygodnie przez 2 godziny walczyliśmy, żeby spał.
    Wiążę ogromne nadzieję z tą terapią 😛😛

Agagusia lubi tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa. Podobno powodem tych częstych pobudek jest tęsknota za brzuszkiem. Niby było mu tam bardzo dobrze 😛 nie wiem czy w to wierzę, ale miło mi się zrobiło jak to usłyszałam 😀

• Chimera Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 15:23

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie dziś uświadomiłam, ze Kazika karmie już dłużej niż Julka. Zastanawiałam się czy uda mi się tego dokonać i się udało. Nie jest idealne , dalej są dni ze boli ale trochę mniej i jakby przywykłam do tego. Są tez takie dni, ze jest super i nic nie boli. Nie wiem od czego to zależy. Trochę w tym mojej winy bo brakuje mi konsekwencji jeśli chodzi o poprawne przystawianie. Czasem Kazik da popracować, a czasami się tak wkurza, ze już mi się nie chce walczyć, zaciskam zęby i karmie przy płytkim chwycie 🤷🏼‍♂️.
    Gdyby to wędzidełko wcześniej wypłynęło to może byłoby łatwiej go przeinaczyć. Jutro mamy kontrole wędzidełka plus poradę laktacyjna.

aadd84dc14.png[/url]
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś po uśpieniu Kazika potrzebowałam wyjść z domu załatwić pare rzeczy wiec oczywiście Kazimierz musiał zasypiać godzinę 😁. Mało tego, 5 minut po moim wyjściu obudził się i Stary miał dwoje dzieci do uśpienia 🙄. No ma jakiś czujnik braku matki ten dzieciak! W ciągu dnia jak zaśnie to nie mogę z łozka zejść bo zaraz się budzi. Wieczorem czułość radaru się zmniejsza i mogę się swobodnie po chacie poruszać, ale jak się okazuje wyjść z niej już nie 🤷🏼‍♂️.
    O 22.20 Julek się obudził po godzinie spania, mąż do niego poszedł o wyjść nie może 🙄. Zajada nas 😁

aadd84dc14.png[/url]
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czytam Was cały czas, ale czasu na pisanie brak. Ciegle cos, giegle gdzieś latam, załatwiam, woze. Domi -jesteś wielka, wspaniała matko swojego wspaniałego syna!!! Jak idzie relaktacja?
    Piękniczkowate - a może spróbuj zacząć karmienie butelka, a po chwili dłuższej zamienić na cycek? U nas czasem dzidka w druga stronę...a czasem nie daje się oszukać sylikonem...
    Drzewko - czyli u Was podcięcie tez pomogło? Mniej boli generalnie?
    Teoria z wedzidelkiem a przybieraniem tez się u nas sprawdza - chłopcy mieli wszyscy długie, Adaś to nawet zawsze się śmiałam ze ma język długi jsk nie wiadomo co, wystawiał na 1-2 cm poza wargi! Wszyscy ssali ładnie, mnie nigdy brodawki nie bolały, nawet przy pierwszym dziecku w pierwsze dni. No i mam wszystkie dzieci drobne, największy był pierwszy, na rok miał równe 10 kg, środkowy podobnie jak mały przybierał. Krzys ma równe 4 miesiące wazy 5,7. Tez regres ze snem mamy.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga- idzie mi jak krew z nosa. Chociaż nie, krew z nosa kapie a u mnie susza jak na Saharze 😂😂😂

Myślę, że laktatorem biedronką nie pociągnę tego za bardzo. Niestety nie mogę sobie teraz pozwolić na zakup innego laktatora. Umowa z mężem była taka, że nue nie wchodze w dodatkowe koszta. Nie przez skąpstwo, ale tu zabieg podcinania, szczepienia, teraz musimy zacząć chodzic do neurologopedy żeby Mały nie miał żadnych problemów jak będzie większy... Po prostu wszelkie dostępne środki chcemy skierować na to co najważniejsze :)
    Nikt nam wcześniej nie powiedział, że po podcieciu wędzidełka trzeba z dzieckiem trochę popracować, teraz jak chirurg podcial mu cześć tkanek trzymających dolną żuchwę żeby cofnięta bródka wróciła na miejsce na pewno czeka nas dużo pracy, żeby zawsze trzymał zamkniętą buźkę, połykał całą ślinę itd.
    Także pobujam się z tym laktatorem jeszcze chwilę i zobaczymy. Ale widzę, że wiele nim nie zdziałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 09:59

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biedronka ścigałam więcej niż.medela i aventem. Ona ciągnie jak szalona :D
    U mnie znowu kosa z moim. Doprowadza mnie do szału, czekam tylko aż wypali mi jeszcze że mamusia przyjdzie "popatrzeć" na Małą. Tak to jest dosłownie patrzenie, stoi nad dzieckiem i się gapi 🤦

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Aga- idzie mi jak krew z nosa. Chociaż nie, krew z nosa kapie a u mnie susza jak na Saharze 😂😂😂

Myślę, że laktatorem biedronką nie pociągnę tego za bardzo. Niestety nie mogę sobie teraz pozwolić na zakup innego laktatora. Umowa z mężem była taka, że nue nie wchodze w dodatkowe koszta. Nie przez skąpstwo, ale tu zabieg podcinania, szczepienia, teraz musimy zacząć chodzic do neurologopedy żeby Mały nie miał żadnych problemów jak będzie większy... Po prostu wszelkie dostępne środki chcemy skierować na to co najważniejsze :)
    Nikt nam wcześniej nie powiedział, że po podcieciu wędzidełka trzeba z dzieckiem trochę popracować, teraz jak chirurg podcial mu cześć tkanek trzymających dolną żuchwę żeby cofnięta bródka wróciła na miejsce na pewno czeka nas dużo pracy, żeby zawsze trzymał zamkniętą buźkę, połykał całą ślinę itd.
    Także pobujam się z tym laktatorem jeszcze chwilę i zobaczymy. Ale widzę, że wiele nim nie zdziałam

Domi a chcesz medele mini electric? Mam dwa laktatory (takie same) i mogę Ci oddać jeden jak potrzebujesz :)

1bab7e35e8.png[/url]
  • Mooniika Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam my po bilansie.
    11.11 mielismy wizyte i od tej pory nic waga nie wzrosla.
    Mamy tylko kontrole za 2 tygodnie.

Czy ktos mial taki problem zeby prawie w 2 tygodnie nic dziecko nie prZytylo?

Mooniika
  • Mooniika Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zle sprawdzilam, jednak troche przytyla
    130g w 11 dni

Mooniika
  • werni Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wage to dopiero zobacze malego w następnym miesiacu gdy bedzie szczepiony.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Domi a chcesz medele mini electric? Mam dwa laktatory (takie same) i mogę Ci oddać jeden jak potrzebujesz :)
    Kochanaaaa ❤️ jeśli przez dwa tygodnie będzie taka lipa to się zgłoszę ❤️dziękuję!

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa a jak to robisz że przykrywasz dłonie nocą? Mój też na zawsze zimę dłonie chociaż jest w pajacu, bluzie , śpiworku i jeszcze przykryte kołderka ale te rączki zawsze musi mieć na górze i dłonie zawsze zimne

Domi a jak z humorem Szymiego po tym zabiegu?

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
‹‹ 1479 1480 1481 1482 1483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ