X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieci nadal śpią,zaraz muszę budzić starszego do przedszkola.Jeśli chodzi o mlodszego w ciągu dnia śpi różnie czasem ma trzy drzemki po 15min a czasem tak jak wczoraj do 14 spi z przerwami na jedzenir.Jedno zawsze jest pewne,noc przespana.Do tej pory wszystkie.Dzieć zasypia koło 21 i śpi do 7 czasem 8.Spałby dłużej ale starszy hałasuje i się budzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 07:14

Agagusia lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj od 4 co godz sie budzi. A od 7 juz calkiem rozbudzony. Moj robi wlasnie kawe. Dzis podlece do galerii porobie pare zakupów. Musze malemu kupic kombinezon.

MDW lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystając z Black Friday kupilam laktator :D to już jest chyba jakiś objaw chorobowy.... Mój mnie obedrze że skóry jak.przyjdzie 3ci już :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 08:07

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba po regresie, Mały wreszcie spał od 19 do 4 a potem 7:50 nowy dzień. Pampers był już prawie większy od niego 😂🤦‍♀️

A ja siedzę i zamawiam nowe zabawki, Szymi tak lubi szopa z BaliBazoo, że niedługo zje go w całości 😂 trzeba się zaopatrzyć w jakieś nowości :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 15:27

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera tak tylko pokusze jest podwójny lansinoh za 200 z przesyłką :)

atdchdgezzwqbf17.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Moj od 4 co godz sie budzi. A od 7 juz calkiem rozbudzony. Moj robi wlasnie kawe. Dzis podlece do galerii porobie pare zakupów. Musze malemu kupic kombinezon.

Ale to fajnie napisalas, tak jakby Wojtus jak juz wstal o tej 7, to poszedl chociaz zrobic kawe 😂

Ja wydaje hajsy w HM, bo przez caly Black Week maja codziennie znizke na cos innego. Wczoraj byla na swtery, kupilam calej naszej trojce klasyczne ugly christmas sweaters, wystroimy sie w swieta 😃

Czy ktoras z Was korzystala z kolektora pokarmu? Polozna mi poleciła na tryskajace mlekiem cycki, ponoc ładnie zbiera pokarm, a nie pobudza laktacji jak laktator. Zamowilam i jestem ciekawa jak to bedzie dzialac

werni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Chimera tak tylko pokusze jest podwójny lansinoh za 200 z przesyłką :)

Ja sie powtarzam, ale naprawde polecam Lovi Expert! Dzieki niemu i mojej położnej karmie piersia, on by wycisnal mleko nawet z meskich cyckow 😁

Marcelina85, Camelia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    A ja siedzę i zamawiam nowe zabawki, Szymi tak lubi szopa z BaliBazoo, że niedługo zje go w całości 😂 trzeba się zaopatrzyć w jakieś nowości :)

W podobnym klimacie polecam Lamaze, my mamy motyla Emanuela, fajny jest tez piesek i osmiornica.

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys mogłaś pisać że chcesz kolektor mam na zbyciu użyty raz :P po czym jak mała w niego kopnęła wylało się na nią i na mnie i łóżko to stwierdziłam że nim gardzę

atdchdgezzwqbf17.png

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ostatnio kupiliśmy pluszaki z Alliexpres i książeczki materiałowe z wystającymi ogonami zwierząt. Ciekawe czy będą ok i kiedy przyjdą :P

Jesteśmy właśnie po szczepieniu. Dziś tylko jedno - wzw. B. I na tym na razie kończymy, na następne się zgłoszę najwcześniej w styczniu bo już ile można.
    Moja panna waży 5540g i ma już 66cm! Nie sadzilam że już jest taka wysoka.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    My ostatnio kupiliśmy pluszaki z Alliexpres i książeczki materiałowe z wystającymi ogonami zwierząt. Ciekawe czy będą ok i kiedy przyjdą :P

Jesteśmy właśnie po szczepieniu. Dziś tylko jedno - wzw. B. I na tym na razie kończymy, na następne się zgłoszę najwcześniej w styczniu bo już ile można.
    Kiedys pytalam ale bez odzewu, nie boisz sie tych zabawek z ali? Znalazla mnostwo drewnianych za grosze w porownaniu z tymi w polsce ale na necie roznie pisza o szkodliwych substancjach.

Z.drugiej str w polsce mozna dac sie latwo oszukac. Zamowilam synowi w polskim sklepie takie nalepki droga na panele 26zl/szt a ostatnio wyskoczyla mi ich reklama z ali za 7zl, wszystkie zdjecia byly te same wiec to dokladnie ten sam przedmiot :-(

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Kiedys pytalam ale bez odzewu, nie boisz sie tych zabawek z ali? Znalazla mnostwo drewnianych za grosze w porownaniu z tymi w polsce ale na necie roznie pisza o szkodliwych substancjach.

Z.drugiej str w polsce mozna dac sie latwo oszukac. Zamowilam synowi w polskim sklepie takie nalepki droga na panele 26zl/szt a ostatnio wyskoczyla mi ich reklama z ali za 7zl, wszystkie zdjecia byly te same wiec to dokladnie ten sam przedmiot :-(
    Niby opinie maja dobre, że nie smierdza... I oczywiście zamierzam je dobrze wyprać. Zresztą to tylko pluszaki, może bardziej bym się bała brać jakieś gryzaki albo coś do kontaktu z żywnością...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:

A dlaczego uwazasz, ze pierwsza dawka to az nadto szczepien? Moja ma 3 miesiace, a jestesmy juz po dwoch 5w1, dwoch rota i za chwile bedziemy po dwoch pneumo. Ja myslalam, ze to dobrze szybko zaszczepic i miec z glowy 🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Baileys mogłaś pisać że chcesz kolektor mam na zbyciu użyty raz :P po czym jak mała w niego kopnęła wylało się na nią i na mnie i łóżko to stwierdziłam że nim gardzę

Az taki bubel?🙈 Polozna mi doradzala, ze to dla mnie najlepsza opcja, a nie bylo to zbytnio drogie wiec kliknelam...

• Chimera Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 15:27

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Az taki bubel?🙈 Polozna mi doradzala, ze to dla mnie najlepsza opcja, a nie bylo to zbytnio drogie wiec kliknelam...
    Ja mam duże cycki jak to zassalam to I tak stanik tego nie trzymał i wystarczył.kopniak żeby się odkleiło razem z zawartością. Jak karmisz z pod pachy jest ok, ale z boku to dramat

atdchdgezzwqbf17.png

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    A dlaczego uwazasz, ze pierwsza dawka to az nadto szczepien? Moja ma 3 miesiace, a jestesmy juz po dwoch 5w1, dwoch rota i za chwile bedziemy po dwoch pneumo. Ja myslalam, ze to dobrze szybko zaszczepic i miec z glowy 🤔
    To nie pierwsza dawka. My mamy za sobą 2x wzw b i te obowiązkowe z 1 wizyty szczepiennej. Po prostu rozkładamy je i szczepimy pojedynczo i w dłuższych odstępach bo nie chcemy aż tak jej obciążać. Każdy robi jak uważa :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wczorajszej szczepionce na meningokoki spodziewałam się kiepskiej nocy, szczególnie ze Krzys miał gorączkę wieczorem, ale nie było źle. Pobudki co 3 godziny, rano jeszcze przysnął po 8 i wstaliśmy o 10. Teraz sobie drzemie na mnie bo w bloku wymiana rur i boje się ze szybko go obudza stukaniem jak tylko go odłożę. W tym roku już na nic nie szczepimy a jesteśmy po pierwszej rundzie 6w1, Rota, pneumo i meningokoki. Pewnie byśmy zrobili jeszcze drugie 6w1 w grudniu ale w naszej przychodni nie maja miejsc

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:

Ostatnio dużo siedzę na aliexpress i stwierdziłam, że większość rzeczy na allegro jest sprowadzanych z Chin i sprzedawanych jako polskie albo handmade 🙈 takie ładne gryzaczki z allegro po 15-20zl,na Ali identyczne po 5-8zl. Dużo przykładów mam... Pokazywała ostatni mężowi, że 40osob kupilo "polską" rzecz... Wiec trzeba mocno uważać na allegro

Frida91, Camelia lubią tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
‹‹ 1485 1486 1487 1488 1489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ