WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to ja się nie powinnam odzywać - moja tradycyjnie zasnęła o 21, jedno karmienie o 4:30, rano pobudka o 8. Potem poranne ogarnianie i zabawa na macie, a punkt 10-ta kima i aktualnie trzecią godzinę śpi😁🤭

Zrobiłam w domu wszystko łącznie z umyciem lodówki, obiadem czy swoim makijażem i sobie właśnie pracuję na kompie. No elegancko jest.

Aga - zazdroszczę Krakowa! Aż mi się łezka w oku kręci jak sobie przypomnę jak na Majówkę byliśmy jeszcze z brzuchem, jak było fajnie, słonecznie, luzacko. Pozdrów ode mnie smoka na Wawelu 😃

Czekam aż młodzież się obudzi, bo muszę ją wyciągnąć na spacer na pocztę, żeby tam zrobić awanturę za kolejny przypadek pozostawienia awizo, podczas gdy jestem obecna w domu 🤬 Nienawidzę listonoszy, mam nadzieję, że w piekle jest dla nich osoby krąg🤬

kayama, Agagusia, werni, Camelia lubią tę wiadomość

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys, ja chodziłam że starszą od kiedy skończyła 5 m-cy bo akurat wtedy się utworzyła nowa grupa 😊 w Poznaniu działa fregata, my też do fregaty chodzimy tyle że we Wrocku, polecam całym serduchem. Tylko uwaga... To uzależnia, jak zaczęłam to chodzimy do dziś, malz mówi że może koniec, a ja myślę jak by to ogarnąć żeby chodziła następny semestr. Ona za swoim trenerem na dno by poszła 😂

baileys lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • kayama Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Czekam aż młodzież się obudzi, bo muszę ją wyciągnąć na spacer na pocztę, żeby tam zrobić awanturę za kolejny przypadek pozostawienia awizo, podczas gdy jestem obecna w domu 🤬 Nienawidzę listonoszy, mam nadzieję, że w piekle jest dla nich osoby krąg🤬

O to to, łącze się w bólu i nienawiści ;) Ja nienawidzę też kurierów, jakis czas temu odbieralam paczkę patrzę rozerwana, mówię Pan poczeka musze sprawdzić zawartość, a co Pani to tylko ciuchy nic się nie stało, i cham mi uciekł ! Dobrze że faktycznie nic nie było. Kurierzy oddają te paczki z prędkością światła i jeszcze są niemili.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...nienawidzę poczty😤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 15:27

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez poczty nienawidzę ale z ‚moimi’ kurierami mam dobre układy.
    Nie jedziemy Pendolino, bo zagapiłem się na tanie bilety / inteligentna inaczej czytając ze będa od 00:30 30 października usiadłam 30 w nocy zamiast 29🤣A potem żal mi już kady było, bo tak jedzie 40 min dłużej a kosztuje 3 razy taniej. Adtanawiam się tylko czy ten przedział będzie w takim miejscu żeby z wózkiem przejść...
    może któraś poleci basen z ciepła woda w Kr? A gdyby miał jakieś zjeżdżalnie to super. Ew może wiecie czy w tym parku wodnym przestrzegają ścisle tego ze prawie wszystkie zjeżdżalnie są od 10rż? Kurczę, mój 7 łatwego pływa niezle, nurkować się nie boi i zapłacze się jak go nie wpuszcza🤨jedli tak, to po prostu pójdziemy gdzie indziej.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam super relację z listonoszem i kurierami. Ryszard z DPD zanim zapuka do drzwi pisze SMS-a 😂 jak Szymi ma drzemkę to zostawia paczkę pod drzwiami żeby pies go szczekaniem nie obudził. Chłopak z GLSa był aktywnym uczestnikiem kompletowania wyprawki wielkogabarytowej i odetchnął z ulgą po porodzie, że nie musi tych kilogramów wnosić na 2 piętro :)
    A listonosz za moją zgodą zostawia w skrzynce polecone, załatwiłam to sobie na poczcie.
    Zapracowałam sobie😂😂😂

Myszk@ dobrze, że polecasz, my co prawda chcemy iść na wiosnę na zajęcia ale szukałam sprawdzonego miejsca :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam stałego kuriera z gls ale już od dluzszego czasu go nie ma. To chyba zmienił prace. U mnie na poczcie tez sami emeryci. Najlepiej odbierać paczki kolo 11 wtedy mały ruch.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jak dobrze że już grudzień na horyzoncie. Młoda dzisiaj wypiła mrożonkę, dałam.jej tylko.40ml, reszta do.kapieli, chce zobaczyć jak zareaguje, bo jednak lipaza zmieniła zapach i smak. Takie mydlane teraz jest to mleko. Mam jakieś 20 woreczków, codziennie mroze 150 albo więcej więc do połowy stycznia powinno starczyć. Akurat skończy 6 miesiecy
    Z plusów codziennie mam kupę u niej w końcu. Wystarczy ją posadzić w bujaczku i włączyć wibracje , 15 min i mam pełnego pampka w prezencie.

werni lubi tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Baileys, ja chodziłam że starszą od kiedy skończyła 5 m-cy bo akurat wtedy się utworzyła nowa grupa 😊 w Poznaniu działa fregata, my też do fregaty chodzimy tyle że we Wrocku, polecam całym serduchem. Tylko uwaga... To uzależnia, jak zaczęłam to chodzimy do dziś, malz mówi że może koniec, a ja myślę jak by to ogarnąć żeby chodziła następny semestr. Ona za swoim trenerem na dno by poszła 😂

Dzieki za info, ja tez chce wlasnie na Fregata Swimming. Tylko grupa startuje juz za tydzien i troche sie boje, ze Młoda jeszcze odrobine za mało stabilnie trzyma głowe. Utrzymuje juz sama, ale czasem jej sie buja. Moze jednak poczekam na kolejny turnus, jak skonczy choc 4-4,5 miesiaca.
    Boje sie tez troche chlorowanej wody przy tendencji Mai do atopowej skory

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia, a jak u Krzysia ze wzmozonym napieciem? Jak fizjoterapia?

Pytam, bo moja Majula miala to samo - słaby brzuch i napieta szyja oraz łapki. Dołowałam sie, ze puka tylko w zabawki, a nic jeszcze nie chwyta. Przez 3 wizyty u fizjo byly srednie rezultaty, a nagle po ostatniej 4tej jest inne dziecko - dzis leżąc na brzuchu pierwszy raz otworzyła łapke, przesunela i zlapala zabawke! Potem puscila, popatrzyla w druga strone i pomacala palcami inną. Ciesze sie na maksa🙂

• werni Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio msm problem z biedronka. Nie odciaga mi wszystkiego. Mam nadal pelne piersi. Maly znow ma problem z lapaniem.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Dzieki za info, ja tez chce wlasnie na Fregata Swimming. Tylko grupa startuje juz za tydzien i troche sie boje, ze Młoda jeszcze odrobine za mało stabilnie trzyma głowe. Utrzymuje juz sama, ale czasem jej sie buja. Moze jednak poczekam na kolejny turnus, jak skonczy choc 4-4,5 miesiaca.
    Boje sie tez troche chlorowanej wody przy tendencji Mai do atopowej skory

Teraz się już raczej wody nie chloruje tylko ozonuje.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• werni Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn jak sciagalas mleko to przyciskalas piersi do lejka ?

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    My jeszcze się nie szczepiliśmy i jakoś nam się nie spieszy.Starszy ciągle coś przynosi z przedszkola.Lekkie katarki,ale zawsze.Vzekamy aż skończy pół roku,minimum.
    Wlasnie z Anielka też później szczepilismy a Łucję chyba jeszcze później będziemy , pewnie dopiero po sezonie chorobowym bo nigdy nie wiadomo czy Aniela zniesie wirusa czy nie. Musiałabym ja w domu przetrzymać dla pewności. Ostatnio była bostonka i jelitowka. Jelitowke złapała bostonki na szczęście nie

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też kiepska noc, zazwyczaj śpi przynajmniej do 3 ciągiem, zdarzają się też nocki przespane, a dzisiaj kilka pobudek :/

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🥔

werni lubi tę wiadomość

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Typowy turnus rehabilitacyjny zaczynamy w przyszłym tygodniu. Będę w piątek wiedziała w jakim zakresie i ile dni dostaniemy. Teraz sami w domu ćwiczyliśmy, jak leży na plecach to ładnie chwyta, ale na brzuchu nic nie złapie. Podpór ma chyba w miarę, ramiona już się lekko rozluźniły, brzucha nie jestem w stanie ocenić. Nie obraca się tez na boczki, z brzucha na plecy czasem, na brzuch nie. Zobaczymy co neurolog powie w piątek. Wiem ze do fajnej babki trafimy, bo z Adasiem do Niej chodziłam, tez zaczęłam na 4 miesiące i przed skończeniem 6 miesięcy obracał się świetnie i zaczął pełzać😁, na niecałe 8 wstał przy meblach, potem usiadł ze stania o dziwo i potem zaczął raczkować w majówkę (jest z 06.08, wiec łatwi mi porównywać). Na roczek chodził.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • redken Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat, byliśmy w Jastrzębiej Górze. Zależało nam na małej miejscowości gdzie nie będzie tłumów i będzie trochę lasu do spacerowania bo mieliśmy jeszcze psa. Pojechaliśmy samochodem, bo ja sobie znowu nie wyobrażam wyprawy pociągiem z taką ilością tobołów 🙈🙂

preg.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko postanowiło już wstać 😭 właśnie leży zadowolone na macie 😉 a budził się co godzinę. Nie widzę dobrze tego dnia 😂

‹‹ 1484 1485 1486 1487 1488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ