X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to ja się nie powinnam odzywać - moja tradycyjnie zasnęła o 21, jedno karmienie o 4:30, rano pobudka o 8. Potem poranne ogarnianie i zabawa na macie, a punkt 10-ta kima i aktualnie trzecią godzinę śpi😁🤭

Zrobiłam w domu wszystko łącznie z umyciem lodówki, obiadem czy swoim makijażem i sobie właśnie pracuję na kompie. No elegancko jest.

Aga - zazdroszczę Krakowa! Aż mi się łezka w oku kręci jak sobie przypomnę jak na Majówkę byliśmy jeszcze z brzuchem, jak było fajnie, słonecznie, luzacko. Pozdrów ode mnie smoka na Wawelu 😃

Czekam aż młodzież się obudzi, bo muszę ją wyciągnąć na spacer na pocztę, żeby tam zrobić awanturę za kolejny przypadek pozostawienia awizo, podczas gdy jestem obecna w domu 🤬 Nienawidzę listonoszy, mam nadzieję, że w piekle jest dla nich osoby krąg🤬

kayama, Agagusia, werni, Camelia lubią tę wiadomość

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys, ja chodziłam że starszą od kiedy skończyła 5 m-cy bo akurat wtedy się utworzyła nowa grupa 😊 w Poznaniu działa fregata, my też do fregaty chodzimy tyle że we Wrocku, polecam całym serduchem. Tylko uwaga... To uzależnia, jak zaczęłam to chodzimy do dziś, malz mówi że może koniec, a ja myślę jak by to ogarnąć żeby chodziła następny semestr. Ona za swoim trenerem na dno by poszła 😂

baileys lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • kayama Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Czekam aż młodzież się obudzi, bo muszę ją wyciągnąć na spacer na pocztę, żeby tam zrobić awanturę za kolejny przypadek pozostawienia awizo, podczas gdy jestem obecna w domu 🤬 Nienawidzę listonoszy, mam nadzieję, że w piekle jest dla nich osoby krąg🤬

O to to, łącze się w bólu i nienawiści ;) Ja nienawidzę też kurierów, jakis czas temu odbieralam paczkę patrzę rozerwana, mówię Pan poczeka musze sprawdzić zawartość, a co Pani to tylko ciuchy nic się nie stało, i cham mi uciekł ! Dobrze że faktycznie nic nie było. Kurierzy oddają te paczki z prędkością światła i jeszcze są niemili.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...nienawidzę poczty😤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 15:27

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez poczty nienawidzę ale z ‚moimi’ kurierami mam dobre układy.
    Nie jedziemy Pendolino, bo zagapiłem się na tanie bilety / inteligentna inaczej czytając ze będa od 00:30 30 października usiadłam 30 w nocy zamiast 29🤣A potem żal mi już kady było, bo tak jedzie 40 min dłużej a kosztuje 3 razy taniej. Adtanawiam się tylko czy ten przedział będzie w takim miejscu żeby z wózkiem przejść...
    może któraś poleci basen z ciepła woda w Kr? A gdyby miał jakieś zjeżdżalnie to super. Ew może wiecie czy w tym parku wodnym przestrzegają ścisle tego ze prawie wszystkie zjeżdżalnie są od 10rż? Kurczę, mój 7 łatwego pływa niezle, nurkować się nie boi i zapłacze się jak go nie wpuszcza🤨jedli tak, to po prostu pójdziemy gdzie indziej.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam super relację z listonoszem i kurierami. Ryszard z DPD zanim zapuka do drzwi pisze SMS-a 😂 jak Szymi ma drzemkę to zostawia paczkę pod drzwiami żeby pies go szczekaniem nie obudził. Chłopak z GLSa był aktywnym uczestnikiem kompletowania wyprawki wielkogabarytowej i odetchnął z ulgą po porodzie, że nie musi tych kilogramów wnosić na 2 piętro :)
    A listonosz za moją zgodą zostawia w skrzynce polecone, załatwiłam to sobie na poczcie.
    Zapracowałam sobie😂😂😂

Myszk@ dobrze, że polecasz, my co prawda chcemy iść na wiosnę na zajęcia ale szukałam sprawdzonego miejsca :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam stałego kuriera z gls ale już od dluzszego czasu go nie ma. To chyba zmienił prace. U mnie na poczcie tez sami emeryci. Najlepiej odbierać paczki kolo 11 wtedy mały ruch.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jak dobrze że już grudzień na horyzoncie. Młoda dzisiaj wypiła mrożonkę, dałam.jej tylko.40ml, reszta do.kapieli, chce zobaczyć jak zareaguje, bo jednak lipaza zmieniła zapach i smak. Takie mydlane teraz jest to mleko. Mam jakieś 20 woreczków, codziennie mroze 150 albo więcej więc do połowy stycznia powinno starczyć. Akurat skończy 6 miesiecy
    Z plusów codziennie mam kupę u niej w końcu. Wystarczy ją posadzić w bujaczku i włączyć wibracje , 15 min i mam pełnego pampka w prezencie.

werni lubi tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Baileys, ja chodziłam że starszą od kiedy skończyła 5 m-cy bo akurat wtedy się utworzyła nowa grupa 😊 w Poznaniu działa fregata, my też do fregaty chodzimy tyle że we Wrocku, polecam całym serduchem. Tylko uwaga... To uzależnia, jak zaczęłam to chodzimy do dziś, malz mówi że może koniec, a ja myślę jak by to ogarnąć żeby chodziła następny semestr. Ona za swoim trenerem na dno by poszła 😂

Dzieki za info, ja tez chce wlasnie na Fregata Swimming. Tylko grupa startuje juz za tydzien i troche sie boje, ze Młoda jeszcze odrobine za mało stabilnie trzyma głowe. Utrzymuje juz sama, ale czasem jej sie buja. Moze jednak poczekam na kolejny turnus, jak skonczy choc 4-4,5 miesiaca.
    Boje sie tez troche chlorowanej wody przy tendencji Mai do atopowej skory

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia, a jak u Krzysia ze wzmozonym napieciem? Jak fizjoterapia?

Pytam, bo moja Majula miala to samo - słaby brzuch i napieta szyja oraz łapki. Dołowałam sie, ze puka tylko w zabawki, a nic jeszcze nie chwyta. Przez 3 wizyty u fizjo byly srednie rezultaty, a nagle po ostatniej 4tej jest inne dziecko - dzis leżąc na brzuchu pierwszy raz otworzyła łapke, przesunela i zlapala zabawke! Potem puscila, popatrzyla w druga strone i pomacala palcami inną. Ciesze sie na maksa🙂

• werni Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio msm problem z biedronka. Nie odciaga mi wszystkiego. Mam nadal pelne piersi. Maly znow ma problem z lapaniem.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Dzieki za info, ja tez chce wlasnie na Fregata Swimming. Tylko grupa startuje juz za tydzien i troche sie boje, ze Młoda jeszcze odrobine za mało stabilnie trzyma głowe. Utrzymuje juz sama, ale czasem jej sie buja. Moze jednak poczekam na kolejny turnus, jak skonczy choc 4-4,5 miesiaca.
    Boje sie tez troche chlorowanej wody przy tendencji Mai do atopowej skory

Teraz się już raczej wody nie chloruje tylko ozonuje.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• werni Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn jak sciagalas mleko to przyciskalas piersi do lejka ?

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    My jeszcze się nie szczepiliśmy i jakoś nam się nie spieszy.Starszy ciągle coś przynosi z przedszkola.Lekkie katarki,ale zawsze.Vzekamy aż skończy pół roku,minimum.
    Wlasnie z Anielka też później szczepilismy a Łucję chyba jeszcze później będziemy , pewnie dopiero po sezonie chorobowym bo nigdy nie wiadomo czy Aniela zniesie wirusa czy nie. Musiałabym ja w domu przetrzymać dla pewności. Ostatnio była bostonka i jelitowka. Jelitowke złapała bostonki na szczęście nie

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też kiepska noc, zazwyczaj śpi przynajmniej do 3 ciągiem, zdarzają się też nocki przespane, a dzisiaj kilka pobudek :/

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🥔

werni lubi tę wiadomość

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Typowy turnus rehabilitacyjny zaczynamy w przyszłym tygodniu. Będę w piątek wiedziała w jakim zakresie i ile dni dostaniemy. Teraz sami w domu ćwiczyliśmy, jak leży na plecach to ładnie chwyta, ale na brzuchu nic nie złapie. Podpór ma chyba w miarę, ramiona już się lekko rozluźniły, brzucha nie jestem w stanie ocenić. Nie obraca się tez na boczki, z brzucha na plecy czasem, na brzuch nie. Zobaczymy co neurolog powie w piątek. Wiem ze do fajnej babki trafimy, bo z Adasiem do Niej chodziłam, tez zaczęłam na 4 miesiące i przed skończeniem 6 miesięcy obracał się świetnie i zaczął pełzać😁, na niecałe 8 wstał przy meblach, potem usiadł ze stania o dziwo i potem zaczął raczkować w majówkę (jest z 06.08, wiec łatwi mi porównywać). Na roczek chodził.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • redken Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat, byliśmy w Jastrzębiej Górze. Zależało nam na małej miejscowości gdzie nie będzie tłumów i będzie trochę lasu do spacerowania bo mieliśmy jeszcze psa. Pojechaliśmy samochodem, bo ja sobie znowu nie wyobrażam wyprawy pociągiem z taką ilością tobołów 🙈🙂

preg.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko postanowiło już wstać 😭 właśnie leży zadowolone na macie 😉 a budził się co godzinę. Nie widzę dobrze tego dnia 😂

‹‹ 1484 1485 1486 1487 1488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ