Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKurde to ja się nie powinnam odzywać - moja tradycyjnie zasnęła o 21, jedno karmienie o 4:30, rano pobudka o 8. Potem poranne ogarnianie i zabawa na macie, a punkt 10-ta kima i aktualnie trzecią godzinę śpi😁🤭
Zrobiłam w domu wszystko łącznie z umyciem lodówki, obiadem czy swoim makijażem i sobie właśnie pracuję na kompie. No elegancko jest.
Aga - zazdroszczę Krakowa! Aż mi się łezka w oku kręci jak sobie przypomnę jak na Majówkę byliśmy jeszcze z brzuchem, jak było fajnie, słonecznie, luzacko. Pozdrów ode mnie smoka na Wawelu 😃
Czekam aż młodzież się obudzi, bo muszę ją wyciągnąć na spacer na pocztę, żeby tam zrobić awanturę za kolejny przypadek pozostawienia awizo, podczas gdy jestem obecna w domu 🤬 Nienawidzę listonoszy, mam nadzieję, że w piekle jest dla nich osoby krąg🤬
kayama, Agagusia, werni, Camelia lubią tę wiadomość
-
Baileys, ja chodziłam że starszą od kiedy skończyła 5 m-cy bo akurat wtedy się utworzyła nowa grupa 😊 w Poznaniu działa fregata, my też do fregaty chodzimy tyle że we Wrocku, polecam całym serduchem. Tylko uwaga... To uzależnia, jak zaczęłam to chodzimy do dziś, malz mówi że może koniec, a ja myślę jak by to ogarnąć żeby chodziła następny semestr. Ona za swoim trenerem na dno by poszła 😂
baileys lubi tę wiadomość
-
baileys wrote:Czekam aż młodzież się obudzi, bo muszę ją wyciągnąć na spacer na pocztę, żeby tam zrobić awanturę za kolejny przypadek pozostawienia awizo, podczas gdy jestem obecna w domu 🤬 Nienawidzę listonoszy, mam nadzieję, że w piekle jest dla nich osoby krąg🤬
O to to, łącze się w bólu i nienawiściJa nienawidzę też kurierów, jakis czas temu odbieralam paczkę patrzę rozerwana, mówię Pan poczeka musze sprawdzić zawartość, a co Pani to tylko ciuchy nic się nie stało, i cham mi uciekł ! Dobrze że faktycznie nic nie było. Kurierzy oddają te paczki z prędkością światła i jeszcze są niemili.
-
Tez poczty nienawidzę ale z ‚moimi’ kurierami mam dobre układy.
Nie jedziemy Pendolino, bo zagapiłem się na tanie bilety / inteligentna inaczej czytając ze będa od 00:30 30 października usiadłam 30 w nocy zamiast 29🤣A potem żal mi już kady było, bo tak jedzie 40 min dłużej a kosztuje 3 razy taniej. Adtanawiam się tylko czy ten przedział będzie w takim miejscu żeby z wózkiem przejść...
może któraś poleci basen z ciepła woda w Kr? A gdyby miał jakieś zjeżdżalnie to super. Ew może wiecie czy w tym parku wodnym przestrzegają ścisle tego ze prawie wszystkie zjeżdżalnie są od 10rż? Kurczę, mój 7 łatwego pływa niezle, nurkować się nie boi i zapłacze się jak go nie wpuszcza🤨jedli tak, to po prostu pójdziemy gdzie indziej.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
A ja mam super relację z listonoszem i kurierami. Ryszard z DPD zanim zapuka do drzwi pisze SMS-a 😂 jak Szymi ma drzemkę to zostawia paczkę pod drzwiami żeby pies go szczekaniem nie obudził. Chłopak z GLSa był aktywnym uczestnikiem kompletowania wyprawki wielkogabarytowej i odetchnął z ulgą po porodzie, że nie musi tych kilogramów wnosić na 2 piętro
A listonosz za moją zgodą zostawia w skrzynce polecone, załatwiłam to sobie na poczcie.
Zapracowałam sobie😂😂😂
Myszk@ dobrze, że polecasz, my co prawda chcemy iść na wiosnę na zajęcia ale szukałam sprawdzonego miejsca
-
Miałam stałego kuriera z gls ale już od dluzszego czasu go nie ma. To chyba zmienił prace. U mnie na poczcie tez sami emeryci. Najlepiej odbierać paczki kolo 11 wtedy mały ruch.
-
Boże jak dobrze że już grudzień na horyzoncie. Młoda dzisiaj wypiła mrożonkę, dałam.jej tylko.40ml, reszta do.kapieli, chce zobaczyć jak zareaguje, bo jednak lipaza zmieniła zapach i smak. Takie mydlane teraz jest to mleko. Mam jakieś 20 woreczków, codziennie mroze 150 albo więcej więc do połowy stycznia powinno starczyć. Akurat skończy 6 miesiecy
Z plusów codziennie mam kupę u niej w końcu. Wystarczy ją posadzić w bujaczku i włączyć wibracje , 15 min i mam pełnego pampka w prezencie.
werni lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMyszk@ wrote:Baileys, ja chodziłam że starszą od kiedy skończyła 5 m-cy bo akurat wtedy się utworzyła nowa grupa 😊 w Poznaniu działa fregata, my też do fregaty chodzimy tyle że we Wrocku, polecam całym serduchem. Tylko uwaga... To uzależnia, jak zaczęłam to chodzimy do dziś, malz mówi że może koniec, a ja myślę jak by to ogarnąć żeby chodziła następny semestr. Ona za swoim trenerem na dno by poszła 😂
Dzieki za info, ja tez chce wlasnie na Fregata Swimming. Tylko grupa startuje juz za tydzien i troche sie boje, ze Młoda jeszcze odrobine za mało stabilnie trzyma głowe. Utrzymuje juz sama, ale czasem jej sie buja. Moze jednak poczekam na kolejny turnus, jak skonczy choc 4-4,5 miesiaca.
Boje sie tez troche chlorowanej wody przy tendencji Mai do atopowej skory -
nick nieaktualnyAgagusia, a jak u Krzysia ze wzmozonym napieciem? Jak fizjoterapia?
Pytam, bo moja Majula miala to samo - słaby brzuch i napieta szyja oraz łapki. Dołowałam sie, ze puka tylko w zabawki, a nic jeszcze nie chwyta. Przez 3 wizyty u fizjo byly srednie rezultaty, a nagle po ostatniej 4tej jest inne dziecko - dzis leżąc na brzuchu pierwszy raz otworzyła łapke, przesunela i zlapala zabawke! Potem puscila, popatrzyla w druga strone i pomacala palcami inną. Ciesze sie na maksa🙂 -
baileys wrote:Dzieki za info, ja tez chce wlasnie na Fregata Swimming. Tylko grupa startuje juz za tydzien i troche sie boje, ze Młoda jeszcze odrobine za mało stabilnie trzyma głowe. Utrzymuje juz sama, ale czasem jej sie buja. Moze jednak poczekam na kolejny turnus, jak skonczy choc 4-4,5 miesiaca.
Boje sie tez troche chlorowanej wody przy tendencji Mai do atopowej skory
Teraz się już raczej wody nie chloruje tylko ozonuje. -
Niebieska Gwiazda wrote:My jeszcze się nie szczepiliśmy i jakoś nam się nie spieszy.Starszy ciągle coś przynosi z przedszkola.Lekkie katarki,ale zawsze.Vzekamy aż skończy pół roku,minimum.
-
Typowy turnus rehabilitacyjny zaczynamy w przyszłym tygodniu. Będę w piątek wiedziała w jakim zakresie i ile dni dostaniemy. Teraz sami w domu ćwiczyliśmy, jak leży na plecach to ładnie chwyta, ale na brzuchu nic nie złapie. Podpór ma chyba w miarę, ramiona już się lekko rozluźniły, brzucha nie jestem w stanie ocenić. Nie obraca się tez na boczki, z brzucha na plecy czasem, na brzuch nie. Zobaczymy co neurolog powie w piątek. Wiem ze do fajnej babki trafimy, bo z Adasiem do Niej chodziłam, tez zaczęłam na 4 miesiące i przed skończeniem 6 miesięcy obracał się świetnie i zaczął pełzać😁, na niecałe 8 wstał przy meblach, potem usiadł ze stania o dziwo i potem zaczął raczkować w majówkę (jest z 06.08, wiec łatwi mi porównywać). Na roczek chodził.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
AnaKwiat, byliśmy w Jastrzębiej Górze. Zależało nam na małej miejscowości gdzie nie będzie tłumów i będzie trochę lasu do spacerowania bo mieliśmy jeszcze psa. Pojechaliśmy samochodem, bo ja sobie znowu nie wyobrażam wyprawy pociągiem z taką ilością tobołów 🙈🙂