WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redken zazdroszczę wyjazdu 😊 i grzecznego dziecka 😂

redken lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redken, my jedziemy nad morze zaraz przed świętami. Już się doczekać nie mogę! Spacery, basen i świeże powietrze. Najchętniej teraz już bym wyjechała bo mam dosyć siedzenia w domu i wychodzenia na 2h tylko ale z drugiej strony przy tych jesienno-zimowych miesiącach to najchętniej bym się owinęła kocem i przespała ;)

Nasz ostatnio też przesypia ciągiem 7h, od 20 do 3. Ja niestety nie bo się wybudzam i sprawdzam co chwile czy śpi a jak się rusza to jestem zaraz gotowa do karmienia. Po czym on mocniej zasypia ;D Czekam na ten regres czwartego miesiąca.

redken lubi tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • werni Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa lacze sie w bolu. Czasami mam ochote rzucic tym laktatorem. Ale zeby wlasnie mleko zaniklo trzeba wydluzac sesje i tak odciagac.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redken, ale fajnie że się Wam udał wyjazd! Mnie też już nosi, ale może w styczniu gdzieś wyskoczymy.

Frida, Januszek okazji przybija piąteczkę ❤️😂
    Moje dziecko anty-bujaczkowe od wczoraj siedzi w BabyBjornie i daje nawet zrobic obiad! Brat małża zostawił w pl po córce to wczoraj podkradlismy go u teściów, za darmo mogę korzystać, ale tyle kasy bym nie dała :)

AnaKwiat, ciesz się i korzystaj z takiej snu ❤️ u nas regres jest okropny, myślałam że już minął, ale ostatnie dwie noce pokazują, że jednak trwa nadal... Wcześniej spał od 19 do 2,potem od 2 do 6 i od 6 do 10. A teraz usypiam go 2 godziny, potem budzi się co dwie godziny, co druga pobudka to płacz. Śpimy z Youtubem i szumem przy uchu 😂

My jutro idziemy wreszcie na drugą dawkę pneumokokow, najpierw zrobiliśmy 2 tygodnie przerwy a tydzień temu zamiast szczepienia byliśmy na zabiegu. Teraz czas się zaszczepić i umówić do neurologopedy. A jak wybrniemy z tego to Szymi zacznie ząbkować i tak az do 18stki 😂

Frida91, Vampire, Camelia lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, to jak mój się w nocy budzi co 2-2,5h na cycka, to przy tym regresie to co to będzie? 🙈🙈 Cholera wolę nawet nie myśleć.
    Dzisiaj znów w nocy były pobudki co 2h, a od 2 w nocy do 4 w ogóle urządzał sobie z matki jakieś podśmiechujki, piski i co tam jeszcze-impreza normalnie. W końcu usnął, ale o 7 był dzień. Teraz byliśmy u kuzyna w odwiedzinach, to usnął w drodze powrotnej i leży w nosidełku w przedpokoju już godzinę 🙄

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Z innej beczki - jak czesto wyparzacie dzieciom smoczek? My teraz korzystamy juz tylko podczas wyjsc max. 0,5 h dziennie, czasem co drugi dzien i złapałam się na tym, że z tydzień ich nie czyściłam😳
    Jestem wyrodna matka i wyparzam raz - przed pierwszym użyciem :P potem tylko myje woda z kranu, też nie za często :P ogólnie jakoś tych zasad od początku nie przestrzegałam i dzieci maja się dobrze.

Ja właśnie bije się ciągle z myślami co do lezaczka. Myślałam nad Tiny Love - ale odpuściłam, bo chyba za długo nie posłuży. Teraz rozmyśla nad używanym baby bjorn. Ale generalnie mam tak, że jak dziecko marudne, to żałuję, że nie mam, a jak jest ok to stwierdzam, że to chyba bez sensu.
    Czy te leżaczki baby bjorn różnią się tylko materiałem? Czy jest między nimi jakaś większą różnica?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 13:13

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka jakbym miała kupować to na allegro są chińskie odpowiedniki. Czytałam gdzieś opinie fizjoterapeuty, że nie różnią się niczym jeśli chodzi o postawę dziecka itd.
    A kosztują uwaga uwaga.... 79 zł 😁

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, boję się tego! Ja jeszcze nie jestem przyzwyczajona, że Krzyś potrafi tak spać z 7h i sama się wybudzam i potem siedzę i czekam aż on się przebudzi. Zamiast spać!

My jutro idziemy na pierwszą dawkę meningokoków i trochę się boję. Wszystkie inne mały zniósł bez problemu ale słyszałam, że po Bexsero może się pojawić przynajmniej gorączka. Z meningokami zamkniemy pierwszą rundę szczepień. Zaraz pewnie trzeba będzie drugą dawkę 6w1 i rota a potem znowu pneumokoki i meningokoki. Czuję się winna, że zdecydowaliśmy się kłuć go tyle razy :(

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam Wam wczoraj napisać post o tym, ze mi się ciut dziecko naprawiło, ale jakoś nie starczyło mi czasu. Wystarczyło jednak o nim pomyśleć żeby zapeszyć 😂. Generalnie kilka nocy mieliśmy b fajnych bo ze spaniem od ok 0/1 do 4/5, ale dziś w nocy kiszka i pobudki co 2h.

Ja smoczek wyparzam przed pierwszym użyciem i wg potrzeb, nie mam w tym zakresie jakiejś szczególnej rutyny. Z grubsza zasady są takie, ze jak spadnie na podłogę w chacie to luz, kranowa wystarczy, ale jak np spadnie na podłogę w przychodni czy innym takim miejscu to obowiązkowo wyparzanie.

My bujaczek tez kupilismy dość drogi, (Stokke) a używamy raz na kilka dni 🤷🏼‍♂️. Mamy po Julku wiec jakoś się ten wydatek rozmasował na dwójkę dzieci, a liczę na to, ze jeszcze coś z tego wyjmę za kilka miesięcy bo stan igła.

Redken, nam CDL (ta sama, która Ci polecilam 🙈) przegapiła wędzidełko. My podcielismy u dr Raczek-Pakuly, ale ona ponoć podcina tylko do 3 m-ca a starsze dzieciaczki kieruje do dr Katarzyny Żak - podobno świetna chirurg dziecięca specjalizująca się w wedzidelkach. Pracuje m.in w Instytucie Matki i Dziecka. Poczytaj sobie. Ja ze swojej strony nie chce już nikogo polecać 🙈

redken lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    E_linka jakbym miała kupować to na allegro są chińskie odpowiedniki. Czytałam gdzieś opinie fizjoterapeuty, że nie różnią się niczym jeśli chodzi o postawę dziecka itd.
    A kosztują uwaga uwaga.... 79 zł 😁

Domi wrzucisz link?

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://allegro.pl/oferta/fotelik-bujaczek-lezaczek-xkb-0-2-lata-8652991356

Jeszcze wczoraj było ich 5,dziś już tylko 1 🙄

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi kusisz, ale jak kupię trzeci Bujaczek to mnie stary wywinie na lewą stronę xD
    Moja dzisiaj sama zrobiła kupę po 3 dniach. Niestety przegrały spodenki przewijak body podłoga od kuchni do pokoju i ja. Ale za to upiekła razem ze mna ciasto czekoladowe więc jej wybaczam ten śmierdzący armagedon :D

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Markowe rzeczy mają to do siebie, że zawsze przy odsprzedaży odzyskamy za nie znaczącą część ceny, a czasami wręcz możemy zarobić. Np. my kupilismy używany kosz mojżesza Shnuggle za 350 zl, a odsprzedalismy wczoraj za 400 zl😉 Agagusia pisała tu kiedyś podobnie o markowych wózkach.

Co sie natomiast tyczy kupowania chińskich odpowiednikow - ja Babybjorna z AliExpress za 80 zł nie wzięłabym nawet za darmo, bo zwyczajnie brzydzę się kupowanie podróbek i kradzieżą czyjejś własności intelektualnej. I nie, to nie jest to samo - oryginalny lezaczek spełnia europejskie normy bezpieczeństwa produktow dla niemowlat, których nie przyznaje się byle czemu tak hop siup, jego poszycie jest z tkaniny z certyfikatem oeko-tex, nie mowiac juz o etyce produkcji.
    Jestem mocno cięta na te podwojna polska moralnosc zakupowa jesli chodzi o podroby. Jak widze, ze ktos kradnie w markecie, to olaboga, zlodziej, jak on tak moze. Ale jak ktos inny kradnie czyjs wzor, projekt, to bede to wychwalac i jeszcze mu pomoge zarobic, bo to przeciez takie sprytne!
    Ja wyznaje filozofie, ze jak mnie na cos nie stac, to kupuje inny produkt tanszej firmy, ktory jest w zasiegu mojego budzetu. Kupowanie chinskich pseudozamiennikow (albo np. perfum z firemek typu FM) jest dla mnie ponizej krytyki i zdania nie zmienie - mimo, ze wiem, ze w tym kraju jest ono malo popularne.

Niebieska Gwiazda, Agagusia, Camelia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A uzupelniajac jeszcze wywod - tym bardziej nie rozumiem kupowania podrobek w dobie tak latwego dostepu do rzeczy uzywanych. Serio chinszczyzna z allegro jest lepsza, bo nowa, niz oryginalny uzywany bujaczek z OLX? Nie pojme takiego podejscia chocbym nie wiem jak sie starala, sorry 🤪

Niebieska Gwiazda, Agagusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2 wrote:
    Ja właśnie bije się ciągle z myślami co do lezaczka. Myślałam nad Tiny Love - ale odpuściłam, bo chyba za długo nie posłuży. Teraz rozmyśla nad używanym baby bjorn. Ale generalnie mam tak, że jak dziecko marudne, to żałuję, że nie mam, a jak jest ok to stwierdzam, że to chyba bez sensu.
    Czy te leżaczki baby bjorn różnią się tylko materiałem? Czy jest między nimi jakaś większą różnica?

Stelaż mają ten sam, różnią się tylko materiałem. Ja kupilam ten dziurkowany mesh, bo lepiej oddycha i mniej na nim widać ślady zużycia (te bawełniane, zwłaszcza w ciemnych kolorach, po kilku praniach się robią widocznie wytarte)

E_linka2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy chodzi ktoras z Was z maluchem na basen? Jak doswiadczenia? W Pzn są zajecia dla maluszkow 3-6 mcy i sie wlasnie zastanawiam czy Młoda zapisac 🙂

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    A uzupelniajac jeszcze wywod - tym bardziej nie rozumiem kupowania podrobek w dobie tak latwego dostepu do rzeczy uzywanych. Serio chinszczyzna z allegro jest lepsza, bo nowa, niz oryginalny uzywany bujaczek z OLX? Nie pojme takiego podejscia chocbym nie wiem jak sie starala, sorry 🤪
    Ja też wolę kupić używane a oryginalne ;) w ogóle wolę używane rzeczy i ze względu na koszt i na używalność produktu, po co masowo produkować daną rzecz dla jednego dziecka. U nas w rodzinie i znajomych każdy pożycza sobie rzeczy. I tak produkujemy masę śmieci :(

Czy któreś dziecko nie miało jeszcze czepkiem oprócz tych w szpitalu? Łucja nie szczepiona i chyba poczekam do wiosny

Agagusia lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to tylko na poczatku wyparzalam pozniej kranowa. Od czasu do czasu wyparzam. Kupilam na gemini specjalny plyn do butelek i szczotke to tym myje.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki 4grudnia darmowy webinar o skokach rozwojowych:
    https://szkolenia.wymagajace.pl/skoki?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=name_ostatni_bezplatny_webinar_w_tym_roku&utm_term=2019-11-25

werni, redken, Vampire lubią tę wiadomość

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Ja też wolę kupić używane a oryginalne ;) w ogóle wolę używane rzeczy i ze względu na koszt i na używalność produktu, po co masowo produkować daną rzecz dla jednego dziecka. U nas w rodzinie i znajomych każdy pożycza sobie rzeczy. I tak produkujemy masę śmieci :(

Czy któreś dziecko nie miało jeszcze czepkiem oprócz tych w szpitalu? Łucja nie szczepiona i chyba poczekam do wiosny

My jeszcze się nie szczepiliśmy i jakoś nam się nie spieszy.Starszy ciągle coś przynosi z przedszkola.Lekkie katarki,ale zawsze.Vzekamy aż skończy pół roku,minimum.

‹‹ 1482 1483 1484 1485 1486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ