Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezapominajka5 wrote:Oby u mnie było podobnie
A u Was tylko częstotliwość, czy są inne objawy? Jak często są kupki?
U nas bardzo duża poprawa była przez jakiś czas na vivomixx, ale trwało to może ze 2 tyg. Bąki szły piekne + kupa co drugi dzień. Ale to już przeszłość. Niczym nie przepajam.
Najpierw problemem była tylko częstotliwość- raz na tydzień- półtora, ale robiła sama i były "nornalne" . Teraz pomagam czopkiem glicerynowym jak zbliża się 2 tyg bez kupki a dziecko zaczyna się męczyć. Kolor też się zmienił- przedostatnia była ciemnobrązowa A ostatnio żółta rzadka i ze śluzem🙁 nie pomógł Debridat, przepajanie wodą ani Vivomixx. Konsultowałam u 3 pediatrów. Każdy mówi, że takie rzeczy się zdarzają 😒 -
nick nieaktualny
-
Niezapominajka5 wrote:My będziemy się starać od razu, ale wcześniej zajęło nam to kilka lat, więc się zbytnio nie nastawiam na szybki sukces
Czy któraś z Was miała kiedykolwiek lyzeczkowanie i później zaszła w ciążę?
Lub słyszałyscie może o problemach?
U mnie póki co okresu nadal brak.
Pierniczkowa, myślę, że będziesz zadowolona z lansinoh. Lecę na tym modelu od początku i go lubię. Oby pierś szybko się wygoila.
A u nas regres z kupami. Znowu przez 2 tyg było po 1 na 7 dni (po czopku). Teraz zrobiła po 5 dniach. Niby na KP to ok, ale około 4-5 dnia zaczyna się prezyc i ma kłopoty z bakami.
Kalija, a jak tam u Was? Ma ktoś jeszcze taki kłopot?
Podlam po babkach na seansie multibaby
doktor byl zdziwiony ten co robil mi laserem i zawsze mowi ze w medycynie sa mozliwe cuda 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 11:32
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
1sza corka miala na enfamil 1 zaparcia
wiec moj spisob byl dawac 10ml wiecej wody do butli do kazdego karmienia i dzialalo
byl upal w 2014 a pic pila wode i rumianek 20ml to jej max
zaparcia przeszly po 3mcu jak pamietamNiezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Camelia wrote:Przepraszam że z innej beczki, ale wczoraj natrafiłam na piękną aplikację online która pokazuje na podstawie czujników jakość powietrza i może głupia jestem i wszyscy o tym już wiedzą dawno ale dla mnie to mega odkrycie ponieważ z tymi wynikami odczytów wcześniej nie było tak łatwo, a teraz No proszę bardzo jaka ładna strona:
https://airly.eu/map/pl/#52.28214,21.12434,z13 -
Co do okresu jeszcze nie dostałam.
Mdw my chcemy się starać za rok dwa.
Mamy choinkę żywą z tamtego roku. I też nie mogę się doczekać świąt. Pierwsze wyczekiwane święta.MDW lubi tę wiadomość
-
My się zaczynamy starać po nowym roku. Że ostatnio zeszło 6 lat i 3 transfery to nie oszukuje się że teraz nagle od razu magicznie pojawia się dwie kreski.
MDW, Ania95 lubią tę wiadomość
-
ja byłam ostatnio u mojej lekarki i zrobiłam wielkie oczy kiedy zaproponowała mi rozpoczęcie starań na wiosnę. Ale może ma rację bo zajęło nam 5 lat z Krzysiem więc nie wiadomo ile teraz. Chciałabym najpierw załatwić większe lokum zanim zmajstrujemy drugie dzieckoKrzyś jest z nami od 15.08.2019
-
Kalija wrote:Najpierw problemem była tylko częstotliwość- raz na tydzień- półtora, ale robiła sama i były "nornalne" . Teraz pomagam czopkiem glicerynowym jak zbliża się 2 tyg bez kupki a dziecko zaczyna się męczyć. Kolor też się zmienił- przedostatnia była ciemnobrązowa A ostatnio żółta rzadka i ze śluzem🙁 nie pomógł Debridat, przepajanie wodą ani Vivomixx. Konsultowałam u 3 pediatrów. Każdy mówi, że takie rzeczy się zdarzają 😒
Debridatu u nas nie próbowałam. Zazdroszczę jak dziewczyny piszą o regularnych kupach. U nas każdej się wygląda
A jak zrobi, to gratuluję jej jakby nie wiem co zrobiła. Kto by pomyślał, że z kup się tak cieszyć będę..Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Tez juz z ginka rozmawiałam ze chcemy sie starac o nastepne. Wlasnie nie wiadomo czy sie uda miec tak szybko dziecko. Tez jak Pierniczkowa 6 lat staralam sie.
-
nick nieaktualny
-
Camelia wrote:Ginka mi powiedziała, że po cesarskim nie powinnam przez rok starać się o ciążę. To chyba jednak przesada... Powikłań nie wykryto, śmigam i nie rozumiem dlaczego sama cesarka jest przeciwwskazaniem w moim przypadku. Wizyta płatna, a jak na NFZ😥
U mnie na sali poporodowej była dziewczyna, której macica prawie pekla. Cieli w ostatnim momencie, gdy coś tam było już przezroczyste. Ale ona ogólnie miała jakieś komplikacje w czasie tej cesarki. To było jej drugie dziecko i przerwa na pewno dłuższa niż rok.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Myślicie że wszystko z nią ok?
Przepraszam za foto. Mam nadzieję, że na żadnej mamie nie robi to już wrażenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 15:05
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualny
-
Ogólnie z tego co mówiła moja gin, jest ryzyko że zarodek się umieści w bliznia na macicy po CC. W sumie po to przed transferem zarodka robi się scratching endometrium. Powiklaniem tego może być wrastanie łożyska w macicę, a to jest cholernie niebezpieczne. W 95% przy porodzie usuwana jest macica. A ciąża jest rozwiązywana dużo wcześniej. Dlatego lekarze wola ostrzegać przed szybkim zachodzeniem w ciążę po CC. Ale z drugiej strony jest też coś takiego jak niepłodność wtórna po ciąży. Jeżeli nie pyknie nic w przyszłym roku to pewnie weźmiemy kredyt na kolejną procedurę IVF. Na szczęście w Czechach jest to tylko 7600
-
Camelia wrote:Ginka mi powiedziała, że po cesarskim nie powinnam przez rok starać się o ciążę. To chyba jednak przesada... Powikłań nie wykryto, śmigam i nie rozumiem dlaczego sama cesarka jest przeciwwskazaniem w moim przypadku. Wizyta płatna, a jak na NFZ😥
Moja znajoma po cesarce w ciągu roku zmajstrowala drugie dziecko, nie skończyła nawet macierzyńskiego już była w drugiej. Druga też cesarka. Bez powikłań.Camelia lubi tę wiadomość
-
Camelia wrote:No to pięknie...😭
Co jedynie ciaza blizniacza może niepokoić (znajomej w jednej klinice nie zgodzili się na podanie 2 zarodków). Za to w innej klinice już tak. Co lekarz, to opinia.. Choć ja na Twoim miejscu pewnie poczekalabym ten rok.Camelia lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝