X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera u mnie dzisiaj impreza firmowa, właśnie trwa ale maz z tej samej firmy więc on baluje a my zostaliśmy w domu. Młody ma dziś ekstremalnie marudny dzień, tylko cyc i marudzenie na okrągło, w ciągu dnia miał tylko 2 drzemki po 15 min, jest mega zmęczony ale nie zaśnie :/

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż tez na wigilii firmowej. Właśnie położyłam dwójkę spać - 2 h mi to zajęło, latałam jak głupia między pokojami.

Kazik dziś tez słaby dzień, dwie drzemki po 15 min i 40 min na spacerze. Wykończy mnie z tymi obrotami - cały czas się przekręca na brzuch a on nie bardzo lubi leżeć na brzuchu wiec ciagle jojczy 🙄.
    Jestem wykończona i łapie jakieś doły. Mąż dziś do mnie, ze nie lubi jak taka jestem bez życia. Ja za to uwielbiam! 🙄

aadd84dc14.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😮😮 A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:32

• kayama Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my w domu sami bo facet mi na szkolenie z pracy wyjechał. Do Białki cholera i na nartach jeździ po zajęciach!:-[ Śnieg na stoku :)
    Mama posiedziała z Wika a ja dziś żłobek zalatwialam, ostatecznie złożyłam do 3 innych niż planowaliśmy na poczatku, mamy 100 punktów zobaczymy jakieś szanse sa.
    A Wika odstawiła dziś po wyjściu babci koncert godzinny, ani tule nie, ani noszenie, ani leżenie, nic... W końcu się zmęczyla i zaczęła podsypiac, a ze pora karmienia się zbliżała to.szybko mleko, do łóżeczka, szumiś i mam nadzieję że zaraz usnie, uff :) A ja się biorę za mycie włosów. Wszystko po nocy. Prowadzę życie nocne jak mi terrorystka usnie.
    Jutro jedziemy metrem na usg ciemiaczkowe i okolicy krzyżowej. Jak wyjdzie dobrze to odetchne ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 21:35

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sajmon zaprzestał całkowicie obrotów w jedną i drugą stronę. Za to w trakcie zabawy dziś włożył gołą stopę do buzi i zaczął się głośno śmiać jak stary chłop taki dumny z siebie 😂😂😂 chwilę potem już mu się nie udało powtórzyć tego manewru i oczywiście był wściekły jak osa.

Cała reszta jakoś się poprawiła, ale nie chwalę głośno, bo wiadomo... 🙈

DrzewkoPomarańczowe, Chimera, Frida91, werni, Camelia, trzydziecha, Applejoy, Vampire lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa jestes silną osobą. Podziwiam Cię za to.

Trzydziecha ja tez rok temu testowalam za namową dziewczyn z ovu. Tez nigdy tego nie zapomne jak doznalam szoku. Po 6 latach staran wkoncu sie udało.

Moj maly ostatnio strasznie ulewa. Ciągle go przebieram musze mu kupic wiecej apaszek pod szyje.

Dzis byly u mnie znajome. Umowilysmy sie na za tydzień do kina. Maly będzie z tatą lub dziadkami.

trzydziecha lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa dźwigasz ciężki bagaż doświadczeń! Jesteś mega dzielna ❤️

aadd84dc14.png[/url]
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa tulę mocno ❤

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • kayama Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa przytulasy, to ładny tekst że dzieci zmieniają datę narodzin. Może to ciągle jedna duszyczka aż do skutku przychodziła :) Na pewno będzie mieć rodzeństwo, tego Wam życzę. Dziecko po 40 jest spoko, nawet pierwsze, i jeszcze nikt nie watpil że jestem mama, jak to mnie moja matka straszyła że będą ludzie myśleli że babcia wyszła z wnuczka..! No bez przesady :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2019, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa, teraz będzie już tylko dobrze. Wszyatko w życiu ma jakiś sens, czasem tylko trudno nam go zrozumieć.

Moje kochane dzieci zostały dziś wykapane ok. 19.30. Poszły spać, po czym obudził się po 30 minutach i wojowały praktycznie do teraz. Usnely jakieś pół godziny temu :/ nie wiem czemu tak, to już 2 raz w tym tygodniu z taką akcja.

Poza tym właśnie podałam 1 porcje mm od 2 miesięcy - niestety nie wystarczyło mojego mleka. Mimo wszystko cieszę się, że Danka zjadła bez problemu, bo dopiero bym miała stresa jakby nie chciała jeść. Mysle, że i tak jest dobrze - przez praktycznie 4 miesiące dostawał moje mleko (poszło na początku 1,5 pudełka). Ostatnie 2 miesiące tylko moje. A teraz na pewno uda się dorwać do 6 miesięcy z 1-2 porcjami mm dziennie, może nawet mniej będzie szło. Zobaczymy.

Niezapominajka5, Anhydra, Vampire lubią tę wiadomość

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    My wczoraj też byliśmy u neurologa na kontroli z racji że jesteśmy pod opieką neonatologa przez bezdech i zamartwicę przy urodzeniu i na szczęście wszystko super, nawet pani pochwaliła go za rewelacyjne reakcje na ludzi (inne na obcych inne na rodziców) i podziała że będzie mądrym chłopem więc duma mega hehe :p jedyne co to w lewej rączce zaciska kciuk i to trzeba rozmasowywac żeby tak nie robił
    A jak wykryli u Was bezdech? Chyba coś przeoczylam.
    Monitor oddechu się wlaczal?

No a u nas mała dzisiaj pierwszy raz okazała taka jawna niechęć wobec.. Teściowej :D
    Juz kiedyś rozplakala się na widok obcego faceta, ale dzisiaj to był ewidentnie dramat. Nie dała się przez pierwszą godzinę wziąć na ręce. Ani od przodu, ani od tyłu.
    Wcześniej mógł ją trzymać każdy i była radosna. A dzisiaj wiedziała jak się zachować 😂
    Nie jestem wredna, ale niech się mamusia nie dziwi, że jak odwiedza wnuczke drugi raz od urodzenia, to wnuczka pokaże co o tym myśli.

Camelia lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 13 grudnia 2019, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camelia wrote:
    Męża swojego zatrollowałam, że ja przez cały dzień noszę na rękach, ćwiczę bawie się, przewijam (a przewijanie mamy średnio co pół godziny bo nawet małych pstryczek dosłownie parzy w pupę), a on nie może wytrzymać nawet 20 minut 😂 zaczepiło go to i jak się przejął, to już stara się na maksa, hociaż podejrzewam że jak mnie nie ma to jednak niezbyt się stara

Mała nie chce normalnie spać, nie chce normalnie jeść,a później w ryk nagle jakby nie jadła od tygodnia oczywiście

Prawa strona wydaje się być słabsza bo na nią przez cały czas jakby się przechyla podczas leżenia na brzuszku i też jest dziwne skrzywienie szyi, bo głowa jakby patrzy na skos w prawą stronę. Od tygodnia próbuję wyjść na zewnątrz żeby trafić na rehabilitację w sensie dopiero co się umówić bo nie mogę się dodzwonić i nic z tego. Oczywiście staram się ćwiczyć i widzę nawet micro poprawę ale niestety Wydaje mi się że sama sobie nie poradzę

Szukam takiego krzesełka do karmienia które ma opcję bujaczka, a także rozkłada się tak żeby dziecko mogło nie tylko siedzieć ale i leżeć. Ktokolwiek zna, a może ktoś ma takie cudo?
    Chicco hug 4w1. Mam i poki co jestem zadowolona. Bujac można tylko delikatnie, bo nie ma tej opcji normalnie, ale póki co się nie rozpadło :)

Camelia lubi tę wiadomość

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 13 grudnia 2019, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    A my w domu sami bo facet mi na szkolenie z pracy wyjechał. Do Białki cholera i na nartach jeździ po zajęciach!:-[ Śnieg na stoku :)
    Mama posiedziała z Wika a ja dziś żłobek zalatwialam, ostatecznie złożyłam do 3 innych niż planowaliśmy na poczatku, mamy 100 punktów zobaczymy jakieś szanse sa.
    A Wika odstawiła dziś po wyjściu babci koncert godzinny, ani tule nie, ani noszenie, ani leżenie, nic... W końcu się zmęczyla i zaczęła podsypiac, a ze pora karmienia się zbliżała to.szybko mleko, do łóżeczka, szumiś i mam nadzieję że zaraz usnie, uff :) A ja się biorę za mycie włosów. Wszystko po nocy. Prowadzę życie nocne jak mi terrorystka usnie.
    Jutro jedziemy metrem na usg ciemiaczkowe i okolicy krzyżowej. Jak wyjdzie dobrze to odetchne ..
    A po co teraz robi się to usg?
    Mi zaproponowała neurolog jak mała skończy 6 miesięcy- kontrolnie (bo teraz jeszcze można zrobić).
    Ale moje pytanie - po co? Nie wiem o czymś? :)
    A okolica krzyżowa? Po to aby zobaczyć, czy wszystko się dobrze rozwija?

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 13 grudnia 2019, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa, za to wszystko za dużo na jedną parę.. O wiele za dużo :(
    Aby Wasz cud wynagrodzil Wam te wszystkie lata cierpień.
    Pisałaś kiedyś na forum o swojej historii?

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Pierniczkowa, za to wszystko za dużo na jedną parę.. O wiele za dużo :(
    Aby Wasz cud wynagrodzil Wam te wszystkie lata cierpień.
    Pisałaś kiedyś na forum o swojej historii?
    Tsk, pod innym nickiem. Po nieprzyjemnej sytuacji zmieniłam konto.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• kayama Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    A po co teraz robi się to usg?
    Mi zaproponowała neurolog jak mała skończy 6 miesięcy- kontrolnie (bo teraz jeszcze można zrobić).
    Ale moje pytanie - po co? Nie wiem o czymś? :)
    A okolica krzyżowa? Po to aby zobaczyć, czy wszystko się dobrze rozwija?

Niezapominajka z powodu obniżonego napiecia, aby obejrzeć struktury mózgu, a krzyżowa bo ma rozdwojenie szpary posladkowej. I że to może być nie do końca prawidłowa Budowa kręgosłupa na końcu, ale że to jakby co nie przeszkadza w zyciu, coś tam z kregami i że wtedy dziecko nie może np wyczynowo uprawiać sportu, tak mi coś mówiła fizjoterapeutka.
    To dziwne że po 6 miesiącu bo ciemiaczko przecież zarasta i trzeba zdążyć, Wika już ma małe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2019, 08:09

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Niezapominajka z powodu obniżonego napiecia, aby obejrzeć struktury mózgu, a krzyżowa bo ma rozdwojenie szpary posladkowej. I że to może być nie do końca prawidłowa Budowa kręgosłupa na końcu, ale że to jakby co nie przeszkadza w zyciu, coś tam z kregami i że wtedy dziecko nie może np wyczynowo uprawiać sportu, tak mi coś mówiła fizjoterapeutka.
    To dziwne że po 6 miesiącu bo ciemiaczko przecież zarasta i trzeba zdążyć, Wika już ma małe.

Obniżonego napięcia gdzie ?
    U nas jest problem na twarzy choć zdania są podzielone . Jedni lekarze mówią , że nie ma, bo ssie mleko ładnie, inni że jest , bo jezyczek wciąż wysuwa z buźki

Nie wiem do jakiego lekarza z tym iść. Neurologopeda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2019, 09:48

dqprgu1royghdo7j.png
  • MDW Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, dzisiaj całą noc spałam w łóżku z Leonem - no oczywiście on w moim, nie na odwrót - i inne dziecko! normalna noc!
    Stąd moje pytanie...pod czy śpią teraz Wasze dzieci?
    U nas kocyki się nie sprawdzają, jest mu pon nimi zwyczajnie zimno :/
    Chciałam kupić pościel niemowlęcą to na tej z ikea jest inskrypcja, że od 12 miesięcy i zdurniałam :/ ale mam dość układania na nim stosa kocy, które go nie grzeją.

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW wrote:
    Kurde, dzisiaj całą noc spałam w łóżku z Leonem - no oczywiście on w moim, nie na odwrót - i inne dziecko! normalna noc!
    Stąd moje pytanie...pod czy śpią teraz Wasze dzieci?
    U nas kocyki się nie sprawdzają, jest mu pon nimi zwyczajnie zimno :/
    Chciałam kupić pościel niemowlęcą to na tej z ikea jest inskrypcja, że od 12 miesięcy i zdurniałam :/ ale mam dość układania na nim stosa kocy, które go nie grzeją.

My dostaliśmy koc z wełny merynosów i jest rewelacyjny, przykrywamy go nim na śpiworek w którym śpi bo jest dość cienki i ma idealny ciepły kark jak sprawdzam a wcześniej miałam podobny problem

Starania od 06.2017

n59y9vvj275r1f8v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni mój zaczął bardzo się ślinić i ulewach tak wymiotnie ale właśnie konsultowałam z pediatra bo byliśmy na szczepieniu i mówi że póki dobrze przybiera to to jest ok. A co do ślinienie to slinianki się rozwijają i to dlatego. Używamy takich sliniakow-apaszek na zatrzask z Ali, są super domowilam więcej :)

werni lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017

n59y9vvj275r1f8v.png
‹‹ 1519 1520 1521 1522 1523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ