Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezapominajka5 wrote:A jak wykryli u Was bezdech? Chyba coś przeoczylam.
Monitor oddechu się wlaczal?
No a u nas mała dzisiaj pierwszy raz okazała taka jawna niechęć wobec.. Teściowej
Juz kiedyś rozplakala się na widok obcego faceta, ale dzisiaj to był ewidentnie dramat. Nie dała się przez pierwszą godzinę wziąć na ręce. Ani od przodu, ani od tyłu.
Wcześniej mógł ją trzymać każdy i była radosna. A dzisiaj wiedziała jak się zachować 😂
Nie jestem wredna, ale niech się mamusia nie dziwi, że jak odwiedza wnuczke drugi raz od urodzenia, to wnuczka pokaże co o tym myśli.
Uff źle napisałam chyba byłam zamyślona, wykryli niedotlenienie i zamartwicę przy porodzie. Nie było żadnych bezdechów mam nadzieję -
Kalija, my z powodu otwartej buźki idziemy 30.12 do laryngologa żeby sprawdził, czy przypadkiem 3migdal nie jest przerosniety. Tyle, że Szymi śpi tylko na brzuchu bo na plecach źle mu się oddycha, chrapie i nerwowo łapie powietrze.
Też myślałam o obniżonym napięciu w buźce, ale ssie ładnie, czasem z nudów zadysa dolną wargę, tak raczej dzieci z obniżonym napięciem nie robią
MDW, Szymon śpi pod kołdrą. Jak ostatnio położyłam go tylko pod kocem to znów pobudki co godzinę. A tak budzi się co 4-5h, drugą noc z rzędu od 23 do 5 pięknie spał, a potem do 8.
Ja kołdrę składam i jej boki wkładam pod materac żeby się nie mógł w niej zakopać. Można kupić mniejsze kołderkiw necie jak się boisz po normalną. U nas przez spanie na brzuchu spiworki nie wchodzą w gręMDW lubi tę wiadomość
-
Mdm, ja mam normalna dziecięcą kolderke, ale obawiam się że Leosiowi niekoniecznie musi być zimno, może bardziej chodzi o to że mama blisko 😉
Domi, jak masowalas Szymkowi górne wedzidelko? Jak dawała radę mu wywinac? Mój wypuszcza płyny bojowe (ślina) i moje palce się slizgaja, nie jestem w stanie mu wywinac wargi 🙈MDW lubi tę wiadomość
-
I nas w domu jest 22 stopnie to śpi pod kocem, ale u rodziców w domu gdzie w nocy nawet do 19 spada to ma ciepły śpiwór i na to lekki ale bardzo grzejący koc. Jak jest nawet mi chłodno to się do niej przytulam i jeszcze ja ją grzeje. Próbowaliśmy ja nauczyć spać w jej łóżeczku, zasypia ale potem koło 3 trzeba już ją wyjąć domkolyski albo siedzieć cała noc.i trzymać albo za.reke albo dotykać gdzieś w ciałko. Więc na razie zostaje w dostawce. Mi to na rękę , bo ja nie jestem gotowa na spanie samemu
Camelia lubi tę wiadomość
-
Która poleca sukienki świąteczne zcdekoltem kopertowym z allegro? Ładne! I jest moja zieleń butelkowa. Pytanie: jak z rozmiarem? Miałeś są czy większe? Oscyluje teraz gdzieś między M a L i nie wiem która brać.,.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:Mój mąż tez na wigilii firmowej. Właśnie położyłam dwójkę spać - 2 h mi to zajęło, latałam jak głupia między pokojami.
Kazik dziś tez słaby dzień, dwie drzemki po 15 min i 40 min na spacerze. Wykończy mnie z tymi obrotami - cały czas się przekręca na brzuch a on nie bardzo lubi leżeć na brzuchu wiec ciagle jojczy 🙄.
Jestem wykończona i łapie jakieś doły. Mąż dziś do mnie, ze nie lubi jak taka jestem bez życia. Ja za to uwielbiam! 🙄mąż ma wigilie a ja muszę jakość dziewczyny położyć. Dobrze że pokoje blisko siebie bo będę latala
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MDW wrote:Kurde, dzisiaj całą noc spałam w łóżku z Leonem - no oczywiście on w moim, nie na odwrót - i inne dziecko! normalna noc!
Stąd moje pytanie...pod czy śpią teraz Wasze dzieci?
U nas kocyki się nie sprawdzają, jest mu pon nimi zwyczajnie zimno
Chciałam kupić pościel niemowlęcą to na tej z ikea jest inskrypcja, że od 12 miesięcy i zdurniałamale mam dość układania na nim stosa kocy, które go nie grzeją.
Jeśli śpi pod kilkoma kocami u siebie w łóżku, to myślę, że to nie kwestia zimna, tylko pragnienia bliskości 😉 jak spał z Tobą, to czuł Twoje ciepło, bliskość, bezpieczeństwo. Możesz sprawdzić czy kołdra coś zmieni, ale ja myślę, że mu chodzi o Ciebie ☺Camelia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzieki Trzydziecha
Co do otwartej buzi to maly czasami otwiera ale to rzadko hmm ale nie chrapie. W poniedziałek bede u pediatry na szczepieniu to pogadam z nią.
Dzis bylismy u ortopedy. Maly nadal musi nosic pas do nastepnego usg ktore jest w styczniu. Tył nóżek ma ok ale w srodku jej sie nie podoba. Fakt trochę ostatnio zluzowalismy. Ale teraz będzie nosil caly czas.trzydziecha lubi tę wiadomość
-
Kalija wrote:Obniżonego napięcia gdzie ?
U nas jest problem na twarzy choć zdania są podzielone . Jedni lekarze mówią , że nie ma, bo ssie mleko ładnie, inni że jest , bo jezyczek wciąż wysuwa z buźki
Nie wiem do jakiego lekarza z tym iść. Neurologopeda?
W osi środkowej. I buzka i brzuszek. Moja nie domyka do tej pory buzi, jest lepiej aje jeszcze nie dobrze. I język też wystawia. I miała problem ze ssaniem bo jej bokami wypływalo.
Tak z tego co wiem od buzi to neurologopeda. My mieliśmy iść aje w końcu nie byliśmy. Może zwykła rehabilitacja wystarczy. -
My już po usg
Głowa prawidłowo. W krzyżowej jest tak: rozszczep łuków tylnych kości krzyżowej od poziomu s2. Powiedział że to jest taka anomalia, z którą się urodziła ale że nie ma to znaczenia, tylko dlatego ma to rozdwojenie szpary niesymetryczne w dodatku. Reszta w porządku.
Anhydra, Pierniczkowa, Frida91, Applejoy, trzydziecha, Vampire lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ale napisalyscie dużo 😅.
Pierniczkowa ściskam i tule mocno i jak wcześniej pisałam: życzę Ci żeby te święta trwały jak najdłużej kochana 😘.
Mdw moje dziecko tez się popsuło, jak pisalyscie o regresie snu to sobie myślałam dobrze ze te nocki mamy przespane 🤦🏻♀️ O ja naiwna, dzisiaj bez snu od 1-3 potem guganie od 5 do 6 🤦🏻♀️.
Dziewczyny tak troszkę nie na temat: chodzicie do fizjo same bez dzieci np. Z bolącym kręgosłupem? Jak to organizujecie bez dzieci?Pierniczkowa lubi tę wiadomość
[/url]
-
Pierniczkowa, nie znałam Twojej historii. Bardzo mi przykro. Córeczka na pewno Ci osłodzi trochę ten dzień. Ja czasem wspominam pierwsze poronienie i myśle ze miałabym 3latka jeszcze w domu 😔
Co do zepsucia to mi się zupełnie zepsuło dziecko w trybie dziennym. W wózku jeszcze na te 30min zaśnie ale poza tym to tylko na rękach, odłożony wybudza się momentalnie. A jeszcze jak śpi na rękach to czasem z cycem w buzi bo potrafi się wybudzić i strasznie rozpłakać, z taka wielka żałością 🤷🏻♀️
Na szczęście w nocy raczej śpi, czasem obudzi się dwa razy, czasem raz a czasem ja go muszę obudzić bo po 10 godzinach już mi biust rozsadza. Strasznie się boje tego regresu 😨Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
Pierniczkowa ściskam mocno!
Łucja śpi w śpiworki i pajacu, mamy jeden taki cieplejszy śpiworek i jeden cieńszy. Kołdrę planuje wprowadzić dopiero za rok na jesieńw lecie nie będzie sensu, a dopóki nie wstaje w łóżeczku to śpiworek super się sprawdza