X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida podziwiam dla mnie to też szalenstwo potrawowe :)

Frida91 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Nie mogę się oprzeć 😁 mój mały lisek 🥰

/zdjecie/

Wiem, że była mowa o kradzieży zdjęć, nie wydaje mi się jednak by ktoś chciał przekopywać fora w sytuacji, gdy na insta matki wrzucają ogrom pięknych fotek swoich i dzieci. Tym bardziej, że my tu wrzucamy zdjęcia pociech naprawdę sporadycznie i zazwyczaj szybko je kasujemy.

A tak na marginesie, cieszę się, że nasz watek omijają dramy, awantury i oszustki , nie śledzę innych , ale z tego co piszecie to bywa z tym różnie 🙄

Edit
    Kayama choinka jest niestety sztuczna, ale wygląda jak prawdziwa - była warta swojej ceny☺️
    Tak szybko, że niektórzy nawet nie zdążą zobaczyć jak mają poślizg z czytaniem 😭😁

Kalija, Camelia lubią tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 20 grudnia 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęła nam się pojawiać na czolku i gdzieniegdzie we włosach ciemieniuszka.
    Przypomnicie jaki środek pomaga?
    Jak go stosować?

A u nas czas przygotowan można uznać za otwarty :D
    1f40250248fb.jpg

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Zaczęła nam się pojawiać na czolku i gdzieniegdzie we włosach ciemieniuszka.
    Przypomnicie jaki środek pomaga?
    Jak go stosować?

A u nas czas przygotowan można uznać za otwarty :D
    1f40250248fb.jpg

Podbijam pytanie.

Ja walczę z ciemieniuchą od kilku dni. Stosowalam olej z migdałów 100% nie pomogło. Zmieniłam też czapkę na bawełnianą bo otrzymaną od św. Mikołaja choć piękna to jednak plastikowa. Ciemieniucha zbiegła się w czasie z czapką z akrylu , przypadek ?

Niezapominajka , co to ? 😋

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    We dwójkę z mężem będziemy robić. Sama też bym nie zrobiła ;)

I tak szacun 🙂

Frida91 lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🎃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:10

Vampire, Frida91, Domi_tur, Kalija lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na uporczywa ciemieniuche olej migdalowy nic nie da - u nas ostatecznie przegonił ją dedykowany krem z Oillan. Na lipcowkach ktoras dziewczyna to polecała i rzeczywiscie dziala ekstra. Tylko ostroznie z tym trzeba, jak kiedys zostawilam Mai na kilka godzin, to jej wlosy wyczesalam razem z ciemieniucha, nie wiem czy to cebulki az tak oslabia czy co😳
    https://www.aptekagemini.pl/oillan-baby-krem-na-ciemieniuche-40ml.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś popakowałam prezenty - uwielbiam to robic, zwlaszcza prezenty dla dzieciakow🙂 Mamy w najbliszej rodzinie 2-latke, 3-latka, 5-latka i 7-latka, łatwo nie bylo wymyslic co im wszystkim pokupić, ale ostatecznie jestem zadowolona.

Ciekawa jestem co Majcia dostanie - poki co wiem o dwoch prezentach: szczeniaczek uczniaczek wersja dla dziewczynki i Arka Noego Dumel. Cos też przeczuwam, ze wpadnie zyrafka Sophie😊 Na Mikołaja dostaliśmy przekroj gryzakow Mombelli - Maja pobawila sie kazdym przez chwile, a i tak wrocila do grzybka. A myslalam, ze polubi najbardziej osmiorniczke

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogladacie Wiedzmina? Ja wlasnie koncze karmienie i zaraz siadamy sasasasa🤗

• Kalija Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten grzebyk to jakiś specjalny z apteki ?
    Kurczę, wczoraj puściłam zamówienie z Gemini, mogłam wcześniej się pytać:/

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mam za mało pokarmu , albo Laura nie umie wyciągnąć z piersi ponad to co się nagromadziło. Dziś wieczorem karmiłam ją ponad godzinę, z obu piersi, pod koniec zaczęła się szarpać, denerwować , ciągnąć. Dałam butlę 60 ml wciągnęła i gdyby było więcej to zjadła by więcej 😞 może ona jest głodna dlatego w nocy budzi się co godzinę...
    Muszę kupić jutro butlę, bo mam tylko taką 60ml jeszcze z wyprawki ze szpitala w razie awarii 🙈
    Jakoś tak mi się smutno zrobiło🙁

dqprgu1royghdo7j.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam z canpolu kupiony zestaw szczotka+grzebyk.
    35997092-5471-41e6-b3bb-ea27aacc7d3a_i-canpol-babies-szczotka-i-grzebien-z-miekkim-naturalnym-wlosiem-newborn-baby-7-406-blu.jpg

werni, Kalija lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam taki grzebyk i olej migdałowy poradził sobie świetnie z nawracającą wtedy ciemieniuchą. Najważniejsze to trzymać go pod czapeczką.

Kalija a masz laktator? Podajesz jej te 60ml mm tak? Może spróbuj troszkę podstymulować laktację, nie smuć się ❤️
    Szymi też się tak budził co godzinę, niezależnie od tego ile zjadł. Na szczęście ma to już za sobą.

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija, Kazik tez ma takie nocki, ze budzi się co godzinę, a wg ostatnich pomiarów przybiera 26g na dobę wiec nie głoduje. Tak jak pisze Domi, spróbuj się moze 1-2 razy dziennie dostymulowac laktatorem. Nie żebym była jakaś laktoterrorystka ale po prostu Twoja droga do kp była mega wyboista i szkoda byłoby obrócić w niwecz to co do tej pory przeszłaś 💛

aadd84dc14.png[/url]
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem styrana dziś! Nie znoszę remontów! Ta akcja z rura mnie rozwaliła, byłam dziś sama z dziećmi i jeszcze musiałam obdzwaniac nastu gazowników i słuchać „pani kochana nie da rady”. Ale zakończenie szczęśliwe, trafili nam się super fachowcy. Meble bardzo solidne. Dodatkowe szafki w kuchni już zagospodarowałam, na jutro została mi łazienka i szafa w korytarzu. Ale wreszcie będzie jako taki ład.
    A święta w lesie...

aadd84dc14.png[/url]
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciemieniuchą walczyłam już trzy razy.Używam oliwki bambino i jak Domi pisze na to bawełniana czapeczka.Wyczesuje szczoteczką ale nie z włosia tylko do zębów miekką.Na lipcówkach dziewczyna używała do tego masła rozpuszczonego,ja nie sprawdzałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 00:02

• werni Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tesciowa jak bylismy ostatnio u nich podpowiedziala o maśle.

Chimera tez mam komplet z canpolu :)
    Tez ostatnio wrocila ciemieniucha i dodalam do kapieli olej z migdalow i pozniej wyczesalam szczotka.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuje z czapeczką i czesaniem przed kąpielą (czesałam po). Dziwi mnie ten grzebyk bo czytałam by w żadnym wypadku nie skrobać i nie drapać ciemieniuchy a grzebień przecież nie jest tak delikatny jak czapka z miękkiego włosia. No ale pewnie źle myślałam skoro u Was pomaga. Ta szczoteczka do zębów to chyba nawet dobry pomysł.

Laura jest przy piersi często i długo, laktator może zdziałać więcej niż dziecko ? Mój się zrąbał , ale jak trzeba będzie kupię nowy.
    Laura na razie przybiera choć ważę ją rzadko i nie wiem czy tyle ile powinna. Patrząc na jej zdjęcia to nie głoduje🙃 jest pulchniutka , ale dziś wybitnie była głodna albo... łakoma (?), sama nie wiem co o tym myśleć🤔

Dzięki za rady i dobre słowo dziewczyny 🧡

Drzewko ja kocham remonty 😁 ale przy niemowlęciu sobie tego nie wyobrażam. Brawo Ty👏🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 00:14

dqprgu1royghdo7j.png

Wysłany: 21 grudnia 2019, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Podbijam pytanie.

Ja walczę z ciemieniuchą od kilku dni. Stosowalam olej z migdałów 100% nie pomogło. Zmieniłam też czapkę na bawełnianą bo otrzymaną od św. Mikołaja choć piękna to jednak plastikowa. Ciemieniucha zbiegła się w czasie z czapką z akrylu , przypadek ?

Niezapominajka , co to ? 😋
    Kruche ciasteczka maszynkowe. Domowe są najlepsze 😃

Kalija lubi tę wiadomość

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://nested.com.pl/pl/p/Szczotka-dla-dzieci-ze-szczeciny-na-ciemieniuche/41 polecam jesli boisz się grzebyk :)

Kalija lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
‹‹ 1532 1533 1534 1535 1536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ