WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida podziwiam dla mnie to też szalenstwo potrawowe :)

Frida91 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Nie mogę się oprzeć 😁 mój mały lisek 🥰

/zdjecie/

Wiem, że była mowa o kradzieży zdjęć, nie wydaje mi się jednak by ktoś chciał przekopywać fora w sytuacji, gdy na insta matki wrzucają ogrom pięknych fotek swoich i dzieci. Tym bardziej, że my tu wrzucamy zdjęcia pociech naprawdę sporadycznie i zazwyczaj szybko je kasujemy.

A tak na marginesie, cieszę się, że nasz watek omijają dramy, awantury i oszustki , nie śledzę innych , ale z tego co piszecie to bywa z tym różnie 🙄

Edit
    Kayama choinka jest niestety sztuczna, ale wygląda jak prawdziwa - była warta swojej ceny☺️
    Tak szybko, że niektórzy nawet nie zdążą zobaczyć jak mają poślizg z czytaniem 😭😁

Kalija, Camelia lubią tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 20 grudnia 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęła nam się pojawiać na czolku i gdzieniegdzie we włosach ciemieniuszka.
    Przypomnicie jaki środek pomaga?
    Jak go stosować?

A u nas czas przygotowan można uznać za otwarty :D
    1f40250248fb.jpg

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Zaczęła nam się pojawiać na czolku i gdzieniegdzie we włosach ciemieniuszka.
    Przypomnicie jaki środek pomaga?
    Jak go stosować?

A u nas czas przygotowan można uznać za otwarty :D
    1f40250248fb.jpg

Podbijam pytanie.

Ja walczę z ciemieniuchą od kilku dni. Stosowalam olej z migdałów 100% nie pomogło. Zmieniłam też czapkę na bawełnianą bo otrzymaną od św. Mikołaja choć piękna to jednak plastikowa. Ciemieniucha zbiegła się w czasie z czapką z akrylu , przypadek ?

Niezapominajka , co to ? 😋

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    We dwójkę z mężem będziemy robić. Sama też bym nie zrobiła ;)

I tak szacun 🙂

Frida91 lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🎃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:10

Vampire, Frida91, Domi_tur, Kalija lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na uporczywa ciemieniuche olej migdalowy nic nie da - u nas ostatecznie przegonił ją dedykowany krem z Oillan. Na lipcowkach ktoras dziewczyna to polecała i rzeczywiscie dziala ekstra. Tylko ostroznie z tym trzeba, jak kiedys zostawilam Mai na kilka godzin, to jej wlosy wyczesalam razem z ciemieniucha, nie wiem czy to cebulki az tak oslabia czy co😳
    https://www.aptekagemini.pl/oillan-baby-krem-na-ciemieniuche-40ml.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś popakowałam prezenty - uwielbiam to robic, zwlaszcza prezenty dla dzieciakow🙂 Mamy w najbliszej rodzinie 2-latke, 3-latka, 5-latka i 7-latka, łatwo nie bylo wymyslic co im wszystkim pokupić, ale ostatecznie jestem zadowolona.

Ciekawa jestem co Majcia dostanie - poki co wiem o dwoch prezentach: szczeniaczek uczniaczek wersja dla dziewczynki i Arka Noego Dumel. Cos też przeczuwam, ze wpadnie zyrafka Sophie😊 Na Mikołaja dostaliśmy przekroj gryzakow Mombelli - Maja pobawila sie kazdym przez chwile, a i tak wrocila do grzybka. A myslalam, ze polubi najbardziej osmiorniczke

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogladacie Wiedzmina? Ja wlasnie koncze karmienie i zaraz siadamy sasasasa🤗

• Kalija Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten grzebyk to jakiś specjalny z apteki ?
    Kurczę, wczoraj puściłam zamówienie z Gemini, mogłam wcześniej się pytać:/

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mam za mało pokarmu , albo Laura nie umie wyciągnąć z piersi ponad to co się nagromadziło. Dziś wieczorem karmiłam ją ponad godzinę, z obu piersi, pod koniec zaczęła się szarpać, denerwować , ciągnąć. Dałam butlę 60 ml wciągnęła i gdyby było więcej to zjadła by więcej 😞 może ona jest głodna dlatego w nocy budzi się co godzinę...
    Muszę kupić jutro butlę, bo mam tylko taką 60ml jeszcze z wyprawki ze szpitala w razie awarii 🙈
    Jakoś tak mi się smutno zrobiło🙁

dqprgu1royghdo7j.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam z canpolu kupiony zestaw szczotka+grzebyk.
    35997092-5471-41e6-b3bb-ea27aacc7d3a_i-canpol-babies-szczotka-i-grzebien-z-miekkim-naturalnym-wlosiem-newborn-baby-7-406-blu.jpg

werni, Kalija lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam taki grzebyk i olej migdałowy poradził sobie świetnie z nawracającą wtedy ciemieniuchą. Najważniejsze to trzymać go pod czapeczką.

Kalija a masz laktator? Podajesz jej te 60ml mm tak? Może spróbuj troszkę podstymulować laktację, nie smuć się ❤️
    Szymi też się tak budził co godzinę, niezależnie od tego ile zjadł. Na szczęście ma to już za sobą.

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija, Kazik tez ma takie nocki, ze budzi się co godzinę, a wg ostatnich pomiarów przybiera 26g na dobę wiec nie głoduje. Tak jak pisze Domi, spróbuj się moze 1-2 razy dziennie dostymulowac laktatorem. Nie żebym była jakaś laktoterrorystka ale po prostu Twoja droga do kp była mega wyboista i szkoda byłoby obrócić w niwecz to co do tej pory przeszłaś 💛

aadd84dc14.png[/url]
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem styrana dziś! Nie znoszę remontów! Ta akcja z rura mnie rozwaliła, byłam dziś sama z dziećmi i jeszcze musiałam obdzwaniac nastu gazowników i słuchać „pani kochana nie da rady”. Ale zakończenie szczęśliwe, trafili nam się super fachowcy. Meble bardzo solidne. Dodatkowe szafki w kuchni już zagospodarowałam, na jutro została mi łazienka i szafa w korytarzu. Ale wreszcie będzie jako taki ład.
    A święta w lesie...

aadd84dc14.png[/url]
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciemieniuchą walczyłam już trzy razy.Używam oliwki bambino i jak Domi pisze na to bawełniana czapeczka.Wyczesuje szczoteczką ale nie z włosia tylko do zębów miekką.Na lipcówkach dziewczyna używała do tego masła rozpuszczonego,ja nie sprawdzałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 00:02

• werni Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tesciowa jak bylismy ostatnio u nich podpowiedziala o maśle.

Chimera tez mam komplet z canpolu :)
    Tez ostatnio wrocila ciemieniucha i dodalam do kapieli olej z migdalow i pozniej wyczesalam szczotka.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuje z czapeczką i czesaniem przed kąpielą (czesałam po). Dziwi mnie ten grzebyk bo czytałam by w żadnym wypadku nie skrobać i nie drapać ciemieniuchy a grzebień przecież nie jest tak delikatny jak czapka z miękkiego włosia. No ale pewnie źle myślałam skoro u Was pomaga. Ta szczoteczka do zębów to chyba nawet dobry pomysł.

Laura jest przy piersi często i długo, laktator może zdziałać więcej niż dziecko ? Mój się zrąbał , ale jak trzeba będzie kupię nowy.
    Laura na razie przybiera choć ważę ją rzadko i nie wiem czy tyle ile powinna. Patrząc na jej zdjęcia to nie głoduje🙃 jest pulchniutka , ale dziś wybitnie była głodna albo... łakoma (?), sama nie wiem co o tym myśleć🤔

Dzięki za rady i dobre słowo dziewczyny 🧡

Drzewko ja kocham remonty 😁 ale przy niemowlęciu sobie tego nie wyobrażam. Brawo Ty👏🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 00:14

dqprgu1royghdo7j.png

Wysłany: 21 grudnia 2019, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Podbijam pytanie.

Ja walczę z ciemieniuchą od kilku dni. Stosowalam olej z migdałów 100% nie pomogło. Zmieniłam też czapkę na bawełnianą bo otrzymaną od św. Mikołaja choć piękna to jednak plastikowa. Ciemieniucha zbiegła się w czasie z czapką z akrylu , przypadek ?

Niezapominajka , co to ? 😋
    Kruche ciasteczka maszynkowe. Domowe są najlepsze 😃

Kalija lubi tę wiadomość

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://nested.com.pl/pl/p/Szczotka-dla-dzieci-ze-szczeciny-na-ciemieniuche/41 polecam jesli boisz się grzebyk :)

Kalija lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
‹‹ 1532 1533 1534 1535 1536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ