Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Kalija wrote:Nie mogę się oprzeć 😁 mój mały lisek 🥰
/zdjecie/
Wiem, że była mowa o kradzieży zdjęć, nie wydaje mi się jednak by ktoś chciał przekopywać fora w sytuacji, gdy na insta matki wrzucają ogrom pięknych fotek swoich i dzieci. Tym bardziej, że my tu wrzucamy zdjęcia pociech naprawdę sporadycznie i zazwyczaj szybko je kasujemy.
A tak na marginesie, cieszę się, że nasz watek omijają dramy, awantury i oszustki , nie śledzę innych , ale z tego co piszecie to bywa z tym różnie 🙄
Edit
Kayama choinka jest niestety sztuczna, ale wygląda jak prawdziwa - była warta swojej ceny☺️Kalija, Camelia lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Zaczęła nam się pojawiać na czolku i gdzieniegdzie we włosach ciemieniuszka.
Przypomnicie jaki środek pomaga?
Jak go stosować?
A u nas czas przygotowan można uznać za otwarty
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:
Podbijam pytanie.
Ja walczę z ciemieniuchą od kilku dni. Stosowalam olej z migdałów 100% nie pomogło. Zmieniłam też czapkę na bawełnianą bo otrzymaną od św. Mikołaja choć piękna to jednak plastikowa. Ciemieniucha zbiegła się w czasie z czapką z akrylu , przypadek ?
Niezapominajka , co to ? 😋 -
nick nieaktualnyNa uporczywa ciemieniuche olej migdalowy nic nie da - u nas ostatecznie przegonił ją dedykowany krem z Oillan. Na lipcowkach ktoras dziewczyna to polecała i rzeczywiscie dziala ekstra. Tylko ostroznie z tym trzeba, jak kiedys zostawilam Mai na kilka godzin, to jej wlosy wyczesalam razem z ciemieniucha, nie wiem czy to cebulki az tak oslabia czy co😳
https://www.aptekagemini.pl/oillan-baby-krem-na-ciemieniuche-40ml.html
-
nick nieaktualnyJa dziś popakowałam prezenty - uwielbiam to robic, zwlaszcza prezenty dla dzieciakow🙂 Mamy w najbliszej rodzinie 2-latke, 3-latka, 5-latka i 7-latka, łatwo nie bylo wymyslic co im wszystkim pokupić, ale ostatecznie jestem zadowolona.
Ciekawa jestem co Majcia dostanie - poki co wiem o dwoch prezentach: szczeniaczek uczniaczek wersja dla dziewczynki i Arka Noego Dumel. Cos też przeczuwam, ze wpadnie zyrafka Sophie😊 Na Mikołaja dostaliśmy przekroj gryzakow Mombelli - Maja pobawila sie kazdym przez chwile, a i tak wrocila do grzybka. A myslalam, ze polubi najbardziej osmiorniczke -
nick nieaktualny
-
Chyba mam za mało pokarmu , albo Laura nie umie wyciągnąć z piersi ponad to co się nagromadziło. Dziś wieczorem karmiłam ją ponad godzinę, z obu piersi, pod koniec zaczęła się szarpać, denerwować , ciągnąć. Dałam butlę 60 ml wciągnęła i gdyby było więcej to zjadła by więcej 😞 może ona jest głodna dlatego w nocy budzi się co godzinę...
Muszę kupić jutro butlę, bo mam tylko taką 60ml jeszcze z wyprawki ze szpitala w razie awarii 🙈
Jakoś tak mi się smutno zrobiło🙁 -
Ja też miałam taki grzebyk i olej migdałowy poradził sobie świetnie z nawracającą wtedy ciemieniuchą. Najważniejsze to trzymać go pod czapeczką.
Kalija a masz laktator? Podajesz jej te 60ml mm tak? Może spróbuj troszkę podstymulować laktację, nie smuć się ❤️
Szymi też się tak budził co godzinę, niezależnie od tego ile zjadł. Na szczęście ma to już za sobą. -
Kalija, Kazik tez ma takie nocki, ze budzi się co godzinę, a wg ostatnich pomiarów przybiera 26g na dobę wiec nie głoduje. Tak jak pisze Domi, spróbuj się moze 1-2 razy dziennie dostymulowac laktatorem. Nie żebym była jakaś laktoterrorystka ale po prostu Twoja droga do kp była mega wyboista i szkoda byłoby obrócić w niwecz to co do tej pory przeszłaś 💛
[/url]
-
Ale jestem styrana dziś! Nie znoszę remontów! Ta akcja z rura mnie rozwaliła, byłam dziś sama z dziećmi i jeszcze musiałam obdzwaniac nastu gazowników i słuchać „pani kochana nie da rady”. Ale zakończenie szczęśliwe, trafili nam się super fachowcy. Meble bardzo solidne. Dodatkowe szafki w kuchni już zagospodarowałam, na jutro została mi łazienka i szafa w korytarzu. Ale wreszcie będzie jako taki ład.
A święta w lesie...[/url]
-
Z ciemieniuchą walczyłam już trzy razy.Używam oliwki bambino i jak Domi pisze na to bawełniana czapeczka.Wyczesuje szczoteczką ale nie z włosia tylko do zębów miekką.Na lipcówkach dziewczyna używała do tego masła rozpuszczonego,ja nie sprawdzałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 00:02
-
Mi tesciowa jak bylismy ostatnio u nich podpowiedziala o maśle.
Chimera tez mam komplet z canpolu
Tez ostatnio wrocila ciemieniucha i dodalam do kapieli olej z migdalow i pozniej wyczesalam szczotka. -
Spróbuje z czapeczką i czesaniem przed kąpielą (czesałam po). Dziwi mnie ten grzebyk bo czytałam by w żadnym wypadku nie skrobać i nie drapać ciemieniuchy a grzebień przecież nie jest tak delikatny jak czapka z miękkiego włosia. No ale pewnie źle myślałam skoro u Was pomaga. Ta szczoteczka do zębów to chyba nawet dobry pomysł.
Laura jest przy piersi często i długo, laktator może zdziałać więcej niż dziecko ? Mój się zrąbał , ale jak trzeba będzie kupię nowy.
Laura na razie przybiera choć ważę ją rzadko i nie wiem czy tyle ile powinna. Patrząc na jej zdjęcia to nie głoduje🙃 jest pulchniutka , ale dziś wybitnie była głodna albo... łakoma (?), sama nie wiem co o tym myśleć🤔
Dzięki za rady i dobre słowo dziewczyny 🧡
Drzewko ja kocham remonty 😁 ale przy niemowlęciu sobie tego nie wyobrażam. Brawo Ty👏🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 00:14
-
Kalija wrote:Podbijam pytanie.
Ja walczę z ciemieniuchą od kilku dni. Stosowalam olej z migdałów 100% nie pomogło. Zmieniłam też czapkę na bawełnianą bo otrzymaną od św. Mikołaja choć piękna to jednak plastikowa. Ciemieniucha zbiegła się w czasie z czapką z akrylu , przypadek ?
Niezapominajka , co to ? 😋Kalija lubi tę wiadomość
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝