X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    Pozazdroscilam wam sesji i też próbowałam sama coś popstrykac.... Ale z niemowlakiem i 4 latką prawie Armagedon miałam 🤣 nie dla mnie takie rzeczy. Osobno każda ma piekne zdjecia - razem ciężko je okiełznać.

Z pozytywów zr9bilam dziś paszteciki ... I to jak byłam sama z dwójką 😅 to daj pory nie wiem jak mi się to udało!

Kiedyś w tv widziałam jak tata w pojedynkę próbował zrobić zdjęcie szescioraczkom w wieku ok roku 😂 to dopiero wyzwanie 🤯

dqprgu1royghdo7j.png
  • margoo85 Nowa

Wysłany: 19 grudnia 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Piękne Wasze sesje świateczne! Ale super pamiątka <3

My przedwczoraj byliśmy podcięć wędzidełko u chirurg i na dzień dobry powiedziała że teraz to taka moda że wszyscy podcinają a większość dzieci z zaleceń nie potrzebuje podcięcia ble ble ale w końcu stwierdzila że Tomuś ma troszkę za krótkie i przycięla. Nie było ani kropli krwi i mówiła że nie trzeba masować co nie zdziwiło. Po wszystkim dodała że podczas cięcia wyszło że faktycznie musiał je mieć. Dodam że to strasza pani ale polecana w mieście

Hej, sorka ze tak z nienacka. Kojarze ze jesteś z Krakowa, czy możesz zdradzic u jakiego chirurga byliście? Szukam sensownego specjalisty i nie mam żadnych potwierdzonych namiarów. Bede wdzięczna

• Vampire Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za przepisy. Ciasto dyniowe dobry pomysł, bo dyni sobie jeszcze nie wprowadziłam (średnio lubię, ale ciasto pewnie wchłonę😁). A mam podejrzenie, że marchewka może uczulać, takze musze sprawdzić coś innego na start rozszerzania diety.

Iga, jak ta książka "mama alergika gotuje"? Chyba muszę coś kupić, bo już na mocnej diecie jadę 2 miesiące i to jeszcze nie koniec. 😊

Redken, miód i wszelkie produkty pszczele uczulaja moja Małą. Od razu wysypka. Kakao chyba też ale nie robiłam prowokacji tylko łączę fakty na razie. A reszta powszechnych alergenow odstawiona za radą alergologa.

I mnie ominęły zdjęcia waszych słodziakow, ale mnie i tak na sesję domową kusicie. 😁😁

Tak was czytam z tymi neurologami przy asymetrii i się zastanawiam. Ani pediatra, lekarze ze szpitala ani fizjo czy nawet naonatolog nic nie mówili o neurologu. Czy coś wam pomógł i warto się jeszcze przejść?

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire, moim zdaniem wizyta u neurologa to must-have, tak jak choc jedna wizyta u fizjo. My bylismy dopiero kilka tyg temu, mimo ze na rehabilitacje chodzimy juz od dawna. Poszlismy na NFZ, bo nie spodziewalam sie u Małej jakichs wiekszych problemow i nie zalezalo mi na czasie.

Mimo to wizyty nie żaluje - lekarka zrobila usg przezciemiaczkowe i porownala wyniki z pierwszym usg szpitalnym, sprawdzila jak zarasta ciemiaczko czy nie za szybko, pomierzyla glowke, posprawdzala odruchy, zobaczyla jak Mała lezy na brzuchu, jak sie obraca. Zweryfikowala tez czy opinia i zalecenia naszej fizjo nt. pielegnacji Mai są prawidlowe i dala skierowanie na dodatkowe zabiegi na NFZ (z ktorych raczej nie skorzystamy, bo jednak ufam bardziej naszej fizjo prywatnie).
    Generalnie bardzo przydatna wizyta!

Vampire, Camelia lubią tę wiadomość

• Vampire Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! Już szukam jakiegos lekarza u nas. Pola jest pod opieką neonatologa i zaraz też gastroenterologa. Do fizjo też chodzimy prywatnie, 2 tygodnie temu mówiła że jest już lepiej, mamy Ćwiczyć i możemy się spotkać dopiero za 2 miesiące. Ale mi się ona jakoś teraz nie podoba. 😕 Główkę wcześniej lepiej trzymała.

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje małe dziś spało bez karmienia 21:30 - 5:30😃 potem godzine jadla, godzine pospała, znow pojadła i znow spi. A ja nie wiem czy zaczac dzien czy tez sie jeszcze wtulic zdziebko w kołderke 🤭

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    Pozazdroscilam wam sesji i też próbowałam sama coś popstrykac.... Ale z niemowlakiem i 4 latką prawie Armagedon miałam 🤣 nie dla mnie takie rzeczy. Osobno każda ma piekne zdjecia - razem ciężko je okiełznać.

Z pozytywów zr9bilam dziś paszteciki ... I to jak byłam sama z dwójką 😅 to daj pory nie wiem jak mi się to udało!
    Hehe u mnie to samo, próbowałam robić razem, nie da rady :D

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly spi od 8 a ja w tym czasie zmienilam pościel, rozwiesilam pranie i z suszarki poskladalam. Teraz jem śniadanie 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 10:01

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mamy taki fajny rytm, że mała wstaje o 8 lub 8:30, je mleko, potem robimy poranną toaletę i się ubieramy i ona zaraz zapada w drzemkę. Ja w tym czasie się ogarniam i jem śniadanie :)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę się pochwalić pięknym snem u córki bo dalej w nocy budzi się co godzinę max dwie, złapałam jednak uśmiech na zdjęciach , także powiększam galerie zdjęć świątecznych. Jeden kadr zgapiłam od Domi😆

/zdjęcia/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 22:07

Chimera, werni, kayama, DrzewkoPomarańczowe, Myszk@, Domi_tur, Frida91, trzydziecha, E_linka2, AnaKwiat, Vampire, redken lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka:) jutro może ubierzemy choinke to yez malemu porobie fotki

Kalija lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobię foty dziś jak buty dojdą, zamówiłam czerwone niechodki do sukienki ;)

Kalija, werni lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija, jaka słodka 🥰

Kalija lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire książka fajna, ale ja mam tylko jedną z kuchnia tradycyjna. Zamówiłam teraz z ciastami i daniami na specjalne okazje :) fajna jest też jadlonomia i AM mniam. Mój mąż jest vege więc interesuje mnie kuchnia roślinna przede wszystkim dzisiaj robię ciasteczka z mąki kasztanowej, jadłam i koleżanki są mega. Bez mleka :)

Vampire lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię dania i modyfikuje pod siebie, bo gotuje dla całej rodziny. Wczoraj zrobiłam frytki warzywne (z Lidla) , pulpety z ciecierzycy, groszku, i dodałam a warzywa na patelnię co mi zostały:) mąż i Aniela jeśli jeszcze surówkę z kapusty

Vampire lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margoo85 wrote:
    Hej, sorka ze tak z nienacka. Kojarze ze jesteś z Krakowa, czy możesz zdradzic u jakiego chirurga byliście? Szukam sensownego specjalisty i nie mam żadnych potwierdzonych namiarów. Bede wdzięczna

My byliśmy u dr Lewandowskiej na ul. Rusznikarskiej, znajoma ja polecała. Często też szukam opinii o lekarzach na fb na krakowskich mamach - polecam :)

margoo85 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jednak zostajemy na święta w domu bo nie mamy siły zasuwac z małą te 6h. Wolimy zostać we trójkę i odpocząć. Porządki się zrobi takie jak zwykle, a z potraw to zrobię szarlotke i sernik, rybę po grecku i jakieś smażone, sałatkę jarzynowa i barszcz. Uszka i pierogi gotowe. I szlus :P W Boże Narodzenie jakieś mięsa na obiad, jeszcze nie mam pomysłu. Nie ma co szaleć bo trzeba dbać o linię i nie przemęczyć się ;) Ale planuje kupić jakieś dobre winko i choć raz wypić lampkę na wieczór jak już mała zaśnie. Znając życie akurat tej nocy sie obudzi i nie będę miała co zrobić 😆

werni lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, na Święta kupiłam sobie kolejną sukienkę Marie Zelie 🙈 Zanim zdecydowaliśmy że jednak nigdzie nie jedziemy :P

Kalija, werni lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida , podziwiam, ja bym nie dała rady tyle potraw przygotować w tym roku.

dqprgu1royghdo7j.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Frida , podziwiam, ja bym nie dała rady tyle potraw przygotować w tym roku.
    We dwójkę z mężem będziemy robić. Sama też bym nie zrobiła ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
‹‹ 1531 1532 1533 1534 1535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ